Siniaková přehrála Schmiedlovou a je ve čtvrtfinále. Hradecká skončila

20. 7. 2016, 13:15
Aktuality 17
Kateřina Siniaková v Bastadu porazila pátou nasazenou Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou 6-3 4-6 6-4 a postoupila podruhé v letošní sezoně do čtvrtfinále. V boji o semifinále vyzve Češka druhou nasazenou Italku Saru Erraniovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková se v Bastadu rozehrává do dobré formy. Po dvou výhrách v kvalifikaci včera v úvodním kole hlavní soutěže hladce přehrála Janu Čepelovou a dnes zvládla i souboj o postup do čtvrtfinále.

V něm Siniaková porazila další Slovenku - pátou nasazenou Annu Karolínu Schmiedlovou, která se v letošní sezoně výsledkově trápí. Jednadvacetiletá Slovenka v pondělí v Bastadu přerušila šňůru šestnácti porážek v řadě a připsala si první výhru na okruhu WTA od ledna.

V utkání se Siniakovou však turnajová pětka na druhou výhru v řadě nedosáhla. Česká tenistka vstoupila do utkání ziskem první sady, v níž Slovenku dvakrát brejkla, zatímco sama na podání nezaváhala ani jednou.

Ve druhém setu ale Slovenka zabrala a hned v úvodu sady Siniakovou brejkla, čímž se dostala do vedení, které pak druhým brejkem v sedmé hře ještě navýšila. Siniaková sice poté jednou podání soupeřky prorazila a po odvrácenou dvou setbolů při vlastním podání snížila na 4-5, na druhý brejk už se ale nezmohla a sadu tak ztratila 4-6.

Dvacetiletou Češku ztráta druhého dějství nerozhodila a v úvodu rozhodující sady se rychle dostala do vedení 3-0. Za stavu 2-4 ale prohrála své podání a Schmiedlová srovnala. Závěr utkání ale Slovenka nezvládla, když v desáté hře při svém servisu chybovala a utkání tak po dvou hodinách a třech minutách boje prohrála 3-6 6-4 4-6.

Siniaková si tak ve Švédsku zahraje své druhé letošní čtvrtfinále. Poprvé se letos mezi osmičku nejlepších probojovala v lednu na turnaji v čínském Shenzhenu, kde ale do semifinále nepostoupila. V Bastadu v boji o něj vyzve druhou nasazenou Italku Saru Erraniovou, jež si poradila s rozjetou Švýcarkou Viktorií Golubicovou 7-6 6-1.

Poprvé v sezoně se přehoupnout přes druhé kolo turnaje WTA mohla Lucie Hradecká, ale ani v Bastadu - na čtrnácté letošní akci - se jí to nepovedlo. Česká tenistka dnes na švédské antuce podlehla po více než dvou hodinách boje 5-7 6-7 šesté nasazené Němce Lauře Siegemundové, s níž ve třetím vzájemném duelu poprvé prohrála.

Hradecká v prvním setu smazala manko dvou brejků a za stavu 5-4 a 30-15 byla dva míčky od zisku setu. V druhé sadě otočila z 3-5 na 6-5, ale ani napodruhé obrat nedokonala a soutěž pro ni skončila.

Nejvýše nasazená Angelique Kerberová se v Bastadu na postup do druhého kola pořádně nadřela. Světová dvojka, jež si v zápase nechávala ošetřit levé předloktí, zdolala domácí 664. hráčku světa Cornelii Emily Listerovou až po téměř dvou hodinách hry 2-6 6-4 6-2.

• WTA INTERNATIONAL BASTAD •
Švédsko, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (20. 07. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Schmiedlová (5-SR) 6-3 4-6 6-4
Siegemundová (6-Něm.) - Hradecká (ČR) 7:5, 7:6 (7:4)
Kerberová (1-Něm.) - Listerová (Švéd.) 2-6 6-4 6-2
Erraniová (2-It.) - Golubicová (Švýc.) 7-6(8) 6-1
Knappová (It.) - Barthelová (Něm.) 6-0 7-5
• Čtyřhra - čtvrtfinálr •
Olaruová/Siniaková (3-Rum./ČR) - Burgerová/Pigossiová (Niz./Braz.) 6:1, 6:1
Voráčová/Schuursová (ČR/Niz.) - Arruabarrenaová/Minellaová (Šp./Luc.) 7:6 (7:3), 4:6, 10:8
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
George_Renel
u mě klesla Seigemundová klesla na dno. A podle reakcí po zápase i u diváků, kteří pískali. Její stěžování si na pokažené nadhození spolu s poťukáváním na zápěstí a stížností na čas u rozhodčích se s přízní nesetkaly. Její výsledný provokativní jásot nad dvojchybou Lucky pak bylo rovnou na facku.
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/72311041-post27.html
Reagovat
Frick
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13770450_1232081253490140_3238606624912307174_n.jpg?oh=20a872c3ea577ec7b263d3e05eab96bc&oe=5825BC8A

Hm, ta Katka začíná bejt dost sexy baba. je fakt, že takovýhle vlasy moc hráček nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ještě jedna... :)
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/755500997066231808
Reagovat
mkubis17
no mně se líbí už dlouho nejvíc ze všech češek :)
Reagovat
Frick
Jsem si myslel, že za tu hřívu mohou ty ruské geny, nicméně po otci to asi nemá.
Reagovat
Frick
Co tam tam Kerberovka blbla? 2:6 s holkou, co oslavila 23 let a přesto nikdy nebyla ani v TOP 500? :-D

To snad musel po prvnim setu někdo za ní přijít a říct jí, že sice chápe, že tento turnaj vezme relaxačně, ale že zas takový hofno hrát nemůže...
Reagovat
lars
Lister hrala dost dobre.
v 2. setu mela gameball na 5:4, bohuzel pokus o winner dala z lehky pozice do autu. kdyby ho vyuzila, tak se v dalsim gamu dostala asi ke 2 MB
Reagovat
Frick
Jako Ok, mohla se vyhecovat v životnim zápase více než někde na 10k a 25k ITFkách, ale bez Angininýho odfláknutí by to šlo asi jen těžko...
Reagovat
EllNino
no snad to Lucka nevezme vážně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hrádě stačí málo dostat se pod deku. Noc-den-noc během 1 setu
Reagovat
tommr
vstoupila úspěšně do ITF turnaje v Darmstadtu jasnou výhrou nad Chorvatkou Lukasovou ... :)
Reagovat
EllNino
Paráda :)
Reagovat
EllNino
další výhra ...AKS se v koncovce rozsypala a darovala to Katce 3 chybami zasebou :) Ale to vedení 4:1 by se pouštět nemělo ;) Každopádně gratulace, tohle je už teď povedený turnaj, v dalším kole Golubic nebo Errani, to už bude těžký....
Reagovat
tommr
a na mečbol dala AKS dokonce dvojchybu. Bylo vidět proč má AKS takovou šnůru porážek - hraje sice dobře, ale koncovky nezvládá. Katka přitom byla po ztrátě vedení 4:1 úplně v háji a nebýt "výpomoci" od AKS tak nejspíš prohrála ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska samé super výsledky (Katka, Monča, CiCi)... :)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist