Serena: Na olympiádě hrajete za celý národ a prožíváte jiné emoce než na turnajích

5. 8. 2016, 10:14
Aktuality 43
Obhájkyně zlaté medaile z Londýna Serena Williamsová přijela do brazilského Rio de Janeiro v dobrém rozpoložení. Američanka bude bojovat o medaili ve dvouhře a po boku své sestry Venus také ve čtyřhře. Už se na to moc těším, olympiáda je jiná než ostatní turnaje. Člověk tu hraje za celý národ a prožívá úplně jiné emoce, řekla na tiskové konferenci světová jednička.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© Getty Images)

Serena má na svém kontě celkem 22 grandslamových titulů a čtyři zlaté olympijské medaile - jednu ze dvouhry a tři ze čtyřhry. V brazilském Rio de Janeiro je nasazenou jedničkou v singlu a spolu se sestrou Venus také v deblu, v němž zaútočí na čtvrté společné zlato. "Jsme na stejné vlně a toužíme po úspěchu. Uděláme maximum, abychom mohly bojovat o medaile," řekla před novináři světová jednička.

"My tenisté sníme celý život o úspěších na grandslamových turnajích, neboť to jsou vrcholy našeho sportu. Každý z nás chce na těchto turnajích uspět a držet trofej nad hlavou. To je to, proč tenis hrajeme," konstatovala na tiskové konferenci vedoucí žena žebříčku WTA.

"Pak je tu ale olympiáda, což je něco úplně jiného. Je to turnaj, kde hráč hraje za svou zemi a reprezentuje celý svůj národ. Když jsem poprvé vyhrála zlatou medaili, byl to pocit, na který nikdy nezapomenu. Nikdy bych nečekala, že mě to tak vezme, ale je to tak, na olympiádě člověk prožívá jiné emoce než na jiných turnajích," dodala Američanka, jež nedávno ve Wimbledonu vyrovnala rekord německé legendy Steffi Grafové v počtu grandslamových trofejí.

I přes velké úspěchy, kterých už Serena ve své kariéře dosáhla, má prý stále velkou motivaci bojovat o velké tituly a v Riu o cenné kovy. "Jo, často mi lidé říkají, jestli mě to pořád baví. Já jim ale říkám, že dělám to, co miluju. Dělám to každý den a pokaždé se užívám ten pocit na kurtu. Miluju soutěže a momentálně si rozhodně neříkám, že už to dělat nechci. Dávám tenisu všechno, ale hodně se mi toho vrací a to si maximálně užívám."

Serena měla po Wimbledonu odehrát turnaj v kanadském Montrealu, kvůli zánětu v ramenu se ale z turnaje odhlásila. "Potřebovala jsem jen pár dní volna a nechtěla jsem před olympiádou riskovat. Teď už je to v pořádku."

Američanka přiznala, že účast v Riu zvažovala "Zvažovala jsem to. Myslím, že nad tím přemýšlel každý z nás. Každý z nás se informoval, ale nakonec se ukázalo, že to je v pořádku. Jsme tady a jsme připravení tu bojovat o dobré výsledky," dodala Williamsová směrem k množství omluvenek z olympijského turnaje. "Je to každého věc. Já jsem tu a chci hrát."

Komentáře

43
Přidat komentář
brixner
Krisboyi, máš fiftýn za dobrou paměť!
:-))
Reagovat
FulnekUltras
Ani bych Sterenu nepoznal. Priemerná cigaňa.
Reagovat
Fandina
Tenis na OH určitě patří, je to jeden z nejrozšířenějších sportů, takže co jiného by tam mělo být. A porovnávat ho s něčím jiným, GS nebo TM, to se také nedá. OH je OH, jednou za čtyři roky v době kdy soutěží všichni sportovci. Takže v pohodě.
Reagovat
FulnekUltras
Jak řekl i mjr. Miloslav Mečíř: Kto sa miesto olympiády vyhovára na zosraté topánky, to už neni ani športovec!!! ;)
Reagovat
brixner
Kydy, kydance, kidi, žvásti, plky, rozumbradi...já ani nevím, jak to všechno pojmenovat!
Reagovat
blixa
:D :D :D No co, vždyť se taky snažíš ;-)
Reagovat
brixner
Blixa, ty bejku! Zase nepracuješ? ;-)
Reagovat
blixa
Pracuju jak mourovatej, ale občas musím na pár minut vysadit ;-) :D
Reagovat
brixner
Přesně, jako já!
Blixa, my bychom si rozuměli :-))
Vožral bych Tě a pak Ti sáhodlouze vysvětloval, že černochů nikdy není dost! Vo to strah nemam :-))
Reagovat
Krisboy
vždyť nepiješ
Reagovat
milik254
Letos je celý americký ženský tenisový tým černý.
Reagovat
blixa
Měl by být zelený ? ;-)
Reagovat
brixner
No jo, černej bude asi i basket...
Černá je dobrá, no ni? :-)
A počkej, až na ZOH budou černí skákači na lyžích!
No TVLE, to není už ani možný todlencto :-)
Reagovat
COMEON
čierni bobisti :D
Reagovat
turista
To je ale zcela irelevantní skutečnost.
Reagovat
vrabejka
Přesně ne každému jde na OH o prachy. Víc takových tenistů co mají národní hrdost
Reagovat
EllNino
Tohle klišé už mě nějak přestává bavit
Reagovat
Lunej..
Viď? Skoro každý tady mluví o národní hrdosti když kritizuje naše hráče, že nestartuji, ale v diskuzích ji pak u těch dotyčných dost postrádám. Přesně, klišé.
Reagovat
kada.tom
přesně tak, národní hrdost aby dneska člověk dlouze hledal, naštěstí ten svět není ještě tak zkažený a jsou lidi, kteří si svoji historii a to, že jsou součástí nějakého národa uvědomují :-)

jen víc takových :-)
Reagovat
Pavol
Ty si nemýľ nacionalizmus s národnou hrdosťou.
Reagovat
blixa
Kaďák je takový přechodový typ mezi stupidním národovečkem a náckem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepotřebujeme národní hrdost. Nejsem hrdý na to, že jsem Čech, to není ani moje zásluha. Raději bych potkal třeba Rusa, který je rád, že je Rusem, než Rusa, který je hrdý na to, že je Rus.
Reagovat
Lunej..
Já jsem ráda, že jsem Česka:) a jsem hrdá na to, že jsem ráda:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je taky možnost :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja su hrdy, ze obcas se chovam jako clovek, a ne jako zvire;)
Reagovat
blixa
Zvířátka se chovají špatně ? Tak možná ty nejvyspělejší, nejbližší člověku. Třeba šimpanzi, ti se někdy chovají opravdu zvěrsky, skoro tak strašně jako lidi ;-)
Reagovat
a.magerova
Na místě by asi bylo napsat, že se zvířata chovaj "lidsky"... :-P
Reagovat
Krisboy
Zdá se mi, že se Serena začíná stále více podobat své matce Oracene. Aspoň na téhle fotce.
Reagovat
turista
Serena je skvělá tenistka, ale tady mluví o tom jak tenistky a tenisté hrají na olympiádě za celý národ. To ale platí daleko víc o Fed Cupu a Davis Cupu než o té olympiádě. Na OH bude vždycky větší zájem např o atletické hvězdy než o ty tenisové. Olympiáda je velká komedie. Sam Querrey shrnul jak to v tenisu chodí bez nějaké přetvářky.
Reagovat
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/276097/premozitel-djokovice-z-wimbledonu-ma-jasno-tenis-na-oh-nepatri.html
Reagovat
a.magerova
Odkaz dávám pro ty, kteří to ještě nečetli... :-))
Reagovat
blixa
Do kamene tesat ! ;-)
Reagovat
janek_da
ten odkaz?
Reagovat
blixa
Klidně i ten :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to cetl na idnesu;)Ale tam to bylo jen jednou vetou pod fotkou Kweryho:
Americký tenista Sam Querrey prohlásil, že tenis do programu olympijských her nepatří.

Ja si myslim, zeby mozna nebyl s tenisem na OH problem, spis jde o to obsazeni a organizaci. Podle me by mely byt zakladni podminky pro tenis na OH prinejmensim takove:

1/ povrch tradicni trava (zadne jine kraviny proste).
2/ zebricek NEMA zadany vliv na nasazovani a los.
3/ v singlu pouze jeden zastupce z jedne zeme (vybrany OV v kazde zemi),
ktery nemuze hrat debla nebo mix.
Pro mix a debl jini zastupci.
4/ OH se nemohou ucastnit hraci singliste top 32 (vcetne) prumer za posledni 4 roky. V deblu a mixu mimo top 10 (vcetne)...

Podle me by se paradoxne prestiz vyrazne zvysila, a takovi mladosi, kteri se dostali do 100vky a uz pohrdaji kde cim, by mozna k tomu pristupovali jinak. Tak samo starsi klacci veterani...

Jako uplne NEJLEPSI by bylo, jak by tam nemohli hrat hraci/ky kteri jsou ve WTA nebo ATP to by dostalo uplne jinou dimenzi...a kdo vi, mozna by to bylo i vice sledovatelne pro netenisove divaky...;)

Krom toho nedavno jeden sportovni novinar z Lodze se vyjadril o OH asi takto... Podvody, Prachy, Politika...;(

A vztah ATP a WTA k OH je proste ocividny... bezi OH a soubezne bezi jine turnaje. Takze v tomhle Kwery proste ma spis pravdu...;)
Reagovat
Kozoroh
Lol, byla by z toho stejná fraška jako fotbalový turnaj na OH.
Reagovat
smazaný uživatel
fraska? Vcera jsem sledoval Nigerie x Japonsko...bylo to pro mne jako divaka, ktery fotbal uz moc nemusi, sledovatelne a atraktivni, kdyz to porovnam s nedavnym Euro, tak tam jsem nedokoncil ani jeden zapas, pro mne divacky skoro nestravitelne, ztrata casu...beru to, ze to jen muj osobni pocit (ikdyz jsem zjistil, ze nejsem s tim pocitem tak osamocen:)...ok...ale take mohu rict, ze cele Euro byla jedna fraska;) Uplne vpohode...

V kazdem pripade obecne je proste fotbal neskutecnym fenomenem, kdy tenis u toho vypada jak smesny prihlouply pribuzny. Pustit fotbal v podobe MS, by vlastne znamenalo uplne zastinit uz tak dost posramocene a divne OH, ktere se stalo ve XX. stoleti casto nastrojem politickych machinaci. A to uz vubec si nedokazu ani predstavit, jak behem OH se mlati mezi sebou ti vymastenci, kteri se hrde nazyvaji fanousky, hrde fandi za svuj narod, a tak mlati zenske a decka...to by byla teprve fraska...a pekny hnus...

Jinak...ty neskutecny kraviny, co kecaji teniste o hrdosti reprezentovat vlastni narod jsou komicke..., nebot podle mne ani ti nekteri dementi neznaji OH-Hymnu...ale kdo by ji dneska znal, ze... myslenka byla jasna, ze vybrani sportovci ruznych narodu se setkaji pod jednou vlajkou, aby se symbolicky vyjadrilo sjednoceni narodu a ne naopak, jako tedka vypinani prsou celebrit odkud pochazi..., spis by mel byt hrdy, ze pomaha sjednotit svet, obnovit cestnost atd..., a ne, ze hraje trebas za Mexiko...nebot tohle melo byt vzdy irelevantni v te myslence.
Reagovat
smazaný uživatel
Behem fasistickeho Berlina se prave z cele OH stala neskutecna fraska, kdy se zacalo s tou kravinou, ze se kecalo hlavne o tom, kdo okdkud je atd... po valce se z toho stalo bojiste v ramci studene valky, po studene valce pusta komerce bez nejakeho smyslu pripominajici pocatek obnoveni her.
Cubertin by se tedka na beton pozvracel z toho, co by videl... a ty me pises, ze fotbal je na OH fraska;D) Ten muzsky fotbal tam jeste aspon trochu pripomina tu myslenku, proc OH vubec je...no, ale dooost vzdalene, ale stale vic nez, kdyby tam hrali ti co hrali tedka na Euru, vcetne s temi svymi dementy na tribunach...
Reagovat
FulnekUltras
tetovaná sebranka... ;)
Reagovat
COMEON
podla mna to je blbosť, tenis ma na OH svoju rolu a je to podla mna tiež z jednych cielov v tenisovej kariere tak ako okrem GS to je aj koncoročný šampionát. Len mi vadi to že na OH tento rok nie su body do renkingu a aj ked boli, napr pred 4 rokmi tak to bolo podla mna dosť malé hodnotenie. OH má oveľa väčšiu cenu ako Premier Mandatory alebo koncoročný turnaj.
Reagovat
Kozoroh
Já mám za to, že TM je prestižnější než OH. Na TM startují jen nejlepší osmička hráčů roku. Ale souhlasím s tím, že by měl být tenisový turnaj na LOH obodován, alespoň od ČF.
Reagovat
turista
Hlavně by měl být obodován Davis Cup a Fed Cup. TM je daleko víc než OH. Vítězství v TM nejde uhaluzit. OH může vyhrát klidně i hráč z challengerů.
Reagovat
Fandina
Limitem pro účast na OH je žebříček. Takže tam může hrát člověk, který je na žebříčku do určítého místa. Těžko někdo, kdo je na žebříčku výš než 80 i při omluvách.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist