Šarapovová vlétla do Wimbledonu jako uragán, ztratila jen jednu hru, Serena o dvě více

24. 6. 2014, 17:29
Aktuality 8
Ruska Maria Šarapovová odstartovala letošní ročník slavného Wimbledonu famózní výhrou. Vítězka Roland Garros v prvním kole turnaje v All England Clubu deklasovala domácí Samanthu Murrayovou 6-1 6-0 a za hodinu prolétla do druhého kola. Do něj hladce postoupila také světová jednička Serena Williamsová, jež na úvod deklasovala krajanku Annou Tatishviliovou 6-1 6-2.
Maria Šarapovová

Ruska Maria Šarapovová vlétla do letošního Wimbledonu jako střela. Čerstvá vítězka antukového Roland Garros si na úvod na travnatém grandslamu poradila za hodinu s domácí Samanthu Murrayovou, která ve Wimbledonu startovala díky divoké kartě.

V zápase si pátá nasazená Ruska počínala skvěle - odvrátila tři ze tří brejkových šancí, které si její soupeřka vypracovala a sama využila všech pět příležitostí, kterak Murrayové servis vzít. V utkání napáchala jen 9 nevynucených chyb a nastřílela 13 vítězných úderů. S Britkou za hodinu hry ztratila jen jednu hru a po výhře 6-1 6-0 prolétla do dalšího kola.

"Vždycky je těžké hrát první kolo na grandslamu," řekla po utkání favorizovaná Šarapovová. "Byl to navíc celkem rychlý skok, ještě nedávno jsme byli na antuce a teď hrajeme grandslam na trávě. Je to něco úplně jiného a je to i jiný pocit při hře. Začátek byl pomalejší, ale postupně jsem se dostala do dobrého rytmu a začala jsem hrát dobře. Postupně se zvedlo procento prvního podání, což je dobře, protože na trávě je to velká výhoda, když se můžu o podání opřít."

Podobně rychle jako Ruska zvládla své první utkání na trávě i světová jednička a nejvýše nasazená hráčka turnaje Serena Williamsová, která v úvodním kole změřila síly se čtyřiadvacetiletou krajankou Annou Tatishviliovou.

Pětinásobná wimbledonská vítězka vstoupila do zápasu nervózně, ale postupem času se rozjela k parádnímu výkonu. Za celé utkání, které trvalo hodinu a tři minuty hry, nastřílela celkem 16 es a 31 vítězných úderů, přitom stejně jako její soupeřka udělala 13 nevynucených chyb. Zejména ve druhém setu Williamsová na kurtu zářila, udělala v něm jen 4 chyby a ničila mladší soupeřku agresivními údery, kterým Tatishviliová nestačila. "Miluju Wimbledon a zápasy tady si vždycky naplno užívám. Všichni mladí hráči tu chtějí hrát, já už tu hraju několik let, ale stále je to pro mne velká čest," řekla Serena.

Do druhého kola postoupila po hladké úvodní výhře také čtvrtá nasazená Agnieszka Radwaňská, pro kterou je Wimbledon nejoblíbenějším grandslamem. Zahrála si tu dvakrát čtvrtfinále (2008, 2009), před dvěma lety dokonce hrála o titul a v minulém roce skončila v semifinále. Polka v prvním kole letošního ročníku zvládla utkání s Rumunkou Andreou Mituovou, kterou porazila za 51 minut 6-2 6-1.

První kolo má ve Wimbledonu za sebou i nasazená trojka Simona Halepová, jež patří mezi velké favoritky celého turnaje. Rumunka na úvod zvládla utkání s Brazilkou Telianou Pereirovou, kterou přehrála jasně dvakrát 6-2 za hodinu a šest minut hry. Finalistka antukového French Open v utkání předvedla parádní výkon, zahrála celkem 19 vítězných úderů a naproti tomu udělala pouze 9 nevynucených chyb, její soupeřka na tom byla o mnoho hůř - trefila pohých 9 vítězných míčů a napáchala 24 chyb. Halepová si dnešní výhrou připsala teprve třetí wimbledonské vítězství v kariéře a postoupila do druhého kola, které je prozatím jejím turnajovým maximem.

Za obhajobou loňského finále dnes vykročila Sabine Lisická, která vzhledem k tomu, že úřadující šampionka Marion Bartoliová ukončila kariéru, zahájila dnešní program na centrálním kurtu. Devatenáctá nasazená Němka vstoupila do letošního ročníku svého nejoblíbenějšího turnaje hladkou výhrou 6-2 6-1 nad Izraelkou Julií Glushkovou.

"Musím přiznat, že jsem byla trošku nervózní, přeci jen se mi letos nevedlo příliš dobře, byla jsem i zraněná. Teď jsem ale v pořádku a jsem moc ráda, že jsem zpátky. Vrátila jsem se na místo, kde jsem minulý rok hrála první grandslamové finále, všechny vzpomínky se mi vrátily. Děkuju všem fanouškům, kteří dnes vytvořili skvělou atmosféru," řekla po utkání Němka.

"Wimbledon semnou dělá něco neuvěřitelného, nedokážu to sama popsat. Miluju prostředí tady a vždycky tu nechám maximum. Zahajovat dnešní program na centrálním kurtu byla velká čest, jsem moc ráda, že jsem utkání tak dobře zvládla a postoupila jsem do druhého kola tohoto magického turnaje," komentovala vítězství dojatá Lisická.

Oblíbenou soupeřku pro první kolo přiřadil los londýnského grandslamu bývalé světové jedničce Aně Ivanovičové. Ta se již posedmé v kariéře potkala s Italkou Francescou Schiavoneovou. Srbka, jež před týdnem zvítězila na travnatém turnaji v Birminghamu a získala tak už třetí titul v letošní sezoně, zvítězila nad Italkou 7-6 6-4 a zlepšila si tak vzájemnou bilanci s ní už na 7-0. V posledních pěti zápasech přitom srbská hráčka neztratila ani jeden set.

"Jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech, myslím, že jsem odehrála dobré utkání. Na trávě se letos cítím velmi dobře, jsem spokojená s pohybem i s hrou, ale rozhodně nesmím polevit. Každá hráčka chce na grandslamu ukázat maximum, proto se musím každý zápas zlepšovat. Dneska jsem vyhrála, ale pozítří je tu další kolo," komentovala vítězství po zápase Srbka.

Do druhého kola v All England Clubu postoupila rovněž turnajová devítka Angelique Kerberová, jež v prvním kole Wimbledonu zvládla zápas s Urszulou Radwaňskou, kterou porazila 6-2 6-4. Třináctá nasazená Eugenie Bouchardová přehrála Danielu Hantuchovou ze Slovenska dvakrát 7-5.

Turnajová šestnáctka Dánka Caroline Wozniacká si poradila se Shahar Peerovou z Izraele 6-3 6-0. S Wimbledonem se již v prvním kole rozloučila nasazená sedmička Jelena Jankovičová. Bývalá světová jednička nestačila na loňskou čtvrtfinalistku Kaiu Kanepiovou z Estonska, které podlehla 3-6 2-6.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 25 milionů liber):
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (ČR) - Knappová (It.) 6:7 (4:7), 6:4, 10:8
Cetkovská (ČR) - Jakšičová (Srb.) 6:2, 4:6, 7:5
Koukalová (31-ČR) - Townsendová (USA) 7:5, 6:2
Švedovová (Kaz.) - Kristýna Plíšková (ČR) 3:6, 6:4, 8:6
A. Radwaňská (4-Pol.) - Mituová (Rum.) 6:2, 6:1
Wozniacká (16-Dán.) - Peerová (Izr.) 6:3, 6:0
Lisická (19-Něm.) - Glušková (Izr.) 6:2, 6:1
Šarapovová (5-Rus.) - Murrayová (Brit.) 6:1, 6:0
S. Williamsová (1-USA) - Tatišviliová (USA) 6:1, 6:2
Petkovicová (20-Něm.) - Piterová (Pol.) 6:1, 6:4
Cornetová (25-Fr.) - Schmiedlová (SR) 4:6, 6:4, 6:2
Beguová (Rum.) - Razzanová (Fr.) 1:6, 6:4, 7:5
Bacsinszká (Švýc.) - Fichmanová (Kan.) 6:1, 6:3
Garciaová (Fr.) - Erraniová (14-It.) 2:6, 7:6 (7:3), 7:5
Keysová (USA) - Puigová (Portor.) 6:3, 6:3
Lepchenková (USA) - Pironkovová (Bulh.) 6:7 (6:8), 6:2, 6:2
Watsonová (Brit.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:3, 6:2
Larcherová de Britová (Portug.) - Kuzněcovová (28-Rus.) 3:6, 6:3, 6:1
Bencicová (Švýc.) - Rybáriková (SR) 2:6, 6:3, 6:3
Kerberová (9-Něm.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:2, 6:4
Duvalová (USA) - Cirsteaová (29-Rum.) 6:4, 3:6, 6:1
Kanepiová (Est.) - Jankovičová (7-Srb.) 6:3, 6:2
Bouchardová (13-Kan.) - Hantuchová (SR) 7:5, 7:5
Domínguezová (Šp.) - Martičová (Chorv.) 6:0, 6:1
Halepová (3-Rum.) - Pereirová (Braz.) 6:2, 6:2
Ivanovičová (11-Srb.) - Schiavoneová (It.) 7:6 (8:6), 6:4
Suárezová (15-Šp.) - Čang Šuaj (Čína) 6:1, 6:2
Vekičová (Chorv.) - Vinciová (21-It.) 6:4, 4:6, 6:4
Flipkensová (24-Belg.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:2
Riskeová (USA) - Pavljučenkovová (26-Rus.) 4:6, 7:5, 6:1
Čeng Ťie (Čína) - Becková (Něm.) 6:1, 6:3
Curenková (Ukr.) - Pfizenmaierová (Něm.) 6:3, 6:0
Solerová (Šp.) - Govorcovová (Běl.) 6:2, 6:3
Scheepersová (JAR) - McHaleová (USA) 6:3, 6:3
Giorgiová (It.) - Cadantuová (Rum.) 6:1, 7:6 (7:5)

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, ten uragán přišel od čtvrtého gemu... :)

Jinak Masha už dělá i do muziky! :D
http://www.mtv.co.uk/rizzle-kicks/news/watch-rizzle-kicks-new-video-for-tell-her-starring-maria-sharapova
Reagovat
Cico93
Moja platonicka láska ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bys je chtěl mít všechny že Cico, viz příspěvek pod Eugeni ;-)
Reagovat
Cico93
Tam som sa vyjadril jasne ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopil jsem :-D a raději na to zapomeň ;-)
Reagovat
Cico93
Oo nevadi
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jen doufam, ze bude treti kolo Kamilka x Masa;)
To bude teprve pecka...;)
Reagovat
smazaný uživatel
To bude, Maria už chystá odvětu za Indian Wells ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist