Siniaková je už v semifinále, pomstít v něm může Kristýnu Plíškovou

5. 1. 2017, 10:50
Aktuality 35
WTA SHENZHEN - Kateřina Siniaková v čínském Shenzhenu navázala na skalp Halepové a po výhře nad Srbkou Ninou Stjanovičovou postoupila už do semifinále, díky němuž se vrátí do Top 50. O své třetí finále si zahraje s Britkou Johannou Kontaovou, která dnes vyřadila Kristýnu Plíškovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková má v úvodu sezony velmi dobrou formu. Po výhrách nad Číňankou Shuai Peng a světovou čtyřkou Simonou Halepovou, proti které si připsala premiérový skalp hráčky Top 10, si poradila i se srbskou vrstevnicí Ninou Stojanovičovou

Česká tenistka v souboji dvacetiletých hráček nepřišla ani jednou o své podání, odvracet musela pouze tři brejkboly. Sama v každé sadě využila jednu ze čtyř příležitostí na brejk a zvítězila 6-3 6-4. Proti 142. hráčce světa Stojanovičové, která prošla kvalifikací a debutovala v hlavní soutěži turnaje WTA, využila čtvrtý mečbol.

Díky postupu do semifinále se Siniaková posune do Top 50 a měla by překonat i své maximum, kterým je 49. příčka. Jejím cílem před letošní sezonou je atak elitní dvacítky.

O své třetí finále - obě předchozí loni v Bastadu a Tokiu prohrála - si rodačka z Hradce Králové zahraje v prvním vzájemném duelu proti nasazené trojce a světové desítce Johanně Kontaové. Pětadvacetiletá Britka dnes ve čtvrtfinále zdolala Kristýnu Plíškovou.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
čtvrteční výsledky (5. 1. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Siniaková (ČR) - Stojanovičová (Srb.) 6-3 6-4
Kontaová (3-Brit.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-4 6-7(11) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ahojte, jak se máte v novém roce? Taky se těšíte na ty dechberoucí výměny na těch nejlepších turnajů na světě. Pomalu se blíží 1. grandslam sezony. Abych pravdu řekl moc nevím ,kdo vyhraje jestli znovu Novak Djokovič nebo někdo jiný ,ale píšu hlavně kvůli 2. grandslamu sezony. Samozřejmě o Roland Garros. Měl bych pro Vás zajimavou nabídku. Budu mít možnost koupit levně lístky na Roland Garros. Pravděpodně o 35 % možná i o víc levnější než se to prodová u nás v Čr. Pokud by jste měli zájem o další informace napište a můžeme to probrat .Budu rád,protože lístků bude hodně a řeknu Vám Roland Garros je super. Byl jsem tam již 2 krát a bylo to naprosto užasné. Mám klidně i nějaké fotky. Tak klidně napiště :) Přeji příjemný den. :)
Reagovat
Patri.k
To já jsem takhle jednou hrál on-linovku a jako byl jsem v ní dobrej, byl jsem lehce nadprůměrnej, ale jednoho dne se mi povedlo úžasné skóre a od té doby už se na té špičkové úrovni držím, asi to je podobné i v tenisu, třeba to Siniakovou nakopne do top10 elity :D
Reagovat
misa
http://www.wtatennis.com/players/player/8035/title/barbora-strycova

To jsem o ní nevěděl, Frick už pomalu nemá žádnou českou hráčku k fandění :)
Reagovat
bIbec
Fricka zajímá jenom bydliště Petry Kvitové, ne? :-)
Reagovat
Krisboy
To zná moc dobře, nedávno na byl na návštěvě.
Reagovat
blixa
To bude něco relativně novýho asi. Dubai je další dobrá destinace, hlavně je levnější než Monako. Sice se SAE máme smlouvu o dvojím zdanění, ale naštěstí neobsahuje jinde oblíbené formulace od "středisku životních zájmů" či podobné pí....ny. Frick asi zapláče, další která mu nehodlá platit jeho dávky :D
Reagovat
Frick
Super, zlatý Monako. To je aspoň něco jako Francie.
Reagovat
Frick
Ne, udělat to jako v UK (Blixo - konzervatiovní země!), kde by se sportovci zřejmě museli "svléct" do naha před změnou bydliště. Proč Murray nežije někde na Bermudách, že...
Reagovat
kada.tom
v 1. setu vedl 5-2 ... prohrál 6-7(3) :-D
Reagovat
kada.tom
krásně po 184. minutách končí :-D
Reagovat
Lunej..
na scene,jsem zvedava, jaky zapas nas ceka:)
Reagovat
kada.tom
snad Novak nehodlá trapčit a Koníka porazí jednoznačnějším způsobem :-)
Reagovat
Lunej..
Nech si toho konika, myslim, ze kdyz se rozdavala krasa, taky jsi nebyl zrovna nejcipernejsi:)
Radek prilepen na BL, takze zatim zapas o nicem.
Reagovat
Lunej..
No konecne hra u site, to pak jina podivana.
Reagovat
George_Renel
Na to, že má toho duševního guru vyrovnávače je tedy dost nervní až nevrlý :-P.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim si ani neprdne
Reagovat
George_Renel
Má tam nějakou blonďatou obdivovatelku...
Reagovat
Lina
Škoda, že je zápas ovlivněný větrem.
Reagovat
Fandina
Šlesing je v Oberhofu na druhém místě a vypadá to, že tak skončí, pár lidí ještě zbývá na trati. Tak to je dobře, že se chytá, a jestli tam zustane, tak bedna pro kluky. Super.
Reagovat
gigin
jede. Máš po srandě panzére dragoune.
Reagovat
Krisboy
Taky jsem potěšen.
Reagovat
smazaný uživatel
Candáty si zajdi zachytat na rybník nebo koupit do rybarny.na tenis portálu jsou pouze kandidáti:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dr Ivo Karlovic to je antitenismus jako prase.to jen servis volej a smeč už se nedívám akorát je člověk znuděný s jeho umění.
Reagovat
kada.tom
naštěstí mu ale Verdasco ukázal, jak se tenis hraje :-)
Reagovat
dadaft
zrovna koukám na Báru,,,,,,,,,,,,,,,, centrkurt v Aucklandu je možná nejkrásnější menší kurt světa.
a atmosféra tam někdy bývá až magická...
Reagovat
Fandina
A chodí tam hodně lidí. Včera jsem se dívala na Šafi s Bárou, druhé kolo a plno.
Reagovat
gigin
drtiči 2017.
Reagovat
tito
Doufejme, že to vydrží co nejdéle. Ale dnes to tedy byla jízda.
Reagovat
Marduch
Tak Rafa zatím vypadá, že natrénováno má víc než dost, hraje hodně s chutí a asi až na dva vlažnější zápasy strávil letos na kurtech minimum času. Pokud bude držet tělo a hlavou zůstane na vlně i v Melbourne, může být reálně jedním z candátů na finálko.
Reagovat
blixa
Prdelka vypráskala Wang, brutální koťátka dneska jedou ! Žádné "vypelichané" kožíšky, zato tu nějak poletuje sojčí peří ... :D
Reagovat
Krisboy
Alergici budou mít problém.
Reagovat
VlS
Prdelka je neskutečná, nechtěl bych s ní absolvovat nějakou domácí neshodu, bál bych se, že když nenajde sekeru, tak mě vyškrábe oči. To je úkaz teda. Koťátko jsem neviděl, ale potěšilo.
Reagovat
blixa
Nevyškrábala, neboj. Když by nenašla sekeru, tak své Smith & Wessony zavěšené proklatě nízko určitě :D
Reagovat
Fandina
gratulka. Neviděla jsem to, ani zápas s Halep, ale čtu samou chválu, tak by bylo super, kdyby se podařilo porazit i Kontu, i když vím, jak hraje výborně. Držím palce. Pojď!!!
Reagovat
Krisboy
Konta hraje výborně, ale Kateřina je taky v laufu, takže jí dá!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist