Serena porazila Wozniackou, pošesté vyhrála US Open a má už 18. grandslamový titul

8. 9. 2014, 00:10
Aktuality 114
US OPEN ŽENY - Serena Williamsová pošesté v kariéře a třetí rok po sobě vyhrála domácí US Open. Ve finále dvaatřicetiletá Američanka porazila kamarádku Caroline Wozniackou, soutěží prošla bez ztráty setu a získala již 18. grandslamový titul ve dvouhře. Více jich posbírala už jen Steffi Grafová.
Serena Williamsová

Sereně Williamsové se na prvních třech grandslamech sezony nedařilo, když bylo jejím maximem 4. kolo. Po Wimbledonu, kde po nezdaru ve dvouhře neslavně odstoupila kvůli viróze ze čtyřhry, se však dostala do skvělé formy. Na amerických betonech prohrála z 20 zápasů pouze se svou sestrou Venus a jízdu zakončila triumfem ve finále US Open.

V něm se dvaatřicetiletá Američanka střetla s o osm let mladší kamarádkou Caroline Wozniackou, s níž sice letos v létě svedla dvě třísetové bitvy, ale ve vzájemné bilanci nad ní vedla 9-1. A dnes ve Flushing Meadows vedení navýšila.

Serena WilliamsováSerena soupeřku přehrávala útočnou hrou, na kterou Wozniacká neměla nárok. Dánka měla co dělat, aby vůbec rány z rakety Williamsové vrátila zpět přes síť. V řadě výměn se statečně bránila, ale domácí favoritka v tlaku nepolevovala. Serena Dánku přestřílela na vítězné údery 29-4 a nakonec za 75 minut zvítězila 6-3 6-3.

Současná světová jednička tak na US Open neprohrála už 21 zápasů a vládne mu již třetím rokem. Turnaj v New Yorku vyhrála pošesté v kariéře, když navázala na triumfy z let 1999, 2002, 2008, 2012 a 2013. Letos neztratila jediný set a žádné soupeřce nepovolila více než šest gamů.

Caroline Wozniacká a tři 18násobné grandslamové šampionky Martina Navrátilová, Serena Williamsová a Chris EvertováSerena dnes vylepšila svou parádní bilanci v grandslamových finále na 18-4 a ziskem 18. grandslamového titulu se vyrovnala legendám Chris Evertové a Martině Navrátilové, které po finále Williamsové gratulovaly přímo na kurtu. Více grandslamů ve dvouhře (22) vyhrála v open éře už jen Němka Steffi Grafová.

"Byl to skvělý pocit vyhrát zase grandslam. Je to neuvěřitelné a jsem nadšená. Jsem dojatá, protože jsem tady vyhrála svůj první a teď i osmnáctý grandslam. Miluju to tady," řekla Williamsová chvějícím se hlasem při slavnostním vyhlášení.

Za titul získala Williamsová tři miliony dolarů a navíc milionový bonus jako vítězka US Open Series. K tomu dostala od Navrátilové a Evertové náramek z osmnáctikarátového zlata s přívěskem s číslem 18. "Je neskutečné, že slyším své jméno vedle takových legend," rozplývala se Williamsová.

Bývalá světová jednička Wozniacká prohrála i ve svém druhém grandslamovém finále. Před pěti lety rovněž na US Open nestačila na Belgičanku Kim Clijstersovou.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
nedělní výsledky žen (07. 09. 2014)
• Dvouhra - finále •
S. Williamsová (1-USA) - Wozniacká (10-Dán.) 6-3 6-3
esa: 7-3
dvojchyby: 4-3
využité brejkboly: 5-10 - 2/4
vítězné údery: 29-4
nevynucené chyby: 23-15
čas: 1 hodina a 15 minut
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

114
Přidat komentář
Mayo
tak Karolína nemala nárok...ako skoro nikto, kto hrá so Serenou...jedine Viktória vo forme sa jej môže rovnať...ale Karolína si myslím, že by mohla nejaký GS urvať, ešte je mladá ... a až vyhrá GS, tak potom to bude pani so všetkým :D
Reagovat
EllNino
http://sport.idnes.cz/tenis-nicole-vaidisova-potvrdila-comeback-fiy-/tenis.aspx?c=A140908_143149_tenis_tny takpoprvé oficiálně Nicole samotná :)
Reagovat
LukasH
TO už je trochu praštěný. Grandslam je prostě grandslam. Kdyby Caroline byla dominantnější hráčkou, mohla vyhrát jeden i víc v době, kdy byla jednička a Serena neúřadovala. Tak proč ho tedy nevyhrála? A nejsem tak úplně přesvědčenej, že by teď ve finále kromě Sereny porazila každou.
O každý hráčce, co byla ve finále GS se tedy dá říct, že ho vlastně mít mohla. TZn. Viktorka mohla mít 4, vlastně možná 5, Lina 3 atd...jen Petra jich nemohla mít víc a ta měla zase štěstí.....takhle se dá uvažovat do nekonečna...:D:D:D
Reagovat
PetaM
No, Petra už taky mohla mít 4, nebýt Mášeny :D Protože ve finále AO proti Vice by to snad dala, tehdy si na ni věřila ...

A na RG ve finále proti Sáře? ... To by byl možná snazší titul, než letos ve Wimbledonu :D :D
Reagovat
Cico93
Už veľmi špekuluješ nemyslíš? nemusel byť nikto a bola by len Petra a mala by koľko GS? ;))Tu sa jedná hlavne o Serenu;)
Reagovat
PetaM
Bože Cico, tak Lukáš psal o Vice, Na Li a zmínil i Petru, tak jsem reagoval. Nestarej se jo :D
Reagovat
lars
Ale monty25 psal, ze Wozejk nema GS, protoze prohral s Kim :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak spekulace lide miluji snad nejvice;)
Ale tady v zenske casti GS to je jeste celkem ok. Zato v ATP, to je slusny "ficak" :D)
Tam jsme meli ve QF pochopitelne uz predcasne finale, a kdyby hral Nadal, tak to urco vyhraje, ponevaz zbytek hraje tuzku ale Djokovic z Andym zahrali kvalitni zapas, cimz vznikaji paradni Oxymorony...se Samurajem pochopitelne hral nejhur za karieru...a kdyz uz se nevi kudy kam, tak urco Cilic je nadopovany, jinak by byl Fedex ve finale a mel 18 GS ...a celkove vlastne to neni ani finale, ale spis ostuda, a jeste vetsi ostuda to bude jak vyhraje Chorvat;D))))
Takze kdyz to porovnas s temi spekulacemi ve WTA, musis uznat, ze jsou vcelku vpohode;D)))
Reagovat
LukasH
Máš pravdu. Diskuze týkající se ATP jsou hodně výživný.:-D
Ještěže se to počítá podle výsledků a ne podle co by kdyby...:)
Reagovat
Roger_Federer
Naopak ja doufam, ze vyhraje Cilic, aby se kolem toho rozpoutala poradna debata, tim bude snad na tenisove organizace vyvyjen tlak, aby snad vysli najevo ti dopingovi hrisnici o kterych se jen spita a tutla se to..!
Reagovat
Davor1
vidíš, zas rýpeš a potom sa čuduješ, keď rýpu do Rogera. Ten váš začarovaný kruh asi nikdy neskončí...
Reagovat
Roger_Federer
Napsal jsem pravdu.
Reagovat
Davor1
pravda len z tvojho subjektívneho pohľadu. Ďalších 100 ľudí sa tu bude do krvi biť za druhú stranu...
Reagovat
smazaný uživatel
Dolary sefe, dolary, jak nemate dolary, tak takova debata stejne nic nezmeni......Nebo ty si myslis, ze nejaka debata prebije celou tu machinu, ktera jede desitky let?
No...prani je hezka vec, ale uprimne bych rekl, ze pokud by jsme zacali byt opravdu dusledni, tak rovnou muzeme cely ATP zavrit...
Nebo jak si to vysvetlujes, ze nektere tzv. latky jsou povolene, a nektere ne...je to cele pitomost, nebot pro nektere ty hrace ty povolene jsou na nic a naopak...kdo tohle zohlednuje a tvori pravidla?
Nebo ty si myslis, ze Nadalova svalova hmota prisla jak blesk z cisteho nebe? Treba pije a zoba povoleny sajrajt, ale se Te ptam, kdo urcuje pravidla...!? co muzes, a co ne...
Sportovci rozhodne ne...takze debata o nicem...a o hrisnicich, jak vy rikate tady proste nemuze byt ani rec...nebot je to stejne, jak bys chtel lecit jednim lekem vsechny stejne...
Tim chci rict, ze pro nektere ten povoleny doping je na nic...a uz tady vznika slusny problem...
Na tuhle debatu je uz davno pozde...S klidem muzes fandit Samurajovi;)
Reagovat
misa
Kreatin je povolený a anabolika jsou zakázána. Přitom obojí má za účel nárůst svalové hmoty... Já myslím, že zakázané látky jsou proto, že užívání některých výrazně poškozuje zdraví. Pokud by žádná pravidla nebyla, někteří jedinci by do sebe nacpali všechno možné.

V tenisu se bude pravděpodovně dopovat jako v každém jiném sportu. Šéfové ale nemají žádný důvod oznamovat to veřejnosti. Jsi hvězda a měl jsi pozitivní test? Dobře, dáš si pár měsíců volno kvůli zranění a příště si dej pozor! Na bezejmenné hráče jako Strýcová nebo Čilič si ale troufnou.
Reagovat
Roger_Federer
Tak..

Vlk..tak tak:(
Reagovat
sprchon
Budou hrát dneska nebo je fakt přesunuli až na středu?
Reagovat
tommr
debla budou určitě hrát až ve středu. Na zítra mají Karolína i Kristýna naplánovaný zápasy prvního kola v singlu ... :)
Reagovat
misa
Myslím, že si Karolínku můžete směle zařadit mezi nejlepší tenistky všech dob. Postavu a tvářičku má krásnou a o co jiného vám jde, že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Další, co je úplně mimo... Fakt mě baví, když si někdo nepřečte můj příspěvek (chápu, je to náročné :D) a soudí. Ale já fakt nemám zájem se tady dohadovat... Pokud nevíš, co jsem napsal a jak jsem to myslel, tak si s tebou nemám co říct (podobně jako s pepinem).
Reagovat
misa
Dobře, četl jsem.

Vysvětli mi tvou myšlenku: "Nejzajímavější na tom je, že obě vypadají úplně jinak, dělí je 9 let věku a přesto se můžou mít tak rádi."

Opravdu všechny posuzuješ jen podle vzhledu? Oceňoval bys kvality Caro a vlastně všech tvých favoritek, kdyby vypadaly jako třeba Schiavone?

Musím tě trochu popíchnout, když pro tebe Caro není o nic horší, než vítězky 1-2 GS.
Reagovat
smazaný uživatel
právě že monty napsal "pro mě". A o tom to je. Je to jeho subjektivní vidění, nelynčujme ho za to.

Já jenom napíšu, že se mi Caroline herně celkem líbí oproti dřívějšku. Sice to není něco, z čeho bych si měl sednout na zadek, ale ten posun je tam patrný. Pokud udrží motivaci, mohla by se dostat v žebříčku znovu hodně vysoko.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno podle vzhledu neposuzuju, ale je to přece nedílná součást člověka. Schiavone mi není sympatická ničím (vzhledem ani chováním), takže tam je to jednoduché...

Pokud jde o vysvětlení mojí myšlenky: Jestli jsi to "vypadají úplně jinak" pochopil tak, že Caro je hezká a Serena ošklivá, tak to jsi pochopil velice špatně. Já jsem to myslel tak, že obě holky jsou úplně jiné typy (Caro - blondýnka z Evropy, Serena - Afroameričanka) a dělí je těch zmiňovaných 9 let (takže jsou obě z jiné generace). No a přijde mi na tom hezké (a zajímavé), že i na první pohled takhle odlišné holky můžou být skvělé kamarádky. :) Nevím, možná ti můj pohled připadá zvláštní, ale prostě jsem vyjádřil svůj pocit... Vidím, že příště budu muset pečlivě volit vhodná slova, aby mě někdo nepochopil špatně. :D

Jinak jestli si myslíš, že mně se podobné typy jako Serena nelíbí, tak jsi zase na omylu. Mně se černošky líbí hodně, i když mám rád spíš takové gazely. :) Ale řekl bych, že oproti této dámě (viz odkaz) je Serena drobeček. :D Je to basketbalistka Kia Vaughn, které si nesmírně vážím, protože od roku 2012 působí v mém oblíbeném týmu (USK Praha) a osobně ji považuju za největší bojovnici ze všech zahraničních hráček, které v USK pamatuju. No a navíc je to celkem pěkná ženská, i když je taková veliká a urostlá (což je ale u těchto typů normální). :)
http://cdn.solecollector.com/media/sneakers/images/kia-vaughn-nike-kd-v-elite.jpg
Reagovat
Cico93
Tak ja neviem píšem snáď mongolský?, o zaradení medzi naj. všech dob nepadlo ani slovko!, ale s tou tvojou 2 časťou vety 100% súhlasím;)
Reagovat
misa
"a inak sôhlasim stým čo si napísal, že Caro kľudne môžme zaradiť na úroveň tenistiek z 1-2 GS"

Za chvíli to budou 3 GS a zastavíte se nevím kde. Caro grandslam prostě nemá a pravděpodobně to tak do konce její kariéry zůstane. Pokud narazí na málo chybující agresivní hráčku, nemá moc šancí na úspěch.
Reagovat
Cico93
Tenistky s 1-2 GS Nepatria medzi najlepšie tenisky všech dob. !!!
Reagovat
Cico93
Pokud narazí na málo chybující agresivní hráčku, nemá moc šancí na úspěch. Aneb ked sa jej vyčisti cestička k titulu a Serena bude mimo tak jak Petre ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor je takový, že každá jiná vítězka GS než Serena, potřebuje trošku toho štěstíčka.. Protože Serena je hráčka, která je jinde než ostatní. Takže je to o tom, být schopný toho štěstí využít. Serena vypadla na 3 GS letos před ČF. Li, Maria a Petra byly schopné tuhle situaci využít.
Reagovat
Cico93
Noo tie 3 mali vtedy Formu...teraz ju mala Carolina ale zase bola späť Serena. Smola pre Caro;(
Reagovat
LukasH
Caroline měla formu v roce 2011, kdy Serena nehrála nic, měla si to ukořistit.
Reagovat
smazaný uživatel
Úspěch se nedá naplánovat. Když tam nebyla Serena, tak tam zase byla Kim, která porazila Caro ve finále USO 2009 i TM 2010 (což pro ní byly asi nejoblíbenější turnaje, protože oboje vyhrála třikrát). Na AO 2011 prohrála Caro v semifinále proti Na Li ze dvou mečbolů, pokud si dobře vzpomínám. Na US Open 2011 už Serena zase byla ve finále...
Reagovat
lars
Ale Serena to finale prohrala s hrackou , ktera nebyla v top8 !!
Reagovat
LukasH
To je jasný, že se nedá naplánovat, ale nemůžeš říct, že by Caroline automaticky měla dva GS, pokud by nenarazila ve finále USO na ty hráčky, co narazila. Třeba by neporazila i jiný hráčky. Víš, už je to moc spekulací. Caroline možná měla smůlu, že narazila ve finále na Serenu, ale zároveň měla i štěstí, že jí Peng vzdala. Ty napíšeš, že by to nejspíš vyhrála, ale nevíš to. Peng tam měla 2 brejky na 4:4 ve druhým setu a to není nijak beznadějná situace.
Reagovat
smazaný uživatel
Když někdo skrečuje, tak se nedá nic dělat. Ano, pro Peng to nebyl úplně beznadějný stav a není možné na 100% říct, že by Caro vyhrála. Ale taky se to dá brát z toho úhlu pohledu, že Caro vedla a jenom skreč soupeřky jí zabránila v tom, aby to mohla dotáhnout...

A že by Caro neporazila na US Open nějakou jinou hráčku? A kterou? Káťu, se kterou má vzájemnou bilanci 7:0, a která proti Sereně uhrála pár gemů až za rozhodnutého stavu? Pak už tam ve druhé půlce pavouka nikdo lepší nebyl... Caro podle mě porazila druhou nejtěžší soupeřku hned po Sereně (Mashu). Kdyby ten zápas vyhrála Masha, tak by ve finále byla ona. Souhlasit se mnou nemusíte, ale já si vážně nedovedu představit, že by to při takovém vývoji turnaje bylo jinak. :)
Reagovat
pepin
Jaký kdyby? Copak Caro nedokáže a nedokázala prohrát i s jinejma hráčkama? Co tu předvádíš za nesmysly.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysly tu předvádíš akorát ty. Neustále mi vkládáš do úst něco, co jsem nenapsal a když už jsem něco z toho napsal, tak jsi to zase nepochopil... Upřímně lituju tvojí čtenářské (ne)gramotnosti a pod tímto článkem na tebe reaguju naposledy.
Reagovat
pepin
Možná, že jsem negramotný, ale určitě jsem zdraví.
Reagovat
blixa
A koho zdravíš ? ;-)
Reagovat
pepin
Všechny normální lidi, pokud jsi to i Ty tak Tebe také.
Reagovat
misa
Petra Kvitová se dnes vrátila v žebříčku na 3. místo, kde byla naposledy 30. 4. 2012, a Lucka Šafářová postupem na 14. místo zlepšila životní maximum a jim to nestojí ani za samostatnou zprávu.

Kdyby se někam vrátil Berdych a něco vylepšil Rosol, tak by to určitě vypadalo jinak...

V Race je postavení Petry a Lucky trochu horší: P. je 5. s náskokem na 9. místo 558 bodů a L. je 18. Odtud je vidět, jak velké body obě naše nejlepší tenistky na podzim pbhajují.
Reagovat
Fandina
V Expres zprávách to už dali.
Reagovat
misa
Myslel jsem samostatný článek.
Reagovat
Fandina
Já vím, doufám, že také bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechal jsem ten komentář až na teď, protože v noci mi to moc nemyslelo...

K průběhu zápasu: Na vítězství to včera ze strany Caro nebylo, ale určitě mohla z toho zápasu vytěžit víc. Hlavně v 1. setu byla velká škoda, že Caro vůbec nepodržel servis... Hned v prvním gemu měla Caro brejkbol, ale Serena ho odvrátila esem. Ve druhém gemu Caro udělala dvě dvojchyby (při stavech 15-15 a 30-30), takže tak trochu darovala Sereně úvodní brejk. Následně se ovšem Caro povedl rebrejk (přestože Serena vedla 30-0) a 1. set už najednou nevypadal tak beznadějně. Jenže Caro se nedařilo potvrdit to na servisu. Ve čtvrtém gemu neproměnila dva gemboly a Serena byla znovu o brejk nahoře. To ale brzy zase neplatilo, protože Serena v pátém gemu udělala dvě dvojchyby (jakoby chtěla napodobit Caro ze druhého gemu) a Caro získala celkem snadno další rebrejk. Ani napodruhé se ho ale nepovedlo potvrdit a když Serena konečně udržela servis a odskočila na 5:2, tak už bylo o 1. setu prakticky rozhodnuto. Právě až za tohoto stavu si Caro poprvé v zápase udržela servis, a to už bylo bohužel pozdě. Opravdu velká škoda, že Caro nevyšel ten úvod, protože tam byla Serena rozhodně hratelná. Nepovede se pokaždé brejknout Serenu dvakrát v jednom setu, ale když se to nepodaří potvrdit při vlastním servisu, tak je to bohužel k ničemu...
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set se odvíjel od prvního gemu, ve kterém Caro znovu přišla o svůj servis. Byl to ale trochu nešťastný gem. Za stavu 15-15 zahrála Serena asi svou nejlepší výměnu v zápase, když nejprve trefila růžek, potom základní lajnu a nakonec zakončila výměnu parádním stopvolejem. Caro čelila kritickému stavu 15-30 a při něm Sereně pomohlo prasátko, takže Caro měla k tomu všemu ještě trochu smůly. Pak už Caro jenom dotahovala, ale ve třetím gemu odvrátila brejkbol a na dostřel jednoho brejku se držela skoro až do konce. Obě hráčky se poté chytly na podání. Myslím, že ten zápas se definitivně zlomil za stavu 4:3 a 30-30 při podání Sereny. Tam měla Caro ještě poslední šanci na zvrat, ale Serena to zvládla a odskočila na 5:3. Myslím, že právě ve druhé polovině 2. setu se hrál nejlepší tenis celého finále. Caro se určitě zvedla, ale Serena už byla taky rozjetá a za takových okolností je proti ní těžké hrát. V tom posledním gemu se Caro snažila, co to šlo a tlačila Serenu do dlouhých a náročných výměn, ale Serena už byla v takovém laufu, že to nakonec stejně zakončila na lajnu. Při tom mečbolu mi přišlo, že část diváků začala křičet ještě před tím, než Caro udělala tu rozhodující nevynucenou chybu. Ale to už je asi jedno. Serena prostě získala svůj 18. GS a nutno říct, že zaslouženě.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/lO3raX91/#prubeh-zapasu;1
Podrobnější popis zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2014-09-07/id/119811
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám: Možná by na to Serenu nestačilo, ale Caro určitě mohla zahrát líp. Prvním zádrhelem byl ten servis, který Caro hodně zlepšila, ale zrovna včera ji v důležitých momentech nepodržel (je fakt, že už proti Peng to nebylo ono). No a další věc byly některé zbytečné chyby, kterých se Caro mohla určitě vyvarovat. Ten nepoměr mezi winnery a UE byl docela velký...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dost už bylo hodnocení zápasu, protože já chci především oběma holkám pogratulovat. :) Co se týče Sereny, tak u ní je to jasné. Další GS do sbírky a posun v historických tabulkách. Přiznám se, že včera jsem jí tu pozápasovou radost věřil asi nejvíc ze všech GS, které jsem ji viděl vyhrát. No a když člověk vidí, jak je hodná na Karolínku, tak jí to nakonec i přeje. :) Serenu opravdu hodně uznávám, ačkoliv už mi tolikrát pokazila radost, že to radši ani nepočítám. Ale nedá se nic dělat. Serena prostě jenom dělá svou práci a dělá ji zatraceně dobře. :D Je ale třeba dodat, že US Open vyhrála potřetí za sebou a potřetí za sebou porazila ve finále moji favoritku. To už je teda na pováženou. :D Včera jsem byl taky trochu smutný, ale ty zápasy s Vikou mě mrzely víc, protože byly vyrovnanější (hlavně ten předloňský). No, holt už je to tak... Gratulace Sereně! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už se budu věnovat Caro a budu ji jenom chválit, protože je za co. :) Kdo by to byl řekl třeba po jejím vypadnutí v 1. kole letošního RG, že zanedlouho bude hrát finále US Open... Pro Caro je to obrovský úspěch a mám velkou radost z toho, jak na sobě po těžkém období (ve sportovním i osobním životě) zamakala a ukázala, že na to pořád má. V posledních třech letech se jí na grandslamech vůbec nevedlo. Naposledy se dostala do čtvrtfinále na AO 2012 (tehdy ještě byla jedničkou) a pak přišla řada brzkých vypadnutí. Už letos ve Wimbledonu (kde Caro uhrála osmifinále) to ale vypadalo, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Nedávno (někdy během Istanbulu?) jsem tady psal, že minimálně na betonových grandslamech Caro má na to, aby se dostávala daleko. Jsem rád, že to potvrdila tak brzy. :) A něco vám řeknu: Pro mě Caro není o nic horší, než vítězky 1-2 GS. Caro se dostala dvakrát do finále USO a tam měla smůlu na nejtěžší možné soupeřky (Kim, Serena), kterým se v New Yorku ohromně daří/dařilo. Když se podíváte, kdo vyhrál US Open od roku 2008, tak tam za posledních sedm let najdete dvakrát Kim (2009, 2010) a čtyřikrát Serenu (2008, 2012, 2013, 2014). Navíc byla Serena ještě krátce po návratu v roce 2011 ve finále, kde ji porazila Sam Stosur (to je jediná výjimka za těch posledních 7 let). Pro Serenu a Kim je US Open nejúspěšnější GS ze všech. Serena tam vyhrála celkem šestkrát a Kim třikrát (ze 4 GS). Takže Caro má trochu smůlu v tom, že když už se na GS dostane do finále, tak narazí na nejtěžší možnou soupeřku. Troufám si říct, že letos by Caro kohokoliv kromě Sereny porazila a rozhodně to není tak, že by třeba ve druhé půlce pavouka byla nějaká lepší hráčka. No nic... Gratulace Caro ke skvělému turnaji a taky k návratu do Top 10! Udělala mi fakt velkou radost! :)
Reagovat
pepin
Tvoje tvrzení, že by Caro kromě Sereny porazila jakoukoliv hráčku je spekulace a asi jen tvoje zbožné přání. A aby se mohla rovnat hráčkám, které vyhrály GS tak jej bude muset vyhrát, ale to je zase jen tvoje přání. Jinak to, že vedla v obou skreč. zápasech neznamená, že by je vyhrála. Hlavně s Magdou se utkání obracelo. Jinak nevím do kolika finále GS se dostala, ale podle toho jak to píšeš tak asi do hodně, ale tam měla smůlu na nejtěžší možné soupeřky. Takže když to tady tak vezmu, tak je vlastně Caro z tvého pohledu chudák a ještě ji poškodili diváci.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase jsi úplně mimo, ale názor ti brát nebudu. Prostě se nemusíme...
Reagovat
Bob
Zase musel nenápadně narážet na Petru, která na rozdíl od Caro už GS vyhrála :D Je mi tě líto Monty :D Za pár let si málokdo vzpomene, že Caro byla v nějakém finále USO. Na co se ale nezapomene, že nikdy GS nevyhrála ;) Přeji hezký den. Mimochodem, včera to byla celkem nuda, asi jako každý Caro zápas ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A hele, další provokatér... Už jsem čekal na nějakého Kvitovce, který mi řekne, jak zase narážím na Petru. :D Proč zrovna na Petru? Vždyť můžu narážet i na Viku (která má taky 2 GS) nebo dalších několik hráček... Jinak Caro je 24 let, takže určitě ještě nekončí a nějaký grandslam v budoucnu může vyhrát.

Co jsem napsal, za tím si stojím. Možná to mám nastavené jinak než většina z vás, ale já si třeba líp pamatuju Elenu Dementievu nebo Dinaru Safinu, než některé vítězky GS. Grandslamy jsou jenom jedno měřítko, co se týče úspěšnosti.
Reagovat
pepin
To je pořád dokola, to víš, že si za pár let nikdo nevzpomene kdo byl kde v jakém finále, nebo, že byl a nebo byla světovou jedničkou. Ale jemu se to prostě nehodí, tak mele pořád svou. Věř tomu, že kdyby to bylo obráceně, Caro vyhrála GS a nebyla by nikdy jedničkou tak by okamžitě otočil. Ale tak mu to přejme, at se tím chlácholí.
Reagovat
smazaný uživatel
Buď tak hodný a nelži. Já mám svoje hodnoty jasně dané a nic bych neotočil. Masha vyhrála 5 GS, Vika 2 GS, Ana 1 GS a měním snad kvůli tomu názor? Grandslamy jsou o čtyřech turnajích v roce, světová jednička je o celé sezoně... Pro mě je světová jednička velké ocenění a vždycky jsem to respektoval (ať už byl první kdokoliv). Že to nerespektuje někdo jiný, to není můj problém... Můžeš mít jiný názor než já, ale laskavě nemluv za mě.
Reagovat
pepin
Já mám názor takový a ty makový, je pravda, že to nemohu dokázat, protože se to nestalo, ale zrovna jako ty nemůžeš dokázat, že by to nepřišlo.
Reagovat
slacker
MOnty nelzi. Masha Vika Ana byli jednickami, takze to nedokazuje vubec nic
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby nebyly, tak svůj názor nezměním. Hele, já sem chodím už bezmála tři roky a každý ti tady potvrdí, že co se týče grandslamů a světové jedničky, tak mám názor pořád stejný. Grandslamy jsou super, protože jsou to největší turnaje a po vítězství tam jsou obrovské emoce jak pro hráčku, tak pro její fanoušky (včetně mě). Ale na jedničku se musíš snažit celý rok. Tam ti jeden turnaj nestačí...
Reagovat
Mayo
radšej 1 GS ako xy týždňov svetovej jednotky ... som si istý, že by to povedalo 99 zo 100 tenistov
Reagovat
slacker
99 na 2.-100. miste :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No a ještě bych se rád zastavil u toho, jaké jsou Caro a Serena kamarádky. :) Opravdu to bylo moc hezké sledovat už bezprostředně po tom zápase a potom hlavně při tom vyhlášení, jak si jedna druhé váží nejenom jako sportovkyně, ale i po lidské stránce. Je to vážně hezké. Nejzajímavější na tom je, že obě vypadají úplně jinak, dělí je 9 let věku a přesto se můžou mít tak rádi. :) Když vidím, jak Serena kamarádí s Caro nebo Vikou, tak ji mám hned o něco radši. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na závěr si dovolím zareagovat na noční příspěvek tommra, protože v noci jsem na to fakt neměl sílu a už vůbec ne náladu...

"...jasně se ukázalo, že Wozniacká se do finále dostala jen nedopatřením díky lehkýmu losu a odstoupení dvou soupeřek..."

Milý tommře, občas mi připadáš jako tenisový analfabet. Lehký los? Caro po skvělém výkonu vyřadila do té doby první hráčku Race žebříčku (Mashu) a celkem suverénně porazila dvě bývalé hráčky Top 10 (Petko, Sara). Co se týče skrečí Magdy a Peng, tak bych ti rád připomněl, že Caro v obou zápasech vedla. Proti Peng měla set a brejk, proti Magdě brejk ve 3. setu... Z tvého příspěvku mi vychází, že by sis radši nechal vrtat koleno, než abys uznal kvality Caro. A nezapomeň si tady zase hrát na objektivního...
Reagovat
Cico93
tommr toje neskutočne čo on dakedy vypusti, noo keď toto bol ľahký los čo bol potom Wimbledon pre Petru:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Krunic měla být taky "lehký los", že ano... :D
Reagovat
Cico93
:) a inak sôhlasim stým čo si napísal, že Caro kľudne môžme zaradiť na úroveň tenistiek z 1-2 GS proste ona mala v tých finalových zápasoch fakt smolu na súperky..ale ja verím, že minimálne 1 ak nie viac GS Carolina určite vyhrá.
Reagovat
Cico93
súhlasim:)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče GS, tak hlavně na betonech má Caro určitě šanci. :)
Reagovat
Cico93
Keď bude hrať takto tak určite.
Reagovat
lars
No ono porazit antukarku Saru na betonu, ktera se podle me dostala do CF nahodou, by nemel byt problem pro hracku TOP20
Reagovat
smazaný uživatel
Sara už byla předloni na US Open v semifinále, takže na betonu zas tak špatná není a úplná náhoda to asi nebyla ani letos...
Reagovat
tommr
já si myslím, že objektivní jsem což se o tobě nedá říct ani náhodou.
Caro i Petra měly na USO štěstí na los - rozdíl je jen v tom, že Caro toho dokázala využít k postupu do finále zatímco Petra to nezvládla a udělalal si ostudu ...
Caro na USO v podstatě vyhrála jen 1 těžkej zápas proti Sharapový. Ta se ale v poslední době dost trápí i s mnohem slabšíma soupeřkama. Zápasy s Petkovicovou a Erraniovou byly pro Caro těžký jen z tvýho zaujatýho pohledu - vždyt slabě hrající Petkovicová přelezla do třetího kola jen s odřenejma ušima a antukářka Erraniová místo Halepový byla pro Caro přímo dar z nebes. Kvalifikantku Sasnovichovou snad mezi těžký soupeřky nepočítáš ani ty a zbývající dva zápasy skončily skrečí soupeřek když hlavně v prvním kole proti Rybárikový byla Caro zralá na vypadnutí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš do objektivity hodně daleko. Kdybys objektivní byl, tak bys uznal kvality Caroline, protože s výjimkou New Havenu hrála celé léto na betonech velmi dobře (Istanbul, Montreal, Cincinnati, US Open) Jak už jsem psal: Caro porazila Mashu, podle mě druhou nejtěžší soupeřku hned po Sereně. Ačkoliv Masha neměla takovou formu jako na antuce, tak pořád došla dál než řada ostatních hráček Top 10 (a nebýt Caro, tak došla ještě mnohem dál). Proti Saře a Petko vyhrála Caro celkem suverénně, ale to neznamená, že to byl lehký los (Sara vyřadila Venus i Lucic, která porazila Simonu). No a k těm skrečím jsem se tady už vyjadřoval...
Reagovat
tommr
podle tebe by Caro měla těžkej los i kdyby jí skrečovaly všechny soupeřky. Nejspíš by si ještě napsal, že to pro Caro bylo vlastně ještě těžší než kdyby musela hrát proti zdravejm hráčkám ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bych určitě nenapsal (nedělej pepina). :D Ale je fakt, že hrát proti zraněné soupeřce není vždycky příjemné. Už jsem viděl víc takových zápasů, že jedna hráčka prostě nevěděla, co od té druhé čekat a ta zraněná třeba i vyhrála (samozřejmě záleží na závažnosti toho zranění). Caro je podle mě zrovna takový typ hráčky, kterou to trochu rozhodí. Myslím si, že to byl i případ toho zápasu s Magdou... No a sám jsi viděl, jakou měla Caro starost, když Peng trpěla. Je to hodná holka. :) A ty jsi na ní tak zlý. :(
Reagovat
Cico93
neznášam spojenia podle tebe by... och
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by mi prosím někdo ve dvou větách shrnout to, co ten panic Monty nablil do té své slohovky? Díky
Reagovat
misa
Nevím, já jsem to nečetl. Asi něco ve stylu, že Caro je krásná, měla božské šaty a příště to už určitě vyjde :-)
Reagovat
Fandina
On tam ale nepsal nic o šatičkách. Popisoval průběh zápasu, přečti si to ... úsměv
Reagovat
pepin
Fandino nemlž, o šatičkách nic, ale spoustu jiných blábolů.
Reagovat
Fandina
Já nemlžím, není důvod.
Reagovat
Cico93
Vedľa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tobě už nestačí, že svou "inteligenci" demonstruješ na eurofotbalu? :D

Doporučuju Ctrl+F a vyhledat jeho nick. To se pobavíte... :D
http://www.eurofotbal.cz/clanky/online-v-anglii-konci-prestupove-leto-266846/?forum=1#forum
Reagovat
babolat.cz
a Fedex v dáli závidí...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa taky závidí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
...priznam se, ze mne nenadchlo;)
...ale co uz...na konci prvniho setu jsem celkem pochrupkaval, a myslel uplne na neco jineho...rozhodne ne na tenis...
V kazdem pripade si to Serena zaslouzi...no, ma 18 GS...
...a ja zacinam mit obavy o Stefi;)
Reagovat
spaniel
Ja si vsiml jedne veci, kdyz Serena dostala mic trosku do behu, kdy musela udelat aspon 3-4 kroky do strany, tak se pravidelne vyhodila. Skoda, ze ji to Caro hrala skoro porad na stred. Serena tam stala jak pavouk v siti, dokud nezatlacila.
Reagovat
smazaný uživatel
jj
Reagovat
smazaný uživatel
...a nejen to...
Reagovat
pepin
Tak očekávání některých fandů Caro, že by mohla Serenu porazit vzalo za své. Střídají se tu názory na úroven finále, a tak si myslím, že mělo dva rozdílné poločasy. První set byl hodně špatný a nutno říci, že Caro měla obrovskou kliku, že byla Serena hodně nervozní a docela dlouho ji trvalo než se uklidnila a začala uplatnovat svoji nátlakovou hru. Ve druhém setu se finále přece jen trochu rozběhlo i když bylo vidět, že Caro na to, aby Serenu porazila prostě nemá. Některé výměny byly hodně hezké a potvrdily slova Sereny před finále, že není až tak pomalá. Caro zde nehrála až tak špatně i když měla štěstí při skreči a to hlavně v prvém zápase, kde byla docela dost nalomená. A ještě se chci vrátit do doby nedávno minulé, kde zde někteří tenisový odborníci vehementně tvrdili, že Caro nemůže svů styl změnit a podobné nesmysly. V poslední době dokazuje pravý opak, že jen se změnou se může posunout trošku někam jinam, protože s pinkáním v dnešní době až tak na vrcholných akcích neuspěje.
Reagovat
Fandina
Caro teď určitě hraje líp. Ale neřekla bych, že změnila svůj styl. Pořád má úžastný pohyb a běží za každým míčem, který jiná už považuje za konečný a dovede i leckdy nečekatě zakončit výměnu. A to byl také důvod, proč byla kdysi světovou jedničkou. Podle mě styl nezměnila, ale záleží také na tom, s kým hraje. Serena jí včera moc šancí nedala. Ukončila výměnu a bylo to.
Reagovat
pepin
Ale změnila a není to názor jen můj, ale říkají to i lidé, kteří se kolem tenisu motají. Je daleko více razantnější, nečeká jen na chybu soupeřky, velice zapracovala na servisu, nebojí se pokusu o ukončení výměny. Pohyb ji pochopitelně zůstal, ba bych řekl je ještě lepší. Ale Serena je Serena, Caro měla smůlu, že ona ten titul jo hodně chtěla, bylo to na konci hodně vidět jak o něj moc stála. Pokud Caro nevyužila jejího slabšího začátku, tak jak to nakonec řekl i Wiland. tak je se Serenou těžko hrát.
Reagovat
Fandina
Jasně, že hraje líp, ale styl je pořád stejný. Dobře se pohybuje a má cit pro zakončení. Jen to všechno vylepšila. A to je dobře. Přeji jí.
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že tím "některých fandů" asi myslíš hlavně mě. :D Tak samozřejmě jsem před zápasem věřil, že by Caro mohla Serenu porazit. Kdybych nevěřil, tak bych byl asi blbý fanoušek a nemusel bych se na to finále ani dívat. Zároveň jsem ale jasně napsal, že Caro je outsiderkou a může jenom překvapit... S tou další částí tvého příspěvku tak úplně nesouhlasím, ale rozebírat to nebudu (už jsem naložil tommrovi :D). Respektuju tvůj názor... V čem ti ale musím oponovat, je ta údajná "změna stylu" u Caro. Caro zlepšila servis a forehand, ale styl jako takový rozhodně nezměnila. Pořád ji zdobí stejné přednosti, které měla i dřív. Tady určitě souhlasím s Fandinou.
Reagovat
pepin
Tak prominte, jste asi větší odborníci než Wilander. Omlouvám se.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co říkal Wilander, ale ono taky záleží na tom, jak si to člověk přebere... Ale co se týče tipování výsledků, tak horší odborník než Wilander nejsem. :D
Reagovat
pepin
Musím se usmát, ještě že jsi nenapsal tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tipování tenisových výsledků nepotřebuju být tenista. Na to mi stačí být "teoretik", jak ty s oblibou říkáš... :D
Reagovat
freeteepek
Caro dnes neměla nárok, i když to občas byla přetahová. Serena byla trochu nervozní a nevyrovnaná. Caro ovšem jakbysmet:-)
Reagovat
freeteepek
Nedávno Lisická pokořila světový rekord v rychlosti podání. Její nový rekord má hodnotu 131mph. Tak, a teď tu mám malý kvíz pro všechny:
1/Jak rychle podávala Serena při prvním esu na začátku zápasu s Caro?
2/Jaký byl nejrychlejší servis Petry Kvitové ve Wimbledonu 2014?
3/Jak rychle podávala obvykle Alexandra Kruničová (první servis) v zápase s Azarenkovou letos na USO?
Reagovat
freeteepek
1/ 106
2/ 113
3/ 115-116
A to je Kruničová drobná dívka o hlavu menší než Petra.
Reagovat
Titan
V roce 1960 byla po předchozím testování zavedena Le Syst?me international d'unités známa jako soustava SI...
Výborná věc...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Další zajímavá statistika - v počtu es na zápas ve dvouhře žen na letošním US Open zřejmě vede Karolína Plíšková (9 es na zápas).
Reagovat
smazaný uživatel
prakticky neporazitelná pro ostatní hráčky. Jsou příliš slaboučký. Serena ani nemá tak dobrou techniku, ale.... každopádně gratulace.
Reagovat
dadaft
Serenin servis se v posledních letech dostal do jiné dimenze, kterou hráčky jako Hingis nebo Henin, které s ní jako jedny z mála držely v H2H krok, nezažily.
vzpomeňme třeba na olympiádu, kde si na returnu za celý turnaj nikdo ani neškrtl - komentátoři tehdy mluvili o "mužském" podání.
navíc je komplexní a ke svému talentu ještě přidala brutální fyzickou sílu.
a je vymalováno pro kohokoliv, když má formu.

dneska ovšem Caro selhala - první set měla brát, Sereniny chyby bylo třeba potrestat. pak už by chyběl jeden set na dva pokusy.
začala hrát pozdě.
Reagovat
Davor1
Serena nepodáva konzistentne, jeden game odpodáva esami a v ďalšom sa nevie trafiť do prvého servisu a pridá aj pár dvojchýb, jej nie je až tak ťažké zobrať servis, ťažšie je odolávať jej returnu, po ktorom sa väčšina hráčok nechá hneď zatlačiť do defenzívy. Martina Hingis a Justine Henin boli geniálne hráčky (oba svojho času moje obľúbenkyne), ktoré ju nenechali zatlačiť a hrali s ňou aktívne a útočne, pozri si napríklad tieto zápasy
https://www.youtube.com/watch?v=DFw2GK-XKUs
https://www.youtube.com/watch?v=D0BoEedeUR4
hlavný rozdiel nie je v Sereninom servise ale v medzihre Hingis, Henin a napríklad dnes Wozniackej ;)
Reagovat
freeteepek
Hingisová včera v deblu podávala maximálně rychlostí 90mph. Teda nic moc:-) V singlu by se dnes nejspíš nechytala. Možná by ten hendikep vyrovnala svými zkušenostmi, returnem a odolnou psychikou, i tak by ale proti ranařkám ve formě neměla nárok.
Reagovat
Davor1
dnes by sa v single nechytala, ale pred 15-timi rokmi to bola najlepšia tenistka akú som videl kedy hrať, bola dokonalá ;)
Reagovat
Pesek12
Trochu divné se to trochu může zdát... S Rafou je docela dost řečí pokud jeho fyzický fond dominuje, u Sereny nic takového nehrozí?
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik jich má Steffka?
Reagovat
Davor1
22 (4+6+7+5)
Reagovat
kada.tom
22, zda-li se nemýlím
Reagovat
Fandina
Serena dneska nedala Caro šanci. Z posledních třech zápasů, které spolu v nedávné době hrály byl tenhle ze strany Sereny nejpřesvědčivější. Od začátku dominovala. Přála jsem Caro, ale to by musela naproti ve finále stát třeba Mária, kterou Caro na cestě do finále vyřadila. Serena zase přesvědčila, že je momentálně jinde než ostatní hráčky. Hlavně silou svých úderů.
Reagovat
Cico93
Reagovat
Titan
Webmasteři děkují Sereně, krizový plán v případě výhry Karolajn předělat tenisové stránky na černo se nekoná...:-)
Reagovat
Cico93
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist