Siniaková neudržela vedení proti Larssonové a do finále v Norimberku nepostoupila

25. 5. 2018, 17:11
Aktuality 3
WTA NORIMBERK - Kateřina Siniaková na antuce v Norimberku druhé letošní a celkově šesté finále na okruhu WTA nevybojovala. V semifinále generálky na Roland Garros dvaadvacetiletá Češka měla výborně rozehraný zápas proti Švédce Johanně Larssonové, vedení ale neudržela a může si balit kufry do Paříže.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková si o třetí titul na okruhu WTA nezahraje. V semifinále turnaje v Norimberku podlehla 57. světová hráčka po více než dvou hodinách Švédce Johanně Larssonové, která je na žebříčku o 40 míst níž.

Dvaadvacetiletá Češka přitom zvedla 6-4, 3-2 a měla brejkbol. Jenže ho neproměnila a totálně vypadla z rytmu. Do konce zápasu už získala jen jeden game a prohrála 6-4 3-6 1-6.

Devětadvacetiletá Švédka po březnové výhře v Miami porazila o sedm let mladší Češku podruhé v sezoně a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.

Siniakovou nyní čeká těžká výzva na Roland Garros. Čtvrtou šanci dostat se poprvé do druhého kola pařížského grandslamu bude mít proti bývalé světové jedničce Bělorusce Viktorii Azarenkové.

Larssonová, která v Norimberku získala po Kristýně Plíškové skalp další Češky, se může těšit na první finále po třech letech a své celkově páté. Svůj dosud jediný titul získala v roce 2015 na domácí antuce v Bastadu.

O druhou trofej si švédská tenistka zahraje s Alison Riskeovou (h2h 0-2). Ta sice první tři letošní zápasy na antuce prohrála, v Norimberku ale přešla už přes čtyři soupeřky.

Po výhře 6-3 6-1 nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou, která v předchozím dnešním zápase vyřadila dvojnásobnou obhájkyni titulu Kiki Bertensovou, se Riskeová může chystat na své první letošní a celkově šesté finále na okruhu WTA. Z trofeje se radovala jen v Tianjinu 2014.

Česká tenistka se do finále nedostala ani ve čtyřhře. Nasazené jedničky Květa Peschkeová a Nicole Melicharová v semifinále podlehly 2-6 6-2 8-10 třetímu nasazenému páru Demi Schuursová a Katarina Srebotniková. Čtyřiadvacetiletá Nizozemka Schuursová týden po triumfu v Římě útočí na čtvrtý letošní titul a opět s jinou partnerkou.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (24. 05. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Riskeová (USA) - Cirsteaová (6-Rum.) 2-6 7-5 1-0 skreč C.
Flipkensová (Belg.) - Bertensová (3-Niz.) 5-7 6-3 7-6(3)
• Dvouhra - semifinále •
Larssonová (Švéd.) - Siniaková (8-ČR) 4-6 6-3 6-1
Riskeová (USA) - Flipkensová (Belg.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Schuursová/Srebotniková (3-Niz./Slovin.) - Melicharová/Peschkeová (1-USA/ČR) 6-2 2-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
jb007
Kdo je Katky nový trenér?
Reagovat
vendulkabendulka
Most Karla
Reagovat
tommr
dneska nehrála špatně, ale měla smůlu že narazila na soupeřku, která podala neuvěřitelnej výkon jakej už letos určitě nezopakuje a navíc měla i místama až nechutný štěstí ...
A aby toho nebylo na Katku málo tak los na FO jí nadělil do prvního kola přetěžkou soupeřku, která bude asi taky nad její síly. Prostě smůla na druhou ...
Úplně totéž v bleděmodrým se dá říct i o Kristýně ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist