Senzace: Krejčíková se Siniakovou zastavily duo Hingisová/Mirzaová!

29. 5. 2016, 19:14
Aktuality 36
Dvacetileté Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se na French Open postaraly o senzaci. Ve třetím kole smetly 6-3 6-2 světové jedničky Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou, ukončily jejich 20 zápasů trvající neporazitelnost na grandslamech a připravily je o možnost vyhrát čtvrtý grandslam v řadě. Ve čtvrtfinále si zahrají s krajankami Hlaváčkovou a Hradeckou.
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková společně vyhrály tři grandslamy juniorek, když v roce 2013 ovládly Roland Garros, Wimbledon i US Open. Mezi ženami spolu získaly dva tituly z turnajů ITF, na grandslamu dospělých spolu hrají ale až nyní na French Open. 

Nicméně jejich společné grandslamové kouzlo funguje i po třech letech. Dvacetileté Češky na antuce v Paříži vyhrály už tři zápasy a kompletní bilanci na grandslamech vylepšily už na 18-0.

Dnes se navíc postaraly o velké překvapení, když porazily snadno 6-3 6-2 nejlepší dvojici současnosti Martinu Hingisovou se Saniou Mirzaovou. Švýcarsko-indický pár, který za 15 měsíců spolupráce získal 14 titulů, na grandslamech neprohrál 20 zápasů v řadě a po triumfech ve Wimbledonu, na US Open a na Australian Open útočil na nekalendářní Grandslam.

"Snažily jsme se je překvapit. Určitě jsme je zaskočily naší agresivní hrou. Ta se vyplatila," řekla českým novinářům v Paříži Siniaková. "Myslím, že jsme hlavně my hrály dobře. A že jsme je nenechaly hrát jejich hru. Zkoušely jsme být agresivní a fungovalo to. Pro mě to je můj největší výsledek. Vyhrát takový zápas na grandslamu..." pochvalovala si Krejčíková.

Krejčíková se Siniakovou tak postoupily už do čtvrtfinále, ve kterém narazí na další čistě český tandem Andrea HlaváčkováLucie Hradecká. Šampionky z roku 2011 dnes porazily rovněž se ztrátou pouhých pěti gamů 6-4 6-1 slovinskou dvojici Andreja KlepačováKatarina Srebotniková a v Paříži tak mohou postoupit popáté v řadě do semifinále.

Naopak na přípravu na Wimbledon může začít myslet Karolína Plíšková. Dnes se s French Open rozloučila už i ve čtyřhře, když s Němkou Julií Görgesovou prohrály ve třetím kole 1-6 6-4 3-6 s ruskými šampionkami z roku 2013 Jekatěrinou MakarovovouJelenou Vesninovou.

• FRENCH OPEN 2016 •
Francie / Paříž, antuka, 12.032.000 dolarů
nedělní výsledky žen (29. 05. 2016)
• Čtyřhra - 3. kolo •
Krejčíková/Siniaková (ČR) - Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Indie) 6-3 6-2
Hlaváčková/Hradecká (6-ČR) - Klepačová/Srebotniková (11-Slovin.) 6-4 6-1
Makarová/Vesninová (7-Rus.) - Görgesová/Kar. Plíšková (10-Něm./ČR) 6-1 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
gerd
Děvčata co jste to proboha provedli?!? Zrušili jste tikety cca 99% českých sázkařů!!! Heč mě ne! Já jsem to nedal!!
Reagovat
Fandina
velikánská. To je úžasné. Nádhera.

PS: A gratulace jejim trenérkám, přezdívám holkám Suková s Novotnou.
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-french-open/270716/prekazily-hingisove-zapis-do-historie-mlade-cesky-se-na-kurtu-smaly.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tady najdete hodně moc fotek Katky a Báry z dnešního zápasu. Tenhle člověk se na Katku dost zaměřuje... :)
https://twitter.com/tennis_shots
Reagovat
Kozoroh
Jejich vyřazení je překvapením, čekal jsem, že si příležitost získat nekalendářní Grand Slam nenechají ujít. Porážka je o to palčivější, že je o šňůru na GS nepřipravil silný pár typu Garciaová/Mladenovičová nebo Makarovová/Vesninová, ale mladý pár Češek Krejčíkové a Siniakové, které spolu startují v hlavní GS soutěži poprvé, jak je v článku uvedeno. Vyřazením prvního páru vzrostla šance Češek na vítězství, kéž by na loňskou jízdu Lucky a Betky navázaly Háčka nebo právě K+S.
Reagovat
tommr
Háčkům budu ve čtvrtfinále přát o něco víc, protože bojujou o postavení v první desítce a účast na OH což by jim zajistil už postup do semifinále. Když ale vyhrajou Bára s Katkou tak mi to taky nebude vadit. Hlavně aby to ale vítězky dotáhly až k titulu ... :)
Reagovat
Jan
Jo, titul by byl pěkný pro kterékoliv. Víc bych ho přál háčkám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hráli opravdu super, viděl jsem 2. set, agresivně a odvážně, Katka byla na síti neprůstřelná, takový Paes v sukni.

Hačka mají určitě z tohoto výsledku radost, ikdyž Bara s Kačkou hráli super, také to přeji více Háčkám, které hraji dliuhodobě konzistentně a návrat do TOP 10 by si zasloužili

Ale nebude to lehké mladé pušky v sukních jsou dobře rozjeté
Reagovat
tommr
měla dneska mimořádně úspěšnej den a postoupila do čtvrtfinále debla (spolu s Luckou Hradeckou) i mixu (spolu s Rogerem-Vasselinem) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by se opakovalo US Open 2013 :)
Reagovat
tommr
jj Andrea už by si zasloužila nějakej pořádnej úspěch ... :)
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/sykora-helcelet-i-klucinova-splnili-v-gotzisu-olympijske-limity-pyg-/atletika.aspx?c=A160529_182310_atletika_ten

Tak Sýkora 8121, nový osobák a A-limit do Ria.

Podotýkám, že je prakticky přesně o 20 let mladší než Šebrle. A ten se před 20 lety do Atlanty nepodíval.

Prvně se na velký akci představil až na MS v Athénách 1997, kde byl 9. s 8232 body.
Reagovat
Frick
No a Éliška, to je taková atletická Bucie. Oči, úsměv, figura jak Šafi, nohy jak BMS :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace holky! :-)

https://pbs.twimg.com/media/Cjo-S_2UUAAbyXz.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsi napsala na Twitter, že holky mají set a brejk, tak jsem si to pustil... :D
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, v tu chvíli jsem to taky zapla. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. :D Mě by to jinak nenapadlo sledovat, protože dvouhra už pro mě skončila a to ostatní jde trochu mimo mě. Navíc jsem si myslel, že to dopadne podobně jako ve Stuttgartu... Když teď vidím ten kurz, co byl na Katku s Bárou, tak bych brečel. :D Kdyby to tak člověk věděl. Místo toho jsem včera večer vsadil svých posledních 43 netů na Briannu Rollins proti Kendře Harrison (atletika v Eugene) a Harrison nejenom vyhrála, ale málem překonala i světový rekord... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já čtyřhru sleduju. Co jinýho mi taky zbývá, když v singlu všechny vypadly. :D Včera jsem viděla kousek zápasu Any, to bylo hodně těsný, dneska Háčka. Na Báru s Katkou jsem měla v plánu dívat se na celý zápas, ale zabrala jsem se do učení a zapomněla jsem, že mají hrát. :D Ten "pokus" Harrison jsem viděla ve sportovní zprávách, chybělo málo..
Reagovat
smazaný uživatel
Na HMS v Portlandu jsem vsadil úplně stejně a tam to vyšlo, ale tenkrát byl na Briannu Rollins mnohem nižší kurz (1,55). Taky tam byla druhá, ale Harrison byla až osmá, protože zavadila o překážku... Teď byl na Briannu dost vysoký kurz (3,6), tak jsem to zkusil, ale Harrison je asi fakt ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal vedle: Je to sice "jenom" debl, ale i tak je pro holky čtvrtfinále RG velký úspěch. Už tam vlastně vyhrály juniorský debl, tak třeba vyhrajou i ten ženský... :)
Reagovat
COMEON
http://www.wtatennis.com/news/article/5608419/title/vote-now-french-open-best-dressed

Podľa mňa by sa nemalo hlasovať za hráčky lebo napr. rovnaku kolekciu ako Ana nosí aj KiKi a je to nespravodlive podla mna že len za jednu hlasuje väčšina ľudí. Malo by sa hlasovať za kolekcie. Napr. Od Niku by to bolo to čo má Serena , potom to čo mala na sebe Petra a spol. a čo mala na sebe Genie.
Reagovat
pockerface
Že by další pár do FC? Přece jenom Andrea a Lucka už mají své roky. Navíc pokud obě zaberou, tak nemusí být v budoucnu ani marné ve FC pro singl.
Reagovat
tommr
měly by spolu toho debla hrát častěji ... :)
Reagovat
bIbec
nj, jenže to by Bára musela zabrat v singlu, aby se potkávaly na turnajích.
Reagovat
tommr
no je fakt, že ted je dělí zhruba sto míst v žebříčku a to se pak ty společný turnaje plánujou těžko. V minulosti ale spolu často nehrály ani když byly na stejným turnaji a to je škoda ... :)
Reagovat
PetaM
Tak to napíšu i sem no :D

Velká gratulace holky, především za předvedenou hru, jedničky nechápaly, co jste dokázaly zahrát. Perfektní výkon, mám velkou radost. Každopádně trochu doufám, že ve ČF už nevyhrajete ... No ale to nezáleží na mně, osud bude rozhodovat :)

A ještě jednou ke světovým jedničkám: Co předváděly, hlavně ve druhém setu, kdy prohrávaly, za to by se opravdu nemusel stydět ani Murray. Jo jo, usmívat se na všechny strany, když vyhráváte, je moc snadné. Ale když člověk prohrává, taky se musí umět chovat, což světovému páru číslo jedna zase tak moc nejde ...
Reagovat
pockerface
Už bylo na čase zastavit jejich šňůru. Jako pár mi nevadí, ale ta nadvláda v deblu i u mužského singlu je už moc dlouhá. Chce to občas změnu, a alespoň v deblu letos bude. Škoda jen, že ještě ten Radek nepostoupil. Ale holky ho zastoupily a každopádně budeme mít zastoupení v SF, tak je to dobré. Ještě Vondroušková finále juniorek a bude to OK. :-)
Reagovat
PetaM
Tak letos už prohrály ... A navíc tuším, že na antuce 2x s párem Mladenovic/Garcia ... Tuším Stuttgart a Madrid. Řím teda jako vyhrály .. No aspoň jeden titul z té antuky mají :D
Reagovat
pockerface
Myslel jsem tu šňůru 25 výher na GS.
Reagovat
PetaM
Jo tak :D No, RG jim asi nikdy moc sedět nebude.
Reagovat
pockerface
chyba 20 výher, pět jsem jim přidal :-)
Reagovat
PetaM
Vlastně mají letos jen 5 titulů!!!! A na všech tisícovkách prohrály ...
Reagovat
lars
ze Krejcik nehrala kvaldu na RG v singlu
Reagovat
COMEON
Chcel som finale Williams vs. Santina ale gratulacia dievčata!! :)
Reagovat
sprchon
Paráda holky! :)
Reagovat
bIbec
Paráda!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist