Serena bude v Cincinnati hájit post světové jedničky, od pořadatelů přijala divokou kartu

12. 8. 2016, 08:48
Aktuality 17
Serena Williamsová se chtěla před US Open soustředit především na olympijský turnaj v Rio de Janeiro. Po brzkém vypadnutí ve dvouhře i ve čtyřhře však nakonec své rozhodnutí změnila a přijala divokou kartu na turnaj v Cincinnati, kde tak bude příští týden hájit post světové jedničky.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena přijala divokou kartu na prestižní podnik WTA Premier 5 v Cincinnati po nevydařeném vystoupení na olympijském turnaji v brazilském Rio de Janeiro. Vedoucí žena žebříčku WTA a obhájkyně zlata z Londýna 2012 na olympiádě překvapivě prohrála již v osmifinále s Ukrajinkou Svitolinovou a nedařilo se jí ani ve čtyřhře, v níž se sestrou Venus prohrály dokonce už v prvním kole s českým duem Šafářová, Strýcová.

Američanka bude příští týden na oblíbeném turnaji v Ohiu, kde v minulých dvou letech triumfovala, bojovat o svůj 72. titul v kariéře, zároveň však bude hájit i post světové jedničky, na který si dělá zálusk Němka Angelique Kerberová. "Je nám ctí, že se Serena vrátí obhájit své tituly," uvedli pořadatelé přípravného turnaje před US Open.

Světová dvojka Kerberová letos dobyla Australian Open, vyhrála domácí turnaj ve Stuttgartu a poté si zahrála i finále Wimbledonu. Němka, jež je tento týden stále ještě ve hře o medaile na olympiádě v Riu, může v Cincinnati ukončit 183 týdnů trvající panování Sereny. Kerberová se může stát novou světovou jedničkou v případě, že v Ohiu získá titul a Serena nedojde do čtvrtfinále.

Komentáře

17
Přidat komentář
kada.tom
Tento týden je Serena v čele žebříčku nepřetržitě 182. týden, tj. příští pondělí to bude 183. týden - to se bude muset Serena snažit, aby došla minimálně do QF, aby měla záruku, že bude světovou jedničkou až do US Open (leda by Kerber v Cinci nakonec nestartovala).

Tudíž, pokud Serena v Cinci udělá alespoň QF, má jisté, že druhý týden US Open (tj. 5. září) vyrovná Graffovou a bude v čele 186. týdnů. Pokud ji bude chtít překonat, bude muset odrazit útok pronásledovatelek (zejména Kerber a Muguruzy-Blanco) v New Yorku.

V silách Sereny to určitě je, minimálně to vyrovnání, tak snad se hecne a post světové jedničky a rekord si pohlídá, samosebou ideálně triumfem v New Yorku :-)
Reagovat
misa
Snad se jí to podaří. Jinak Grafová je s jedním f. Kdyby nešlo o takovou legendu, tak bych tě neopravoval :)
Reagovat
kada.tom
jej, sorry :-D
Reagovat
George_Renel
Myslíte že přijala nebo o ni požádala... :-b
Reagovat
kada.tom
v článku se píše, že přijala ... ono organizátoři v Cinci moc dobře ví, oč půjde v následujících týdnech Sereně :-)
Reagovat
a.magerova
Tak je jasné, že organizátoři turnajů číhají na příležitost, kdy nějaký nepřihlášený favorit vypadne na předcházejícím turnaji a pak k sobě lákaj divácky atraktivní zdroj peněz.... :-)
Reagovat
tommr
Serena je ochotná riskovat zdraví jen aby se udržela na postu jedničky. To je myslím jasná odpověd těm co pořád melou něco o tom, že hráčkám na postavení v žebříčku nezáleží ... :)
Reagovat
FulnekUltras
když už je tak blízko u časového rekordu v délce pobytu na postu No.1 a současně dobře ví, že nic jiného včetně kalendářního GS už nedosáhne, nelze se tomuto přístupu moc divit...
Reagovat
milik254
dosáhne nejvyššího počtu GS titulů..
vlastně dosáhla, ale dosáhne ještě výš
Reagovat
kada.tom
doufejme, že dosáhne :-)
ale ten rekord ohledně počtu týdnů v čele žebříčku je opravdu mimořádný, nedivím se, že po něm Serena touží :-)
Reagovat
milik254
na ten jeden jí věřím:--)
no bodejť, hlavně když už je takhle moc blízko
na druhou stranu, přijde mi, že o tom rekordu se tak nějak moc nemluví, počet týdnu celkově je nakonec sledovanější, ale tam to ani Serena asi nedá
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím, post světové jedničky je něco velmi specifického a neodpoví to na otázku, jak hráčka vnímá to, zdali je 6. nebo 8., 14. nebo 18., 35. nebo 49, 78. nebo 90. Podobně specifické je třeba umístění v top10.
Reagovat
COMEON
Som rád, že to ešte zvážila a po rýchlom konci na OH si tam nakoniec zahraje a zabojuje o svoj post!
Reagovat
Lunej..
Jj taky ji preju a jsem ráda, ze ji uvidím hrát.
Reagovat
makro99
já jí to nepřeju, resp. velmi bych si už přál změnu..
Reagovat
Lunej..
Nikdo neříká, že vyhraje, už na OH k radosti mnohých vypadla. Tak se možná opět dočkáš.
Reagovat
kada.tom
tak tak, taky jsem rád, že Serena je rozumná a že bude hrát v Cinci, snad dojde daleko, ideálně třeba k titulu :-)

každopádně je třeba zabojoval o udržení postu světové jedničky, do USO se musí snažit, pak už Serena vůbec nic neobhajuje :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist