Serena znovu přijde o Turnaj mistryň, chce doléčit zraněné rameno

17. 10. 2016, 07:53
Aktuality 44
Serena Williamsová bude druhý rok po sobě chybět na Turnaji mistryň. Letos se světová dvojka vrcholu sezony v Singapuru nezúčastní kvůli přetrvávajícím problémům s ramenem. Její místo tak obsadí jedna z trojice Johanna Kontaová, Carla Suárezová a Světlana Kuzněcovová.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsoá se letos z různých důvodů, kterými byly hlavně zdravotní problémy, zúčastnila jen osmi turnajů. Pět z nich zakončila finálovým zápasem, ve kterých na antuce v Římě a na trávě ve Wimbledonu slavila zisk trofejí, přesto po 186 týdnech přišla o post světové jedničky.

Svůj poslední zápas odehrála v semifinále US Open, kde prohrála s Karolínou Plíškovou. Od té doby nehraje a právě kvůli zranění ramena se dnes odhlásila i z Turnaje mistryň. Na něm bude šampionka z let 2001, 2009, 2012, 2013 a 2014 chybět druhý rok po sobě, loni rovněž už po posledním grandslamu roku ukončila sezonu kvůli ztrátě motivace a času na zotavení bolavých kolen.

"Těšila jsem se do Singapuru na zápasy s nejlepšími hráčkami světa, ale od lékařů jsem dostala smutnou zprávu. Čeká mě léčení ramena a několik týdnů budu mimo kurt," řekla pětatřicetiletá dvaadvacetinásobná grandslamová šampionka. "Mám za sebou kvůli ramenu složitý rok a doufám, že se brzy vrátím," dodala Američanka.



Letošní Turnaj mistryň začíná už v neděli 23. října a zúčastnit by se ho měly Angelique Kerberová, Simona Halepová, Agnieszka Radwaňská, Karolína Plíšková, Garbiñe Muguruzaová, Dominika Cibulková a Madison Keysová.

Poslední postupovou příčku nyní po odhlášení Williamsové drží Britka Johanna Kontaová, ta ale laboruje se zraněným břišním svalem a předstihnout ji mohou ještě Světlana Kuzněcovová a Carla Suárezová, které startují tento týden v Moskvě. Jednu z nich do Singapuru dostane jedině titul.

Další příčku už s jistotou udrží Petra Kvitová a teoreticky by jí mohla být nabídnuta role náhradnice, pokud by se ještě jedna z tenistek musela odhlásit. To kromě Kontaové hrozí u Španělky Muguruzaové, jež si před týdnem podvrtla kotník, či Rumunky Halepové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
brixner
sere čím dál víc...
Reagovat
tommr
doplatí na odhlášení Sereny nejvíc. Kdyby Serena na TM startovala mohla by Petra teoreticky ještě zabojovat o 9.místo na konci sezóny. Po odhlášení Sereny už může skončit maximálně desátá, protože nebude moct předstihnout tu hráčku z trojice Konta, CSN a Kuznetsova, která se na TM dostane ...
Reagovat
EllNino
To je fuk ...důležitější je ze už se trochu našla a je konkurenceschopna
Reagovat
tommr
to se teprve ukáže v Lucemburku a hlavně na ET ... :)
Reagovat
janek_da
Jí to udělala schválně. Za to ponížení v Madridu
Reagovat
vrabejka
Paráda :) Gratulace Angie k pozici no.1 na konci této sezony :)
Zasloužila si to :)
Reagovat
freeteepek
V Singapůru tím Káje vzrostla šance na solidní výsledek. Zařadil bych ji dokonce spolu s Agou a Klíčema k hlavním favoritkám:-)
Reagovat
Fandina
Kájo, koukej to tam vyhrát. Největší favoritka je out!!!
Reagovat
freeteepek
Je to tak. Kerberová už je unavená. Ale Keysová je nevyzpytatelná a Aga má formu. Jde o to, komu z těchto třech lépe sednou podmínky. Kája by měla v hale Agu rozsekat, pokud jí bude fungovat první podání. To samé ale platí o Keysové, které se teď daří. Kája má větší zkušenosti z velkých zápasů:-)
Reagovat
Fandina
Kerber může vyhrát a také ne, takže to je neznámá. Co se týká Agy, tak na tu to Kája vůbec neumí. Má s ní H2 0:6. Ano, měla by na ní vlítnout, sázet tam jedno eso za druhým, případně to tam narvat hned po podání. Jak s ní bude vyměňovat tak je amen. Doufám, že na ní něco vymyslí, jinak to skore mluví za vše. Kájo pojď!!!
Reagovat
misa
Spíše než na tom, jestli je nebo není někde střecha, záleží na povrchu. Poslední dva ročníky TM se hrálo na velmi pomalém.
Reagovat
freeteepek
Bohužel, povrch je pomalý, ale střecha ho urychluje. Známá věc, že střecha nahrává agresivně hrajícím hráčkám...
V zápase s Agou je třeba na takovém povrchu dobře podávat, protože podání je ten nejrychlejší úder a pomalost povrchu se tak výrazně neprojeví. Když má někdo servis jako Kája:-)
Reagovat
blixa
Jenže tam je střecha otevírací. Zavírá se v případě deště nebo velkého vedra.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak teď načasovat přípravu?
Reagovat
smazaný uživatel
ty to vedes.. Jsem zvedava, jak Serena sve (zakonite) "Odchazeni" rezijne pojme. Predtavovala bych si pristi rok pripravu jen na majory, tedy cisty GS, vyhru na TM a satecek. Nebo hned, prave ted... Serenko, ty prohry "pro radost z tenisu" nejsou pro tebe. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
predstavovala, jeeeee
Reagovat
freeteepek
Jestli má Serena ještě nějaký GS vyhrát, tak na něj musí přijet rozehraná z předchozího turnaje. Hrát jen GS, tak jako dřív, už nepůjde. Resp. půjde, ale nebude je vyhrávat. Konkurence sílí a Serena už nemá takovou dominanci...
Reagovat
lars
asi nemusi byt rozehrana z predchoz. turnaje. Letos vyhrala Wimbl bez rozehravky na predch. turnaji.
Reagovat
janek_da
ať hraje jenom finále, na těch majorech
Reagovat
VlS
No jo, akorát na to asi musíš vědět co dál se životem. Ale taky bych to tak viděl, a radši možná hned, odcházet ne poražená, ale porážená by bylo blbě.
Reagovat
janek_da
Aga už je v Singapůru

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14713702_10155267472701102_8754717258313727820_n.jpg?oh=da706ed5117b0666a548e32bd2602f9c&oe=58AD8B97
Reagovat
rusedski
Na tom by mohla vydělat Kája, která by se měla posunout do druhýho koše a tím pádem mít o poznání schůdnější skupinu.
Reagovat
smazaný uživatel
to teď CSN Lucku(pokud přejde přes Gavr.)pěkně prožene
Reagovat
kada.tom
tak CSN nebo Světlana musejí Moskvu vyhrát, aby se na TM kvalifikovaly, což je docela těžký úkol :-)
Reagovat
misa
Loni měla CSN v Moskvě taky šanci postoupit na TM a úplně vyhořela.
Reagovat
Krisboy
Karlička Moskvu nevyhraje ani náhodou. Ne že bych jí to nepřál, ale nevěřím tomu. To už spíš ta Kuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
je pochopitelné,že připravovat se na jediný turnaj nemá královna zapotřebí,stejně tak,jako si dělat ostudu si tam přijet pro bohaté startovné
Reagovat
kada.tom
Toť nějak vystihuje jaký z toho já mám pocit. Tak nějak jsem doufal, že Serena bude moci/chtít hrát v Singapuru. Říká, že hrát chtěla, nemám důvod jí nevěřit, ale rameno je rameno a zase je lepší ho vyléčit než si ho třeba pochroumat ještě víc a přijít o začátek nové sezóny, jen doufám, že se Serena neukáže na IPTL jako to udělala loni.

Co se týče TM, tak během jeho doby konání budu stejně většinu času v Rakousku, takže bych to neviděl moc se Serenou nebo bez Sereny. Každým pádem turnaj určitě trochu trpí tím, že se ho nezúčastní jeho pětinásobná vítězka. Takhle budou obě skupiny a celý turnaj mnohem otevřenější a může vyhrát asi kterákoliv z kvalifikovaných, což je na jednu stranu dobře, ale nejvíce z té sestavy budu fandit Karol a Aze :-)
Reagovat
d@ve
To je škoda, že to ta Petra nedotáhla dál.. :/
Reagovat
brixner
Urazit, vyměnit :-)

Ta fotka je jako z výlohy z Antwerp, ty čupky za sklem, no však víte...
Reagovat
bIbec
Něco mi říká, že Aga to tam obhájí. Vlastně bych ani nepodceňoval tu Dominiku, ta má slušnou formu a může tam porazit úplně každou.
Pokud chce Kája postoupit ze skupiny, těmto dvěma hráčkám by bylo lepší se vyhnout.
Reagovat
janek_da
Doufám, že Aga ne. Sice její hra je pěkná, ale hodně vužívá toho, že soupeřky nejsou schopny proti ní zakončit. A to jsou hlavně ty mimo top10

Její bilance na hardech s top10
letos 5:6 (to je světová trojka :-O)
Od poloviny roku 2011 24:34
Reagovat
Krisboy
Jak už někdo nedávno správně napsal: Kája to tam vyfacká všecko.
Reagovat
janek_da
já :D
Reagovat
aligo
Spíš doléčit zraněné ego... Tak jsem zvědav která ji nahradí....
Reagovat
janek_da
zajímavý TM
bez Sereny, Viky, Marie, Petry
Reagovat
gigin
Takový jakoby pouťák. A jestli tam Plíšče uspěje, tak podřadný pouťák.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, naproste zklamani, mistryni tam teda vidim jen jednu - a jen z donuceni (dvema GS).. :-)
Reagovat
janek_da
vo tom žádná, papírová top8

Zlatá bronzová medaile proti tomudle, teda!
Reagovat
janek_da
doléčit rymeno :D
Reagovat
Krisboy
Neposmívej se, s rymenem není žádná sranda, to je nepříjemný zranění.
Reagovat
SubOptikT
Rymen jak rymen, ale co teprve hymen!
Reagovat
Krisboy
Tak ten mají obě sestry údajně ještě v pořádku, nevím, co je na tom pravdy.
Reagovat
SubOptikT
Taky jsem slyšel, že zranění tohoto typu nechávají na později.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist