Serena: Chci získat co nejvíce titulů, už se ale nechci omezovat na čísla

13. 7. 2018, 09:37
Aktuality 11
Serena Williamsová postoupila ve Wimbledonu pouhých deset měsíců po porodu dcery Alexis Olympie do svého třicátého grandslamového finále. V něm bude Američanka zítra proti Němce Angelique Kerberové usilovat o zisk 24. grandslamové trofeje, čímž by vyrovnala rekord Margaret Courtové. Je to velký úspěch, ale já už se nechci omezovat na čísla, uvedla po postupu do finále bývalá světová jednička.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Svůj poslední grandslamový titul vybojovala Američanka vloni na Australian Open a ziskem 23. trofeje tak překonala rekord Open éry, který dosud držela Steffi Grafová. Ihned po finálovém utkání však v Melbourne zmínila, že překonat historický rekord Margaret Courtové, jež na grandslamech zvítězila čtyřiadvacetkrát, je pro ni velkou motivací.

Nyní to Serena Williamsová může dokázat. Pouhých deset měsíců od porodu dcery Alexis Olympie může Američanka znovu slavit grandslamový titul, čímž by rekord Courtové vyrovnala. "Abych pravdu řekla, moc jsem o tom v průběhu turnaje nepřemýšlela," řekla Serena na tiskové konferenci po postupu do svého již 30. grandslamového finále. "Měla jsem v hlavě jiné myšlenky, na tohle jsem teď asi úplně zapomněla."

"Každopádně je to skvělá příležitost a velký úspěch už teď. V posledních několika letech jsem před sebou měla neustále nějaké číslo, které představovalo cíl. Chtěla jsem vyhrál osmnáctý grandslam, pak dvacátý a poté další. Přijde mi, že jsem se tím dost omezovala a dostávala pod tlak."

"Ve své podstatě je to opravdu jen číslo a nemá cenu se tím nějak moc svazovat. Chci vyhrát každý zápas a každý turnaj, který hraju, a chci získat co nejvíce velkých titulů, nechci už se ale omezovat jen na ta čísla," vysvětlila bývalá světová jednička.

Serena je tedy krok od vyrovnání historického rekordu, sama se tak prý ale necítí. "To je zase něco, o čem jsem ještě nepřemýšlela," smála se Williamsová. "Je to úžasné, ale necítím se teď jinak. Tohle je na tom všem asi nejdůležitější a já bych chtěla, aby taková byla i moje dcera - je důležité zůstat pokorná. Všichni jsme lidé a jsme na to úplně stejně."

"Poslední rok byl bláznivý. Stalo se toho tolik, že snad ani není možné to všechno vyprávět. Bylo to náročné, ale naštěstí to všechno dobře dopadlo a já tu mohu sedět s tím, že mě čeká další wimbledonské finále. Už jen to samo o sobě je pro mě obrovský úspěch a dar. Letos jsem před startem Wimbledonu odehrála čtyři turnaje, dlouho jsem svůj návrat oddalovala, ale teď se zdá být všechno v pořádku a já si tenis znovu užívám."

"Spousta lidí o mně mluvila jako o favoritce, já jsem se tak ale před startem turnaje určitě necítila," konstatovala Američanka, kterou ve finále vyzve Němka Angelique Kerberová, s níž má bilanci 6-2. Naposledy spolu hrály před dvěma lety právě ve finále v All England Clubu, kdy Serena vyhrála 7-5 6-3, ve stejném roce však s Němkou prohrála ve finále Australian Open.

"Bude to náročný zápas, protože Angelique tu hraje úžasný tenis. Myslím, že tráva je jejím nejlepším povrchem, dostala se tu podruhé za poslední tři roky do finále, což svědčí o tom, že se jí tu daří. V posledních letech patří k nejlepším hráčkám, její výkonnost je konzistentní a dokáže hrát naplno i ty největší zápasy. Má už hodně zkušeností a ví, jaké to je vyhrát grandslam. Před dvěma lety jsem ji ve finále porazila, takže ona teď bude mít velkou motivaci mi to vrátit. Bude to bitva, ale já se na ni moc těším," řekla směrem k finálovému duelu Američanka.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

11
Přidat komentář
FulnekUltras
Tak vidím, že jsem tady právě včas, abych Angie pomohl už konečně zrušit tu nenažranou teatrální steroidovou krakatici. Historickou skvrnu WTA a prozatím ještě pořád temnou 13. komnatu antidopingových komisařek. Ženský tenis už nesmí být nadále terorizován a opakovaně znásilňován touto ktreaturou, která se po roce 2010 ve své nekonečné ctižádosti rozhodla zvolit k dalším svým pochybným úspěchům cestu brutálně mimosportovní.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Draha Sereno,,,,klidne hraj do smrti, do sedesati, nebo osmdesati...kdyz ty hracky na okruhu WTA chteji hrat hlavne na ten agresivni uder, prestrilet te, ...mysli u te hry spis nohama, tak proc ne...
Akorad se prosim u toho netvar tak utrapene, fakt je to zbytecne, klidne se muzes radovat behem hry, nebude to vypadat blbe, ze jako se nemusis az tak tolik snazit.
Ty preci nemuzes za to, ze WTA je v desnem prusvihu...a ze jedna z mala k te sile u toho premyslis...
Takze nejlepe tak jeste 20 titulu GS. WTA si nic jineho nezaslouzi, nez totalni dominaci maminy.

Ale jasne budu fandit Angie, treba te ve finale prestrili:D))))
Treba ji to vyjde, no...
Reagovat
lars
A koho tipujes za vitezku Wimblu 2018?
Reagovat
smazaný uživatel
ve WTA tipovat...nevim...
pral bych to Angie. To je tak vse, co k tomu mohu rict.
Reagovat
lars
i autor clanku na TP Jirasek dokaze tipovat WTA. :)
Me prani na toto finale je 7:6 , 6:7, a stav ve 3.setu aspon 10:10 a aspon 70 dzusu za zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Jirasek ano, ja ne.
Reagovat
smazaný uživatel
omg uz skonci pls
Reagovat
Krisboy
Přál bych si to taky. Ale! Proč by končila, když je pořád nejlepší? Já ji pro její aroganci, chování na kurtu a i herní styl nesnáším, ale bohužel je to jediná skutečná šampionka posledních deseti let. Při vší úctě k Angie, Koťátku, Petře a dalším - všechny jenom sbírají drobky, které Serena upustí. Sad but true.
Reagovat
com
to sou zas plky od Sereny, tak to teda radsi zitra fandim Kerber :D
Reagovat
Mayo
Toto finále by mohlo byt intergalakticke a rad si ho pozriem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist