Seppi po boji potvrdil roli favorita a v Záhřebu je ve čtvrtfinále

6. 2. 2015, 01:48
Aktuality 13
ATP ZÁHŘEB - Velmi dobrou formu má v úvodu sezony italský tenista Andreas Seppi. V Záhřebu se po dvou náročných třísetových duelech prodral do čtvrtfinále, v němž narazí na Litevce Berankise.
Andreas Seppi

Andreas Seppi vstoupil do sezony dobrými výsledky. V Dauhá si zahrál semifinále a na Australian Open šokoval výhrou nad Rogerem Federerem, jehož porazil poprvé až v jedenáctém vzájemném střetnutí. Pak však vypadl v osmifinále po pětisetové bitvě s domácím Kyrgiosem a úvodní grandslam sezony opustil před čtvrtfinálovými branami.

Po návratu do Evropy se devětadvacetiletý Ital představil na halovém turnaji v Záhřebu, kde absolvoval už dva třísetové zápasy. Po Nizozemci Haasemu dnes zdolal i Brita Jamese Warda. Seppi sice vedl 7-5 a 4-2, druhý set ale v tie-breaku ztratil a nakonec zvítězil až po dvou hodinách a dvaceti minutách 7-5 6-7 6-3.

"Dnes jsem neměl tolik energie. Byl jsem trochu dole. Neměl jsem pocit, že bych mohl hrát agresivně, jak bych chtěl, a dal jsem mu trochu prostor ke hře," komentoval Seppi. "Myslím, že hrál opravdu dobře, v důležitých momentech dobře podával. Mohl jsem to ukončit ve dvou setech, ale nakonec jsem rád, že jsem postoupil. V dalším zápase se budu snažit hrát lépe."

Ve čtvrtfinále se Seppi utká s Ricardasem Berankisem. Litevský tenista dnes vyřadil čtvrtého nasazeného Gillese Mullera z Lucemburska, kterému nepomohlo ani 22 es.

Po třísetové bitvě postoupil také osmý nasazený Marcel Granollers. Španělský tenista odvrátil proti domácímu šampionovi z roku 2011 Ivanu Dodigovi čtyři z pěti brejkbolů a Chorvata porazil 7-6 4-6 6-3. V desetileté hitorii turnaje tak ve čtvrtfinále nebude jediný domácí zástupce.

"První set byl hodně těžký, tie-break byl dlouhý," komentoval Granollers. "Bylo to pro mě důležité vyhrát ten set, ale nakonec to bylo velmi těsné do posledního okamžiku... Jsem šťastný, že jsem nakonec ve čtvrtfinále."

V něm se Granollers utká s Nizozemcem Igorem Sijslingem, jenž se postaral o vyřazení nasazené dvojky Francouze Adriana Mannarina.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 494.310 eur)
čtvrteční výsledky (05. 02. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sijsling (Niz.) - Mannarino (2-Fr.) 7-6(3) 4-6 6-1
García-López (3-Šp.) - Džumhur (Bosna) 6-1 6-1
Berankis (Lit.) - Müller (4-Luc.) 3-6 7-6(5) 6-4
Seppi (5-It.) - Ward (Brit.) 7-5 6-7(4) 6-3
Troicki (7-Srb.) - Soeda (Jap.) 6-3 6-1
Granollers (8-Šp.) - Dodig (Chorv.) 7-6(8) 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
fretek
Jestli K. Siniaková nepřestane při hře ječet, bude mít od začátku vždy dost velkou část obecenstva proti sobě. A lidi budou rádi, když vypadne.
Reagovat
Fandina
OT ... zaujala mě tahle nabídka ve 13:00 v Záhřebu ... úsměv
http://www.sportp2p.com/tennis/
Reagovat
gigin
Že by se Wozejk převeksloval?
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
16lety Rafan;) Kratky postreh, Carlos Moya;)
Skoda nejen vlivu Carlose... Rafa chtel strasne hrat fotbal...takova skoda, dnes by mohl byt hvezdou Realu, nebo jineho spanelskeho "baletu"...behal by na peknych fotbalovych travnikach, a ne na betonovych srajdach...urcite by nechal za zady ne jednoho skveleho obrance...eh, ...dalsi velka zmarena kariera...;// je to skoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokiaľ viem, tak Rafa fandí práve Realu, je dosť možné, že by začínal doma na Mallorce a prestúpil. Možno by v popularite konkuroval CR7 či Baleovvi, mal 1 titul z MS, 2 z ME a možno aj nejakú Zlatú loptičku navrch. :-)
Reagovat
George_Renel
A taky by nebyl v mládí tak muskulaturně znetvořen. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhovor s premozitelem Rogera v Zagrebu. V ramci rozhovoru... rozhodnuti proc spis tenis, a ne lyze;))

https://www.youtube.com/watch?v=87oDxWdwlrY
Reagovat
smazaný uživatel
Hele a neco pro tebe... take z tohoto turnaje;)))
https://www.youtube.com/watch?v=I3EBxBIBJRk

---
Hele uz by mel byt v zdravotne ok. Chce zpet do T.50tky;)
Reagovat
janek_da
Z neho to charisma jenom crci. Ale moc nerozumim :)
NEvim, nevim. Vcera promrhal x setbolu. Nejlepsi byl ten, jak dal smec to pasky.
Reagovat
smazaný uživatel
No, jo, on vlastne vypadl...
...sice organizatori slavi 10let turnaje, ale nadeje, ze to vyhraje domaci hrac uz padla...celkem by byla sranda, kdyby to cele vyhral Viktor;)
A neni to nemozne...;)
---
Taky tomu tolik nerozumim, jen snad, ze tenhle turnaj byl jeho odrazovy mustek v kariere, a po zdravotnich problemech by chtel, na tenhle mustek navazat no...
...ale nenavazal;)
Reagovat
smazaný uživatel
...horsi odraz na prahu..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist