Simon vzdal kvůli zranění kotníku Gasquetovi. Ten ve finále vyzve Berdycha

10. 1. 2014, 09:49
Aktuality 1
EXHIBICE KOOYONG - Tomáš Berdych se v zítřejším finále exhibice v Kooyongu utká s Francouzem Richardem Gasquetem. Ten postoupil přes krajana Gillesa Simona, který dnes vzdal kvůli zranění kotníku.
Richard Gasquet

Tomáš Berdych postoupil do finále exhibice v Kooyongu jako první český tenista v historii už včera a během dnešního volna pouze trénoval a čekal na jméno svého příštího soupeře. V sobotu se o titul utká s Richardem Gasquetem, s nímž ve vzájemné bilanci z turnajů ATP prohrává 3-5.

Sedmadvacetiletý Francouz, který před pár dny přiznal špatnou fyzickou kondici, po středeční třísetové bitvě s domácím outsiderem Jordanem Thompsonem a včerejším volnu postoupil přes krajana Gillesa Simona. Gasquet vedl 7-6 a 1-0 ve chvíli, kdy si o dva roky starší kamarád při dobíhání míčku podvrtnul kotník.

Simon dlouho čekal na fyzioterapeuta i na pytlík s ledem, ani včasná pomoc by mu zřejmě v pokračování v zápase nepomohla. Po několika minutách za pomoci pořadatelů opustil kurt a v ohrožení je teď jeho start na Australian Open.

"Byl to hrozný pocit vidět kamaráda v takové pozici. Snad to není nic vážného," řekl Gasquet na adresu Simona. Ten by se měl v Melbourne utkat v prvním kole s Němcem Danielem Brandsem.

V exhibičním utkání hraném velmi vysokém tempu si šestou výhru v šestém zápase sezony připsal Lleyton Hewitt. Domácí tenista, který minulý týden v Brisbane porazil Rogera Federera a po třech a půl letech získal titul, v Kooyongu kvůli únavě neobhajuje loňské vítězství, dnes si však zahrál generálku před Australian Open proti Andymu Murraymu. Světovou čtyřku porazil ve dvou tie-breacích.

Britský tenista tak po operaci zad porazil jen outsidera z Kataru, minulý týden v Dauhá prohál ve druhém kole s Florianem Mayerem.

- EXHIBICE KOOYONG -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch)
páteční výsledky (10. 01. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Gasquet (Fr.) - Simon (Fr.) 7-6(4) 1-0 skreč S.
.
Zápas o 5. místo:
Verdasco (Šp.) - Kyrgios (Austr.) 6-7(2) 6-3 7-6(4)
Kyrgios nastoupil místo Dimitrova
.
Zápas o 7. místo:
Thompson (Austr.) - Mónaco (Arg.) 6-4 6-2
Mónaco nastoupil místo Južného, ten předtím nahradil Wawrinku
.
Exhibiční zápas:
Hewitt (Austr.) - Murray (Brit.) 7-6(1) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je lazaret. Chudáci pořadatelé už ani neví, koho na ty zápasy shánět.
Berdych bude hrát znovu s Nišikorim a druhý zápas bude: Mitchell vs Saville.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist