Siniaková potvrdila formu. V Pekingu porazila deblovou parťačku a je v osmifinále

2. 10. 2018, 09:58
Aktuality 54
WTA PEKING - Kateřina Siniaková v Číně odehrála desátý zápas během dvanácti dnů a podeváté zvítězila. Dnes v Pekingu porazila Srbku Alexandru Kruničovou, s níž startuje ve čtyřhře, a postoupila do třetího kola. O své největší čtvrtfinále si dvaadvacetiletá Češka zahraje proti světové jedenáctce Nizozemce Kiki Bertensové.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková v Číně našla velmi dobrou formu, byť musela vždy začínat už v kvalifikaci. Na podniku WTA Premier 5 ve Wuhanu prošla až do svého největšího čtvrtfinále, když porazila i Caroline Garciaovou či Garbiñe Muguruzaovou, a nyní na ještě prestižnějším turnaji WTA Premier Mandatory v Pekingu je v osmifinále.

Dvaadvacetiletá rodačka z Hradce Králové v nejlidnatější zemi světa vyhrála devět z deseti utkání během dvanácti dnů. V čínské metropoli ve čtyřech duelech neztratila ještě ani set, naposledy si v dnešním druhém kole poradila 7-6 6-2 se Srbkou Alexandrou Kruničovou.

Siniaková se podobně jako včera proti Belgičance Van Uytvackové trápila na servisu, ale soupeřka na tom byla ještě hůře. V úvodních pěti gamech si tenistky pětkrát neudržely servis a předznamenaly zápas plný brejků, jichž bylo k vidění celkem dvanáct.

Česká fedcupová reprezentantka se v prvním setu dokázala dvakrát dostat z nepříznivé situace: prohrávala 2-4 a 5-6, kdy Srbka podávala na zisk sady. Čtyřicátá hráčka světového žebříčku Siniaková si však vynutila tie-break, který ovládla hladce 7-2.

I v druhé sadě musela Siniaková otáčet nepříznivý vývoj. Od stavu 0-2 už ale neztratila ani game, zápas zakončila čistou hrou a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.

Siniaková tak stále útočí na splnění svého předsezonního plánu, kterým bylo zakončit rok 2018 v elitní třicítce světového žebříčku. V aktuálním pořadí je na 37. příčce a pokud v Pekingu přidá ještě jednu výhru, vylepší své dosavadní maximum (36. místo).

O své největší čtvrtfinále si Siniaková zahraje ve čtvrtek poprvé proti jedenácté hráčce světa Kiki Bertensové z Nizozemska, která dnes smetla 6-1 6-1 Belgičanku Kirsten Flipkensovou a dál reálně bojuje o premiérový start na Turnaji mistryň.

Ve středu bude druhá deblistka světa Siniaková bojovat po boku své dnešní soupeřky Kruničové o postup do čtvrtfinále čtyřhry. Do cesty se česko-srbské dvojici postaví čistě český pár Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová.

Druhé kolo dvouhry v Pekingu čeká z českých hráček ještě Karolínu Plíškovou, ta se však utká s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou až ve středu.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 8.285.274 dolarů
úterní výsledky (02. 10. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Kruničová (Srb.) 7-6(2) 6-2
Kerberová (3-Něm.) - Suárezová (Šp.) 7-6(4) 6-1
Garciaová (4-Fr.) - Hercogová (Slovin.) 7-6(2) 6-3
Ósakaová (8-Jap.) - Collinsová (USA) 6-1 6-0
Stephensová (9-USA) - Saisai Zheng (Čína) 6-1 6-3
Bertensová (11-Niz.) - Flipkensová (Belg.) 6-1 6-1
Qiang Wang (Čína) - Ostapenková (12-Lot.) 6-0 6-0
Sabalenková (Běl.) - Muguruzaová (14-Šp.) 7-5 6-4
Cibulková (SR) - Gavrilovová (Austr.) 6-3 6-3
Kontaveitová (Est.) - Siegemundová (Něm.) 2-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Hradecká/Makarovová (7-ČR/Rus.) - L. Kičenoková/Srebotniková (Ukr./Srb.) 3-6 6-4 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
Fransoas
Nadcházející zápas s Bertens bude hodně těžký.Já si myslim,že Katka nemá co ztratit a může klidně překvapit.To bych si strašně přál.Protože ji sleduji delší dobu,tak ve čtyhře dominuje.Teď by to chtělo,aby prodala svojí formu a mnou krajně neoblíbenou hráčku vyřadila. Tak Kačko pojď !
Reagovat
smazaný uživatel
Katka dominuje ve čtyřhře, protože ji sleduješ delší dobu?
Aha. Tak vydrž!
Zlatá Kvitovka :-D
Reagovat
brixner
A jelikož to nejsou profíci, jako já, tak z toho brzy vyhopne další Martina a pak možná ještě Martin, von když se vzbouří hormon, tak je každý lůno malý...Sousedka má kámošku a to její nemehlo je tak hormonálně nevyrovnaný, že se po slumu na vejchod vod naší krásný zemičky, potuluje šest kousků, vesměs chlapců a vona dycky na fejsu jen povzdechne "Veď on Fero je v nútri dobré chalanisko, len je furt tvrdý ako kameň a ja němám kam ujsť!" Zrovínka jsem si na ní vzpomněl, když jsem se vrátil do on-line civilizace a zvěděl tuhle radostnou zprávu! Martinu jsem měl rád, s pálkou to uměla, i mambičkám teletinky vyklepala a po pravdě-dodnes mě mrzí, že to tenkrát v Paříži se Steffi nedala a to mám rád i paní Agassiovou! Tak jen doufám, že občas prchne před kameňom a neskončí někde na východě, tohle bych jí fakt nepřál! Ať se jí tedy daří!
Jo a Lahváčková měla tenkrát prostě uhnout, bez patřičnejch reflexů bych na pálku ani nešáh! Jako onehdá-sousedka mi chtěla jednu fláknout přes tlamu pro (údajnou!!)nižší vejkonnost, jenže já mám reflex jako Tajsn, takže vona promáchla a lepáka koupil její jedenáctiletej synátor, kterej zrovna šeptem žebral vo drobný na cigára a stál vedle mě, ale po tom švihu už nestál, ale vzal to vzduchem do děcáku, že i skříňku povalil! Hbitost a reflexy se hoděj všem, mě, jemu, Martině...Fakt jen dojetím dedukuju...:-))
Reagovat
a.magerova
Hele... čím později budeš mít dítě a pokud to bude kluk... tím později ho pak budeš moci vzít za nějakou tou sousedkou a zácvik... ;-)
Reagovat
VlS
Já jsem myslel, že tím pozdějc ho utluče polenem:-)
Reagovat
blixa
Jojo, sichruje se :D
Reagovat
a.magerova
Anebooooo.... počítá i se zaučováním synových sousedek... a tím pádem, čím později, tím mladší maso... ;-)
Reagovat
blixa
No spíš spolužaček :D Věk sousedek je nejistý ;-)
Reagovat
a.magerova
No právě.... je přece v jeho zájmu veškerým techtlicím mechtlicím říkat sousedka nikoli synova spolužačka ze ZŠ... ;-)
Reagovat
blixa
:D :D Tak to si zase nemyslím že by až tak přeháněl :D Ale ze střední, to už možná ;-)
Reagovat
Fransoas
Zdravim přispěvovatele brixner.To byl úžasný článek.Vážně musim zkonstatovat,že se mi hodně zalíbil.Bylo to napsaný jako slohová práce a vážně jsem se pobavil.Mělo to zajímavý literátní podtext - gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to asi tak mohlo dopadnout?
Reagovat
blixa
No jo. Se tlem. Koťátko je letos v chajseli :(
Reagovat
VlS
copak Monty, další láska z východu?
Reagovat
Frick
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/43034942_493081781156689_7646284303738863616_n.jpg?_nc_cat=107&oh=0b998b7b7918cdf80af490a38711a022&oe=5C23A1C7
Reagovat
blixa
Je to dement, stejně jako ty.
Reagovat
bIbec
je to prase. Ale takový jakýsi škaredý.
Reagovat
smazaný uživatel
preco je novotny dement?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože bulvár.
Reagovat
blixa
Tato otázka je míněna vážně ??? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
ja ho moc nepoznam, len skrz kauzu repka kristelka
Reagovat
blixa
Tak to vezmi jako fakt a buď ráda, že ho moc neznáš ;-)
Reagovat
andeloo
Kateřina Výborně
Reagovat
dadaft
Sabalenka - Muguruza ----- vysoce kvalitní zápas,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ovšem jak u toho ty dvě trubky kňučí, to je fakt hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
je to tam! :) mugu nehrala spatne, ale nedokazaola sa vobec presadit
Reagovat
smazaný uživatel
*nedokazala
Reagovat
Nola
Mugu sa urcite vrati spat, momentalne prehrava vyrovnane zapasy, resp. vyborne rozohrane, zabrzdilo ju zranenie a teraz ju brzdi hlava, ale je to 2-nasobna GS sampionka, predvlani bola odpisana Angie, teraz Mugu, velki sampioni sa len tak nestratia, vid. Angie....
Reagovat
smazaný uživatel
nebojim sa o nu, ale na TM mi bude chybat.. byt nou by som aj zauvazovala o vymene Sumyka.. uz su spolu pridlho
Reagovat
Nenela
...ktera uz tady asi probehla, ale nebyla jsem u toho a zajimal by me duvod. Proc komolite jmena zenskych tenistek? Je to opravdu nutne i TADY? Nestaci to ve verejnopravni televizi? Ostapenko se jmenuje Ostapenko, ne Ostapenkova. A Osaka neni Osakaova. Uplny ulet je Garciaova. A tak dale. Mate to zapotrebi?
Reagovat
Dobry-den
Jsi tu první den?
O tom dost pochybuju, takže zbytečně rejpeš.

Máš to zapotřebí?
Reagovat
Nenela
Mam to zapotrebi, protoze me to skutecne zajima.
Reagovat
dadaft
Čeština ženská jména přechyluje, nejde o žádné "komolení", to je tvůj výmysl

https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:P%C5%99echylov%C3%A1n%C3%AD _%C5%BEensk%C3%BDch_p%C5%99%C3%ADjmen%C3%AD
Reagovat
Nenela
Prechyluji se ceska jmena. Prechylovani cizich jmen je komoleni. Ony se jmenuji jinak. Osobne kbydy mi nekdo v zahranici rikal misto Nenela Nenelova, uplne bych nechapala, o co jde.
Reagovat
rosm
Presne tak, je to opravdu przneni jmen je to strasny zlozvyk.
Reagovat
Aussie
Tak. Když se mění české jméno je to přechylování. Sice hloupost, nějaký čas ještě ale vydrží, než ji pohltí internet. Komolení cizích jmen je jiná záležitost. Až jednou ženy, jichž se to týká, procitnou, namíchnou se a zaměstnají top právníky, kteří jim vydupou od českých novin nemalé kompenzace, bude rázem po přechylování.
Kítra či za desert let. Ale přijde to? Přechylovači kráčí po sopečné půdě.
Reagovat
FulnekUltras
krakatau už pod kavčími horami mocně bobtná ;-)
Reagovat
blixa
Ptáte se špatné osoby. Pan Jirásek už na to odpovídal, je to striktní požadavek majitele webu.
Reagovat
Nenela
Dik.
Reagovat
PetaM
Paní Nenelaová, nechte si to :D
Reagovat
Dobry-den
to zní jako Minellaová :-)
Reagovat
Nenela
:-)
Chlapci chlapci vam se to mluvi, kdyz se vas to netyka.
Reagovat
PetaM
Náhodou, mně vadí -ová za každou blbostí, ale nic s tím neudělám. Jedině to, že to nepoužívám :D :D Pro Češky a Slovenky mi to přijde přirozené, nic jiného bych nepřechyloval.

Ale pak přijde pí*a, která si místo Smetanová začne říkat Smetana a lidi po.ser.te se ...
Reagovat
com
jeste tam je pornohvezda-moderatorka Petra Svoboda :D
Reagovat
Fandina
A proč ne Smetana, když to pravidla, zákony umožňují. V dobách kdy všechny ženy musely mít koncovku ová byly také výjimky. Petrů, Janů, Jirků, jmenovaly se stejně jako muži a ne Jirková apod. A byly ženy, které se mohly jmenovat po manželovi, cizinci také bez ová.
Reagovat
PetaM
Ale jo, ať je klidně Smetana. Říct takové Sereně do očí Williamsová, tak mě zabije a pak pochopí, že to zřejmě nebyla urážka :D
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Sereně je fuk, jak ji kdo nazve v jiném jazyce :-)).
Ale jinak podle mě je to otázka zvyku. Když se bude víc žen jmenovat jako muž, za chvíli to nikomu nepřipadne divné.
Reagovat
Nenela
Sem tam mrknu na zapas Muguruza - Sabalenka. Ac ani jednu z nich nemam rada, fandim tentokrat Muguruze. Kdyz vidim Sabalenku, uplne se mnou clouma nechut k teto zene. Pritom ji vubec neznam a treba je v soukromi mila a zabavna. Premyslela jsem nad tim, proc mi pripada tak nesympaticka a seredna, ale nedokazu na to prijit. Neni to rozhodne jen tim revem, ktery k tomu sice prispiva, ale mne az tak moc nevadi. Nejaky podprahovy odpor, ktery nedokazu definovat. U zadneho jineho hrace/hracky toto nemam, vlastne ani u zadneho jineho cloveka, krome Zemana, ale politiku sem tahat nechci.
Reagovat
Fransoas
Dnešní zápas s Srbkou opět ukázal, že se katka pořád trápí se servisem.Je to ale pořád úžasná bojovnice.Kromě velkého úsilí by potřebovala mít hodně štěstí.Vůbec mi nenapadá jakou taktiku by mohla hrát s Kikinou.Protože má Bertens lepší servis, bude také záležet na tom, jak se podaří Katce ruternovat.Myslim, že to bude nesmírně těžký boj.Kéž by to bylo se šťastným koncem pro Katku.Držim všechny palěčky.

K Jeleně Ostapenko.Myslel jsem, že má nějaké zranění - nechala se na konci zápasu ošetřovat.Pokud to nebylo tak vážný,tak nemohla mít svůj den.Prohrát tímto výsledkem - neodpovídá to jejímu postavení.
Reagovat
tommr
na Bertensovou ve formě se toho moc vymyslet nedá. Způsob jakým zatím likviduje soupeřky nahání strach. Katka budet muset líp podávat a nedělat tolik zbytečných chyb. A hlavně se bude muset modlit, aby Bertensová neměla svůj den ... :)
Reagovat
Fandina
super. Dofám, že na její hru má vliv skoro nový trenér Iain Hughes a moc držím palce proti Bertens. Ta umí hrát skoro bez chyb, tak jsem zvědavá jak se Katka na ni připraví. Katko pojď!!!
Reagovat
dadaft
Katka - je to doma, i když s problémkama, s Kiki to bude zase jiný zápas a dost se na něj těším (ale rýsují se samé dobré zápasy od teď)

Jelenice Ostapenko se přidala k dalším tragédkám konce sezóny jako Vandeweghe nebo Petra Kvitová...

Polona Hercog, když ji tak vidím --- je stejně vysoká jako Karolína Plíšková, ale pohyb po kurtu je prostě mnohem mnohem lepší
Reagovat
tommr
měla dneska špatný začátky obou setů. První set zachránila až v TB a ve druhým jí pomohlo, že Krunicová od stavu 0:2 úplně odpadla a prohrála posledních 6 her v řadě. Katka měla dneska potíže hlavně na servisu, kterej ztratila celkem pětkrát a dělala i dost laciných chyb. Pokud chce uspět i proti Bertensový v příštím kole bude muset hodně přidat ...

Dnešní výhra posune Katku na 37.místo a k překonání jejího kariérního maxima (36) jí stačí už jen jednou vyhrát. Proti Bertensový to ale bude nesmírně těžký ...
Reagovat
vendulkabendulka
Tak to je příjemné překvapení! Odcházela jsem za stavu 6-5 v prvním setu a říkala si, tohle už Kačka asi nedá. A vono se to vyvrbilo naprosto jinak! Další zvládnutý TB, další zvládnutý zápas, který vůbec nevypadal na výhru.
Budu se opakovat, ale roste z ní skvělá bojovnice.
Reagovat
Fransoas
Zdravim vendulkubendulku. Já bych Vás s dovolenim trochu poopravil.Katka je už delší dobou skvělou bojovnicí.Zatim to vypadá, že vyhrává vždy po velkém úsilí.K její naprosté dokonalosti by potřebovala trochu zlepšit servis.To by byl prvopočátek, aby byla v herní pohodě a tím by odpadly velké emoce.O postup do čtvrtfinále narazí na mojí trochu neoblíbenou Bertens - zatím si drží tu svojí hru.Pokud porazila KP i PK, tak je vidět, že má více než dobrý charisma.Pokusit se překonat tuto bariéru bude pro Katku obrovsky těžký.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist