Schnyderová je po sedmi letech ve švýcarské nominaci na Fed Cup

16. 4. 2018, 11:50
Aktuality 10
Sedm let po posledním zápase ve Fed Cupu byla švýcarská veteránka Patty Schnyderová opět nominována do týmové soutěže. V 39 letech může nastoupit v souboji o udržení v elitní skupině proti Rumunsku, které se světovou jedničkou Simonou Halepovou přivítá Švýcarky za týden v Kluži.
Profily hráčů
Patty Schnyderová

Bývalá světová sedmička Schnyderová je národní rekordmankou s 50 výhrami ve Fed Cupu, ve kterém si v roce 1998 zahrála finále. V sezoně 2011 ukončila kariéru, ale po čtyřech letech ji obnovila a od té doby vyhrála čtyři turnaje ITF.

Letos se jí nedaří, přesto se objevila jako čtvrtá hráčka v nominaci na barážové utkání Fed Cupu, ve kterém Švýcarky nastoupí o víkendu na antuce v Rumunsku.

"Jsem rád, že nás v takto důležitém souboji podpoří. Její zkušenosti a rady mohou mladším holkám pomoci," uvedl kapitán Heinz Günthardt.

Ten se totiž musí obejít bez Belindy Bencicové, která léčí únavovou zlomeninu v chodidle, Martiny Hingisové, jež loni ukončila kariéru, a nejistý je i start Timey Bacsinszké. Ta sice v nominaci nechybí, ale minulý týden nehrála kvůli bolestem pravého zápěstí na domácím turnaji v Luganu.

Kromě Bacsinszké (46. v WTA) a Schnyderové (149.) jsou ve švýcarském výběru ještě Viktorija Golubicová (115.) a Jill Teichmanová (135.).

Naopak rumunský kapitán Florin Segarceanu má k dispozici aktuálně to nejlepší, co si mohl přát. V boji o návrat mezi elitu se může spolehnout na kvarteto hráček z Top 40: světovou jedničku Simonu Halepovou, Soranu Cirsteaovou (34.) Irinu Beguovou (38.) a Mihaelu Buzarnescuovou (40.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/Bho_t6CglkV/?taken-by=wta
A pak že s ní mají holky problémy :-)
Penko rozvážně, s přehledem.
Reagovat
Aussie
byl jsem na tehdejším Hardcourt Championship of Australia na Gold Coast, akreditovný jako žurnalista. Dělal jsem interviews, jak si vzpomínám, některá anglicky, jiná česky mj. s tehdejší Hrdličkovou, dnes Peschke, s Denisou Chládkovou, také s Helenou Sukovou, které sice právě zanechala činnosti, ale vyskytovala se tam (na její přitomnost mě upozornil můj tehdy 13-letý syn Darius, který ji zahlédl v davu lidí). Byl se mnou kolega, původem Rakušan, ten si vymákl tehdy asi 19-letou Patty Schnyderovou a že prý s ní udělá interview německy pro Deutsche Welle. Měl takovoy starou obludu magnetofon, tak si půjčil ode mne mini disk - to byla tehdy technologická novota, a začal (na tohle musím jít foneticky):
"Mám tu Patty Šnajdr..."
Patty do toho nesměle pípla:
"Šnýdr."
On: Omlouvám se, začneme znovu:
"Mám tu u mikrofonu Patty Šnajdr..."
"Šnýdr!" ona na to razantněji.
Napotřetí už to vyslovil správně. Takže i vy teď víte, jak se to jméno vyslovuje.
Reagovat
bella
Dobry ;). A kde prosim v Australii zijete?
Reagovat
Aussie
Brisbane.
Reagovat
janek_da
tam jsem taky nebyl
Reagovat
hippos
ja v te dobe objevoval taje masturbace
vlastne jsem s vasim synem vrstevnik, pro nej to musel byt taky zazitek pohybovat se okolo mladych zen s pevnymi tely
Reagovat
mkubis17
těžká písemka pro holky ze "šwajcu"
Reagovat
EllNino
Bez Belindy a Stefanie se bude hrát Švýcarkám dost těžko :/
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem, že povolají Stefanii.
Každý bodík bude úspěch...
Reagovat
EllNino
Stefanie ale už 4 roky Fed Cup nehrála ... takže těžko říct, je divný, že ji třeba ani kapitán několikrát nepovolal a hrály holky ve třech, třeba ani reprezentovat nechce, kdo ví ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist