Serena touží po dalších grandslamech. Vrátit se chce v Indian Wells

11. 1. 2018, 11:20
Aktuality 65
Bývalá světová jednička Serena Williamsová by se ráda na WTA Tour vrátila na turnaji v Indian Wells, který začne 26. února. Šestatřicetiletá Američanka minulý týden vzdala obhajobu titulu na Australian Open, na kterou se po zářijovém porodu dcery ještě necítila připravena.
Profily hráčů
Serena Williamsová s dcerou

Williamsová si původně s myšlenkou na start v Melbourne pohrávala. Den před Silvestrem absolvovala exhibiční duel v Abú Dhabí s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, který ve třech setech prohrála. Poté oznámila, že ještě není v takové formě, aby mohla na úvodním grandslamu sezony předvést stoprocentní výkon.

Nicméně v rozhovoru pro magazín Vogue Williamsová zdůraznila, že rozhodně nemá v úmyslu v nejbližší době s tenisem končit.

"Chci, aby to zaznělo naprosto jasně: nepotřebuju peníze nebo grandslamové tituly - ale chci je! Bohužel moc dobře znám rekordy. Není žádné tajemství, že bych se chtěla dostat na číslo 25," uvedla s narážkou na počet grandslamových vítězství, jímž by překonala dosavadní rekordmanku Margaret Courtovou. Loni v Austrálii získala Williamsová 23. titul.

Serena se rovněž zamyslela nad výkony Rogera Federera. Její švýcarský vrstevník vyhrál 19 grandslamů, přičemž poslední dva tituly slavil už jako čtyřnásobný otec (loni v Melbourne a ve Wimbledonu).

"Je to tak nespravedlivé. On má čtyři děti a sotva vynechal turnaj. Neumím si představit, kde bych se dvojčaty teď nacházela já. Zřejmě na dné bazénu," řekla ironicky Serena. "Ale já jsem rozhodně moc šťastná, že Alexis mám. Chci jí být neustále na blízku a dotýkat se jí."

Časopisu Vogue tenisová hvězda řekla také o vážných zdravotních potížích, které ji sužovaly poté, co 1. září porodila dceru Alexis Olympii. Bezprostředně poté se Williamsové objevily v plicích drobné krevní sraženiny a prvních šest týdnů po porodu tak musela strávit v posteli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
ja so Serenou suhlasim,Rogerovi by sa za kazde dieta mal odpocitat jeden GS a jej za kazdy dalsi mal pocitat koeficientom 1,5 pri jednom dietati,pri kazdom dalsom dietati by koeficient stupol o 0,25 bodu,napr.Rogerova Mirka ma koeficient 2,5 ale tam su dvojcata to este nemam doriesene,to by bolo spravodlivejsie
Reagovat
smazaný uživatel
pardon 2,25
Reagovat
Kozoroh
Podprůměrný pokus o ironii...
Reagovat
Srdjan
Milos Zeman = pritel lidu! VOLTE SRDCEM! MILOS VAS NEZKLAME!
Reagovat
Fandina
Můj přítel to rozhodně není a kdybych volila srdcem, tak jeho určitě ne.
Reagovat
Srdjan
Nezajimava Serena, shrnuli to natvrdo, mizerny pohyb, obezni postava, posledni dobou zda se monotonni tenis jen na silu, naprosto bez techniky a variace uderu! Stojim si za tim, ze bych ji v hale porazil z deseti pokusu na 2 vitezne sety 10 krat! Druhe servisy bych ji ihned trestal primym bodem. Dost bylo Sereny, at uz zustane v obludne Americe.
Reagovat
COMEON
:D snáď ti vytrie zrak na Wimbledone
Reagovat
Fandina
Tak to je známé, že když hrála Serena s nějakým tenistou ne vysoko postaveným na žebříčku, tak prohrála. Přece jenom, chlap když se do toho opře a navíc když se natahne, rozběhne, tak má jinou akceleraci než dámy.
Tady jde spíš o to, že Serena porážela ostatní pole holek. Určitě na tom má svou zásluhu její postava, je silnější, i když zase není tak extra vysoká, ale ta robustnější postava má na její tenis určitě vliv.
Reagovat
Kozoroh
"Je to tak nespravedlivé. On má čtyři děti a sotva vynechal turnaj. Neumím si představit, kde bych se dvojčaty teď nacházela já. Zřejmě na dné bazénu."

Že Federer svých 19 grandslamů vyhrál v zápasech na tři vítězné sety, je Sereně evidentně úplně jedno.
Reagovat
Fandina
To je přece úplně jedno, na kolik se hraje setů, protože Serena soutěží mezi ženami a ty všechny hrají na dva vítězné sety.

Serena tím chtěla říci, že být matkou znamená i tělesné změny, zátěže, které jsou pro sport hodně důležité. Muž se svou tělesnou schránkou a následným kojením nemá nic společného. To bylo nosné na jejím sdělení.
Reagovat
Kojinho
Všichni přece víme, co tím chtěla Serena říct. Zase my bychom jí mohli oponovat tím, že soutěží proti ženám, které se mohou taky v některé fázi kariéry rozhodnout mít dítě/děti, takže i rekordy v počtu GS jsou tím ovlivněny. Celkově mi přijde, že si Serena stále na něco stěžuje.
Reagovat
Fandina
Tak to je úplný nesmysl, co píšeš. Mezi top tenistkami žádné matky nejsou, ale mezi top tenisty jich je mraky. Jsi úplně mimo.
Reagovat
Fandina
Viku samozřejmě nepočítám, té navíc brání v hraní otec dítěte.
Reagovat
blixa
Kolik je mezi top tenisty matek ??? :-o :-o
Reagovat
Fandina
Žádná, ale podle toho, co tu čtu, tak si to leckdo tak vysvětluje, že být rodičem matkou je stejné jako rodičem otcem. :-))
Chtěla bych vás muže vidět, jak by se vám líbilo nosit devět měsíců v těle rostoucího tvorečka, živit dva, chodit za dva človíčky atd.. Myslím, že byste to pánové nezvládli :-)).
Reagovat
blixa
Dej pokoj !!! To bychom asi vymřeli :D
Reagovat
Fandina
:-))
Jednou jsem o tom něco četla, myslím, že i z hlediska fyziognomie, víc fyzična, než psychiky. A muži na to prý nejsou uzpůsobeni. Hold, ženy odnosí, odkojí potomstvo, což je velká zásluha, ale jinak jsou těmi slabšími, pomalejšími, méně silnějšími. Co se dá dělat :-)).
Reagovat
Fandina
Holt i hold ... téměř tu jde obojí
Reagovat
a.magerova
Prý už se vyřešilo co bolí víc, jestli porod ženu nebo kop mezi nohy muže... tipneš si?
Reagovat
Fandina
Tady nejde jen o porod, ale i o změny v těle ženy v těhotenství. A co se týká bolesti, tak je známo, že práh je u každého jiný.
Reagovat
Kojinho
Jo, jasně, totální nesmysl. Tak dovol, Fandinko, abych Tě trochu poučil. Třeba taková Margaret Court, která je přímo zmíněná v článku jako rekordmanka s počtem 24 GS, o jejíž prvenství bude Serena usilovat, získala 21 GS jako bezdětná a následující tři tituly velké čtyřky jako matka. Tak bych Tě rád požádal, abys už nechala těch komentářů, který jsou tradičně mimo mísu a ve vlastním zájmu omezila svůj počet příspěvků někde kolem čísla 0.
Reagovat
Fandina
To nemění nic na situaci, že tenistek matek je jak šafránu a otců jako naseto. Pleteš páté přes deváté. Hlavně mi neurčuj co a kde mám psát. Nemáš na to.
Reagovat
slacker
se neposer jedubabo
Reagovat
Fandina
Neboj jedudědku.
Reagovat
brixner
Bububu...
Čuchám čertoviny!
Znal sem jednoho čerta, chlastal jako prokoplej, vobčas si dal lajnu, vobčas něco šlohnul,aby na tu lajnu jako bylo, vobčas proplesk pár fakanů, co dělali moc velkej kravál..prostě takovej docela normální čert, jakejch je kolem hromady, jen se vo nich neví. No a tendle čert jednou dostal vod naší babky Mrákotoic pořádnou sodu a že prej taklenc dál teda jako né, že by měl jít do sebe, protože hodnej čert je taky čert a dokonce mu dala pár svou duralovou hůlkou přes hrb, až se mu narovnaly fousy. A von vám najednou zmizel a nikdo vo něm nic nevěděl...Až se zase vobjevil, no, vylez z ňáký všivý díry a prej se dlouho kál a přemejšlel, až to vymyslel a udělal zásadní krok - zaregistroval se!! A vod tý doby je z něj zaregistrovanej čert a trousí moudra a bonmoty a rozumy a poučuje vo životě, protože jako čert toho asi už zažil do aleluja a dokonce ani pan domovník s tím nic neudělá a to je, panečku, ňáká šarže! Jen ti parchanti...Začali na něj volat, aby se zase vrátil do tý díry, vodkud vylez, že prostě neni čert jako čert a hotovo. A řeknu vám, tihle fakani maj tu nezdravou vlastnost, že všechno myslej upřímně! Jen ještě nejsou zaregistrovaný...
;-)
Reagovat
Kojinho
Ano, zaregistroval jsem se... před rokem a půl. Já jsem svůj komentář napsal slušně, to paní Fandina začala ihned útočit, jak je jejím dobrým zvykem.
Reagovat
Fandina
Chudáčku, aby tě neubylo,
Reagovat
Fandina
:-))
S čerty nejsou žerty, ale také platí, že kdo se bojí, nesmí do lesa.
Reagovat
smazaný uživatel
NRP
Reagovat
slacker
NRP^2
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
brixner
To je prostě debakl! Mě se takovejhle vejsledek poved taky a nebyla to žádná sranda: Kolega místo, aby vázal,pokukoval po hopsajících cecíkách, kterejch je v létě všude požehnaně a spad z lodi. Cecíky se hihňaly, až poskakovaly ještě vo pár promile vejš, ale kámoš si poranil kotník-přetrhaný vazy a šlachy a chrupavka na cimprcampr a prsty vohnutý až k chodidlům,ale nic vážnýho,takže mu to felčar zapatlal sádrou a že prej může dál vázat bez vobav.Jenže ve Švajcu se za felčary platí keš a kámoš ty prachy chtěl zpátky a že prej je vyhraje nade mnou na dva vítězný!Polil mě studenej pot,nikdy sem ho neporazil,ale výzva to teda byla,to zas jó!Tak sem potrénoval servisy a bekendy,pár kapek Kourose a šlo se na kurt.Nevim,čim to bylo,ale já měl tenkrát fakt svůj den,zatloukal sem servisy jako Esovič a returny mi lítaly,jako Agassimu a ty sem vobzvlášť potřeboval,páč kámoš hrál stylem BigMaca a na síti byl furt a nandal sem mu to 2x šest dva!Prostě ten den se mi vrátila bejvalá forma a asi bych porazil i svýho kapitána,ale ten šajzoval v putyce,tak snad jindy.Kámoš přiběh k síti,poplácal mě po mých širokých ramenou a uznal dobrej vejkon a já se mu hbitě podepsal na tu sádru a bleskově hmátl po pade francků a přidal čtyřicet a rval sem do sebe kilo lososa hezky schovanej za kontejnerem!
Takže věřte tomu-když se načasuje forma...
;-)
Reagovat
Fandina
:-))
To samozřejmě, porazit se dá kde kdo.
Ale kasat se na holku?
Reagovat
slacker
ja myslel ze touzi po dalsich detech
Reagovat
FulnekUltras
už vůdce světového proletariátu měl v sociální oblasti jasno:

rodit, rodit a rodit...
Reagovat
Srdjan
At radsi sedi na zadku, nehraju moc tenis, ale roznesl bych ji na kopytech dvakrat sest dva!
Reagovat
EllNino
cítíte to taky, něco tady hrozně smrdí a ta ryba to není ...
Reagovat
Fandina
Z papíru a obrazovky se nic cítit nedá. Najdi si jiný příměr.
Reagovat
blixa
Tahle sebechvála smrdí zcela zřetelně i z obrazovky ;-)
Reagovat
Fandina
Znám lepší přirovnání, než zápach a cítění.
Reagovat
blixa
Já nevím, ale o sebechvále se vždycky říká že smrdí ;-) :D
Reagovat
Fandina
Tak to já na sebechválu vůbec nemyslela. Podle mě to byla od pisatele totální blbost, co psal.
Reagovat
Srdjan
Nenavazejte se do me, ja tenisu rozumim a znam sve moznosti! Taky nejsem jen tak nekdo, mam maturitu s vyznamenanim a umim V NEMCINE RECITOVST GOETHEHO!!
Reagovat
Fandina
Píšeš kraviny.
Reagovat
Srdjan
Co me urazite pani? Ja toho v zivote dokazal mnoho, kdyby jste me znala osobne, bylo by vam ted trapne, ohnula by jste svuj hrbet a srdecne se mi omluvila! Jmenuji se Ing. Roman Kolomazník.
Reagovat
Fandina
Ty máš kopyta?
Reagovat
Fandina
Pokud totiž skutečně máš kopyta a jsi muž, tak bych spíš napsala, že píšeš voloviny.
Reagovat
blixa
Tenhle ?
http://www.centralniregistrdluzniku.cz/hodnoceni-firmy-Roman-Kolomaznik,3557901.htm
:D
Reagovat
Fandina
To mi také vyjelo. Ať tak, nebo tak, je to velká osobnost, před kterou je potřeba si sednout na zadek.
Reagovat
blixa
Seš dobrej ! Co ještě umíš ? :D
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vítej zpátky Havláte. Teda Kvitovko :-)
Reagovat
Fandina
:-))
Kvitovka tu dlouho nebyla. Je to možné, že je to Kolomazník.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo jinej tady operuje pořád s maturitou?
Reagovat
Fandina
Je to možné, že je to Kvitovka a má po maturitě. Ovšem Ing. Roman Kolomazník mě tedy neoslovil ani náhodou. To vůbec nevím, co to mělo být. Zato Goetheho básně v němčině u mě zabodovaly :-)).
Reagovat
EllNino
Po těch letech, co je Serena na okruhu, už by mohla vědět, že Indian Wells není GS :D
Reagovat
Fandina
Že by? Někdo tomu v IW říká pátý GS. A Serena si to tam asi chce užít, když tam tak hodně let nehrála a znovu tam začala snad před třemi lety, nebo jak to bylo.
Reagovat
kada.tom
to sice není, ale je to ten tzv. "pátý GS", navíc pro každou hráčku i hráče jsou turnaje v IW a Miami hodně prestižní, nehledě na fakt, že Serena je Američanka, takže pro ni to je ještě o to prestižnější :-)
Reagovat
EllNino
ty se starej raději o Bedeneho ;)
Reagovat
Fandina
Navíc, to spojení v nadpisu je věc autora článku, nepřisuzuj ho Sereně. Ta to mohla řícit úplně jinak a ne ve spojení IW GS. Tvoje hloupost, že to tak spojuješ ty.
Reagovat
EllNino
Fandino, ty mě bavíš, jak se mě tu snažíš rozhodit tím, že komentuješ, cokoli napíšu :D Přitom že bys měla nějaký nadhled nebo smysl pro ironii, to se říct nedá, takže hloupá jsi spíš ty ... já to myslel samozřejmě v nadsázce a vtipu ...;)
Reagovat
Fandina
Nadhled nemáš hlavně ty, protože na jakoukoli moji reakci začneš psát o bábách a p*čách a podobně. To člověk s nadhledem nedělá.
Reagovat
EllNino
Protože tvoje reakce jsou tak mimo, že to ani není možný .. říct mi, že čtvrtina je čtvrtina a sekce je sekce, když sekce může být klidně čtvrtina a čtvrtina sekce, může jen úplná blbka ...bez prominutí
Reagovat
Fandina
Jsi příliš hloupý na to, abys rozeznal, co je myšleno vážně a co nadsázka.
Reagovat
COMEON
..Sunshine double :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist