Šarapovová se po trestu za doping vrátila výhrou. Strýcová ve Stuttgartu vypadla

26. 4. 2017, 18:40
Aktuality 219
WTA STUTTGART - Marii Šarapovové dnes vypršel patnáctiměsíční trest za doping a díky divoké kartě od pořadatelů antukového turnaje WTA Premier ve Stuttgartu se hned postavila k soutěžnímu zápasu. A vyhrála ho, když ve dvou setech zdolala Italku Robertu Vinciovou. S turnajem se naopak rozloučila Barbora Strýcová, jež nepřekvapila proti Simoně Halepové.
Maria Šarapovová

Pětinásobná grandslamová šampionka Maria Šarapovová byla loni suspendována na 15 měsíců kvůli provinění proti antidopingovým pravidlům. Potrestána byla za užití meldonia, které brala dlouhodobě, údajně ale nevěděla, že se od 1. ledna 2016 dostalo na listinu zakázaných látek. Pozitivní test měla loni na Australian Open.

Distanc Šarapovové vypršel dnes a hned první možný den odehrála soutěžní zápas. Obdržela totiž divokou kartu na antukový turnaj ve Stuttgartu, kde v letech 2012 až 2014 triumfovala. 

V prvním kole třicetiletá Ruska čelila o čtyři roky starší Italce Robertě Vinciové, se kterou neztratila set ani ve třetím vzájemném duelu. Sice nebyla tak suverénní jako v předchozích střetnutích, ale i tak se po dlouhé pauze prezentovala velmi dobrým výkonem a výhrou 7-5 6-3.

Statistiky zápasu
Šarapovová - Vinciová
11 esa 0
3 dvojchyby 2
59 %
1. podání 'in' 64 %
81 %
úsp. 1. podání 63 %
54 %
úsp. 2. podání 35 %
39 winnery 10
21 nevyn. chyby 20
4/12 brejkboly 1/6
čas: 1:43

Šarapovová dnes přišla pouze o svůj první servis, kvůli čemuž prohrávala 0-2. Ale manko rychle smazala a postupně přebírala otěže zápasu. Na kurt se vrátila opět svou typicky agresivní hrou, hlasitým doprovodem svých úderů a soustředěným výkonem. 

I když se jí pak nedařilo utrhnout do brejku, na servisu byla suverénní a díky druhému brejku za stavu 6-5 se po hodině hry ujala vedení. A když v úvodu druhé sady po boji potvrdila brejk, náskok už nepustila. Utkání ukončila ziskem osmi fiftýnů v řadě.

Bývalá světová jednička Šarapovová přestřílela finalistku US Open 2015 Vinciovou na vítězné údery 39-10, když si pomohla i 11 esy. Přitom udělala jen o jednu nevynucenou chybu více, než Italka (21-20).



"Na tuhle chvíli jsem čekala opravdu dlouho. Tohle je ten nejkrásnější pocit na světě. Kurt je moje jeviště, už od doby, kdy jsem byla dítě," řekla Šarapovová v dlouhém projevu po vydařeném utkání.

"Jsem ráda jak jsem to zvládla. Když jsem v zápase, na nic jiného nemyslím. Od přírody jsem bojovník. Dnes pro mě začala nová cesta, každý zápas je důležitý. Potřebuju teď hrát zápasy a sbírat body," dodala Ruska, jež kvůli absenci bodů nefiguruje v žebříčku. Pozvánku na divokou kartu však dostala už i na turnaje v Madridu a Římě a v květnu se dozví, zda dostane divokou kartu pro grandslam Roland Garros.

Nyní se ale soustředí jen na Stuttgart, kde dnes vybojovala 55 bodů. O postup do čtvrtfinále a dalších 45 bodů se Šarapovová utká s krajanku Jekatěrinou Makarovovou (h2h 6-0), která už včera vyřadila Polku Agnieszku Radwaňskou.

Ve čtvrtfinále už na vítězku ruského duelu Šarapovová-Makarovová čeká Anett Kontaveitová. Jednadvacetiletá Estonka dnes zdolala 2-6 7-6 6-1 světovou šestku Garbiñe Muguruzaovou ze Španělska a připsala si svou první výhru na hráčkou Top 10.

Strýcová proti Halepové nepřekvapila
Už v utkání druhého kola se dnes představila Barbora Strýcová, na velmi dobrý výkon z prvního zápasu ale navázat nedokázala. Favorizované světové pětce Rumunce  Simoně Halepové podlehla 2-6 3-6 a ve vzájemné bilanci prohrává 1-3.

Statistiky zápasu
Strýcová - Halepová
0 esa 2
2 dvojchyby 1
65 %
1. podání 'in' 64 %
39 %
úsp. 1. podání 67 %
33 %
úsp. 2. podání 45 %
13 winnery 19
21 nevyn. chyby 12
3/6 brejkboly 6/8
čas: 1:14

Jednatřicetiletá Češka sice vstoupila do zápasu lépe a vedla 2-0, jenže Halepová pak získala šest gamů za sebou. Rumunská tenistka i ve druhém setu diktovala tempo zápasu, nekazila a bez větších problémů postoupila do čtvrtfinále.

"Byl to ode mě skvělý zápas. Tohle je můj první letošní turnaj na antuce, takže jsem s výkonem spokojená. Barbora má velmi dobré ruce a hraje chytře, ale já odvedla dobrou práci," komentovala Halepová. "Trefila jsem hodně úderů po lajně, hrála jsem svou útočnou hru. Agresivita je klíčem k mým spěchům," dodala finalistka Roland Garros 2014.



Sedmnáctá hráčka světa Strýcová se nyní přesune do Prahy, kde bude v příštím týdnu ve Stromovce jednou z hvězd domácího podniku WTA. V dalších týdnech by pak neměla chybět v Madridu a v Římě.

Halepová se v dalším zápase utká s Britkou Johannou Kontaovou, kterou porazila o víkendu na domácí půdě ve Fed Cupu, nebo s Lotyškou Anastasií Sevastovovou.

Plíšková začne proti Vandewegheové
Z českých tenistek tak v soutěži zůstává už jen Karolína Plíšková, která odehraje svůj první letošní zápas na antuce až ve čtvrtek. Druhá nasazená Češka měla v prvním kole volno a dnes se teprve dozvěděla jméno své první soupeřky. Ve Stuttgartu bude čelit Coco Vandewegheové, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1-2.

Pětadvacetiletá Američanka, která o uplynulém víkendu na zelené antuce vyřadila omlazený český výběr v semifinále Fed Cupu, dnes v Německu začala vydřeným vítězstvím nad Jelenou Ostapenkovou. Devatenáctiletou lotyšskou kvalifikantku zdolala po dvou hodinách boje 7-6 7-6.

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 776.000 dolarů
středeční výsledky (26. 04. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kontaveitová (Est.) - Muguruzaová (5-Šp.) 2-6 7-6(1) 6-1
Kontaová (6-Brit.) - Ósakaová (Jap.) 7-6(5) 3-6 6-1
Šarapovová (Rus.) - Vinciová (It.) 7-5 6-3
Vandewegheová (USA) - Ostapenková (Lot.) 7-6(3) 7-6(3)
Suárezová (Šp.) - Korpatschová (Něm.) 6-2 6-4
Vesninová (Rus.) - Kasatkinová (Rus.) 7-6(2) 6-2
Mladenovicová (Fr.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6-4 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Halepová (4-Rum.) - Strýcová (ČR) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

219
Přidat komentář
peggy
Maria zacala dobre,je otazka jak ji to vydrzi,nepreji ji zraneni.Prisla v klidu odehrala a odesla.Stejna Maria.Je to jako,kdyz seberou ridicak,vrati a jede se dal.Tak co?To co hrala dobre bude snad jeste lepsi a preji ji navrat do desitky.
Reagovat
brixner
Blixa, jsi kámoš:-)))
Reagovat
arigo
Konečně je zpět, trapno tenis kterým se dnes ty hráčky prezentují snad zase ustoupí a vrátí se ta chuť míče vyhrávat a né ubránit. Maria včera 39winerů ona je boží!!!!!
Reagovat
Atoidi1
doposud jsem choval takovou představu, že Ti jde kromě jiného i o nějaké ideje svého druhu, za nimiž jsi schopen a ochoten si stát, mimo jiné proto, že je máš sám před sebou obhájeny ve výhni pochybností a úvah. Teď mě tato představa opouští... Na mou obrazotvornost spíše útočí představa jiná ... vzteklého, někdy "rozháraného" (v češtině neexistuje slovo: "rozchlípnělého") psa, který nesystematicky nereflektovaně štěká různými směry, přičemž jeden je poněkud převládající, ale nedůsledný... Škoda...
Reagovat
blixa
Počkej, počkej, psi bejvaj docela chytrý ! ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
Ta vnější forma už s tebou cloumá tak krausobrutálně, že přestáváš zcela vnímat obsah a podstatu věcí. Tedy ve skutečnosti to asi aspoň trochu vnímáš, ale tvoje pokrytectví ti už prostě nedovolí se vyjadřovat jinak. Doporučuju zajet si někdy do Rumunska - ohromný balzám na rozjitřené čecháčkovské nervy...
Reagovat
blixa
No to mě poser :D V Rumunsku jsem byl mnohokrát, ještě ze Ceausesca, ale že by to byl zrovna balzám na nervy ? Jako Rumuni byli prima, jak ti co chodili po horách (samej vzdělanej intelektuál), tak ti na salaších s hordou polodivokejch psů, kteří ani nesměli mít zbraně na zahnání medvědů od od ovcí (ty šlicy na zádech od mědvědích tlap jsem jim i věřil). Ale ti agresivní cikáni, co se každého cizince smažili okrást jak to šlo, ti zrovna balzám nebyli. Rovněž tak potraviny plné jen nakládaných okurek a paprik, taky nic moc. A nejbizarnější zážitek byl z jedné vesnice pod horama. Čekal tam asi 100 člený dav u silnice, nechápal jsem proč. Tak jsem se ptal, prej přivezou chleba. A opravdu, asi za půl hodiny přijela dodávka. Ovšem takovou rvačku, která se strhla jsem snad nikdy před tím a nikdy potom neviděl. Chuť na čerstvý chleba mě zcela přešla. Jezdil jsem hodně i do Bulharska a to byl proti Rumunsku úplnej ráj. Teda myslím hory, moře moc nevím, tam jsem byl jen kratičce. Takže balzám ... asi jen pro kované stalinisty :D
Reagovat
FulnekUltras
Tak poměry se za poslední dobu přece jen mírně ;) zlepšily - i když Bulharsko je samozřejmě pořád principiálně výš... ;)
Reagovat
misa
je pořád dobrá. Včera jsem sledoval jen první set, ale pořád jí zůstala vůle získat každý míček za jakéhokoliv stavu a velmi dobrý servis. Pokud jí bude držet zdraví, tak se vrátí do špičky.
Reagovat
pepin
Tak jsem tu hodně dlouho nebyl a vidím, že pokud byla hekna mimo byl v podstatě klid. S jejím návratem se probudil i "Blanický rytíř" a už je tady frmol. Já se Vám divím, že se s ním ještě dohadujete. Na některou nemoc nezabere žádná léčba.
Reagovat
Hector21
blixo, ale začni něco dělat...to tvoje kotě už je pěkně vypelichaná kočka

první kolo a šlus na antuce, to už je hodně silná káva...:(
Reagovat
blixa
No jo furt, mám dost starostí s Kájou. Šelmy kočkovité se vždycky nějak vobstaraj ;-)
Reagovat
Hector21
co řešíš s Kájou, o tu se stará ten pták...
Reagovat
George_Renel
To není sezónní vypelichání, tomu se již říká prašivina .-).
Ale je fakt, že včera obě soupeřky hrály krásný tenis.
Reagovat
Hector21
jj, Kontaveit není vůbec marná
Reagovat
misa
Po Paříži asi vypadne z desítky.
Reagovat
gigin
přestaň už být taková pochva!! Jsi už jako Kvěš s Kvítovou.
Reagovat
smazaný uživatel
koukam, zes tu postnul takove summary diskuse pod clankem:D)
Reagovat
gigin
:DD Tož a né? Jako Basa si dovolil říct svůj názor z pozice, že všichni víme o koho se jedná a monty se z toho může po*rat, že jak si to může dovolit. Ještě si přisadil Vojtu Bidrmana, který hodil škádlivý tweet proti Marii. Fakt je už s tím trapný. Monty jako.
Reagovat
smazaný uživatel
Toz jako, ja to tak letmo proletel...a jen diky tomu tvemu summary...
...takze to mohu jen doplnit tim, ze Basovi se nelibi zvukove koncerty Marie (predpokladam, ze Basa nema nejaky vrely vztah k black metalu) a montymu se nelibi, ze se to nelibi Basovi, protoze se mu to nesmi libit nebo nelibit, coz stvari slusne uzavreny kruh, z ktereho bude jen tezke vyjit ven...:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, že už tě nějakou dobu nesleduju na Twitteru, ty pochvo... A nezapomeň si sundat boty, až zase polezeš frajerům z O2 do zadku.
Reagovat
gigin
:))) škoda no, dřív s tebou byla sranda... Jj leštím jim helmice, to víš..
Reagovat
blixa
S ním že někdy byla sranda ? Kdy proboha ? Co si pamatuju, tak trpí absolutní ztrátou smyslu pro humor ! Fakt neznám druhýho takovýho :D
Reagovat
gigin
Byla. Tak taky to bylo období, kdy se jeho oblíbenkyním dařilo. Psal fajne, i když někdy trošku obsáhlejší reporty z jejich zápasů a tak. Teď mi přijde trošku podrážděný a háklivý.
Reagovat
blixa
Ale jo, psal a byl pozitivní ale sranda s ním fakt nebyla. Co nastoupil do práce je z něj už absolutní suchar ;-)
Reagovat
gigin
Tak třeba ho ta práce nebaví no. Kdyby zabral v páté třídě v matice, mohl dělat něco jiného. Třeba komentátora na O2.
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi hodnej, že o mě máš starost, ale se vzděláním problém fakt nemám... Jestli jsem na na něco háklivej, tak jedině na množství sraček, co se teď píše o mojí oblíbené tenistce. A co se týče smyslu pro humor, tak na to mě člověk musí znát osobně, což není případ tebe ani blixy.
Reagovat
Nola
O2 nesledujem, my teraz mame Digi... pamatam si Basika z cias komentovania na ET a Nova Sport, mne prisiel prave absolutne v pohode, je snad jediny, ktory dokazal uplne nezaujato komentovat, nikdy som nezistila komu vlastne fandi.... naopak u jeho kolegu Bidrmana, to bolo viac-menej zrejme, prezila som to, obaja su spickovi komentatori, mne obaja chybaju pri komentovani ATP....
Reagovat
Lunej..
určité věci chápu, ale nechápu, že sis ještě nevytvořil nadhled za tu dobu, co fandíš Mašeně.
Reagovat
vrabejka
Evidentně nezaujati nejsou když hejtuji Marii a říkají ji fetka.
Reagovat
gigin
V přenosech? Když komentují?
Reagovat
gigin
Ale já vím monty, že nejsi blbý. Kdybys byl, tak se s tebou ani nebavím.
Reagovat
a.magerova
Nemysli si, že když Tě monty přestal sledovat na Twitteru, že máš volné pole působnosti.... jsem totiž vytrvalá a furt Tě sleduju zpoza plota !!! :-)))
Reagovat
gigin
Cítím tě!! Všude ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pre zensky tenis je navrat Sharapovej určite prínosom. Myslím, že by každý mal urobiť hrubú čiaru a žiť a nechať žiť. Vzdy som ju vnímal neutrálne, ale muselo to byť pre ňu skľučujúce prechádzať si tým peklom. V mojich očiach, ak by regulérne dopovala s cieľom získať chemickú prevahu nad ostatnými, robila by to sofistikovane a nenechala by sa tak hlúpo chytiť. To naznačuje, že šlo aj o administratívne nedorozumenie. Trest bol adekvátny. Pri prvom klasickom previnení je to 24mes, porota zobrala na vedomie poľahčujúce okolnosti.

Otazka divokých kárt. Tu už je to aj o cloveku, ako je nastavený. Či je vo svojom vnútri solidárny alebo skor zatrpknutý..Tenis je špecifický šport, iní dopingoví hriešnici sa po treste automaticky vracajú na vrcholovú scénu. Viete si predstaviť Sharapovú na ITF turnajoch?..Podla mna je to trochu nedostojné a každý šport by si mal vediet chránit legendy. Ale uznavam, sto ludi, sto chutí..
Reagovat
smazaný uživatel
*chémiou fyzickú prevahu
Reagovat
Frick
Tak minimálně brala vědomě lék určený na léčbu neduhů, kterými netrpěla. To domnělou "profesionálku každým coulem" mohlo jaksi trknout, že to asi není zcela v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mala v januari pozitivny test na latku, ktorá bola este v decembri povolená..To je celkom jasná nedbanlivost..

Meldonium udajne mala v zdravotnej dokumentácii v minulosti, detaily presne nepoznám, nezaujímam sa o ne. Vidím tam však z jej strany lajdáckosť, holt blondína :)
Reagovat
Frick
No, tak jestli to měla v dokumentaci, tak měla podstoupit nezávislé lékařské vyšetření, které by potvdilo/vyvrátilo nutnost užívaní medikamentu, který jinak u zdravého člověka poporuje fyz. výkonost, což je v zásadě podstata dopingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokial ten medikament nebol zakázaný, tak bol v podstate dovolený. Prečo robiť vysetrovanie niecoho, co nebolo proti pravidlám..

Taktiez sa natíska otázka, do akej miery vlastne Meldonium pomáha, ked bolo tak dlho povolené?...
Reagovat
FulnekUltras
Krym a LOH dávno za námi, takže původní účel "trestu" splněn - ale s tím řevem atd. jakoby Maša opravdu předpokládala, že si to pořád může v pohodě dovolit. No nevím, jestli se ještě ve WTA najde někdo, kdo by místo planých slibů o "působení už spíše na nastupující generaci" dokázal tenhle zlořád odstranit okamžitě.
Reagovat
smazaný uživatel
No zakázané to nie je, a teda, vsetko dovolené si dovoliť može hocikto :

Bol by to zásah do osobnej zóny človeka a skoro by to hraničilo s ľudskými právami na kurte :)...Protihráčkám to až tak výrazne zrejme nevadí, keďže tá lobby je tak strašne slabučká z ich strany. Podla mna su dokonca na to zvyknuté. Naročnejšie je pre nich prisposobit sa slniečku na servise v dnešnej dobe už :)
Reagovat
FulnekUltras
Lobby je slabučká - a umpire-rozhodcovia ešte viac... ;) Přitom by stačilo tak málo. Zrovna dneska v klíčových momentech závěru prvního setu Maria modifikovala a protahovala skřeky do úderů Bobiny zcela uchoslyšně - jeden trestný fiftýn, pak druhý, a viděl bys ten klid. ;)
Reagovat
Haitik
https://twitter.com/ryvlin/status/857336355550048258
momentka z tiskovky.. :D
Reagovat
FulnekUltras
ale dnešní po dlouhé době opět velmi hojná diskuze k tenisu na sport cézet by mohla svým způsobem ;) obohatit i nás... ;)))

--- Doufala jsem, ze se za tech 15 mesicu odnauci hekat a ono je to jeste horsi! Takovy byl na kurtech svaty klid. A pan ........ a spol. at si nezapomene vymenit slipy plne sperma a zajit si pro silnejsi bryle, jste neskonale slepy.
Reagovat
smazaný uživatel
A nechtěl bys tam rovnou odtáhnout?
Reagovat
FulnekUltras
Připomenu ještě, že to psala nesporně vnímavá žena, vždy plná přirozené intuice a empatie... ;)
Reagovat
George_Renel
Zápas Muguruza Kontaveit byl opravdu výborný, bez nějakých postranních myšlenek si dovolím tvrdit, že o úroveň vyšší než Šarapovová Vinci.
Reagovat
Basa
Přesně tak, pane! Zítra Katka sfoukne Marušku jako svíci:)
Reagovat
smazaný uživatel
Očekávám určitě těžší zápas než proti Vinci. Ale když vidím tu vzájemnou bilanci 6:0 pro Mashu, tak máš teda docela odvážný tip (nebo aspoň předpokládám, že "sfoukne jako svíci" znamená jasnou výhru ve dvou setech)...

Ale neodpustím si jednu věc: Může se mi někdo divit, že nesnáším O2, když jeho komentátoři (kromě tebe ještě Bidrman) veřejně hejtujou moji oblíbenou tenistku?
Reagovat
George_Renel
Tvůj smysl pro humor je jako vždy v mínusu. Příspěvek je třeba číst celý, i s tím smajlíkem....
Reagovat
Basa
:))))))))))Já jí nehejtuju kamaráde - divim se, že nemáš O2 rád, když Ti jako milovníkovi ženského tenisu nabízíme všechny turnaje a od WTA v Praze i 99% zápasů. Katka hrála s Agou úžasně, tak jestli napodobí svou performance, může vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám SuperTennis, ten mi na sledování zápasů mých oblíbených hráček stačí. Tvrdíš tady, že ji nemáš rád, tak nevím. Objektivní asi úplně nebudeš a proč bych měl někoho takovýho poslouchat, že jo...
Reagovat
Basa
Řekl jsem, že nemám rád její hekání. No nebudu se hádat, přesně jak jsem napsal - dojdou argumenty, tak se přechází do ofenzivy. Objektivitu musíš soudit dle komentování a to jak píšeš si nikdy neslyšel:)
Reagovat
smazaný uživatel
Slyšel jsem tě mnohokrát na Eurosportu, nebo jsi snad jinej Basík? :D Mně jenom přijde blbý, že ty jakožto komentátor (nevím, jak to máte v O2, ale podle mě by měl být nestranný) tady veřejně projevuje nějaké antipatie vůči hráčkám...
Reagovat
janek_da
A komentátora, který by se rozplýval nad jejím řevem bys tedy asi poslouchal.
PS: jestli to dočteš až sem, proti Marii taky nic nemám a jediné, co mi vadí je její řev
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ale řev vůbec nezajímá. Komentátor má řešit hru, ne řev (ten si můžou řešit zoufalci na diskusích). A jestli kvůli tomu nemá rád určitou hráčku, tak je to pěkně trapný...
Reagovat
EllNino
napsal přece, že nemá rád její řev, ne že nemá rád ji :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ten jeho příspěvek ve 20:39 se dá chápat různě...
Reagovat
EllNino
to jsem nečetl, to máš pravdu, že se to dá chápat různě :)

stejně si myslím, že zítra vyhraje ve 2, max ve 3 Maruš ... Kátě moc nevěřím
Reagovat
Haitik
Uvidíme no.. :-) Maria si proti Ruskám celkem věří.. Maria s ní ještě nikdy neprohrála, navíc ztratila jen jeden set.. jinak výsledky celkem jasné pro Marii.. Což mě celkem překvapuje.. Narážím na zápasy na AO, kdy Kaťa hrála skvěle celý turnaj, ale pak narazila na Marii a sesypala se.. Tak uvidíme jak to zvládne teď no.. :D Zápas s Agou jsem neviděl, takže ani nevím jak na to je nebo tak.. Jen, že sezona kromě AO nic moc..

Nakonec si ten zápas ujít nenechám.. :D
Reagovat
blixa
Když on chudák nepochopil, že ty nejsi milovník ženského tenisu ale jen svých několika vybraných favoritek a zbytek je ti zcela u prdele :D A ty favoritky je nutno adorovat, jinak je komentář nevyvážený, tendenční a nespravedlivý :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, moc vtipný... Já hlavně poslední dobou nemám tolik času sledovat tenis jako dřív, takže se za nějakého milovníka nepovažuju. A že sleduju hlavně svoje oblíbené hráčky, to je snad normální. Ve fotbale, hokeji, basketu taky sleduju hlavně svoje oblíbené kluby. Na ostatní nemám čas a někdy ani chuť... :D
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, už TOHO nech !!!

Libor hraje tenis a tudíž má na vlastní kůži odzkoušeno, že to vřískání ke hře nutné není, takže je to z hlediska sirény nesportovní chování... máme právo si to tu napsat. On i my jsme tu diskutující, kteří si chceme pokecat a né, že tu furt bude někdo hystericky "vřískat" jako ona... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
A co je mi do toho, že hraje tenis? Jako komentátor má být nestranný, tečka.
Reagovat
EllNino
Jako komentátor je nestranný při komentování, mimo si může říkat, co chce :) snad nemyslíš, že všichni komentátoři na světě jsou nestranní, každý má svého oblíbence a neoblíbence, nejsou to roboti, co mluví do mikrofonu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale když to takhle veřejně prezentuje, tak potom už se to jeho komentování nedá brát moc objektivně. Aspoň pro mě ne.
Reagovat
EllNino
Dobře
Reagovat
a.magerova
Ale tady na TP je jako diskutující, kdyby na sebe nepráskl, kdo je, tak bychom to nevěděli.
On to Frajer, tys hysterka !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Prej hysterka. Říka ta, která dává za větu tři vykřičníky... :D
Reagovat
a.magerova
Bo jsem z Ostravska, my musíme !!! :-P

http://www.tyden.cz/obrazek/najbrt-48da54a66d3aa.jpg

http://www.tyden.cz/obrazek/najbrt5-48da55107d153.jpg
Reagovat
Basa
Prosimtě kolik Ti je? Jestli se teda smím zeptat:) Není žádnej komentátor, který by nikomu nefandil, každý někomu fandí a někoho má radši. A je jedno, jestli je to tenis, fotbal nebo hokej. Jde o to, nedat to znát při komentáři a nevidím nic špatného na tom, když řeknu, že mi vadí její hekání. Jako mi vadí mlácení do bot Siegemund po prvním servisu, jako mi vadí natahování času přes limit atd. To přeci není nic, co bych neměl veřejně napsat.
Reagovat
EllNino
Siegemund mlátí do bot po celý zápas ne ? :D
Reagovat
Basa
Ale jakmile zkazí soupeřka první servis, tak si vždycky omlátí raketu o botu a strašně to ruší. Se divím, že ještě nedostala warning. Shcválně si toho někdy všimni.
Reagovat
EllNino
No ona toho dělá víc ... :)
Reagovat
lars
i na hardu ?
Reagovat
Basa
Tam nic nikdy neuhrála, tak jsem jí snad ani nekomentoval - tam asi ne. Ale na antuce pořád a zejména jak jde o důležitý body. No a ať nerejpu jen do žen, Djokovičovo 15x bouchnutí před servisem mě taky dostávalo. Chudák chlap na returnu vždycky málem usnul:)
Reagovat
janek_da
nevim, ale Rosi určitě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik mi je? No, to se každej rok mění...
Reagovat
Basa
Ok - já dle toho jak si psal o té nestrannosti, přišlo mi to rovnovážné s věkem kolem 16 - 18 let. To neber jako nějakou urážku či tak podobně. Já naopak píšu blogy, názory atd. Pro někoho třeba zaujaté, kontroverzní, ale píšu to dle svého názoru. Každý ať si udělá obrázek sám. Samozřejmě je vždycky důležitý opřít se o nějaká nezpochybnitelná fakta a důkazy. Tady je to diskuze. A klidně napíšu, že fandím Goerges a Andy Hlaváčkový. A po osobních setkáních i těm mladejm holkám, který si na nic ještě nehrajou, jako Kasatkina, Svitolina aj. To ale neznamená, že jim fandím během komentování.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak to bys mi 8-10 let ubral...
Reagovat
Basa
No vidíš, tak jseš v nejlepších letech na vysoký. Můžeme to uzavřít tak, že je mi popravdě úplně jedno, kdo vyhraje, jestli černá nebo bílá, hlavně ať je to pěknej zápas. Ne třeba jako nedávná "bitva" Denisy se Sorribes Tormo. A Sugarpovu uznávám jako skvělou tenistku, obrovskou bojovnici, ale nemůžu souhlasit s WC na turnaje. To mi jako propagátora slušnosti ve sportu, fair play a úcty k soupeřům nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Na vysoký už od září nejsem. :D No, jednou jsou daná nějaká pravidla a pokud je podle nich postupováno, tak nikdo nemůže říct ani popel. Jestli si někdo myslel, že se Masha bude vracet na ITFkách, tak je slušně řečeno naivní. Není sebemenší důvod, proč by nemohla dostávat divoké karty a podle pravidel jich jako vítězka GS může dostat neomezený počet. Navíc je logický, že ji tam pořadatelé turnajů chtějí, protože ty turnaje třeba v minulosti vyhrála (a všechny tituly získala právem). Třeba právě Stuttgart třikrát...

A co se týče té poslední věty, tak to teda dovol, abych se zasmál. Nedávno jsi psal na FB Sparty, že Rada trénoval "Žida" (myšleno Slavii) a budeš si tady hrát na propagátora slušnosti ve sportu a úcty k soupeři? :D
Reagovat
Basa
Aaaa, koho pak to sleduješ na FB:) Pošťuchování mezi kamarádama, které ke všemu neznáš, mi přijde trošku mimo, ale ok, nebudu to popírat, když jsem to napsal. Jinak mám Slávistů (hráčů současných a bývalých) mraky kamarádů, se kterýma chodím hrát tenis, ale to je fuk. To o těch pravidlech je jako Babiš o korunových dluhopisech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoho nesleduju, sám ani FB nemám. Náhodou jsem na to narazil, když jsem si četl diskusi na FB Sparty pod nějakým příspěvkem (zajímaly mě ohlasy na Radu apod.) a najednou vidím komentátora O2 Sportu, jak Slavii nazve Židem. Jsem si říkal, že to je teda docela silný kafe... Ke cti ti může sloužit jedině to, že to aspoň nezapíráš (kdybys to zapřel, tak jsem namydlenej, protože printscreen jsem si neudělal :D). Ale politiku sem netahej...
Reagovat
Basa
Jak jsem psal, každej někomu fandí a já to nebudu popírat, že odmala chodím na Spartu (ne do kotle) a hecujeme se se Slávistama. Holt my jsme rudý kůže a smrt Spartě, oni ti Židi. Teď jsme se sklouzli zase úplně jinam. Každopádně se aspoň blogama, článkama a komentováním snažím nahlížet na ten sport u nás jinak a částečně pomáhat ke zlepšení toho prostředí, který je prostě hnusný.
Reagovat
vrabejka
To nic profesionalita a nezaujatost komentátorům O2 s..t sport nic neříká.
Na všech soc. sítích hejtuji Marii jak můžou.
Nedivil bych se kdyby za tím byla nějaká antikampan proti ní.
Dřív jsem je uznával ale to už je pryč.
Reagovat
janek_da
Já bych řekl, že jsi ještě mírný, možná politicky korektní, bo hekáni, co rve 2m od osoby uši neznám. Za mě je to regulerní řev.

Ale stejně nejhorší to mám já. Jsem hejtovaný, že řeknu pravdu o Sereně a jejím brekotu, Máše o jejím řevu, Aze o její neschopnosti hrát s top hráčkami

:(
Tady mě utěší jenom
Reagovat
janek_da
Já te Makarovně nevěřim. Se složí jako obvykle, jak je na druhé straně Maruš.
Reagovat
tommr
jj taky si myslím, že se Makarova složí ještě před zápasem podobně jako se to stává Sharapce když hraje se Serenou ... :)
Reagovat
blixa
Dobře dobře. Nejsem takový odborník jako vy pane Baso, ale na Katku bych tedy nevsadil ani zlámanou grešli. Cože je celkem irelevantní, neb nesázím :D
Reagovat
Basa
Já bych to taky nevsadil, a ani nesmím:)
Reagovat
lars
A proc ?
Reagovat
Basa
Aby pak nebyl ten komentátor zaujatý, pokud by měl vsazeno na jednu z hráček, aby pak ten komentář neskouzával právě k tomu fandění. Takže můžu teď vsázet Istanbul, ale ne Stuttgart, který komentuju:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu zrejme záleží od výšky stávky, či je len tak pre radosť, alebo to je seriózna investícia..
Reagovat
a.magerova
Bylo by pěkné zpestření na konci zápasu slyšet např.: "Ty hajzle, zase si mi zku.vil tiket!"

:-)))
Reagovat
Basa
No kdyby někdy vyšly ty kecy všech ven, to byl byl jůůůtůůůb na spadnutí, hh. Nemyslím kvůli sázkám, ale chlapi, znáš to:)))
Reagovat
lars
Dik
ikdyz zapas ve Stutgartu bude komentovat nekdo jiny ?
Reagovat
Basa
To asi můžu, ale zase úplně přesně nikdy nevíš, jestli nepůjdeš komentovat jiný kurt apod. Prostě to nedělám vůbec, vsázím na fotbal a tenisy max radím kamarádům:)
Reagovat
Basa
No jdu spát, kdyžtak mám na FB komentátorský profil, klidně napiš tam a odpovím.
Reagovat
Atoidi1
protože jsi, Fulneku, nereagoval ve starém článku, poprosím Tě v tomhle nejnovějším: Nedávno jsi cosi hodnotil z hlediska "vyššího principu mravního". Zajímalo by mne jak a čím je ve Tvé mysli definován (vymezen a ustaven) NEJVYŠŠÍ princip mravní. (Každý, kdo užívá komparativu, měl by mít jasno o esenci positivu i superlativu, anóbrž, říkám-li, že něco je např. nejkratší či nejdelší, měl bych být schopen vysvětlit CO znamená krátké/dlouhé a také nejkratší/nejdelší ...) Byl bych rád, kdybys - pokud jsi zastáncem darwinistického evolucionismu - tuto skutečnost zohlednil i při vytyčování hranic mravního/mravních principu/ů včetně toho NEJVYŠŠÍHO. Omlouvám se těm, jež podobné články obtěžují, prosím, nevšímejte si jich, jako by zde nebyly... :-)
Reagovat
Atoidi1
oprava: říkám-li, že je něco kratší/delší ...
Reagovat
Atoidi1
Reagovat
blixa
Nemyslím, že by ten blb byl schopen odpovědi. Nicméně, "vyšší princip mravní" je daleko víc "básnický obrat" než komparativ. Ale to je jedno ...
Reagovat
FulnekUltras
Pokud nejsi schopen střízlivě vyhodnotit tv-záznam, ke kterému se tento můj příspěvek vztahuje, jsou veškeré další hrátky se slovy zbytečné. Ber to pro svůj klid třeba tak, že patřím do oné skupiny lidí, které tvoje pokusy o debatu na nejvyšší ;))) myslitelné úrovni absolutně nezajímají.
Reagovat
Bob
Šarapka celkem faleš ke konci zápasu :D
Reagovat
Fandina
Takže dneska podruhé Konta, tentokrát s veit.
Reagovat
dadaft
uff uff, tenis jako řemen.
Reagovat
Enterprise
Holky si nic nedarují. Anett hraje poslední dobou hodně dobře, už to není holka, co má ráda jen trávu nebo něco tvrdšího.
Reagovat
bIbec
jj, na Markétu to zatím nestačí, ale Mugu by dát mohla

:-)
Reagovat
tommr
až takhle bych to nehrotil, ale ten dnešní výsledek Kontaveitový napovídá, že Markéta by nemusela bejt úplně bez šance ani proti některejm hráčkám z top-10 ... :)
Reagovat
bIbec
já si dělám srandu :-) Každý zápas je jiný.
Reagovat
tommr
jasně, já vím že to byla sranda. Ale stejně to potěší když člověk vidí, že Markéta v tom finále neporazila žádnou loserku ... :)
Reagovat
horska.kraslice
A je to tady. WTA divočina.
Reagovat
EllNino
vítej zpět Maruš :) ... ještě před pár lety jsem nečekal, že to řeknu, ale jsem rád, že jsi zpět ! :)
Reagovat
darek.vrana
Já ne. Takový klid byl bez ní. Teď zas polovina článků bude o ní a v TV nepoběží nic jiného.
Reagovat
janek_da
sory, ale s Bobinou ne. Zas ale zápasy Teta-Halep, Marfuš-Bobina to je na začátek turnaje parádní
Reagovat
FulnekUltras
víš co máš dělat... ;)
Reagovat
Pedronegro
no tak sláva, uřvaná nesportovní podvodnice je úspěšně zpět, její trapní místní milovníci jásají, vida co umí love, místo 4 let 15 měsíců, místo začátku na ITF divošky, na rozjezd veteránku a Frantíci už taky měknou místo aby ji poslali do zádele, kam patří, výborný příklad pro další ? ještě chybí, že asi stihla mezitím vystudovat několik univerzit, je doktorka a může si fet předepisovat nadále sama :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak tak... kdyby jí dali aspoň podmínku, že tu hubu bude mít při výměně zavřenou...
Reagovat
Pedronegro
asi zase prachy a tlak sponzorů a zpupnost té kravky, každý umpire by ji to odnaučil během 2 gamů ...
Reagovat
horska.kraslice
Mášena překonala Maky. V žebříčku poskočila o 790 míst.
Reagovat
tmora
kololikata je?
Reagovat
horska.kraslice
510.
Reagovat
smazaný uživatel
510.
Reagovat
Haitik
Vítej zpět Maruš!!! :-) Mám neskutečnou radost! :D Hodně mě překvapila, jak dobře po 15 měsících hrála, hlavně na returnu.. :-) Ta radost po vítězném MP byla skvělá! Tak a zítra jedem dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě byla výborná hlavně na podání. Ani nevím, kolik dala es, ale bylo jich hodně a servis ztratila jenom jednou na začátku... Některé returny měla taky super, ale při některých tam zase byla trochu přemíra rizika. Ale to ještě přijde. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 11 es dala. :)
Reagovat
Haitik
Jj, servírovala taky dneska hodně dobře! V 1. setu měla i hodně velké % 1. servisu do kurtu.. A dneska málo i DF, jen 3, což je super.. Ale pro mě prostě ten return dneska vítězí.. :D
Reagovat
peggy
Mario,velke blahoprani k navratu,zacatek byl takovy snad trochu bojacny.Vse brzy prestalo a vydrz co nejdele.
Nektere tenistky se hlavne o Tebe staraji a potom prohraji,to je zivot.
Reagovat
gigin
https://youtu.be/in-hEb_OQxo?t=113
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ji Masha příště kopne do prdele, než aby s ní fotila pro Nike. Ale ono už to vlastně stejně nebude potřeba, protože Evženka je tenisově vyřízená...
Reagovat
tmora
She?s cheater - to jako od ni to vazne sedi.... na Evzu to evidentne zanechalo nasledky ten simulovny pad na hlavu... Nejvetsi pindy maji ty co nic nehrajou
Reagovat
smazaný uživatel
Dřív jsem se jí zastával, ale je to fakt hrozná kravka...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam! Čekala jsem, že bude hrát dobře, ale až takhle dobrý jsem to nečekala. Prohra stejně dřív nebo později příjde, ale hlavně ať se nezraní! :)
Reagovat
vrabejka
Joop tenis Queen Is Back!
Reagovat
dunphy
Czenglish ještě nevyšlo z módy?
Reagovat
Pavol
Tí čo ti fandili ti fandia ďalej. O tvoje kurzy sa dá oprieť tiket. Tie tenistky ktoré ťa odsudzujú sa boja že ich vytlačíš mimo desiatku.
Reagovat
blixa
No a je to, ani to nebolelo. Marie je zcela jasně zpět. Přiznám se že jsem to očekával, jí vždycky stačil k přípravě jen trénink, žádné velké rozehrávání nepotřebovala. Hateři tu budou opět zvracet ve svůj protiklad, ale co už. Psi štěkají ale karavana táhne dál ;-)
Reagovat
Nola
Marus to zvladla fyzicky, psychicky, uderovo, Bobina mala smolu, nehrala spatne, uvidime, ako to pojde dalej, gratulujem jej skalnym fans, najma montymu
Reagovat
FulnekUltras
za výdrž...a tak podobně... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam! 2. kolo pro Mashu a tři kila pro mě! :) Takovou radost snad měla Masha naposledy, když postoupila do finále GS... :D
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tak myslím, že se nic nezměnilo.
Reagovat
Fandina
přesně, stejná jako před dvěma lety. Vinci na ní neměla.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně zvukově
Reagovat
gigin
A co sis myslel?
Reagovat
kmotr
.. podvodnice?? kterou máte na mysli? hanba by fackovala ne jednu
Reagovat
tmora
Me jenom fascinuje ty zabery na Hogstedta jak se usmiva, absolutne bez nervu.. Jinak fakt super zapas - tohle tady chybelo to Mashy odhodlani, supeeer
Reagovat
Haitik
Myslíš Groenevelda asi né? :D
Reagovat
tmora
no jasne ze Groeneveld
Reagovat
George_Renel
Super zápas? Mně to tedy jako nějaký tenisový koncert nepřipadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Groenevelda, ne? :D
Reagovat
FulnekUltras
Naducánek odklizen, tak doufám, že si teď poradíš i s tou Češkou a půjdeš ve Stuttgartu co nejdál, ať všichni vidí, co umí jetlag.
Reagovat
blixa
A další ideologické selhání. Coco je přeci "odporná" Američanka ! Tohle ti soudruzi jen tak neodpustí .. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
CoCo na slámě za traktorem - podle mého zcela v pořádku... ;)
Reagovat
Torn
Kdybych neměl Petru rád, tak snad napíšu, že doufám, že už nikdy tenis hrát nebude. Tenhle slovní průjem je opět lahůdka. Když se ti Kája ani Máša nelíbí, nekoukej na ně.
Reagovat
FulnekUltras
My kovaní jsme za posledních 27 let zvyklí na všecko.
Reagovat
lars
To kriveni charakteru a "chameleonstvi" te naucili na Vecerni univerzite marxismu-leninismu? :)
Reagovat
FulnekUltras
??? CoCo je mi až na občasné výstřelky "us-sebevědomí" sympatická už delší dobu... ;) a navíc se neulívá z FC
Reagovat
lars
Neodpovidas na polozenou otazku! To te taky ucili na VUMLu ?
Reagovat
FulnekUltras
tak nevím, jak bys to ještě potřeboval napsat... ;)
Reagovat
lars
presne
Reagovat
FulnekUltras
VUML jsem neviděl ani z rychlíku - a totéž platí i o dalších předpřevratových institucích, které jsou mi tady revanšisticky zatuchlými modrobolševiky občas předhazovány... na seznamu zájmových osob StB jsem proto, že to v ČSLA tehdy souviselo s jistým stupněm utajení - tak asi tak? ;)
Reagovat
lars
kdo jsou revanšisticky zatuchli modrobolševici?
Reagovat
FulnekUltras
oni se ozvou... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bobino zaber! :)
Reagovat
FulnekUltras
Bobísku čopuj a trhej fiflenu... ;)
Reagovat
blixa
Ale ? Vždyť Marie je z tvého milovaného Ruska ?! Hochu hochu, to vypadá na ideologické selhání ! Aby tě tví bratři soudruzi neposlali někam na převýchovu !
Reagovat
FulnekUltras
Sotva se začala akusticky projevovat, je to tam zpátky. ;)
Reagovat
Dobry-den
Meldonka hraje blbě, ale nemá proti sobě pořádnou soupeřku, takže tam v té hale bohužel s velkou pravděpodobností bude ječet eště minimálně zétra :-(
Reagovat
patriks
musím tě zklamat, bude tam až do neděle
Reagovat
Dobry-den
V hledišti ať si klidně je až do Vánoc ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Dal jsem si zvuk na minimum a fandím vnadné Jižance.
Reagovat
Nola
https://sport.sme.sk/c/20513268/meldonium-uz-nepotrebuju-mame-ucinnejsie-latky-vravia-rusi.html
Reagovat
Paseka
Podvodnice jedna. Že ji hanba nefackuje !!!
Reagovat
Fandina
Nějak se mi zdá, že Mária tak neřve :-).
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Nola
na prvy zapas Marus hra velmi slusny tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouženě, i když setbol se štěstím. Tak ještě jeden set...
Reagovat
Fandina
Roberta dobře, ale Mária byla o chlup lepší. Tak uvidíme, jestli ve druhém setu Roberta něco nepřidá.
Reagovat
smazaný uživatel
O chlup? Kromě prvních dvou gemů je Masha o dost lepší.
Reagovat
tmora
Masha mela opatrny vstup do hry, ale jak se rozehrala tak hraje pekne. Jeste jeden!
Reagovat
misa
Když se tak dívám do hlediště, tak tam nevidím žádné doktory nebo inženýry...
Reagovat
FulnekUltras
to hltají vleže na ajfounech ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není možný. Všechny servisy přes shodu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď dopodávat!
Reagovat
tmora
Herni projev se zatim zlepsuje.. trochu se mi zda ze ji narostly stehna :)
Reagovat
George_Renel
Diváci překvapivě trochu více na straně Italky.
Reagovat
Fandina
Jj, žádná senzace se nekoná, je to střízlivé.
Reagovat
George_Renel
K tvému oblíbenému tématu. Výběr barvy trika se taky nepovedl nejlépe. Ta oranžová k té antuce.....?
Reagovat
Fandina
Ale zase splývá s okolím, protihráčka hned nemusí vědět, kde stojí.
Reagovat
Haitik
Kikina se taky zašla podívat.. :D
https://pbs.twimg.com/media/C-WqSggWsAAQi73.jpg:large
Reagovat
milik254
Na ten zápas přišlo dost tenistek, viděl jsem Andreu i Světlanu
Reagovat
Bloody13
Je tu zase Basa? :)
Reagovat
Basa
Jistojistě pane Báthory
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se zeptat, cos říkal o autobiografii Mashy? O2 nevedu a někdo se mě na to ptal...
Reagovat
Basa
Že by měla vyjít někdy na podzim
Reagovat
Haitik
Konkrétně 12. září.. :-))
Reagovat
Bloody13
:D Zajímal by mě tvůj osobní názor na sirény (hekání ztlumit nebo rovnou zakázat) a jaká z nich se ti (asi i podle sympatií) líp komentuje - jestli radši Mářa nebo Viky? :)
Reagovat
Basa
Nemám je rád:)))
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
George_Renel
Palec nahoru :-D.
Reagovat
Basa
Tenis hraju denně, trénuju a vím, že rozhodně předvádět to, co dělá Šarapka a Azarenka není nutné. Nemám to rád, přijde mi to nesportovní, ale víc s tím nenadělám...:(
Reagovat
FulnekUltras
je to tak... ;)
Reagovat
George_Renel
Oceňuji tvé vyjádření, v tvé pozici to není jednoduché.
Reagovat
Basa
Jsem takovej - ikdyž bych byl ještě ráznější, bohužel u nás se moc kritika nenosí. Podívej na Radu - místo aby se nad tím povznesl a uznal kdyžtak svou chybu, tak ještě novinářovi vynadá:)
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa len chcem spýtať, či trénujete hráčky, ktoré hrajú s podobnou intenzitou ako Sharapova a Azarenka, či dávajú obdobné rany...

Pretože, ak to pre 10 hráčok nie je nutné, neznamená to, že tá 11. si tým podvedome nepomáha, lebo inak nie je naučená. Pre mňa je úplne prirodzené, že každy máme svoj herný a dýchací mechanizmus, bez ktorého to už nejde. Tipujem, že takto obe hrali ešte v juniorkách. Nemá to v mojich očiach nič spoločné s fair play, to už ozaj skor to prekračovanie limitu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč tedy rozhodčí uklidňujou před zahájením výměny diváky, když je to jedno, jaký hluk na kurtu je? Ať si tam tedy řve kdo chce, jak chce, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, je to začarovaný kruh..A možno pred tým servisom potrebuje hráč špeciálnu koncentráciu, preto vyžaduje špeciálne ticho..Navyše od divákov sa očakáva, že ticho byť možu, keď chcú.

Chcieť to od hráča v plnom fyzickom zaťažení?..Neviem..Vydávať pri tenise pazvuky je prirodzené, systémovo regulovať tú mieru, zrejme nemožné. Osobne si nemyslím, že by to Sharapova, Azarenka alebo Serena zneužívali. Veď sa pozri na Sharapku, ona je v tom zápase sustredena na 101%, akoby posadnutá, ak by počas výmeny vybuchla v hladisku bomba, zrejme to nezaregistruje..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok,v podstatě by mne hlavně zajímalo, jestli to protihráčkám fakt nevadí nebo jim vrozená slušnost, případně obavy, že by byly osočovány ze snahy ovlivnit zápas, brání proti tomu protestovat. Mně by to při hře lezlo neskutečně na nervy. Něco jiného jsou zvuky, které vydává třeba i Rafa nebo Novak a spousta jiných hráčů či hráček, a něco jiného ten šílený řev.
Reagovat
Bloody13
Tak to jsem na stejný lodi :)
Imho, na čsfd jsem dostal spoustu přezdívek, ale pan Báthory jsem teda ještě neslyšel/nečetl :D
Reagovat
Haitik
Mashy returny jsou zatím skvělý!!
Reagovat
Lunej..
Se mi hodne v kratkych vlasech, tady ji malem nepoznavam.
Reagovat
Lunej..
Libi - mi nejak vypadlo.
Reagovat
FulnekUltras
zralé dámy nakrátko - ideální řešení ;)
Reagovat
tmora
Tak Masho, zadny rozpaky, poradne to tam rozbal a chci te videt mininimalne ve ctvrtfinale..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist