Sela je po 17 letech prvním Izraelcem v grandslamovém osmifinále

27. 6. 2009, 18:24
Aktuality 12
Izraelský tenis slaví ve Wimbledonu nečekaný úspěch. Dudi Sela se po 17 letech stal prvním hráčem z tohoto státu, který si zahraje grandslamové osmifinále. Sela postoupil v All England Clubu do čtvrtého kola v pátek pozdě večer poté, co vyřadil patnáctého nasazeného Španěla Tommyho Robreda.
Profily hráčů
Dudi Sela

Před Selou si naposledy zahrál o postup do grandslamového čtvrtfinále jeho krajan Amos Mansdorf na Australian Open 1992.

"Často jsem ho sledoval, když ještě hrával, a taky pak ze záznamu," řekl čtyřiadvacetiletý Sela o Mansdorfovi, který nyní pomáhá vychovávat nové talenty v národní federaci. "Myslím, že máme podobný styl. On byl taky dobrý na trávě a dal mi hodně dobrých rad," dodal Sela.

Mansdorfa tehdy zastavil Američan Jim Courier, Selovi teď stojí v cestě čtvrtý nasazený Novak Djokovič ze Srbska. "Nechám na kurtu všechno, ale snad budu hrát stejně dobře jako doteď," doufal Sela.

V hledišti měl hlasitou podporu izraelských fanoušků. "Dudi, Král izraelský," zpívalo se a atmosféra připomínala spíše Davisův pohár než třetí kolo Wimbledonu. "Je nádherné vidět tolik Židů, kteří mně přišli fandit," podotkl spokojeně Sela, aktuálně 46. hráč světa.

A doufal, že i v Izraeli sleduje jeho zápasy v televizi hodně lidí. Už za dva týdny totiž hraje jeho tým doma v Tel Avivu čtvrtfinále Světové skupiny s Ruskem. "Ještě se neprodalo moc vstupenek, tak snad se to zlepší a bude vyprodáno," přál si.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
který si zahraje grandslamové osmifinále ?????

Před rokem osmifinále ve Wimbledonu hrála i Peer. V roce 2007 dokonce byla ve čtvrtfinále AO a USO.
Reagovat
smazaný uživatel
hracem, ne hrackou
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl, tak jak ta věta stojí, myslí se tenisti a tenistky dohromady. Ještě jednou se zamysli nad výrokem "stal se prvním tenistou z tohoto státu".
Reagovat
skott
Je to psane v muzskem rode, takze jako obvykle hledas chyby tam, kde nejsou.Shahar Peer navic neni jedinou izraelskou tenistkou, ktera hrala osmifinale behem tech zminenych 17 let.Hrala ho nejmene jedna dalsi, kterou si vybavuju - Anna Smashnova, pochybuju, ze by tedy zapomneli vice ¨tenistu¨;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vymlouvat ti to nebudu. A co ten titulek článku? Platí výrok, že "Sela je po 17 letech prvním Izraelcem v grandslamovém osmifinále" ?
Reagovat
skott
Jestli nezapomneli nejkeho jineho tenistu (muze)? Nevim, nemam v hlave databanku, ale zadny me ted nenapada.Melo by to byt pravdive;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nič proti Dudimu, ale dúfam, že v pondelok sa mu dariť nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
doufejme, nebo at se mu dari, ale dari se i novakovi, pak jeste haas a pak hurá na semi s rogerem
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Bože... ja mám strach :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim, ze pokud se nam djoker bude takhle zlepsovat, tak ma sanci i proti rogerovi a pak ve finale, o kterem jsem rikal uz tyden pred wimbledonem, ze bude novak-murray :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasné, bratre, že šancu má, len neviem neviem... zasa predbiehaš. Asi je fakt najlepšie ísť z kola na kolo a nie hneď do finále... to ale ovšem neznamená, že to tak nechcem :)
Reagovat
smazaný uživatel
jasne sestra, iba som sa zasnil :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist