Šarapovová ukončila spolupráci se svým dlouholetým koučem Groeneveldem

10. 3. 2018, 11:26
Aktuality 21
Maria Šarapovová se po překvapivém vyřazení v prvním kole turnaje WTA v Indian Wells rozhodla po čtyřech letech ukončit spolupráci se svým koučem Svenem Groeneveldem. S Nizozemcem, který ruské tenisové hvězdě dopomohl například k zisku trofeje na French Open, se na ukončení spolupráce shodla.
Profily hráčů

Maria Šarapovová se na kurty vrátila loni v dubnu, ale kvůli častým zraněním v loňské sezoně odehrála jen osm turnajů. Kýžený titul získala až v polovině října v čínském Tianjinu.

Od té doby se však třicetileté Rusce vůbec nedaří. Při svém posledním loňském vystoupení v Moskvě skončila hned v prvním kole a dobře si nevede ani letos. V Shenzhenu v semifinále prohrála se Siniakovou, na Australian Open ve třetím kole utrpěla debakl od Kerberové a v Dauhá i Indian Wells ztroskotala na první soupeřce.

Šarapovová si zřejmě řekla, že je čas na změnu. Po středeční porážce s Japonkou Ósakaovou se rozhodla udělat zásadní krok. Rodačka ze Sibiře, kterou momentálně trápí zranění zápěstí, ukončila spolupráci se svým dlouholetým koučem Svenem Groeneveldem.

Nizozemský trenér Šarapovovou vedl od roku 2014, kdy vybojovala trofeje ve Stuttgartu, v Madridu, na French Open a v Pekingu. V roce 2015 ovládla turnaj v Brisbane, došla do finále Australian Open a triumfovala v Římě. Groeneveld se Šarapovovou trénoval i během jejího patnáctiměsíčního dopingového trestu.

"Se Svenem jsme prožili úspěšnou čtyřletou spolupráci. Chtěla bych mu tímto poděkovat za neuvěřitelnost loajalitu, přístup i přátelství, které jsme si za ta léta vybudovali. Přestože jsme se na ukončení spolupráci vzájemně shodli, mám obrovské štěstí, že někdo takový jako Sven mě v posledních čtyřech letech vedl," okomentovala rozchod Ruska.

"Maria byla jednou z nejpracovitějších a nejprofesionálnějších hráček, s nimiž jsem kdy spolupracoval," řekl Groeneveld, který v minulosti vedl například Monicu Selešovou, Arantxu Sánchezovou Vicariovou, Anu Ivanovičovou nebo Caroline Wozniackou. "Chovám k ní jako k hráčce i člověku obrovský respekt," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
brixner
A nebul, buď rád, že vod ní mažeš pryč! Dej si chvíli voraz, párkrát se vožer, pak si hopni do domečku s lucernou nebo prozvoň nějakou sousedku, víš, co myslim...A až vylemtáš litr Aspirinu, hoď inzerát do Blesku a vyber si nějakou novou holčinu, víš, nějakou novou naději s pálkou a přiveď jí k vorgasmům-těm tenisovejm, rozumíme si, jó?
Sice se asi kapku víc prohneš za řádkovou inzerci, to víš, i za řádky se cáluje, ale doporučuju udat stěžejní požadavky:
1.Poctivost! Tzn. žádný drogy a podvádění!
2.Dobrej zdravotní stav, hlavně plíce a dejchání!
3.Jinej, než největší stát světa!(hele, států je plno, fakt!)
4.Brunetku! (něco vo tom vim, podrobnosti do OZ)
5.Slabší hlasivky nevadí ( i když-s AKG a Floydama na uších to de)
6.Uč jí jednoručák! Schovat iPhone a drill a drill, pude to!
7.POCTIVOST!! Už nenech svý jméno spojit s vobrovskýma podvodama a drogama, měj rozum, chlape! Jináč zařídim, že v tý chaloupce s lucerničkou na tebe zbyde jen ghanská gazela po sedmi spratkách a to bude špatný, fakt špatný...
:-))
Reagovat
Srdjan
Sharapova neumi hrat vyrovnane tenis, hraje porad stejne, neda se na to vubec koukat. Precenovana hracka, navic i s tou krasou, plocha obryne s mastnym harem, tuctovka .... uz at skonci mrcha.
Reagovat
Haitik
Jako fanoušek Mashy musím Svenovi poděkovat, je to skvělý tréner a zaslouží si obrovské uznání za to, že zůstal s Marií v těch nejhorších chvílích.. Jak už tady píše monty, myslím, že trenérů co by zůstalo moc není a za to si Sven opravdu zaslouží alespoň poděkování! Masha pod jeho vedením na antuce dokázala vypilovat pohyb téměř k dokonalosti, Sven dokázal Marii i celkem hrát kraťasy.. :D Ale změna už asi byla fakt nutná, už loni, i když víc nehrála než hrála, se ukazovalo, že Maria se neposouvá dopředu, potřebuje nějaký nový impuls!
Myslím, že to pro Mashu bylo sakra těžké rozhodnutí, když koukám na její dokument, tak jsou tam záběry, kdy mi fakt přijde Sven jako člen rodiny a né tréner.. Jsem zvědavý kdo jí bude trénovat teď.. Jestli bude hrát v Miami, tak tam myslím, že jí povede táta, ale dál? :D
Četl jsem, že Lendl se chce prý zase vrátit k trénování.. tak třeba on? :DD
Ale fakt nevím.. :D
Reagovat
blixa
Lendl není šílený, aby si začínal s ženským tenisem :D
Reagovat
Haitik
Pravda.. :DD By skončil v Bohnicích.. :D
Ale z tich super koučů bych chtěl možná vidět u Mashy třeba Martinu.. :D I když jí tady všichni nemusí, tak mě nevadí! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o to, že ji nemusím, ale hlavně se jako trenérka vůbec neosvědčila...
Reagovat
blixa
Trenérku snad nikdy nedělala. Byla jen tou "superkoučkou", a tam zhodnotit přínos je dost problematické ...
Reagovat
peggy
Je dobre,ze Maria mneni trenera,ale musi najit takoveho jake mnela ve svych zacatcich,nic ji neodpustit a potom to bude zase pani tenistka.
Reagovat
dunphy
Tobě hlavně mněli ve škole vyměnit učitele českého jazyka :D
Reagovat
Krisboy
Myslím, že peggy se za základce češtinu neučila, ale naučit by se jí mohla, tohle je fakt strašný.
Reagovat
a.magerova
Onehdá psala, že se nenarodila v Česku a má 72 let... takže ten pravopis už asi nedožene STARÉHO PSA NOVÝM KOUSKŮM NENAUČÍŠ... ale ty její hnusy, co tu píše, za ty s ní slitování nemám, dělá tu jen ostudu důchodcům, pipina odporá !!!
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, ty její zvratky na adresu Tomáše, Petry, Bary a Kozlíka neomlouvá ani původ, ani věk.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
Pak se člověk diví, že ti mladí nemaj úctu ke starým lidem... se ani nedivím, když ti staří se chovaj jako hovada... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Změna už asi byla nutná. Přesto je na místě Svenovi poděkovat za úspěchy, kterých s Mashou dosáhl a hlavně za to, že ji nehodil přes palubu ani během toho trestu. Toho já si osobně vážím nejvíc, protože 99 % trenérů by to udělalo...
Reagovat
George_Renel
Takže když bylo zle, nehodil ji přes palubu. Když je zle, hodila ho přes palubu ona. A řečičky o tom jak se na rozchodu shodli jsou jen obvyklé kecy v kleci. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš hned o všem jasno... Prostě se nedaří, tak je třeba udělat nějakou změnu. Neříkám, že je to jenom o trenérovi, ale nějaký nový impuls tomu může hodně pomoct. Podle tvojí logiky by s ním Masha musela zůstat bez ohledu na výsledky do konce kariéry, což je pěkná blbost...
Reagovat
George_Renel
To netvrdím. Jen si u toho mohla odpustit ty květnaté řeči.
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě se furt něco nelíbí...
Reagovat
George_Renel
Každý jsme holt nějaký.
Ty zase nemáš smysl pro humor a smysl pro realitu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý takhle hodnotit člověka, aniž bys ho osobně znal...
Reagovat
George_Renel
Nehodnotím člověka, hodnotím virtuála monty25 a jeho projevy zde na TP. Co je na tom zvláštního?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist