Siniaková a Vondroušová si ve Wuhanu zajistily vzájemný souboj o hlavní soutěž

21. 9. 2018, 10:47
Aktuality 11
WTA WUHAN - Na turnaji WTA Premier 5 ve Wuhanu si to o hlavní soutěž rozdají Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová. Siniaková potvrdila roli favoritky proti Jil Teichmannové ze Švýcarska, Markéta Vondroušová po obratu porazila Američanku Caroline Dolehideovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková ve Wuhanu startuje třetím rokem v řadě a vždy skončila ve druhém kole hlavní soutěže. První krok k obhájení loňského výsledku učinila v dnešním kvalifikačním zápase, v němž po setech 6-3 6-3 potvrdila roli favoritky proti Jil Teichmannové ze Švýcarska.

Poprvé se Siniakové podařilo brejknout soupeřku v šestém gamu a náskok si udržela až do konce setu. Ve druhé sadě prolomila servis Švýcarky ve třetí hře, ale brejk tentokrát potvrdit nedokázala. Mrzet to však českou tenistku nemuselo. Rebrejkem si vypracovala další vedení a ve zbytku utkání už nezaváhala, zápas zakončila již na returnu.

Markéta Vondroušová v Číně navázala na své premiérové grandslamové osmifinále, které vybojovala na US Open. Devatenáctiletá Češka dnes po obratu porazila 3-6 6-1 6-1 Američanku Caroline Dolehideovou.

Vondroušová začala nadějným vedením 2-0, jenže ve zbytku úvodního dějství uhrála jediný game. Po skončení prvního setu bylo utkání kvůli dešti přerušeno a Vondroušové evidentně pauza výrazně pomohla. V dalším průběhu zápasu totiž byla suverénní a Američance povolila jen dvě hry.

Siniakovou a Vondroušovou zítra čeká vzájemný souboj o hlavní soutěž prestižního podniku WTA Premier 5. Češky se utkají poprvé. Vítězka v hlavní soutěži doplní Petru Kvitovou, Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2,746.000 dolarů
páteční výsledky (21. 9. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Siniaková (2-ČR) - Teichmannová (Švýc.) 6-3 6-3
Vondroušová (10-ČR) - Dolehideová (USA) 3-6 6-1 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
Petra má velice těžkej los počínaje prvním zápasem (bud Giorgi nebo Krunic), dál jí nejspíš čekají Bertensová, Kerberová, Halepová ...
Karolína je na tom o něco líp i když první zápas bude mít možná ještě těžší (bud Sakkari nebo Quiang Wang) ...
Jediný pozitivum je že jsou každá v jiný polovině ...
Reagovat
com
no zas tak moc lip na tom Karolina neni :D Ta Cinanka je ve finale Kantonu, Sakkari bude hrat o finale v Soulu, no hnus totok uz
Reagovat
Fandina
Petra děs a také tam má Klíče a Sevastovou.
Reagovat
Andrew89
no pěkný :D ale zas v pohode. Petra to vymlátí všechno :D
Reagovat
Fransoas
Příští týden ve Wuhanu je silně obsazen. Líbilo by se mi finále Kvitová - Plíšková. Trochu mám obavy o Karolínu v návaznosti na turnaj mystriň - Zatím je Kiki Bertens před ní - poslední turnaje je v dobré formě. Opět se utkají dvě české hráčky, které by potřebovaly postoupit do hlavní soutěže obě. Spíše se ale přikláním k Markétě. Bude záležet na momentální formě. Zcela určitě to je nešťastný sestrovražedný souboj. Ta která udělá méně chyb, bude šťastnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Zcela určitě to holky neberou jako "nešťastný sestrovražedný souboj". Nejde o život.
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa teda šílenej los! :/
Reagovat
blixa
Prdelka moje je ve formě, to bude těžký.
Reagovat
Dobry-den
Může to být zajímavý zápas, ale podle mě Markéta vyhraje, Katka proti Češkám hrát neumí.

Ale starosti mi dělá Muška, kterou jsem si oblíbil a která teď nikde nehraje. Určitě je zraněná. :-(
Reagovat
tommr
ale aspoň máme jistotu, že se jedna z našich dostane do MD. Budu to přát o trochu víc Markétě, protože Katka si v případě vyřazení může ještě zahrát debla ve kterým má pořád šanci na to, aby se stala světovou jedničkou ...
Reagovat
d@ve
Tak tak.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist