Sevastovová si na trávě na Mallorce došla pro svou druhou trofej

25. 6. 2017, 20:15
Aktuality 7
WTA MALLORCA - Anastasii Sevastovové se na trávě na Mallorce povedl finálový reparát. Lotyšská tenistka letos v boji o celkové vítězství zdolala Němku Julii Görgesovou a získala svůj druhý titul na okruhu WTA,
Anastasia Sevastovová

Anastasia Sevastovová si dnes zahrála počtvrté v kariéře ve finále turnaje WTA a podruhé na trávě na Mallorce. Zatímco loni v boji o svůj druhý titul neuspěla proti Caroline Garcíaové, letos Francouzce porážku už v semifinále oplatila a v dnešním finále si poradila ve třech setech i s Julií Görgesovou.

Německá soupeřka, která tento týden ukončila pět let dlouhé čekání na vítězný zápas na trávě, přitom cestou do finále ztratila ve čtyřech duelech jen čtrnáct gamů a se Sevastovovou vyhrála tři ze čtyř vzájemných duelů. Sedmadvacetiletá Lotyška však rozjetou Görgesovou zastavila a zvítězila 6-4 3-6 6-3.

Sevastovová tento týden zdolala čtyři z pěti soupeřek ve třech setech a získala svůj druhý titul. Ten první vybojovala už před sedmi lety na antuce v Oeiras. Ve světovém žebříčku zůstane navzdory triumfu na 19. místě, její maximum je post světové osmnáctky.


Osmadvacetiletá Görgesová hrála ve finále posedmé v kariéře. Tituly slavila jen na antukách v rakouském Bad Gasteinu 2010 a na domácí půdě ve Stuttgartu 2011.

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (25. 06. 2017)
• Dvouhra - finále •
Sevastovová (2-Lot.) - Görgesová (Něm.) 6:4, 3:6, 6:3
• Čtyřhra - finále •
Yung-jan Chan/Hingisová (1-Tchaj-wan/Švýc.) - Jankovičová/Sevastovová (Srb./Lot.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
Taky máte ten pocit, že kdyby jí synek přivedl ukázat dom, tak by si hned potencionální tchyně řekla "hm, ta vypadá jako slušná holka"...
Reagovat
dadaft
co jsem viděl hrála Stázinka s přehledem a nadhledem celý turnaj, takže gratulka.
Reagovat
tommr
to se Hingisový soupeřky tak bojí, že proti ní radši ani nenastupujou?
Reagovat
Haitik
Jelena hrát chtěla a volbu jestli půjdou hrát nebo ne nechala na Sevastové.. Ta toho měla asi dost teda.. :D

Ale ta čtyřhra koukám, že se normálně hraje, teda s pozměněným složením no.. :D Tak asi pro diváky..
Reagovat
gigin
Reagovat
FulnekUltras
škoda, že už se Julča zašprcla - takovou šanci možná mít jen tak nebude
Reagovat
gigin
Pravda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist