Sedmé finále, 30 let. Shuai Peng na domácí půdě v Tianjinu slaví premiérový titul

16. 10. 2016, 10:33
Aktuality 11
WTA TIANJIN - Shuai Peng se na sedmý pokus dočkala finálové výhry. Třicetiletá Číňanka slaví premiérový titul na okruhu WTA na domácím turnaji v Tianjinu poté, co dnes porazila Danku Koviničovou z Černé Hory i Američanku Alison Riskeovou.
Shuai Peng

Shuai Peng bývala nejlepší deblistkou světa a v singlu figurovala i na 14. místě světového žebříčku. Ale titul z turnaje WTA ve dvouhře pro ni byl dlouho radostí zapovězenou. 

Loni navíc řešila vážné zranění zad, kvůli kterým téměř rok nehrála. Na kurty se vrátila až letos v březnu, ale nedařilo se jí. Z jedenácti turnajů WTA byla jen třikrát ve druhém kole, jednou si zahrála finále domácího podniku ITF. 

I proto je stále až 182. hráčkou světa a tento týden na domácím turnaji v Tianjinu startovala jen díky divoké kartě. Tu však proměnila ve svůj životní úspěch, tedy alespoň co se dvouhry týká.

Třicetiletá Číňanka si před svými fanoušky došla pro premiérový titul. Přitom jí k tomu stačilo vyhrát jen tři zápasy. Dvě její nasazené soupeřky - krajanka Shuai Zhang a obhájkyně titulu Agnieszka Radwaňská - totiž ze soutěže odstoupily. 

Dnes Shuai Peng zvládla dva zápasy. Nejprve v semifinálové dohrávce proti Dance Koviničové dokonala obrat a po výhře 3-6 7-5 6-3 postoupila posedmé v kariéře do finále.

A v něm poprvé uspěla. Američanku Alison Riskeovou, jež měla v nohách celý třísetový souboj s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, porazila 7-6 6-2 a mohla začít slavit svůj životní triumf.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
nedělní výsledky (16. 10. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Shuai Peng (Čína) - Koviničová (Č. Hora) 3-6 7-5 6-3
Riskeová (USA) - Kuzněcovová (2-Rus.) 6-4 5-7 6-4
• Dvouhra - finále •
Shuai Peng (Čína) - Riskeová (USA) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
má díky nečekanýmu vypadnutí Kuznetsovový v semifinále Tianjinu pořád ještě teoretickou šanci na 9.místo na konci sezóny. Musela by ovšem získat tituly v Lucemburku a na ET a Konta, CSN a Kuznetsova nesmí v Moskvě a na ET bodovat ...
Reagovat
VlS
Pokud to není do osmy, tak je jedno, jestli 9 nebo 12, a vzhledem k o ezením plynoucím z top ten je asi lepší v tý desítce nebýt.
Reagovat
sprchon
No konečně! Měl jsem obavy, ale zdá se, že se vrátila. :)
Reagovat
EllNino
Tak se Peng povedl Tianjinský double )
Reagovat
Frick
Měla usnadněný velice. Odehrála jen tři zápasy.
Reagovat
kada.tom
no, ona taková Golubic a její cesta do finále v Linci ...
Reagovat
Frick
Než Mugu skrečla, tak se praly na kurtě 2,5h...
Reagovat
EllNino
Pěkná pohádka, po zdravotních trablích a celkově si to určitě zasloužila ....sice štěstí jako z pekla, ale i to k tomu patří :)
Reagovat
smazaný uživatel
ta bude mít fotek v čínských novinách
Reagovat
Pavlis
A Petřina první WTA trofej je zvěčněna jen na jediné fotce. Jiné jsem našel.
Reagovat
kada.tom
Paráda, konečně první titul! A za ta zdravotní martyria určitě slušnou odměnou :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist