Serena: Po porodu jsem málem zemřela

21. 2. 2018, 08:50
Aktuality 17
Serena Williamsová vloni v září porodila dceru Alexis Olympii. Držitelka třiadvaceti grandslamových titulů však až nyní otevřeně poprvé popsala, jaké komplikace provázely její porod i stav po něm. Nebýt lékařů a jejich péče, tak už tu nejsem, uvedla bývalá světová jednička. Bylo to hrozné, dodala.
Profily hráčů
Serena Williamsová s dcerou

Šestatřicetiletá Serena Williamsová naposledy hrála před rokem Australian Open, kde získala již svůj 23. grandslamový titul. Až pak prozradila, že je těhotná a 1. září se stala maminkou Alexis Olympie. Den před Silvestrem odehrála exhibiční zápas v Abú Dhabí, ale na obhajobu v Austrálii se ještě necítila.

Williamsová měla údajně šestinedělí strávit jen v posteli a po komplikovaném porodu tak s přípravou nedokázala začít tak rychle, jak by chtěla. Zřejmě proto úvodní grandslam sezony vynechala. Svůj návrat na kurty pak bývalá jednička téměř o měsíc posunula a vydala se se svými krajankami na Floridu, aby jim pomohla v domácím fedcupovém utkání proti Nizozemsku. Do dvouher ovšem bývalá světová jednička nenastoupila, a nakonec za stavu 3-0 pro Američanky odehrála 'jen'čtyřhru po boku sestry Venus.

Nyní tak nad návratem americké superhvězdy visí velký otazník. Serena sama po fedcupovém utkání uvedla, že je ráda zpět na kurtech a že má ještě velké cíle, nic bližšího ale neřekla. Dnes navíc celý svět obletěl dojemný rozhovor s americkou tenistkou, jež se v něm rozpovídala o komplikovaném porodu i o tom, že po něm musela bojovat o život.

"Mám velké štěstí, že jsem přežila," uvedla Williamsová. "Porod provázely opravdu velké komplikace, nakonec ale vše dopadlo dobře. Zdramatizovalo se to ale i po samotném porodu. Šest dní jsem jen ležela a nedokázala nic dělat. Bylo to hodně náročné. Jsem opravdu velmi vděčná celému lékařskému týmu, který se o mě staral."

"Všechno zkomplikovala plicní embolie. Kvůli ucpaným cévám jsem nemohla dýchat. Když si na to vzpomenu, tak mám stále obrovský strach. Nedokázala jsem proti tomu nijak bojovat a takový stav bych opravdu nikomu nepřála. V důsledku embolie jsem po několika dnech začala hodně kašlat a musela jsem se vrátit zpět do nemocnice na chirurgický zákrok. Lékaři mi pak v břiše našli velký hematom sražené krve," popsala situaci po porodu Američanka.

"Když jsem se pak konečně mohla vrátit domů k rodině, musela jsem skoro šest týdnů jen ležet a odpočívat. Jak říkám, lékaři mě zachránili. Bez jejich profesionální péče bych tu už nebyla," dodala Serena, jež má na kontě 23. granslamových titulů. To, kdy přesně se vrátí do turnajového kolotoče, ale ještě stále není jasné.


Komentáře

17
Přidat komentář
enka
Má tu být deset komentářů a není tu ani jeden???
Reagovat
blixa
Ale je. Mrkni se do filtru, máš tam nějaký bordel ;-)
Reagovat
Titan
Tyhle stórky z Williamsovic famílie sleduji už dlouho. Jo, když si někdo "pěstuje" muskulaturu, tak to odnesou i jiné orgány. To je celé. Za chvíli se bude bát vysmrkat, aby ji neranila mrtvice...
Reagovat
FulnekUltras
výstižně řečeno - Venus jede od roku 2011 naštěstí jinou lajnu
Reagovat
Pedronegro
podle těch keců si zřejmě myslí, že je první, která porodila s nějakými obtížemi, několik dní jsem nemohla dýchat - a přežila jste to?, ne ... :)
Reagovat
Srdjan
Odporná Amerika, aby byl lepší příběh a o pár dolarů v kapse navíc, lže se ve všem. Všechno prodat a urvat za každou cenu. Odporná zem, mají se ještě hodně co učit od Velkého medvěda!
Reagovat
smazaný uživatel
Co bys chtěl od strýčka Sama.
Reagovat
janek_da
Teď si nepamatuju, neměla namále už při oplodnění?
Reagovat
firestarter
????
Reagovat
firestarter
To měl bejt šmehlík smíchu se slzama...
Reagovat
firestarter
Smajlík...

Já se na to psaní radši vyseru.
Reagovat
horska.kraslice
Embolii už jednou před léty měla, asi má trvale problémy se srážlivostí krve. Tak se drž, Sereno.
Reagovat
Kuzzie
Vis,Sereno,mozna ti tim chce priroda tak trochu naznacit,ze si mas na chvilku odpocinout,mit radost z ditete a nechvatat do stresovani s tenisem za kazdou cenu..
Reagovat
Paseka
Přesně tak. Ať se už věnuje rodině a tenisu už konečně nechá.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, ze takovou radost ti neudělá
Reagovat
Paseka
Vzhledem k jejím věku mi tu radost udělá brzo.
Reagovat
mihate
Absolutný súhlas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist