Šarífová v Kluži neztratila set ani s Buzarnescuovou a jako první Egypťanka postoupila do finále turnaje WTA

7. 8. 2021, 23:29
Aktuality 0
WTA KLUŽ - 25letá Majar Šarífová na antuce v rumunské Kluži porazila 7-6 6-4 domácí Mihaelu Buzarnescuovou a jako první egyptská tenistka postoupila do finále turnaje WTA. V něm vyzve druhou nasazenou Němku Andreu Petkovicovou, jež si zahraje o první titul od února 2015.
Majar Šarífová

Majar Šarífová v hlavní soutěži turnajů WTA nikdy nevyhrála dva zápasy po sobě, tento týden na antuce v rumunské Kluži však neztratila se čtyřmi soupeřkami ani set a postupem do finále znovu vylepšila historický zápis egyptských hráček. Zároveň se jako první Egypťanka posune do Top 100 světového žebříčku.
Pětadvacetiletá rodačka z Káhiry, jež se v Rumunsku postarala o průlom už postupem do čtvrtfinále, prošla do nedělního finále po vítězství 7-6 6-4 nad domácí Mihaelou Buzarnescuovou. Rumunka nedokázala navázat na včerejší skalp Kristýna Plíškové.

O titul se Šarífová se utká s druhou nasazenou Andreou Petkovicovou z Německa. Někdejší světová devítka dnes nejprve úspěšně dotáhla dohrávku v pátek přerušeného čtvrtfinále s Australankou Seone Mendezovou, v semifinále, které si zahrála potřetí během tří týdnů, pak přešla přes srbskou kvalifikantku Aleksandru Kruničovou 6-4 6-2.
33letá Petkovicová bude v Kluži usilovat o sedmý titul na okruhu WTA. Letos už si jednou finále zahrála, v červenci v Hamburku ale na trofej nedosáhla. Naposledy aktuálně 91. hráčka světa triumfovala před šesti a půl lety v hale v Antverpách.

Šarífová si už dnes zahrála poprvé ve finále čtyřhry, na titul ale s Polkou Katarzynou Piterovou nedosáhly. Šampionkami se staly Ruska Natela Dzalamidzeová se Slovinkou Kajou Juvanovou.

• WTA 250 KLUŽ •
Rumunsko, antuka, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (07. 08. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Petkovicová (2-Něm.) - Mendezová (Austr.) 6-7(6) 6-4 6-1
• Dvouhra - semifinále •
Petkovicová - Kruničová (Srb.) 6-4 6-2
Šarífová (Eg.) - Buzarnescuová (Rum.) 7-6(1) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Dzalamidzeová/Juvanová (Rus./Slovin.) - Piterová/Šarífová (Pol./Eg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist