Siniaková a Strýcová v Tokiu zdolaly slovenské soupeřky

19. 9. 2017, 12:30
Aktuality 14
WTA TOKIO - Kateřina Siniaková na turnaji WTA Premier v japonském Tokiu přerušila sérii čtyř porážek, když v prvním kole po obratu zdolala slovenskou kvalifikantku Janu Čepelovou. Výhru slavila také Barbora Strýcová, která v zápase plném dlouhých výměn ve dvou tie-breacích porazila Slovenku Magdalénu Rybárikovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková má sice letos na kontě tituly ze Shenzhenu a Bastadu, nicméně na ostatních turnajích se nesmírně trápila. Dva zápasy v řadě dokázala vyhrát už jen v Indian Wells a pražské Stromovce. Po triumfu na antuce v Bastadu uspěla na betonech jen v úvodním duelu v Torontu. Na dalších turnajích včetně US Open skončila již v prvním kole.

Sérii porážek přerušila až na právě probíhající akci WTA Premier v Tokiu, kde dnes v prvním kole přehrála 1-6 6-3 6-4 slovenskou kvalifikantku Janu Čepelovou, kterou porazila i potřetí.

Přitom nezačala vůbec dobře. Své první podání si udržela, ale vzápětí prohrála pět gamů v řadě, přestože měla v průběhu prvního setu k dispozici celkem čtyři brejkboly. V pátém gamu druhé sady odvrátila tři brejkbolové hrozby a začala soupeřku přehrávat.

První brejk sice nedokázala potvrdit, nicméně ten druhý už ano a srovnala stav na 1-1 na sety. Rozhodující dějství odstartovala rychlým brejkem a další přidala v páté hře. Jednu z výhod ztratila, tu druhou si už však pohlídala a využila hned první mečbol.

Ve druhém kole narazí na další slovenskou tenistku Dominiku Cibulkovou. Slovenské jedničce se pokusí oplatit loňskou prohru z Indian Wells.

Siniaková první kolo po obratu zvládla

Do druhého kola postoupila také Barbora Strýcová, která v prvním kole bojovala téměř dvě a půl hodiny, přestože jí proti Magdaléně Rybárikové stačily dva sety. Česká tenistka vydřela postup ve dvou tie-breacích, přičemž ve druhé sadě odvrátila setbol.

Strýcová si v zápase plném technických úderů jako první prohrála servis, ale čtyřmi vyhranými hrami v řadě vývoj úvodního dějství otočila a vedla 5-3. Šanci jít do vedení 1-0 na sety však nevyužila a nakonec musela rozhodnout zkrácená hra. V té se prvního minibrejku chopila Rybáriková, ovšem od stavu 3-1 už uhrála jen bod.

Ani ve druhé sadě Slovenka neudržela vedení brejku, a to dokonce dvakrát. Strýcová poté v desátém gamu musela odvracet setbol. Znovu rozhodoval tie-break. Tentokrát v něm měla od začátku do konce jasně navrch česká tenistka, jež ve zkrácené hře neztratila ani jednou podání a soupeřce povolila pouhé dva body.

O své první čtvrtfinále tokijského turnaje si Strýcová premiérově zahraje se čtvrtou nasazenou Johannou Kontaovou.

O postup do čtvrtfinále bude zítra usilovat také turnajová dvojka Karolína Plíšková. Aktuálně čtvrtou hráčku světa zítra čeká Magda Linetteová, kterou naposledy jasně porazila na letošním US Open.

Svou premiéru v roli světové jedničky absolvuje Garbiñe Muguruzaová v duelu s Mónicou Puigovou. Loňská šampionka Caroline Wozniacká ve čtvrtek vyzve Američanku Shelby Rogersovou.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 890.100 dolarů
úterní výsledky (19. 9. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Čepelová (SR) 1-6 6-3 6-4
Strýcová (ČR) - Rybáriková (SR) 7-6(4) 7-6(2)
Cibulková (5-SR) - Suárezová (Šp.) 6-3 6-3
Garciaová (9-Fr.) - Sasnovičová (Běl.) 6-4 6-3
Kasatkinová (Rus.) - Brengleová (USA) 3-6 6-2 6-4
Pavljučenkovová (Rus.) - Bellisová (USA) 4-6 6-0 6-4
Puigová (Portor.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 2-6 6-1 6-1
Linetteová (Pol.) - Gavrilovová (Austr.) 2-6 6-0 7-6(3)
Rogersová (USA) - Ozakiová (Jap.) 6-2 7-6(5)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
Frick
Musím jí pochválit za outfit, ta miniskukně a tílko s tenkými ramínky dávají krásně vyniknout její urostlé postavě. :o)
Reagovat
EllNino
jestli myslíš ten outfit dole, tak to už je hodně stará fotka :)
Reagovat
Frick
Ne, myslim co měla dneska.
Reagovat
horska.kraslice
Výjimečně nehrála v mikině.
Reagovat
jacksax
mám dotaz. spíš hnidopišský. Může se označit bod v tiebreaku jako fiftýn?
" jež ve zkrácené hře neztratila ani jednou podání a soupeřce povolila pouhé dva fiftýny" :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, opraveno, to mě vůbec nenapadlo, díky :)))
Reagovat
horska.kraslice
Oběma gratulace, nadřely se, vítězství hřeje!
Reagovat
Hector21
aspoň jedna radost Nastíku, ale už bych chtěl nějakej trošku výsledek od tebe
Reagovat
tommr
naše holky dneska příjemně překvapily. Výhru Katky jsem sice čekal, ale stejně mě to hodně potěšilo. A Bára zahrála nečekaně dobře a udolala nepříjemnou soupeřku, která se pomalu ale jistě tlačí na pozici slovenský jedničky. Obě dnešní výhry jsou pro naše hráčky hodně cenný ... :)
Reagovat
lvicek
Teda holky tam maj peknou sichtu dneska...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem 3. set. Nasťa byla lepší, i když CiCi získala brejk jako první. Hlavně přes druhé podání většinou CiCi neměla šanci, protože Nasťa hned útočila z returnu. Pak se CiCi dostala zpátky do zápasu, když Nasťa zaváhala a nedopodávala za stavu 5:3, ale bohužel...
Reagovat
EllNino
Ono to jde, jen se musí zklidnit ... proti Dominice určitě je šance ... Katka hrát umí, jen to chce prostě nehysterčit, pěkně otočila :)

Bára s Magdou, to jsou super šachy zatím, Bára v TB lepší a tudíž zaslouženě bere 1. set ...:) Ale bude to ještě dřina
Reagovat
EllNino
hodně vybojované od Báry, super :) i Konta se dá, Krunic ukázala cestu
Reagovat
VlS
Barča dneska soustředěná a podivně klidná. Moc pěknej zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist