Serena by měla být na Wimbledon připravená, říká její kouč

12. 6. 2018, 11:46
Aktuality 18
Patrick Mouratoglou, kouč Sereny Williamsové, věří, že jeho svěřenkyně letošní ročník Wimbledonu stihne. Sedminásobná vítězka nejslavnějšího turnaje světa se po zranění, které si přivodila na French Open, velmi dobře zotavuje.
Profily hráčů

Williamsová se na French Open představila po dvouměsíční pauze a došla až do osmifinále. K souboji o čtvrtfinále proti Marii Šarapovové však nenastoupila, jelikož si v průběhu antukového grandslamu přivodila zranění pravého prsního svalu.

Pro šestatřicetiletou Američanku tak neskončila její grandslamová premiéra od loňského triumfu na Australian Open příliš šťastně. Williamsová by nemohla s takovým zraněním ani servírovat, a proto se rozhodla z turnaje odstoupit. Podle jejího kouče Patricka Mouratogloua to bylo správné rozhodnutí.

"Je dobře, že se rozhodla proti Marii nenastoupit, protože nemohla podávat a bez servisu by bylo velmi těžké vyhrát. Dalším rizikem by bylo možné natržení svalu. Moc k tomu nechybělo, jak ukázala vyšetření," řekl Mouratoglou.

Mouratoglou věří, že jeho svěřenkyně bude na letošní ročník Wimbledonu velmi dobře připravená a zaútočí na rekordní osmou wimbledonskou trofej a celkově 24. grandslamový vavřín, čímž by se vyrovnala Margaret Courtové.

"V nejbližších dnech by se Serena měla plně zotavit a vrátit se k tréninku. Má ještě spoustu času zapracovat na fyzické kondici. Na Wimbledon by měla být připravená," uvedl francouzský trenér.

Williamsová loni v září porodila dceru, v listopadu se vdala a na kurty se vrátila letos v březnu na domácí prestižní akci v Indian Wells. Poté se představila ještě v Miami. Antukové turnaje nakonec vynechávala, jelikož se necítila připravená.

Na French Open se tak vůbec poprvé po dvou letech představila na nejpomalejším tenisovém povrchu. Na pařížské antuce zdolala Kristýnu Plíškovou, Ashleigh Bartyovou a Julii Görgesovou. Mouratogloua velmi potěšily výkony jeho svěřenkyně, a proto věří, že má ve Wimbledonu šanci dojít ještě dále než do osmifinále.

"French Open bylo fantastické. Mám pocit, že po prvním prohraném setu s Bartyovou se vrátila opravdová Serena. Zase v ní vidíme obrovský zápal pro hru a její tenis i fyzička jsou zpět. Ve Wimbledonu navíc bude mít díky servisu malou výhodu. Podáním si může hodně pomoct v těžkých situacích."

Stále není rozhodnuto, zda bude Williamsová ve Wimbledonu nasazená. V All England Clubu bude startovat s chráněným žebříčkem, který jí sice dovoluje hrát přímo hlavní soutěž, ovšem nasazení nezajišťuje.

Pořadatelé nejslavnějšího turnaje světa stále přemýšlejí nad tím, že by Williamsovou, jež v žebříčku WTA momentálně figuruje až na 183. pozici, zařadili mezi nasazené tenistky. Rozhodnutí padne nejpozději 26. června. Letošní ročník Wimbledonu startuje 2. července.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
stanley.hcpce
At zustane doma a nestraší tam.
Reagovat
Kozoroh
"Mouratoglou věří, že jeho svěřenkyně bude na letošní ročník Wimbledonu velmi dobře připravená a zaútočí na rekordní osmou wimbledonskou trofej"

Navrátilová vyhrála dvouhru ve Wimbledonu 9x.
Reagovat
sosna
Prvni co me pri cteni titulku napadlo je, zda Serena bude mit bily kocici overal...
Reagovat
a.magerova
Určitě bude... spíš mě zajímá, jestli bude mít i tu červenou stužku dovolenou od organizátorů...
Reagovat
Pe3k
Serena označila Rogera, Roger Serenu, lol.
Reagovat
Mayo
Veď čo iné.
Reagovat
Marduch
Haha oba mají nejvic GS titulu, tak si jenom vzajemne ohrali polivcicku:))
Reagovat
peek
Tuším, že tentokrát si natrhne sval hýžďový.
Reagovat
Paseka
Snad hrát nebude a pak už i nikde jinde.
Reagovat
Marduch
https://www.denik.cz/magazin/kouc-karoliny-pliskove-krupa-neni-jednoduche-prijit-na-to-co-se-v-ni-odehrava-20180612.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
aligo
Chudák tenistka která kvůli někomu muže přijít o nasazení... Celý poctivě hrála a naháněla body, aby ji o to pak připravila protěžovaná Siréna.
Reagovat
tommr
přesně tak. Celoroční snaha jedný tenistky příjde vniveč jenom proto, že pro Serenu neplatí stejný pravidla jako pro ostatní ...

Je taky zajímavý, že o nasazení Azarenkový se vůbec neuvažuje i když by měla mít podle logiky stejnej nárok jako Serena ...
Reagovat
LukasH
A nebo taky chudak ta nasazena, ktera nenasazenou Serenu dostane do prvniho kola.
Reagovat
slacker
proste by do turnaje nemela byt vubec pripustena
Reagovat
LukasH
Proc ne?
Reagovat
Krisboy
Snad se v pavouku vyhne Šarapce a nebude muset odstoupit...
Reagovat
a.magerova
No, aspoň by byla sranda... ;-)
Reagovat
MartinPa
Ve Wimblu se dá předpokládat, že by se Serena tej Marii nevyhýbala - přeci jen jí toho tolik soupeřky, na rychlejším povrchu, nevrátí a pokud jí budou hrát +- 2m od těla, tak to tam může i celé vyhrát :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist