Serenu na prvním turnaji po porodu zastavila sestra Venus

13. 3. 2018, 08:12
Aktuality 8
WTA INDIAN WELLS - První turnaj Sereny Williamsové od loňského porodu skončil na raketě sestry Venus. Ta v Indian Wells zvítězila 6-3 6-4 a postoupila do osmifinále, v němž se střetne s Lotyškou Anastasií Sevastovovou.
Serena a Venus Williamsovy

Serena a Venus Williamsovy odehrály celkově 29. vzájemný souboj, v Indian Wells na sebe narazily poprvé. Poprvé od roku 2014 a třech porážkách na grandslamech vyhrála o rok starší Venus, která v atraktivním duelu zvítězila 6-3 6-4 a vzájemnou bilanci snížila na 12-17.

Sestry Williamsovy se naposledy utkaly ve finále loňského Australian Open, kde už těhotná Serena získala rekordní 23. grandslamový titul. Od té doby Serena, které se loni 1. září narodila dcera Alexis Olympie, nehrála. První turnaj po 14 měsících odehrála až nyní právě v Indian Wells.

"Známe se navzájem velice dobře, ale rozhodně dnes zahrála o něco lépe, než obvykle hraje. Byla spolehlivá na servisu, prostě všechno zvládla skvěle," pochválila šestatřicetiletá Serena sestru.

Venus proměnila po hodině a půl druhý mečbol, když Serena zahrála 41. nevynucenou chybu v zápase. "Netrefovala jsem údery, které nikdy nekazím, a to těsně. Alespoň už to bylo na hraně. Zlepšuju se. Ještě to není takové, jak bych chtěla, ale jednou bude," věří Serena. "Prostor pro zlepšení mám obrovský," dodala.

"Prostě jsem měla štěstí, že mám právě odehráno víc zápasů než ona," konstatovala sedmatřicetiletá Venus. "Myslím ale, že se rychle vrátí mezi nasazené a co nevidět vyhraje nějaký turnaj," věří v úspěšný comeback své sestry.



"Tohle bude obrovský příběh, možná příběh roku," předpověděl Sereně úspěšný návrat také král mužského tenisu Roger Federer. "Doufám, že se rozhodne hrát hodně, bude si to užívat a kdo ví, jak daleko to dotáhne? A je to vlastně skoro jedno, ale bylo by úžasné to sledovat," dodal šestatřicetiletý čtyřnásobný otec.

Sestry Williamsovy se měly v Indian Wells utkat poprvé už v roce 2001, tehdy ale starší Venus bez boje odstoupila. Spekulovalo se, že tak učinila na základě rozhodnutí otce Richarda Williamse, kvůli čemuž fanoušci na devatenáctiletou Serenu v následném finále i při předávání vítězné trofeje pískali a bučeli. Otec Richard řekl, že slyšel rasistické nadávky a jeho rodina se od té doby až do roku 2015 na turnaji neobjevila.

Venus si o zopakování loňského čtvrtfinále zahraje s Anastasií Sevastovovou (h2h 1-0). Lotyšská tenistka si ve třetím kole poradila 6-3 6-3 s Němkou Julií Görgesovou.

Na postup do osmifinále se nečekaně nadřela světová dvojka Caroline Wozniacká, která zdolala Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou až po setech 6-4 2-6 6-3. O obhájení loňského čtvrtfinále se dánská šampionka z roku 2011 s Ruskou Darjou Kasatkinovou, která si poradila 6-4 6-3 s domácí vítězkou loňského US Open Sloane Stephensovou.

Loňský senzační titul v Indian Wells nezopakuje Jelena Vesninová. Letos jednatřicetiletá Ruska skončila ve třetím kole na Němce Angelique Kerberové, která vyhrála 7-5 6-3 a pomstila se za rok staré vyřazení.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.699.000 dolarů
pondělní výsledky (12. 03. 2018)
• Dvouhra - 3. kolo •
Wozniacká (2-Dán.) - Sasnovičová (Běl.) 6-4 2-6 6-3
Suárezová (27-Šp.) - Svitolinová (4-Ukr.) 7-5 6-3
Garciaová (7-Fr.) - Gavrilovová (26-Austr.) 7-5 6-4
V. Williamsová (8-USA) - S. Williamsová (USA) 6-3 6-4
Kerberová (10-Něm.) - Vesninová (24-Rus.) 7-5 6-2
Sevastovová (21-Lot.) - Görgesová (12-Něm.) 6-3 6-3
Kasatkinová (20-Rus.) - Stephensová (13-USA) 6-4 6-3
Collinsová (USA) - Žuková (Rus.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (ČR/Tchaj-wan) - Latisha Chan/Yung-Jan Chan (2-Tchaj-wan) 6-4 5-7 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
letityfanousek
Poprvé jsem viděl hrát (ze záznamu) Dolehide a jsem fakt PLNÝ dojmů. Tak velevyprsenou statnou hráčku jsem dlouho neviděl. Pokud půjde na liposukci svých balonů tak půjde hodně nahoru, anebo se vrhnu na jiný džob kde to spíš uplatní.
Reagovat
letityfanousek
vrhne :)
Reagovat
tommr
pikantní bylo, že hrála zrovna proti Halepový, která na tom byla svého času podobně ... :)
Reagovat
a.magerova
Jo a přesně si pamatuju ty kňuky kluků: "Proč ?!!!"
Reagovat
tommr
myslím, že její momentální postavení světový jedničky na tu otázku odpovídá dost jasně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dolehide sa dostala na tretie miesto mojich momentalne top hracok,hned za Simonu,proti Cibulkovej som jej velmi fandil a statna teda je:)
Reagovat
a.magerova
Určitě né těm chlapům, kteří maj rádi plné ruce... ;-)
Reagovat
kada.tom
"Tohle bude obrovský příběh, možná příběh roku," předpověděl Sereně úspěšný návrat také král mužského tenisu Roger Federer. "Doufám, že se rozhodne hrát hodně, bude si to užívat a kdo ví, jak daleko to dotáhne? A je to vlastně skoro jedno, ale bylo by úžasné to sledovat," dodal šestatřicetiletý čtyřnásobný otec.

konečně taky řekl něco, s čímž bych mohl souhlasit :-)

jinak zápas jsem opět neviděl, ale tak hlavní je, že příjmení Williams je v turnaji i nadále, ono i 3. kolo není pro Serenu špatné, uvidíme co v Miami, kde to má ale mnohem raději než v IW :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist