Sestry Plíškovy i Strýcová v Eastbourne postupují. Neuspěla jen Siniaková

26. 6. 2017, 14:11
Aktuality 87
WTA EASTBOURNE - Solidní úspěšnost měly dnes na turnaji v Eastbourne české tenistky. Svůj vstup do soutěže zvládly Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková i její sestra Karolína, která je už mezi šestnáctkou nejlepších. Zaváhala jen Kateřina Siniaková, jež nestačila na Soranu Cirsteaovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se po zklamání na French Open, kde překvapivě prohrála už v prvním kole s hráčkou třetí stovky Chloe Paquetovou, na trávě dostává do herní pohody. V Hertogenboschi sice pětadvacetiletá Češka vypadla také v prvním kole, v němž nestačila na talentovanou Anett Kontaveitovou, nicméně na Mallorce si minulý týden zahrála čtvrtfinále a poslední generálku před Wimbledonem zahájila také vítězně.

Na právě probíhající akci WTA Premier v Eastbourne, kde před čtyřmi lety při své premiéře vypadla jako kvalifikantka v prvním kole, dnes tentokrát vstup do hlavní soutěže zvládla, když porazila domácí divokou kartu Naomi Broadyovou.

Plíšková dnes byla fantastická na brejkbolech. Rodačka z Loun zaznamenala 100% úspěšnost využitých (4) i odvrácených (10) brejkbolů. V prvním setu měla favorizovaná Češka jasně navrch. Broadyové toho příliš nedovolila a po půl hodině hry šla do vedení.

Statistiky zápasu
Broadyová - Plíšková
5 esa 10
5 dvojchyby 4
49% 1. podání do kurtu 52%
76% úsp. po 1. podání 80%
50% úsp. po 2. podání 60%
32 vítězné míče 35
29 nevynucené chyby 19
0/10 brejkboly 4/4
čas 1:58

Ačkoli ve druhé sadě podávala nejlépe ze všech tří setů, měla v něm největší problémy. V tie-breaku prohrávala už 1-5, sérií pěti vyhraných bodů v řadě si vypracovala mečbol, ovšem domácí tenistka zvládla koncovku i díky štěstí o něco lépe a vynutila si rozhodující dějství.

V něm to s Plíškovou vypadalo zpočátku špatně. Aktuálně 44. hráčka světa totiž hned v úvodním gamu prohrávala už 0-40. Vzápětí však vyhrála devět bodů v řadě a šla do výhody brejku. Broadyovou v průběhu rozhodující sady brejkla ještě jednou a nakonec potvrdila roli favoritky.

V boji o postup do osmifinále vyzve Plíšková světovou jedničku Angelique Kerberovou, se kterou letos jasně prohrála na Australian Open. Němka má na Eastbourne dobré vzpomínky. V letech 2012 a 2014 si zahrála finále.

Kateřina Siniaková se druhé letošní výhry na trávě nedočkala. Jednadvacetiletá Češka při své premiéře v Eastbourne v prvním kole nestačila na Soranu Cirsteaovou. Proti Rumunce přitom začala skvěle, když ji hned v úvodní hře brejkla.

V dalším průběhu utkání si ovšem nedokázala vypracovat jediný brejkbol a o svůj servis celkem čtyřikrát přišla. Siniaková nemohla najít recept na razantní a přesnou hru své soupeřky, trápila se zejména na druhém podání, po němž vyhrála pouze 4 ze 16 odehraných fiftýnů.

Při mečbolu Cirsteaové se ještě ke všemu zranila a bude doufat, že se nebude před Wimbledonem, který začíná příští týden, jednat o nic vážného. Rumunku ve druhém kole čeká domácí hvězda Johanna Kontaová, jíž bude mít možnost oplatit letošní porážku z Fed Cupu.

Do turnaje dnes vstoupí také Barbora Strýcová duelem s Eugenií Bouchardovou.


Kar. Plíšková první zápas na trávě zvládla a postoupila do osmifinále
Karolína Plíšková se naposledy představila na French Open, kde postoupila až do semifinále a jediná výhra ji dělila od postu světové jedničky. V současnosti nejlepší česká tenistka plánovala travnatou část sezony zahájit již minulý týden v Birminghamu, kvůli problémům s loktem se ale pořadatelům omluvila.

První letošní zápas na trávě tak absolvovala dnes v Eastbourne, kde měla coby nasazená trojka v prvním kole volný los a v kole druhém narazila na Alison Riskeovou, s níž se naposledy utkala loni ve finále v Nottinghamu.

Statistiky zápasu
Plíšková - Riskeová
7 esa 0
6 dvojchyby 2
60% 1. podání do kurtu 74%
92% úsp. po 1. podání 74%
42% úsp. po 2. podání 50%
35 vítězné míče 8
29 nevynucené chyby 11
2/3 brejkboly 0/2
čas 1:09

Američanku po dnešním solidním výkonu porazila na trávě i podruhé a celkově vede ve vzájemné bilanci už 4-1. Plíšková hned v úvodním gamu čelila dvěma brejkbolům. Oba však odvrátila a v dalším průběhu utkání se s brejkbolovou hrozbou už potýkat nemusela.

Stejně jako její soupeřka se dlouho nemohla prosadit na returnu. První brejk a tím i zisk úvodního dějství slavila až v desáté hře. Rovněž ve druhé sadě Riskeovou brejkla až v koncovce, když v osmém gamu využila druhou šanci na brejk. Dnešní souboj poté ukončila na podání.

Právě na servis se dnes česká jednička mohla spolehnout. Na prvním podání ztratila pouhé 3 ze 36 fiftýnů, horší to bylo na druhém servisu, po němž nedosáhla ani poloviční úspěšnosti, svůj podíl na tom má i šest dvojchyb.

Kromě podání dnes Plíškové rozhodně pomohly i zkušenosti a aktivní hra. Riskeovou k ničemu příliš nepouštěla a diktovala tempo výměn. Favorizovaná Češka tak trefila téměř pětinásobek vítězných míčů a trojnásobek nevynucených chyb.

Soupeřku pro osmifinále se loňská finalistka dozví nejdříve zítra. Bude jí vítězka duelu mezi Shuai Peng a patnáctou nasazenou Timeou Bacsinszkou.

Jako poslední z kvarteta českých tenistek do soutěže vstoupila Barbora Strýcové. Jednatřicetiletá rodačka z Plzně začala výhrou 6-3 3-6 6-2 nad Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, kterou porazila už počtvrté v řadě a ve vzájemné bilanci se tak poprvé ujala vedení.

Ve druhém kole Strýcová vyzve další bývalou wimbledonskou finalistku Garbiñe Muguruzaovou ze Španělska, s níž vyhrála jen jeden ze čtyř vzájemných soubojů.

V Eastbourne měla startovat také Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka, která včera v Birminghamu získala jubilejní 20. titul, se ale z turnaje kvůli zdravotním potížím s břišním svalem odhlásila. Její pozici nasazené třináctky zaujme šťastná poražená z kvalifikace Cvetana Pironkovová.

Ze hry venku je po dnešku obhájkyně titulu Dominika Cibulková. Slovenská tenistka V Eastbourne podlehla 5-7 4-6 domácí Britce Heather Watsonové a prohrála tak i třetí letošní zápas na trávě. Z posledních sedmi duelů světová devítka vyhrála jen v prvním kole Roland Garros nad Arruabarrenaovou.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 819.000 dolarů
pondělní výsledky (26. 6. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Broadyová (Brit.) 6-2 6-7(7) 6-1
Strýcová (ČR) - Bouchardová (Kan.) 6-3 3-6 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Siniaková (ČR) 6-3 6-2
Ying-Ying Duan (Čína) - McHaleová (USA) 6-3 4-0 / skreč M.
N. Ósakaová (Jap.) - Ozakiová (Jap.) 6-0 6-1
Cepedeová (Par.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 4-6 6-3 6-3
Shuai Zhang (Čína) - Lepchenková (USA) 6-2 6-1
Shuai Peng (Čína) - Schiavoneová (It.) 6:3, 6:4
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Riskeová (USA) 6-4 6-3
Watsonová (Brit.) - Cibulková (4-SR) 7-5 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

87
Přidat komentář
Titan
Něco z mého foťáčku:
http://i68.tinypic.com/iw7mnd.jpg
;-)
Reagovat
Jabadu
Ehmm ... a bez toho potrhaného ubrusu to máš taky?
:-)
Reagovat
Titan
A bez šatů bys nachtěl... :-)))))))))))
Reagovat
Jabadu
Tak ... já jsem to neřekl.
:-)
Reagovat
Titan
Bez šatů vypadají úplně stejně... akorát nemaj šaty... :-)
Reagovat
Jabadu
Dík.
To jsem nevěděl.
:-)
Reagovat
Titan
Tak abys věděl:
http://i66.tinypic.com/2uj5ojo.jpg
:-)
Reagovat
Jabadu
Počkej, počkej ... ty jsi Michal Hrdlička?
To totiž nikdo jiný nemohl fotit.
:-)
Reagovat
blixa
A máš snad ? :D
Reagovat
Jabadu
Hmm ... to je zajímavé, povídej ...
:-)
Reagovat
gigin
Mašina se pomalu rozjíždí.
Reagovat
Jabadu
Vlk taky sliboval ...
Reagovat
gigin
Co?
Reagovat
Jabadu
Jen počkej! ...zajíci.
:-)
Reagovat
PetaM
S tebou mě baví svět :D
Reagovat
Jabadu
Nakoukl jsem k "odborníkům" a Cajthaml je dnes v mimořádné formě.
:DDD
Reagovat
PetaM
Krása. Radši to ani nechci vědět :D
Reagovat
gigin
Jo tenhle :) já myslel zdejšího
Reagovat
d@ve
Tak doufám, že to Carla otočí. :)
Je dobře, že se nenechala Ostapenko ve 2. setu rozhodit taktickým MTO a věnovala jí kanára.
Reagovat
d@ve
Hm tak ne, škoda. :/
Reagovat
avos
Tak nic. :)
Reagovat
historik
první kolo kvaldy Wimbledonu přežil z našich jenom Lukáš Rosol:-(
Reagovat
EllNino
tak Michnev se dostal za 5 dvanáct a na trávě nikdy nehrál, takže se ani nedivim, to samý Šafránek, nulové zkušenosti, ale to i jejich soupeři :D ...
Šátry je antukář a navíc s Gabashvilim ... no bylo to o pár míčích, Rosi překvapil, nečekal jsem
Reagovat
mahycek
Ach jo, Eva a Vašek, bože, kde to jsme ????
Reagovat
Jabadu
jsem to přehnal, omlouvám se.
Já jsem normálně kvíňák.
:-)
Reagovat
historik
Tereza Martincová (19) ? Myrtille Georgesová (FRA)
Barbora Krejčíková (22) ? Maia Lumsdenová (GBR)
Marie Bouzková ? Victoria Kamenská (RUS)
Tereza Smitková ? Lizette Cabreraová (AUS)
Reagovat
tommr
to hrajou kvaldu jen tyhle 4? A kde jsou Denisa Allertová a Lucka Hradecká?
Jinak los dobrej aspoň co se týče toho prvního kola ...
Reagovat
historik
allertová má myslím jistej MD, Hradecká nevím no. Že by měla pořád potíže s tím krkem a soustředila se tak jenom na debl??
Reagovat
tommr
no je to docela možný, že se Lucka bude koncentrovat jen na debla podobně jako Andrea Hlaváčková - léta přibývají a zdraví v poslední době pořád zlobí. V deblu je přihlášená s Katkou Siniakovou v Eastbourne i ve Wimbledonu ...
Reagovat
lars
spis vynecha singl na trave
Reagovat
Frick
nevzdávej to ještě. Robo napíše protestní nótu na WTA!
Reagovat
mahycek
Že má NOVA SPORT TV práva na Wimbledon do roku 2017, to je známé. Od Vojty Bidrmana to vím už od loňského jara. Ale nevím , kdo to má od r. 2018 ???? Nemáte informaci, nebo mám začít s pátráním ?
Reagovat
gigin
Penthouse 1 a Disney CZ.
Reagovat
Jabadu
TV Šlágr bych nepodceňoval.
:-)
Reagovat
gigin
Tam bude studio Gem set Vašek a Eva.
Reagovat
Jabadu
Jenom taková poznámečka:
Sice dechovku neposlouchám, ale pokud je to třeba kvalitní "dvanáctka", nemám problém.
(Ostatně AC/DC je také "dechovka", akorát hraná na jiné nástroje).
Dua samozřejmě nemusím, ale je fakt, že třeba Eva a Vašek si třeba kytary a podklady nechávají nahrávat od špičkových muzikantů a dobře jim zaplatí. Takže ...
:-)
Reagovat
gigin
Však to bude kvalitní studio.
Reagovat
gigin
https://www.mediaguru.cz/aktuality/nova-ziskala-prava-na-wimbledon-pro-2018-a-2019/
Reagovat
mikimaus321
z Anglie zatím vysílá jen youtube to je ostuda plno sportovních stanic které platím Skylinku
Reagovat
FulnekUltras
ze současných tv kanálů už se pomalu stal jeden velký bezedný kanál, jehož zápachu se za chvíli všichni vyhnou obloukem
Reagovat
fujtajblick
vítězství neobhájí a vypdne zřejmě i z desítky
Reagovat
blixa
Tom zase bylo keců ... a přitom Baruška úplně v pohodě ;-) :D
Reagovat
bIbec
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/rs/rsdraw.pdf
Reagovat
horska.kraslice
Julie G. se odhlásila a C. Bellis jakbysmet. Takže přišly na řadu další dvě LL. Tím jsou už VŠECHNY poražené z druhého kola kvalifikace v hlavní soutěži. Tím víc mrzí, že Markéta musela dostat do 1. kola kvaldy travařku Pironkovou. :-(
Reagovat
slacker
no to je pomalu na zalobu k Haagskemu soudu
Reagovat
dunphy
A Tsveta dokonce dostala dárečkem přímo 2. kolo. :D
Reagovat
sprchon
Petra je štědrá. :D
Reagovat
rusedski
Tak jeste dve odhlasky a muze se dostat i na Marketu, ne?
Reagovat
bIbec
Maky bude na Wimbledon čerstvá a hladová a vypráská tam všechny.
Reagovat
vendulkabendulka
To by se mi líbilo moc, ale obávám se, že je hodně z formy. No, co my víme co bude za týden..
Reagovat
bIbec
a tak mně upřímně moc ne :-) Mohla by vypráskat všechny kromě Karolíny a Petry. Na ty ať si nevyskakuje ještě :-)
Reagovat
bIbec
nebo takhle.. ať si na ně klidně vyskakuje.. mně by to zase až tak nevadilo. Ale na jiných turnajích. Ve Wimbledonu bych rozhodně šel proti Markétě, kdyby hrála s některou z nich.
Reagovat
tommr
jj finále Petra vs. Karolína nesmí nikdo překazit - ani Markéta ne ... :)
Reagovat
Jabadu
Ježíšmarjá ... víte, kolik budu muset navzpírat tun?!!
:-)
Reagovat
lars
Los to nemusi povolit :(
Reagovat
tommr
no musíme doufat, že nebudou ve stejný polovině ...
Reagovat
FulnekUltras
s tím se původně počítalo až v roce 2022 ;)
Reagovat
horska.kraslice
No jo, třeba dostane do 1. kola Halepku a nebude co řešit... :-(
Reagovat
Jabadu
Vždyť je to její klon. Akorát je kapánek mladší.
:-)
Reagovat
bIbec
chudák Simona, to bych jí nepřál :-(
Reagovat
Jabadu
Na druhou stranu Markéta by měla mít náskok tak 3-4 roky. Bellis také.
Ostapenko je jiná liga - začínala s gymnastikou a i když je trochu cvalík, pohybově a koordinačně na tom bude vždy dobře.
Její styl ála Petra je správný.
Reagovat
EllNino
těžko, je už ve Wimledonu :D
Reagovat
tommr
a s Bellisovou tam prej bude hrát debla ... :)
Reagovat
Enterprise
zavzpomínají na juniorská léta :-)
Reagovat
rosm
Strycovou sledovat, to je opravdu masochismus po všech stránkách.
Reagovat
Enterprise
A co mají teprve říkat ti, co jí mají jako poslední zápas na akumulovaném tiketu :-)
Reagovat
blixa
A říkám vám to pořád, nesázejte, nesázejte, nebo se z toho zblázníte ... ;-) :D
Reagovat
Enterprise
Já mám tipování Báry předepsáno od doktora, prý je to dobrý lék na můj nízký tlak a zlepšení průchodnosti cévního systému.
Reagovat
blixa
No... tak na to bych volil teda úplně jinou medicínu ... :D
Reagovat
Enterprise
třeba lék firmy Ostapenko ?
Reagovat
Jabadu
Takže pokud se Petra dostane do finále Wimbledonu, tak budeš úplně zdráv, jestli tomu dobře rozumím.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
horska.kraslice
A u které z našich hráček to není?
Reagovat
tommr
na první zápas na trávě po relativně dlouhý pauze podala velice solidní výkon. Ruka bude zřejmě už v pořádku, protože dneska slušně podávala ... :)
Reagovat
tommr
v prvním setu vytěžila z minima maximum. Stačilo jí solidně podávat a zabrat v poslední hře na returnu. Moc jsem nepochopil proč si Riskeová vybrala na začátku zápasu příjem ... :)
Reagovat
blixa
To je náhodu dobrej tah, zejména proti hráčkám který se pomaleji rozehrávají a je to jejich první zápas na turnaji, což byl případ Káji. Však jí to málem vyšlo, měla v prvním gamu 2 BP.
Reagovat
tommr
je to ale dvojsečná zbran a Riskeová na to nakonec doplatila ...
Reagovat
blixa
Tak je, ale favoritka nebyla a něco se zkusit musí.
Reagovat
vendulkabendulka
Byl to Riske, který nevyšel, hohoho #humory
Reagovat
com
sebrat ji game za stavu 5:4 i s trochou štěstí :)
Reagovat
rosm
Sinikakova to byla jedna velka tragedie, opravdu itresny tenis hraje.
Reagovat
Jiri
Vzhledem k herni "pohode" Kerber je dost realne se pres ni dostat. Loni by to byla jina....
Reagovat
tommr
tentokrát jí neštastně ztracenej druhej set nezlomil a ve třetím setu soupeřku jasně přehrála ... :)
Na Kerberovou ale její dnešní výkon asi stačit nebude ...
Reagovat
horska.kraslice
Třetí set jsem neviděla. To hrála Kris tak dobře nebo s Broady sesypala?
Reagovat
tommr
Broadyovou vykolejila ta první hra třetího setu ve který přišla o vedení 0:40. Od tý doby začala kupit laciný chyby což byla samozřejmě voda na mlýn Kristýny ...
Reagovat
horska.kraslice
Díky.
Reagovat
sprchon
Viděl jsi teď někdy Angie hrát? Na tu Tynda klidně může stačit... Ale spíš ne...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist