Schmiedlová je v Bukurešti ve finále bez ztráty setu. O druhý titul si zahraje s Erraniovou

18. 7. 2015, 22:21
Aktuality 27
WTA BUKUREŠŤ - Talentovaná Slovenka Anna Karolína Schmiedlová na antukovém turnaji v Bukurešti porazila i Slovinku Hercogovou a bez ztráty setu postoupila do svého třetího finále na okruhu WTA. O druhý titul se utká s nejvýše nasazenou Italkou Erraniovou.
Anna Karolína Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová prožívá zatím velmi dobrou sezonu. V únoru si na antuce v Riu de Janeiro zahrála poprvé ve finále turnaje WTA, v dubnu v Katovicích vybojovala premiérovou trofej a tento týden na antuce v Bukurešti postoupila do finále potřetí.

V rumunské metropoli to dvacetiletá Slovenka dokázala poprvé bez ztráty setu. Po Maďarce Janiové, Češce Allertové a Koviničové z Černé Hory nezaváhala ani v dnešním semifinále proti Poloně Hercogové.

V prvním setu Schmiedlová prohrávala 1-4, ale pak získala 9 z 10 gamů a nakonec vyhrála 6-4 6-3. Se Slovinkou si poradila i v druhém vzájemném duelu.

Ve finále se talentovaná Slovenka pokusí poprvé v kariéře porazit hráčku Top 20, proti nimž má bilanci 0-5. Narazí na Saru Erraniovou, se kterou jediný vzájemný souboj prohrála. A bylo to rovněž ve finále - před pěti měsíci v Riu.

Nejvýše nasazená Erraniová dnes otočila nepříznivý vývoj utkání proti domácí Monice Niculescuové. Rumunku zdolala 5-7 6-1 6-2 a postoupila do svého 18. finále.

"Monica je velmi dobrá hráčka. Věděla jsem, že výměny jsou s ní velmi dlouhé a v dnešním horku to tak bylo obzvlášť náročné," komentovala osmadvacetiletá Italka. "Ale jsem moc šťastná, jak jsem to zvládla a že já jsem ta, která vyhrála a postoupila do finále," radovala se bývalá finalistka Roland Garros, jež si pochvaluje návrat na antuku i to, že už není hráčkou Top 10.

"Jsem šťastná, že jsem zpátky na antuce. Na antuce není moc velkých turnajů, ale teď, když už nejsem hráčkou Top 10, můžu hrát i na všech menších turnajích. A to je pro mě dobré!" uvedla Erraniová k pravidlu ženské tenisové asociace, které na podnicích kategorie WTA International s dotací 250.000 dolarů zakazuje start více jak jedné hráčky elitní desítky světového žebříčku. 

Erraniová má ve finálových duelech bilanci 8-9, na menších akcích WTA International však mnohem lepší 8-4, z toho 7-2 na antuce.

"Teď mě čeká odpočinek. Je důležité, abych po dnešním zápasu dobře zregenerovala. Čeká mě totiž další těžký zápas, protože ona (Schmiedlová) se v poslední době hodně zlepšila," dodala Erraniová.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (18. 07. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Erraniová (1-It.) - Niculescuová (3-Rum.) 5-7 6-1 6-2
A.K. Schmiedlová (7-SR) - Hercogová (Slovin.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
EllNino
tak do 1. kola má nasazená pětka Lucka Hradecká Španělku Arruabarrenu-Vecino, osmá nasazená Katka Siniaková vyzve Danku Kovinic, Klára změří síly a Freidsam a Denda Allertová má 4. nasazenou Witthoeft :)
všechno jsou to těžké soupeřky a budu spokojenej s postoupem aspoň 2 do 2. kola :)
Reagovat
kada.tom
Petra brejk! Tak a doservírovat :-)
Reagovat
Frick
Bože, co tam blbne, dyť Tomičoségra nebyla zatim ani v TOP 500...
Reagovat
Frick
..takhle chce do TOP 100?!
Reagovat
EllNino
nechce :D ale Sara Tomic je talent
Reagovat
Frick
Vondroušová je talent...
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=qwGG59nt96k ale vidíš tam ten Bernieho rukopis jo ? :)
Reagovat
Frick
Tak já nevim jako, ale travnatá sezóna (i když si jí prodlouží tou Asií) je pořád dost krátká. Ať si je (zatim) jalová na antuce, ale na hardu ne!
Reagovat
EllNino
na hardu venku to nikdy nebylo nic moc, krom haly a trávy je Týna mimo zatím
Reagovat
Frick
Jsem myslel, že jen antuce.

Proč by jí do háje neměl vyhovovat venkovní hard? Antuku beru, je na ní neohrabaná a rány tolik nelítaj. Ale na hardu?!
Reagovat
EllNino
některý venkovní hardy mají rychlost srovnatelnou s antukou :) ...
Reagovat
kada.tom
Petro, Petro ... koukej ten 3. set dát :-)
Reagovat
EllNino
Petra je dříč, už tu ubojovala dost zápasů, tak snad i dneska :)
Reagovat
Frick
P3tra
Reagovat
kada.tom
Petra C. má set a brejk ... doufám, že to dotáhne k obhajobě :-)
Reagovat
r176
konečně tenis i v tv.věřím že Petra C.vyraje!
Reagovat
r176
jinak Petra C je vážně kočka :-)
Reagovat
tommr
jj kam se na ní hrabou Sharapova nebo Ivanovic. Škoda jen, že je pořád zraněná a tak jí na velkejch turnajích prakticky nevidíme ... :)
Reagovat
EllNino
hrozně krásná holka a hrozně šikovná ruka :)
Reagovat
Frick
Docela mne překvapuje to favorizování Petry. Na to, jak má celý turnaj problémy (třikrát musela do 3. setu), tak se mi ten kurz zdá dost nízkej.
Reagovat
Frick
Za 1,66 je Plíšková 2:0 na sety. Myslím, že je to skvělý kurz. Tomic dokázala vyhrát zápas jen na 10.000 turnajách. Na žádném jiném (vč. kvald) nikdy nevyhrála ani zápas.

Je trochu tam straší, že dokázala v Q-1K na AO vzít set Byčkový, ale tak snad to bude v pohodě.
Reagovat
darek.vrana
To je Tomic po tom večírku tak z formy?
Reagovat
EllNino
to je segra Bernieho ne ? :)
Reagovat
blixa
Ségra Bernieho Ecclestona ? Divný, nějaká mladá, ne ? Není to spíš vnučka ? :D
Reagovat
Frick
1) Podle jakýho žebříčku se bude sestavovat kvalda pro US Open?

2) 25.000 se započítávají hned do nejbližšího vydání rankingu nebo až o týden později?
Reagovat
bIbec
chmm, ještě není venku hlavní soutěž a ta se vždy uzavírá před kvalifikací. Hádám, že tento týden se naposledy bojuje o hlavní soutěž. O kvaldu asi ještě příští týden (možná 2 týdny?) ale nejsem si jistý. Možná že kecám.

K tý druhý otázce.. ITF 10, 15 a 25 se body započítávají do rankingu o týden pozdějc. Od 50k a výš klasicky jako na WTA. Prostě hned to pondělí po turnaji.
Reagovat
Frick
Z 362 bodů jich doma zůstalo 227, to myslím, že je dobré skóre.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist