Senzace v Montrealu: Shapovalov v osmifinále vyřadil Nadala

11. 8. 2017, 06:43
Aktuality 146
Denis Shapovalov se na turnaji Masters v Montrealu postaral o překvapení již ve druhém kole, v němž vyřadil Argentince del Potra, nyní však kanadský tenista způsobil seznaci. Osmnáctiletý talent si v Kanadě vyšlápl na nejvýše nasazeného Rafaela Nadala, kterého přehrál 3-6 6-4 7-6, a zajistil si tak postup do čtvrtfinále. V něm si domácí tenista zahraje s Francouzem Mannarinem.
Denis Shapovalov

Ještě na začátku letošní sezony hrál Denis Shapovalov turnaje kategorie Futures, poté ale vyhrál dva challengery a štěstí postupně zkoušel i v kvalifikacích turnajů ATP. Tento týden hraje talentovaný Kanaďan díky divoké kartě na domácím turnaji Masters 1000 v Montrealu a zdá se, že tuto příležitost naplno využil a pořadatele a domácí fanoušky rozhodně nezklamal.

O překvapení se osmnáctiletý mladík postaral již ve druhém kole, v němž přehrál Argentince Juana Martína del Potra, v osmifinále se však Kanaďan postaral o ještě větší senzaci. Aktuálně až 143. hráč světa si v něm vyšlápl na turnajovou jedničku a druhého hráče světa Rafaela Nadala, kterého zdolal 3-6 6-4 7-6, a zajistil si tak postup do čtvrtfinále.

"On je nejlepší hráč, s kterým jsem dosud hrál. Byl to neuvěřitelně těžký zápas, protože Rafa hraje skvělý tenis. Hodně jsem se bránil, ale mám radost z toho, že jsem dokázal čelit jeho agresivní hře," konstatoval po utkání Kanaďan. "Rafa vyhrál už tolik grandslamů a velkých turnajů a pro mě je to něco jako sen, že jsem ho teď dokázal porazit," dodal osmnáctiletý Shapovalov, jenž se stal nejmladším čtvrtfinalistou turnaje ATP Masters 1000 od roku 1990. Zároveň se stal po Čoričovi druhým nejmladším tenistou, který dokázal přehrát Nadala.

Nadal mu složil poklonu. "Hrál dobře, má velký potenciál. Má všechno, aby se stal skvělým hráčem. V důležitých chvílích předvedl správná rozhodnutí," řekl.

"Jsem velmi rád, že tu mohu být. Jsem si jistý, že mě takový turnaj může hodně posunout a o to mi teď jde," radoval se Kanaďan, jenž ve čtvrtfinále narazí na 42. tenistu světa Adriana Mannarina z Francie. Už nyní je jasné, že se Kanaďan příští týden v žebříčku ATP posune poprvé v kariéře do nejlepší stovky. Pokud zvládne i čtvrtfinálové utkání, může poskočit až na 66. příčku, pokud ve čtvrtfinále prohraje, bude stým hráčem světa.

Nadal tak v Montrealu přišel o možnost vrátit se poprvé od června 2014 na první místo žebříčku ATP. Aktuální jedničku Andyho Murrayho brzdí zdravotní potíže a o post jedničky tak budou příští týden v Cincinnati usilovat Nadal s Federerem.

Ani Roger Federer však dnes neměl v Montrealu příliš dobrý den. Švýcarský tenista sice oproti Nadalovi dnešní test ustál, na postup do čtvrtfinále se ale pořádně nadřel. Druhý nasazený Švýcar nakonec Španěla Davida Ferrera i přes téměř 50 nevynucených chyb po dvou hodinách hry zdolal 4-6 6-4 6-2 a navýšil tak vzájemnou bilanci na okruhu ATP už na 17-0.

"Už jsem Davida sedmnáctkrát porazil, ale jsem si vědom toho, že tahle série může skončit. Dnešní zápas ukázal, jak moc je silný. V průběhu své kariéry jsem hrál s některými hráči třeba i třicetkrát nebo i vícekrát. Vždy to byly velké zápasy, ale to, že máte s někým tak dobrou bilanci, neznamená, že nemůžete prohrát. Je dobré jít do zápasu s vědomím, že se mi proti takovému hráči daří, ale rozhodně to neberu jako samozřejmost a automatické vítězství," konstatoval Federer, jenž dnes neprodloužil svou sérii 32 vyhraných setů v řadě.

"Já si Davida moc vážím. Je to skvělý tenista a úžasný člověk," dodal Švýcar, jenž má podobnou bilanci na okruhu ATP i proti jiným hráčům. Například s Rusem Južným 16-0, s Finem Nieminenem 15-0, se Španělem Lópezem 12-0 či s Němcem Kohlschreiberem 11-0.

Do čtvrtfinále v Montrealu postoupil také čtvrtý nasazený Alexander Zverev, jenž poprvé v kariéře přehrál Australana Nicka Kyrgiose 6-4 6-3. Ve čtvrtfinále Němce vyzve Kevin Anderson.

• ATP MASTERS 1000 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 4.917.120 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 08. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Federer (2-Švýc.) - Ferrer (Šp.) 4-6 6-4 6-2
Zverev (4-Něm.) - Kyrgios (16-Austr.) 6-4 6-3
Shapovalov (Kan.) - Nadal (1-Šp.) 3-6 6-4 7-6(4)
Haase (Niz.) - Dimitrov (7-Bulh.) 7-6(3) 4-6 6-1
Bautista (12-Šp.) - Monfils (Fr.) 4-6 7-6(5) 7-6(2)
Schwartzman (Arg.) - Donaldson (USA) 0-6 7-5 7-5
Anderson (JAR) - Querrey (USA) 6-4 6-1
Mannarino (Fra) - Chung (Kor.) 6-3 6-3

Komentáře

146
Přidat komentář
Kozoroh
1. Nadal 7185 bodů
2. Federer 6905*
3. Thiem 3355
4. Zverev 3345*
5. Wawrinka 3150+
6. Čilič 2905
7. Djokovič 2585+
8. Murray 2290
9. Dimitrov 2060
10. Querrey 2030

Mezi Federerem a Nadalem vzájemný bodový rozdíl po postupu Fedexe do SF klesl pod 300 bodů. Aby se Roger ujal vedení, potřebuje Montreal vyhrát.

Zajímavý je i boj o 3. místo, na které se může už v noci našeho čas. pásma vyšvihnout Saša Zverev, potřebuje k tomu porazit Andersona.
Reagovat
a.magerova
Jakože letošek je SEN, ale už vidím ty svoje nervy příští rok... tolik bodů na obhajobu, ještěže vynechal aspoň tu antuku, bylo by o 5000 bodů víc na kontě... :-/

:-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Budou se hodit příští rok. Strategicky skvělé rozhodnutí. Rafovi kolikrát stačila antuka a pár bodů z ostatních povrchů k místu "na bedně"...
Reagovat
Kozoroh
Federer dal dnešním výkonem zapomenout na včerejší trápení. Post světové jedničky je lákavě blízko a myslím, že Roger si to narozdíl od Rafy nenechá proklouznout mezi prsty.
Reagovat
a.magerova
Dnes je to úplně jiná káva... né jak včera od Žida, je vidět, že ve spolku neměli zavříno.... :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, úplně jiný Roger dneska.

Jinak pod vlivem gigina jsem si až dodnes myslel, že princezna je gay, a on má v lóží very sexy babu...
Reagovat
a.magerova
Roger - no... ještě by TO cosi chtělo, ale po včerejšku spokojenost... :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Trochu moc chyb z backhandu, první servis taky není úplně ok, ale na síti skoro jako Edberg. Trochu překvapivé, že David, ale hlavně princezna má avg. groundstroke speed vyšší než Roger. Ale asi se šetří nebo co.
Reagovat
Tornes
A jinak zajímavost - Rogers cup 2008. See you later Rafa :D

https://twitter.com/PhotosHistos/status/896003733204512768
Reagovat
Krisboy
:)
Reagovat
fialka
tiež stoja na opačných stranách siete. :)
Reagovat
fialka
Ešte k tomu:
...trochu jsem nechápal to tvé "takových už bolo" ...

Obrovský boom 2013 Vašek Pospíšil. Hovorilo sa o budúcej jednotke. V tom roku zdolal v Montreali Berdycha i Isnera, v 2014 vo Washingtone Berdycha a Gasqueta, v 2015 Miami padol Delpo. A kde je teraz?
Má 27 rokov, tituly len z challengerov a no 75. Počuť o ňom skôr ako o deblistovi.

Podobne Borna pasovaný za budúceho nasledovníka Djoka. hej, bude mať iba 21 a teraz sa vracia po zranení kolena, prvý titul ATP v tomto roku v Marrakeši, no 55. Fandím a verím mu, ale nikdy nebude no.1.

A čo Nick, budúca jednotka? Stále zranený, kopec skrečovaných duelov. Je pravdou, že má tiež iba 22 rokov, 3 tituly ATP, najvyššie v rebríčku no13. teraz no24. Ak by mal byť jednotkou, tak by sa mal držať v top10, lebo vlak utečie.

V jeho veku mal Rafa už oveľa viac titulov. V 2005 keď dovŕšil 19 rokov ich mal 12. To nie je len o talente, ale aj o drine a športovom prístupe.

Ja mladým fandím, len nech sa derú dopredu. Stačí však malé zranenie (božechráň, nikomu to neprajem) alebo zopár neúspešných duelov, sklamaní a letia mimo. Takých hviezd, čo zažiarili a potom zhasli, je neúrekom.
Rôčky pribúdajú a väčších úspechov či prerazenie do Top10 je už ťažšie.

Príkladom je aj môj obľúbenec 26-ročný Dima. Bol už no8 a potom pád. V 2014, 15, 16 nič. Chvála, teraz sa pozviechal a ide hore. mám z neho radosť.
Ty si dosť zbehlý, aby si vedel, že takých hráčov je veľa. Na druhej strane, sú aj takí, čo sa dlhodobo držali v top10, 30-ka na krku a GS nič. :)

Denisovi titul želám, zvlášť teraz, keď je Rafa von. :) Určite by ho to naštartovalo a vyvolalo obavy aj niektorým zo špičky, ktorí stagnujú. Len nech mu zdravie slúži.

takže, tak
Reagovat
sprchon
Jasně že talentů bylo a bude hodně a tohle je další z nich. Je jen na něm, jak se s tím vypořádá. Někteří to zvládnou, jiní ne. Je teprve na začátku, je zatím dost zbrklej a jinde než doma by asi takovejhle úspěch teď nezaznamenal. Já mu to přeju.

Zápas jsem neviděl, ale chápu, že pro Rafu to byl asi nezvyk, že diváci nepodporovali jeho, ale 18 letýho domácího hráče. Šance měl, ale nevyužil. Ale bereš to v pohodě. Na ty, co se ti posmívají, se vykašli. ;)
Reagovat
fialka
Ja som duel videla a Rafa to mohol dať, čo už. To, že sa niekto posmieva, je mi šuma-fuk. :)
Reagovat
sprchon
Mně včera zase naprdnul Gael... Ale je to jen sport. ;)
Reagovat
fialka
Veru aj mňa, je to trdlo, oba TB-y pokašľal, zvlášť ten druhý. V TB sa servis nestráca a on hneď 3x. Zaslúžil by si poza uši :D
Reagovat
sprchon
Ten 2. pak odchodil... Ale oba vypadali, že mají dost, no. Já mu to asi prominu. :)
Reagovat
Tornes
No s každým ze tvých jmenovaných ti najdu několik rozdílů.

Pospíšil - když se o něm začalo mluvit, byl už 23 let starý. Trošku rozdíl oproti sotva osmnáctiletému mladíkovi, ne? Shapo má oproti Vaškovi 5 let náskok.

Borna - jo, ten se začal prosazovat v podobném věku. Osobně s ním mám jeden zásadní problém - nevidím u něj ani jednu část jeho hry, o které bych si řekl, že mu může vyhrávat velké turnaje. U Denise vidím hned dvě - podání a forehand. A chytli ho taky zranění, což je prostě náhoda.

Nick - tady je to asi nejjednodušší. Naprosto rozdílný přístup. Nick prohlašuje, že tenis nemá rád, pro Denise je to jeho vášeň. Nick nerad trénuje a maká, Denis je podle svého okolí teenager s asi největší vnitřní motivací, jakého znají.

Dima - do konce sezony 2011, tj. jeho dvacátého roku, neporazil ani jednoho hráče top 20. Celkem měl výher s hráči top 50 8 výher z 32 pokusů. Denis má dvě top 20 výhry, bilanci s hráči top 50 4:2 a s hráči top 90 7:3. Vše jako hráč o dva roky mladší než Dimitrov v té době.

A "takových už bylo" opravdu pravda není. Nikdo, kdo by byl v jeho věku ve čtvrtfinále Masters 1000 neexistuje (od roku 1990, kdy byla serie založena). Poslední mladší než on v Kanadě byl Borg (já vím, takových jako on už přece taky bylo...).

Jasné, nemusí se z něj stát jednička ani GS vítěz. Pokazit se může spoustu věcí. Od zranění přes osobní problémy až po to, že přes všechny současné znaky jeho hra nakonec nebude mít kvalitu. Ale rozhodně to není tak, že "takových už bylo".
Reagovat
fialka
Zdá sa, že prišlo k nedorozumeniu. Tá veta je totiž vytrhnutá z kontextu a EllNino vie, o čo ide.

"Neočakávam však, že urobí dieru do sveta. Takých tu už bolo a teraz ich niet."

Neporovnávam ich s Denisom. Reč je o hráčoch, ktorí mali urobiť dieru do sveta a neurobili.
Reagovat
Tornes
Neporovnáváš jich s Denisem? Fakt ne? Asi neumím číst:

Jeho štýl sa mi zdá skôr neusporiadaný ako variabilný. No, nič, nech sa mu darí. Neočakávam však, že urobí dieru do sveta. Takých tu už bolo a teraz ich niet. O menách azda netreba hovoriť.

To mi zní jako jednoznačné porovnávání, kdy Denise dáváš na úroveň výše zmiňovaných s tím, že neočekáváš, že udělá díru do světa.
Reagovat
fialka
asi som to zle napísala, ale myslela som to tak.
Reagovat
fialka
ešte to upresním:
*ktorí mali urobiť podľa vtedajších ohlasov verejnosti dieru...
Reagovat
Mayo
Ten pomýlený Rus je overrated. Podobne ako Coric, Thiem ...
Reagovat
Pe3k
Narozen v Izraeli, Ruské příjmení, žije na Bahamách, tak jistěže reprezentuje Kanadu :D
Reagovat
a.magerova
https://cs.wikipedia.org/wiki/Milos_Raonic
Reagovat
a.magerova
Zde rodilý Kanaďan... :-)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vasek_Pospisil
Reagovat
sprchon
A kdo z těch Kanaďanů je skutečnej Kanaďan? A proč vlastně nehrajou za USA indiáni?
Reagovat
Pe3k
Šoustin B?br.
Reagovat
EllNino
hej, to je můj kec :D
Reagovat
sprchon
Sorry, ale tady se to hodilo. :D Myslel jsem, že už někde mokneš.
Reagovat
sprchon
Když to sem ještě nikdo nedal... :)

http://www.tennis-arena.cz/splaseny-byk-nadal-raquo-zautocil-laquo-na-kameramana-ten-skoncil-na-zemi-18376cz/
Reagovat
Pe3k
Tohle nebyla Nadalovi chyba, ale všimli stě si jak se Rafa dívá na Carlose? :D furt ještě nasrany, že ho CB nutí dodržovat pravidla...
Reagovat
Kozoroh
Vzhledem k průběhu včerejšího dne, kdy Fedex nepředvedl optimální výkon a na výhru se natrápil (úvodní sadu zápasu ztratil poprvé od OF AO 2017 proti Nišikorimu) a Nadala senzačně vyřadil Shapovalov, což zkomplikovalo Nadalovy plány na návrat na 1. místo, se zapomnělo na rekord, který včera získal Federer na úkor Ferrera. Roger včera nad Davidem dosáhl 17. výhry na ATP okruhu v řadě za sebou, čímž vyrovnal hned několik šňůr - řadu 17 výher Borga nad Gerulaitisem (v letech 1974-1981), dvě Lendlovy série nad Mayottem (1980-1990) a Connorsem (1984-1992) a Nadalovu šňůru nad Berdychem (2007-2015). Dovolím si položit otázku a.magerové - přeješ si, aby Roger tento rekord v budoucnu překonal?

Premiérové výhry nad Ferrerem dosáhl Federer ve Vídni v roce 2003, v prvních šesti utkáních neuhrál Ferrer set. Jejich nejvýznamnější konfrontací bylo finále TM v roce 2007. Na TM se střetávali nejčastěji ze všech turnajů, a to 4x (2007, 2010-2012). Bizarním faktem je, že se jejich cesty navzdory množství vzájemných duelů nikdy nesetkaly na GS.
Reagovat
Franky
Nebola Nadala snura proti Berdychovi nahodou 16zapasov?
Reagovat
Pe3k
Hlavně Berdych Nadala 4x porazil, dal mu dokonce kanára a to na gs a ze startu vedl myslím 3:1, takže bych to s Federer Ferrer nesrovnaval...
Reagovat
atptour
Porad ti ten Nadal lezi v zaludku a hledas cokoliv,abys nemusel uznat jeho kvalitu.Napr.H2H nad Federerem...a kanarci tam na GS taky zpivali.A zkus reagovat bez vulgarit,pokud to umis?Bud vic v klidku a nehledej na rivalovi sveho favorita porad nejaka negativa.Stejne tim ztrapnujes jen sebe,protoze tenisovi fans kohokoliv vedi,ze Nadal je jeden z nejlepsich v historii.Ja jsem Federera nikdy neurazel a uznavam ho jako super tenistu.Kritizujes Forehanda,Frantze,ze jsou hateri Federera,ale ty jsi sam hater Nadala jak vysity.Hezky den vsem.
Reagovat
Pe3k
Nadalovi kvality sem zde uznal x krát.
Reagovat
Kozoroh
Šňůra Rafanových výher čítala 17 zápasů, Berďa opravdu na poslední chvíli odvrátil porážku, která by přepsala tenisové tabulky. Ferrera to v budoucnu čeká.
Reagovat
Franky
jj sedi uz som si to overil na oficialnej stranke fakt ich prehral 17za sebou :D neuveritelne...avsak niesom si isty ci niekto niekedy v historii mal 0-17 bilanciu s niekym
Reagovat
Tornes
Není pravda. Prohrál jich pouze 16. Jeden z nich byl W/O a ten se do statistiky H2H nezapočítává.
Reagovat
Mayo
17 ty ucko
Reagovat
Franky
diky pucko
Reagovat
a.magerova
Proto raději, ať už spolu soutěžně nehrají a měla bych po problému... ;-)

Je škoda, že Roger má ty nulové statistiky zrovna s hráči, které mám ráda... Feliciano, Michal, Pilip, David a Jarkko - ten už naštěstí po 15 prohrách skončil... :-))
Reagovat
Krisboy
Jinak Denisovi i tleskal i The Great One:

https://youtu.be/RxzQhL1KP4I?t=173
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
Tornes
Ten je v Montrealu na každém Denisově zápase ;)
Reagovat
Pe3k
v pondělí se budou odečítát body za loňský Cinci, kde Rafito udělal 3 kolo (90 bodů) takže pokud Rozer vyhraje Montreal, bude už v pondělí nejstarší světová jednička ever And Forever ;)
Reagovat
Pe3k
A nebo ne :D v těch bodech sou zmatky, nyní to vypadá, že n.1 bude furt Můra a FedEx až 3.
Reagovat
Franky
:D kamo klidek :D Roger bude n1 tak ci tak ;)
Reagovat
Pe3k
Jisté to nemá...
Reagovat
a.magerova
Prostě klídek oba... a dělat jako by se nechumelilo a nechat TO volně plout prostorem a čas ukáže.... ;-)
Reagovat
Pe3k
Magerka ty si úplná taoistka (nic ve zlém, naopak...)
Chtěl bych tě vidět při finále letošního AO (jaký klídek sis na navodila).
Reagovat
Franky
to aj ja :D som chodil z izby do izby jak na psychiatrii :D ale aj tak si myslim ze ma sancu tak 80:20 oproti Nadalovi lebo Cinci je rychly a USO to bude mat s mladikmi velmi tazke...vo zvysku nvm ci to dobehne...to by musel TM a Shanghai uhaluzit a Rog vybuchnut...okej tak 70:30 mozno :P
Reagovat
a.magerova
Virtuální zdání klame... v reálu jsem hysterická sprosťanda... ;-)

Nervy při AO byly neskutečný, až mi doma dali podmínku, že jestli budu takhle nervní kvůli tenisu, tak mi zakážou na něj koukat, prý abych se dožila nějakého slušného věku... maj mě rádi, holomci... :-)))
Reagovat
Nola
tak stane sa aj tym najlepsim, ak niekto prekvapi, ci uz mladas, alebo skuseny hrac, ziadny hrac nema nic zarucene, Rafa ma napriek prehre skvelu sezonu, velmi by som mu post NO1 dopriala, skor to teraz vyzera na Fedexa, ak mu vydrzi forma a zdravie, Rafa nemusel takto prejavovat sympatie k Andymu, tym, ze mu podrzi post NO1 o par tyzdnov.....
zapas som nesledovala v tuto nekrestansku hodinu, Fedexov iba ciastocne, prvy set to bola bieda, hromada chyb, Davidovi som aj tak nedavala velku sancu, bola som vobec prekvapena, kolko sanci mu Fedex ponukol na servise
Reagovat
smazaný uživatel
To nadseni, ze by mel vyhrat Roger je podle me trochu predcasne. Naposledy Roger vyhral RC v roce 2006. Je sice pravda, ze tu nejsou ty jmena, ktere ho by mely strasit, ale kdo by tipoval, zeby Denis Rafu odstrelil... ktery mozna mohl byt i "trochu nervozni" z te No.1, toz bylo to blizko, ale stejne...

H2H s Agutem vypovida celkem jasne, a take si myslim, ze ho Roger prehraje.

Zajimavejsi by ale mohl byt duel - pokud postoupi oba - s Robinem! Ten je v letnich obdobich vzdycky dobry, a i letos ma slusnej drajv:) A drzi se skvele na tech kanadskych betonech...
Ono je to hlavne zajimave v tom, ze tihle dva se na okruhu ATP jeste nikdy nepotkali - nepocitam DC na antuce...nekdy 5 let zpatky... takze urcite pro Rogera to muze byt neprijemny souper...a asi jediny, ktery by ho mohl prekvapit...jestli jde o postup do finale.

Tomu Denisovi bych titul pral, ale do finale asi spis Robina nez Rogera:) Aby toho nebylo na chudaka mladocha az moc emoci najednou, jeste by se z toho slozil... ale nebude to jednoducha cesta...pokud si Alexandr opet s Kevinem poradi a Denis s Manou, tak moc uz neverim, ze Alexandra zvladne...

Finale Alexandr vs. Roger by byla asi nuda...myslim, ze by to dopadlo podobne jak nedavno... asi bych si vic pral toho Denise...:) Asi i kvuli atmosfere.

Rafu neceka nic jednoducheho - pristi tyden Cinci, kde vyhral jen jednou v kariere (coz mu nemohu zapomenout - asi vsichni chapou proc:D)))), dost oblibeny turnaj pro Rogera...a pokud ho nevynecha...muze to tam byt jeste zajimave:)
Reagovat
Pe3k
Finále Federer Zverev je to nejlepší co se dá poskládat ze zbývajících hráčů, Denise by Roger zničil a celkově bych no nepřeceňoval, porazil bídně hrajícího Nadala ok, může uhrát max kolo ještě, semifinále je pro něj strop. Šáša je teď dost v laufu a Fedr to s ním nebude mít tak lehké jako posledně...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja bych to tomu Denisovi pral, lepe receno Kanadanum... byl by to historicky prvni domaci hrac, ktery by RC vyhral:))) Od roku 69 se to jeste nikomu z Kanady nepodarilo... i kvuli tem organizatorum...
Ale jak jsem vyse psal, spich bych mu tam pral toho Robina...s tim Fedexem by to byla silena supa na emoce...

Jinak souhlasim, ze v tuto chvili tim nejpravdepodobnejsim finale by mel byt Sasa vs. Rog...ale nebyl bych tak hrrr., si jeste pockam v klidu dva dny:)
Reagovat
Pe3k
O Kanadu bych se nebál, Milš, Denis a Felix to bude časem jedna z nejsilnějších reprezentace na světě, osobně sázím na Felixe.
Reagovat
Kozoroh
Miami Open taky před letoškem vyhrál naposledy v roce 2006. Je jasné, že v Montrealu se necítí tak komfortně jako v IW nebo v Cinci, ale zásadní komplikace to není. Federer si uvědomuje, jak blízko je 1. místu a proto udělá vše, aby v neděli držel v rukou trofej a 1000 bodů s ní.
Reagovat
sprchon
Tak v Montrealu ještě nikdy nevyhrál, ne? Rogers Cup sice jo, ale v Torontu. Řekl bych, že mu to nesedí a že ani letos to nemusí klapnout. Herně zatím nepřesvědčil.
Reagovat
Kozoroh
Herně z favoritů nepřesvědčil v podstatě nikdo,krom Fedexe je z nasazených ve ČF jen Saša Zverev a Bautista. Bautista proti Fedexovi doposud neuhrál ani set, dokonce ani loni v MC, kdy byl Fedex v jednoznačně horší formě a na povrchu, který vyhovoval soupeři. Roger určitě najde způsob, jak přes Španěla opět postoupit.
Reagovat
sprchon
Snad jo. Včera byl RBA i Gael v závěru na umření. :D
Reagovat
Pe3k
No u toho RBA bych řekl, že jeho něj povrch je hard.
Reagovat
a.magerova
https://www.novinky.cz/koktejl/445938-restaurace-nabizi-slevy-dle-velikosti-podprsenky.html
Reagovat
insanezy_
Pe3ku ty |\/| |2 |) |< 0, dolámu tě jak psa
Reagovat
Pe3k
Wtf?
Reagovat
spaniel
Neunasi :)
Reagovat
insanezy_
Pátrej v mysli a zpytuj svědomí
Reagovat
Pe3k
To dělám furt...
Ne teď vážně; nevím kdo jsi a jemi to fuck, takže zase zalez a neotravuj :p
Reagovat
Franky
To je trollhandov druhy nick :D
Reagovat
panzer.dragon
snad Roger bude brát titul, soupeři co zbyli nejsou úplně strašidelný :-)
Reagovat
Franky
Zverev je silny ak da dnes Bautistu...
Reagovat
fialka
No, nie je to potešiteľné, ale fakt je, že Rafa mal šance, ale nevyužil. Nepodržali ho ani diváci a na toto on nie je zvyknutý. Dodávajú mu energiu a teraz nič, skôr nepriateľské prostredie. Rafa je citlivý človek a keď vníma, že nie je ocenený ani za dobrú loptičku, nedobre to na neho nepôsobí.

Áno, hral zle. Denis súkal loptičky hneď po dopade do takých miest, kde to Rafa najmenej očakával. Jeho štýl sa mi zdá skôr neusporiadaný ako variabilný. No, nič, nech sa mu darí. Neočakávam však, že urobí dieru do sveta. Takých tu už bolo a teraz ich niet. O menách azda netreba hovoriť.
To je všetko.
Reagovat
EllNino
hodně tě to štve co ?
Reagovat
fialka
hodne a teba? Ja som bola do rána hore a potom nebuď nevrlý. :)
Reagovat
EllNino
mně ne, tak když fandím Denisovi, ještě abych byl nevrlý, chápu rozčarování, ale tak každý den není posvícení, navííc Denis tady hraje opravdu dobře a ženou ho diváci, na 18 let hraje výborně, trochu jsem nechápal to tvé "takových už bolo" ...
Reagovat
Pe3k
šak ju nech ať se vybreci ;) není první ani poslední...
Reagovat
Franky
:DDD este si caja poplace do konca roka :D
Reagovat
Pe3k
Zvláštní je, že místní kašpaři Forehand a Frantz tu prohru tušili již včera a hnojili zdejší web svými bláboly... alespoň se zde člověk dobře pobaví ;)
Reagovat
Franky
uplne dozaista :) aj ja sa tu chodim bavit popri robote pri kaaavicke :)
Reagovat
fialka
Plač uľavuje na duši a mal by si sa to naučiť. Bude sa ti ľahšie žiť.
Reagovat
Pe3k
Jasné fialka, nic proti tobě, jen se vezeš na vlně posměchu za kterou můžou tví předchůdci Olympiáda, Forehand nebo Frantz...
Reagovat
fialka
*dobre to...
Reagovat
Kozoroh
Rafa není v jednom zápase zvyklý, když mu nefandí diváci. No1e je na to zvyklý celou svou kariéru...
Reagovat
a.magerova
Tomu se říká psychická otužilost... ;-)
Reagovat
babolat.cz
co si asi řekne roger letos po sezoně-úplně zadarmo
Reagovat
urbi
Všichni prohrávají, jen Roger vítězí. Příjemný pohled.
Reagovat
Roger_Federer
Co rekne Rafa..?
Jednou jsem to dokazal sam?:)
Reagovat
Franky
Spravne a ktomu si naleje cisteho vinka a povie: 3x som skopal nadalovi zadok :D
Reagovat
EllNino
Čekal jsem dost, třeba i 3 sety, ale aby Rafu porazil, to fakt ne :D Super, kouknu na záznam, je skvělej :) !

Snad picne i Adriana, ale po posvícení většinou přijde ... :)
Reagovat
peggy
Rafo,Rafo na co jsi myslel.Post jednicky byby dva zapasy vyhrat a ne toto.Rafo?
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/LLqtlfmK_2w
Reagovat
vrabejka
Rafo co nám to děláš :(
Reagovat
Franky
nam radost teda ;)
Reagovat
Krisboy
Denis The Menace.
Reagovat
Roger_Federer
Muze me nekdo z mistnich žebříčkářů spocitat kdy presne se Fedex stane no1 ??
Reagovat
Pe3k
Budoucnost nevidím, ale pokud vyhraje Montreal bude 10 bodů za DrugDalem a kdo z těch dvou zahraje lépe v Cinci bude 1! Nepredbihejme, Roger včera hrál strašně a Bautista je těžký soupeř.
Reagovat
a.magerova
Nechvalme dne před večerem...
Reagovat
Franky
Bautistu sa bojim...po vcerajsku ...ak zopakuje vykon tak ho Agut zmakne v dvoch v suchom tricku
Reagovat
dappe
To těžko, Federer by musel hrát ještě hůř než včera, aby ho Bautista porazil. Federer hrál hrozně první set, potom to nebylo nic strašného, zase nebuďme namlsaní. Tento turnaj má jen na rozehrání, v USA bude hrát už 100%, jsem o tom přesvědčený.
Reagovat
Pe3k
RBA má v nohách 3 hodinový mač s KlaunFilsem, tak se to snad projeví a Roger se z té včerejší mizérie vyspí. Každopádně je Giginova láska hodně podceňovaný tenista, nemá sice nějaké velké zbraně, ale je silný a jistý od zč, osobně bych raději La Monča, ale co už FedEx se s tím musí poprat.
Reagovat
Franky
Tazko povedal co bude...Montreal Rog este nevyhral..i ked Big 4 uz tam okrem neho neni su tam silny hraci a ako bolo uz spomenute nvm ci to bude vzhladom na CINCI a USO na dobro veci ze Rog vyhra Montreal...aby mu nedosli sily..
Reagovat
fialka
zopakuj si gramatiku, uff
Reagovat
Pe3k
Fialka, teď si mu to dala :D
Reagovat
Franky
nepouzivam gramatiku a vacsinou ani ciarky...sleduj si svoju misu svoju ryzu
Reagovat
fialka
Písomný prejav je však často ukazovateľom úrovne človeka.
BTW, vôbec nejde o čiarky.
Reagovat
Pe3k
Fanda Nadala a píše o úrovni? Dobře ty...
Reagovat
fialka
Píšem o úrovni človeka a nie fan Nadala.
Reagovat
Franky
moooja zlata :) uz neni co vytiahnut ze? pisem rychlo a neriesim chyby ale vy nadalisti ste v tom podobny trosku...ked sa nedari vytahujete H2H..ked sa vobec nedari tak uz riesite gramatiku a inteligenciu :D klasicky postup Trollhanda napr
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa darí :)

A gramatiku riešim vzdy. Chybu clovek spravit moze, ale v tvojom prípade to nie je o nepozornosti, skor nevedomosti. Ale ty mas zase v nohách. Je to okej, kompenzujes to.
Reagovat
Franky
jak vravim sme dobry team ;) ty si intelekt ja mam telo :*
Reagovat
Franky
nezvladas nadalovu prehru silno co? o to viac ze uz sa mohol vynimat ako 1 a nejaky vrabciak ho zastavil :D
Reagovat
Labi
přeju si aby RBA vyhrál, je to pro dobro věci ;), pokud by Roger měl být úspěšný na tomto i dalších dvou turnajích, nevěřím že ve svém věku zvládne za měsíc odehrát cca 16 zápasů,to by pak mohlo skončit špatně
Reagovat
dappe
Tak je otázka, jak k tomu přistupuje. :) Hlavně s Polanskym to vypadalo, že vyloženě jen tréninkové zápasy, do toho povídá, kolik toho kde snědl apod. Já jsem se trochu bál, že by prohrál ve finále s Nadalem, když není 100% připraven, a ta prohra by se z pohledu psychiky moc nehodila, takhle ať hraje. Federer potřebuje udržet co nejdéle takové podvědomí, že těžké zápasy prostě neprohraje. Pokud ho porazí Bautista, Haase atd., tak je to jedno.
Reagovat
Kozoroh
Zbytečné obavy, mezi Cinci a USO je týdenní pauza.
Reagovat
dappe
Já věřím, že to bude už po Cinci, a Nadal si včera odstřelil alespoň ty dva, tři týdny, které tam mohl být. Na druhou stranu Federer je letos úplně dominantní, vezmi si, že pokud by se mu to povedlo již po dalším turnaji, tak by se stal světovou jedničkou s 9! odehranými turnaji, a vlastně 8 bodovanými, protože za Stuttgart má nulu.
Reagovat
Pe3k
Roger včera bída, nejhorší zápas sezóny, přesto upravil nejbrutálnější H2H tenisové historie na 18:0, chudák David. Snad se goat proti RBA zlepší!
Nadal při boji o post světové jedničky neporazí 18 letého jednoručaka, až 143 hráče světa? 3,5 roku bez titulu z hardu? goat prostě :D :D :D
Alexander veliký konečně porazil Gyrose, před zápasem bych vsadil na Nika. Zed možná zakončí sezónu jako number 3.
Reagovat
atptour
Nekdo je tri a pul roku bez titulu na hardu a pro nektere nejkomplexnejsi hrac ma za pet let jednu 250 na antuce...Proste goat... Jdi uz do haje tady tim pomerovanim.Ja ho napsal jen jako dukaz,ze na kohokoliv najdes nejakou negativni bilanci,ale je zbytecne to psat a jeste se vysmivat.Jsou to nej tenisti bilance nebilance.
Reagovat
Pe3k
Už ses vybrečel?
Hard se hraje většinu sezony, takže každý má moře možností něco vyhrát, přesto Nadal není schopen už více než 3 a půl sezony získat sebemensi titul. Já se jen směju těm, kdo Nadala tahají do goat diskuze. Nadal je mimo antuku irelevantní, porazí ho kdokoliv z top 200. Vyhrávat dokola jeden turnaj, na jednom povrchu (s nejslabší konkurencí) z tebe goat kandidáta neudělá. Roger antuku vynechal, takže těžko může vyhrát titul! Nadal hrál těch hardovych turnajů desítky a nevyhrál žádný...
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se chceme bavit o komplexnosti..
je Federer coz jasne ukazala tahle sezonanejlepsim a nejuspesnejsim hracem svoji ery..poslednich 15 let minimalne.Dominoval a dominuje na hardu, trave, v hale..
Pokud by nebylo Rafaela a jeho dominance na antuce..musi i nejvetsim haterum byt jasne,ze Federer by mel x titulu z RG a antukovych turnaju..
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
babolat.cz
vy jste se zase sešli-de.bil-bl.beček, de.bil-bl.beček...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Páči sa mi, keď chce táto úderka posobit akoze inteligentne :)
Reagovat
Roger_Federer
Ja se snazim vypadat inteligentne..ty rovnou raci neskryte lzes..:)
Ale chapu tu flustraci..kdyz no1 bylo na chvilicku tak blizko.
Reagovat
Franky
toto su posmrtne krce Nadalovcom ktorym zrejme zhasla nadej na 1 koncorocnu a schyluje sa aj k tomu ze Nadal okrem antuky odkraca opat bez titulu :) My si nalejeme cisteho vinka zachvilu..nevraviac o tom co by bolo po USO ak by to Rog zvladol :D to by som rovno flasu exol :D
Reagovat
Krisboy
Jako když se kluci hádaj, kdo ho má většího :)
Reagovat
Franky
na 17:0 kamo jedno bola exhibicia...
Reagovat
Mayo
Kto píše o Rafovi ako goatovi?
Reagovat
Pe3k
Trolhand aspol.
Reagovat
smazaný uživatel
To som nikdy nepísal, to si len ty v tvojej baníckej kešeni zle vyhodnotil..Pretoze, ked pisem, ze Roger nemoze byt Goat, kedze neni ani goatom svojej doby, neznamena to, ze nim je Nadal..Holt, retardíček..:)
Reagovat
Pe3k
Kdo je goat jeho doby?
Reagovat
Franky
Davydenko :D
Reagovat
Pe3k
Trolhand raději neodpověděl, už se dnes zesměšnil dost...
Reagovat
smazaný uživatel
No mozno preto, ze reagujes len ty na mna a nedochádza ti, ze ja s tebou nemam co riesit. Tenis uz vobec nie..Ty si vsak verný čoklik, haf haf :)
Reagovat
Pe3k
Jasne, nemas zadne argumenty, jako vzdy...
Reagovat
Kozoroh
Mats Wilander, Andre Agassi a určitě další.
Reagovat
Kozoroh
Roger má s Davidem H2H 17:0, ATP jim nezapočítává exhibiční duel z Abu Zabí.
Reagovat
Tuttovka
Zápas to byl pěkný. Mladík hrál skoro 100%. Nadalovi to moc nešlo. Sveřepé mladí slavilo úspěch. Snad to nebude další Čorič, ale třeba Zverev. Federer včera hrál úděsně. Byla na něm vidět i frustrace. Je ale asi dobře, že si musel pořádně máknout. Letos mu šlo vše docela snadno, a tak vítám pár horších zápasů, jenž ho mohou opět vrátit na zem. S Bautistou to bude krušné.
Reagovat
Krisboy
Viděl jsem ho s Dutra Silvou, že porazí Del Potra jsem nevěřil. A on nejenom, že DelPa, vyšlápnul si i na Rafu. Tak gratuluju a přeju hodně štěstí do budoucna, líbí se mi z mladejch asi nejvíc.
Reagovat
Labi
mám tušení že se dnes bude pakovat i Roger, s Davidem to byl boj, kdy Ferrer hrál skvěle zato Roger dělal neskutečné chyby, jakoby ho to tam ani nebavilo.....na druhou stranu pokud by měl hrát celý týden, pak v oblíbeném Cinci, ke to lítá hodně rychle taky skoro týden a na závěr 2 týdenní USO? ta prohra dnes by asi ani tak nevadila...
Reagovat
Padme
Že by ho to nebavilo. Možná přemotivovaný, unavený... Mirka nikde, strniště... Nešel servis, byl moc hr a kupil chybu za chybou... Ale nakonec to zvládl. Snad bude dnes v lepším rozpoložení.
Reagovat
ttopi
Shapovalov je velký talent. Pokud se stoupající slávou nezmění negativně své myšlení, může o něm být hodně slyšet.

Federer na trůn!
Reagovat
Mayo
Mne je zle. Prehrať s takýmto tenistom, Rafa totálna vostuda, odchod medzi ho...Nech to tam Roger celé výhra.
Reagovat
Hypertac
Přesně tak. Viděl jsem druhý a třetí set a musím říct, že Rafa hrál hrozně. Měl snad 40 nevynucených chyb, což je u něj katastrofa. Takovou světovou jedničku fakt nechci a jsem velmi zklamaný.
Reagovat
Franky
No Roger ich mal vcera 50...a vyhral cize ne vzdy je to o nevynutenych...ale o big pointoch
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist