Schmiedlová si v Bogotě zahraje po třech letech ve finále

15. 4. 2018, 10:41
Aktuality 8
WTA BOGOTÁ - Karolína Schmiedlová, která do tohoto týdne 18 měsíců nevyhrála zápas na okruhu WTA a dva a půl roku nebyla ve čtvrtfinále, na antuce v Bogotě postoupila poprvé od triumfu v Bukurešti 2015 do finále. O třetí titul se 23letá Slovenka utká se Španělkou Larou Arruabarrenaovou, která si třetí ze čtyř finálových duelů zahraje právě v Kolumbii.
Karolína Schmiedlová

Karolína Schmiedlová před třemi lety prožívala skvělou sezonu. Během pěti měsíců se se dostala třikrát do finále turnajů WTA, dvě z nich - v Katovicích a Bukurešti - proměnila v tituly. Získala skalpy Agnieszky Radwaňské či Caroline Wozniacké a v 21 letech se vyšplhala na 26. místo světového žebříčku. 

Jenže od září 2015 vyhrála na okruhu WTA jen sedm zápasů, protrpěla sérii 16 porážek v řadě. Od září 2016 na podnicích WTA téměř nehrála a rok a půl neoslavila jedinou výhru. V žebříčku padala ke dnu a paběrkovala na turnajích ITF. Loni tři z nich vyhrála. 

Odrazit se zpět do širší světové špičky by 23letá Slovenka mohla tento týden, kdy se jí daří na slabě obsazeném podniku WTA v Bogotě. Na antuce v kolumbijské metropoli ukončila rok a půl dlouhé čekání na výhru na turnaji WTA, k tomu přidala další tři postupy a po včerejším vítězství 6-3 6-2 nad Rumunkou Anou Bogdanovou postoupila do svého čtvrtého finále, na které čekala bezmála tři roky.

"Nebyl to snadný zápas. Byla jsem nervózní, hlavně na konci, protože jsem se cítila být pod tlakem," přiznala Schmiedlová. "Bylo to tím, že jsem tady po roce a půl vyhrála zápas na turnaji WTA a po dlouhé době jsem byla v semifinále. Jsem šťastná, ale teď toužím ještě po výhře ve finále," řekla slovenská tenistka, která se po dvou letech vrátí do Top 100.

"Věděla jsem, že výhra mi pomůže získat dost k bodů směrem k posunu do elitní stovky. Byla jsem opravdu pod tlakem, ale o to více jsem teď šťastnější, že se mi to povedlo. Myslím, že jsem hrála dobře," dodala Schmiedlová.

O třetí titul si Schmiedlová zahraje proti Laře Arruabarrenaové (h2h 1-0). Šestadvacetiletá Španělka v Bogotě neztratila ve čtyřech duelech ani set a rovněž počtvrté v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. Už potřetí se jí to povedlo právě v hlavním městě Kolumbie, kde před šesti lety slavila první ze dvou triumfů na okruhu. Loni ve finále podlehla Italce Schiavoneové.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (14. 04. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Jakupovičová (Slovin.) - Linetteová (2-Pol.) 6-3 3-6 6-1
• Dvouhra - semifinále •
Arruabarrenaová (5-Šp.) - Jakupovičová (Slovin.) 6-1 6-2
Schmiedlová (SR) - Bogdanová (7-Rum.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Frick
medvídka?
Reagovat
Enterprise
medvídek už usnul a spí v cestovním zavazadle :-)
Reagovat
Ma3ek
Zápas som pozeral a fakt som štastný snad je to comeback hrala výborne výborna dlžka uderov skvelý najma backhend a pohyb a so zvýšenou davkou sebavedomia prišli aj razantné útoky a je strašne milá jednoznačne najsympatickejšia slovenská hráčka Rybarikovú neznašam pre jej štýl hry najma Dominiku mám rád ale ma svoje chyby v povahe ale toto je mile dievča skromné ktorej prajem a páči sa mi aj :D bohvie čo všetko bolo za tými 2 tragickými rokmi ale ked to prekonala tak jej to obdobie može teraz pomoct . Moc jej prajem fakt uprimne .
Reagovat
smazaný uživatel
Kajka, pome!
Krása.
Kadakovi navzdory :-)
Ale závěr byl trochu nervozní.
Reagovat
Nola
uz som mala obavy, ze to nezvladne, bola lepsia skoro cely zapas, ale nakoniec to vyslo, super Kajka, dnesny den je den navratov, snad sa bude darit nadalej, vyborny turnaj
Reagovat
Fandina
Šmidlince, i když zápas dvakrát nedopodávala, ale nakonec je to tááááááááááám 6:2 6:4. Gratulkaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Frick
V tom kokainovym doupěti se právě hraje ucházející (š)Mýdlová opera :o)
Reagovat
EllNino
byla by škoda ten talent promrhat, vypadala velmi nadějně, rok 2015 byl snový ... pak ale některá špatná rozhodnutí, která učinila, dala za vznik začarovanému krutu, ve kterém se topila hodně dlouho ....

Tak snad se blýská na lepší časy :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist