Serena se vrátila porážkou ve čtyřhře. Je to jen začátek, ale krok správným směrem, pochvalovala si

12. 2. 2018, 10:03
Aktuality 27
Serena Williamsová včera odehrála první ostrý zápas od loňského triumfu na Australian Open. Po zářijovém porodu dcery se rozhodla svůj návrat na kurty uskutečnit ve víkendovém fedcupovém utkání proti Nizozemsku. Na Floridě však nastoupila pouze do čtyřhry, v níž nepodala dobrý výkon a se sestrou Venus utrpěly debakl. Přesto si je šestatřicetiletá Američanka jistá, že jde správným směrem.
Profily hráčů

Serena Williamsová odehrála poslední soutěžní zápas loni na Australian Open, kde po vítězství nad starší sestrou Venus slavila zisk rekordního 23. grandslamového titulu. O několik týdnu později nechtěně zveřejnila, že už trofej Daphne Akhurstové vybojovala v jiném stavu a oznámila přerušení kariéry.

V září porodila dceru Alexis Olympiu, v listopadu se provdala za otce své dcery Alexise Ohaniana a dle zákulisních informací už se připravovala na návrat a poctivě trénovala.

Jenže comeback do tenisového kolotoče neproběhl dle jejích představ. Šestatřicetiletá Američanka sice na konci prosince odehrála exhibiční utkání s Jelenou Ostapenkovou, které prohrála ve třech setech, nicméně o pár dní později oznámila, že titul v Melbourne obhajovat nebude.

Williamsová měla údajně šestinedělí strávit jen v posteli a po komplikovaném porodu nedokázala začít s přípravou tak rychle, jak by chtěla. Zřejmě proto úvodní grandslam sezony vynechala, sama se nechala v médiích slyšet, že se ještě necítí připravená zaútočit na osmou trofej z Melbourne.

Svůj návrat tedy téměř o měsíc posunula a vydala se se svými krajankami na Floridu, aby jim pomohla v domácím fedcupovém utkání proti Nizozemsku. Do dvouher ovšem bývalá světová jednička nenastoupila a nakonec za stavu 3-0 pro Američanky odehrála čtyřhru po boku sestry Venus.

Legendární sestry Williamsovy v deblovém souboji s Lesley Kerkhoveovou a Demi Schuursovou prohrály 2-6 3-6. Na vině byl hlavně pomalý pohyb Sereny, hodně chyb z její rakety a vůbec celková nejistota a nerozehranost úspěšnější z obou sester.

Přesto si Williamsová návrat na kurty užila a hodnotí ho pozitivně. "Upřímně se cítím lépe, než jsem očekávala. Je to jen začátek, ale krok správným směrem. Bylo to skvělé, být zase na kurtu. Byla jsem dokonce i nervózní," uvedla.

Následně tenisový svět ujistila, že se hodlá vrátit na samotný vrchol a vyhrávat ty největší turnaje. Teď se dle svých slov musí naučit lépe plánovat, kde bude hrát, když má rodinu. "Kdybych měla malá očekávání, tak bych s tenisem mohla rovnou skončit. Vždycky od sebe budu chtít maximum."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

27
Přidat komentář
FulnekUltras
trochu dál od haranta... ;) No nevím, ale Kong neměl soudnost nikdy. Snad už se fanoušci skutečně ženského tenisu brzy opravdu dočkají a tato diplomaticky řečeno kontroverzní kreatura definitivně odkráčí do sportovního důchodu...
Reagovat
janek_da
jsem myslel, že Petře fandíš :-/
Reagovat
Kozoroh
15. místo - Lindsay Davenportová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-15-lindsay-davenport/71994/

Dnešní WTA-medailónek patří rodačce z Kalifornie, která zářila na přelomu tisíciletí. V současnosti trénuje Madison Keysovou.
Reagovat
dadaft
úžasná hráčka, desítky výjimečných zápasů, vzpomeňme jen legendární brutálně vyrovnané wimbledonské finále 2005 s Venus Williams, které prohrála 7-9 ve třetím, nebo její slavné vítězství nad Steffi Graf z roku 1999 tamtéž,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
marsden
Vsichni si musime zvykat, ze grandslamy budou vyhravat vzdy 4 jine hracky a premier turnaje taky. Vic nez 2,3 turnaje v roce zadna hracka nevyhraje a svetovych jednicek muzou byt behem roku i 3, 4 hracky. Vyhovuje vam to? Nebo mate radeji nadvladu jedne hracky v roce / letech....jakou byla Serena;)
Reagovat
tommr
já jsem se současným stavem nadmíru spokojenej a ta otravná nadvláda Sereny mi vůbec nechybí ... :)
Reagovat
dadaft
nejde jen o Serenu -- šlo i o to, že v desítce byly další supersilné hráčky - Sharapova, Azarenka, Li Na, Kvitová, Stosurová, Clijsters plus skvělé Wozniacká, Radwanská, Venus, Pennetta, Lisicki, Schiavone, Zvonareva, Kerber, Šafářová, Bartoli atd.

((( předchozí tak silné období bylo když s mladými Williamskami hrály Henin, Mauresmo, Davenport, Capriati atd )))

v těch časech se nestávalo, že by vítězka GS prohrála dalších 10 zápasů.....

na druhou stranu - dost hráček teď bojuje se zraněními a jinými problémy............. je to holt celé takové nestabilnější.
tak to chodí.
Reagovat
blixa
Tehdy bylo v desítce 17 holek ??!!! No to musely být časy ... ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Od loňského 12.2. bylo v top 10 taky nejmíň 17 hráček.
Reagovat
misa
jsem moc rád, že řadíš Šafářovou mezi tak výborné hráčky :) Nebýt nemoci z konce roku 2015, dosáhla by na mnohem víc.
Reagovat
Fandina
:-))
Ale vždyť všechny ty hráčky pořád hrají, kromě Flavie a tuším Fran a Bartoli snad také uvažuje o návratu a to samé Zvonek. Všechny nejsou v desítce, ale známe okolnosti, proč tam nejsou.
Reagovat
Krisboy
Viděl jsem kousek a hrůza. Serena dřevák a navíc vypadá jak Michelin. Špeky se jí cpou se šatů na všechny strany. Takhle to nepůjde!
Reagovat
blixa
Doufám že to snad brzo pochopí, že prostě už ne. Legendy by se neměly ztrapňovat.
Reagovat
Krisboy
Já ji neodepisuju, ale připravená ještě rozhodně není. Čeká ji ještě hodně práce a dřiny.
Reagovat
Torn
Obávám se, že Sereně chybí nějaká sebereflexe a teda nepřišla mi nikdy ani moc chytrá, aby jí tohle vůbec došlo..
Reagovat
dunphy
Hlavně, že z každého tvého příspěvku čiší inteligence. To je nejdůležitější.
Reagovat
LukasH
Nevim, proc by nemohla hrat, kdyz ji to bavi. A kdyby nemela ocelovou vuli, nema tech 23 gs. Takze ji verim.
Reagovat
smazaný uživatel
_+1
Reagovat
smazaný uživatel
_+1
Reagovat
smazaný uživatel
_+1
Reagovat
Dobry-den
SUMA: _+3
Reagovat
Kozoroh
Nechť hraje, v tom jí nikdo nebrání. Ale ať pak nebrečí, když si nabije hubu.
Reagovat
Fandina
:-))
také si myslím, že legendy mají odejít na vrcholu

Ale co se týká Sereny, tak si myslím, že jestli ještě kojí, tak pořád ještě nemůže vypadat i snad být v té formě, jako předtím. Takže se pořád ještě neví, jak bude hrát.

Co taková teď aktuální mamina Kuzmina, skorolegenda a jak se vrátila.
Reagovat
blixa
No jo, jenže Kuzmině není 36, je to úplně jiný somatotyp a od narození druhého děcka jsou to skoro dva roky. Někdy to jde, někdy to nejde.
Reagovat
Fandina
Serena vždycky byla při těle a vyhrávala. Porod zase tak ženu nezmění. Jde spíš o to, navrátit se zpět do stavu, jako předtím. A to pokud kojí ještě není normální stav. Jinak Kuzmina mě napadla, že jsem se před chvílí na ní dívala. Návraty maminek jsou i v tenise. Já osobně tak moc po jejím návratu netoužím, ale nedivila bych se, kdyby ještě něco vyhrála.
Reagovat
Fandina
Sice moc maminek GS vítězek není, ale na Kim si z nedávné doby moc dobře pamatuji.

Kim Clijstersová (Bel.): Dvouletá odmlka od tenisu, kdy si užívala roli matky dcery Jady, náramně prospěla. Bilance sympatické Belgičanky po návratu je vskutku impozantní: vyhrála US Open 2009 i 2010, triumfovala na Turnaji mistryň 2010, ovládla Australian Open 2011.

Australanka Evonne Goolagongová vyhrála Wimbledon v roce 1980 tři roky po porodu dcery Kelly.

A v dřevních dobách na začátku dvacátého století na nejstarším podniku Dorothy Chambersová vyhrála opakovaně.

Zdroj: https://sport.idnes.cz/serena-williamsova-tehotenstvi-clijstersova-fov-/tenis.aspx?c=A170420_130849_tenis_bem
Reagovat
George_Renel
No, jestli kojí tak to aby si brala na kurt igelitovou podprdu. .-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist