Siniaková prošla už pátou kvalifikací v řadě. Chybět nebude ani ve Wuhanu

24. 9. 2016, 06:54
Aktuality 4
WTA WUHAN - Kateřina Siniaková v kvalifikacích neprohrála už dvanáct zápasů v řadě. Uspěla i v boji o účast na prestižním podniku WTA Premier 5 v čínském Wuhanu, kde si poradila se dvěma domácími hráčkami.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková si před šesti dny v Tokiu zahrála podruhé během dvou měsíců ve finále turnaje WTA a byla i blízko k premiérovému triumfu. Vedení proti Američance McHaleové ale neudržela a dva dny poté utrpěla debakl s Estonkou Kontaveitovou v prvním kole turnaje v čínském Guangzhou.

Z těžkých porážek se však teprve dvacetiletá Češka dokázala rychle oklepat po dvou dnech volna a přesunu na další turnaj v Číně už zase vítězí. Na podniku WTA Premier 5 dotovaného částkou 2,5 milionu dolarů ve Wuhanu dokázala projít dvoukolovou kvalifikací, když si poradila se dvěma domácími hráčkami. 

Včera Siniaková porazila 6-4 6-0 hráčku druhé světové stovky Xin-Yun Han a dnes přehrála rovněž snadno ve dvou setech 6-3 6-3 Ying-Ying Duan, které je aktuálně ve světovém žebříčku na svém maximum (92. místo).

Rodačka z Hradce Králové v kvalifikacích vyhrála už dvanáct zápasů v řadě. Naposledy v ní prohrála v dubnu ve Stuttgartu, kde podlehla Slovince Hercogové. Od té doby se kvalifikovala v Madridu, na Roland Garros, v Birminghamu, v Bastadu a nyní i při svém debutu ve Wuhanu.

Na svou první soupeřku v hlavní soutěži Siniaková zatím čeká. Z nasazených hráček může narazit na Slovenku Dominiku Cibulkovou, nebo Švýcarku Timeu Bacsinszkou.

Ve Wuhanu se sejde takřka kompletní světová špička, ze které chybí pouze zraněná Serena Williamsová. Kromě Siniakové se představí také čtyři dašlí Češky. Pátá nasazená Karolína Plíšková by mohla odstartovat proti Lucii Šafářové, kterou v prvním kole čeká Američanka Varvara Lepchenková (h2h 3-0). Petra Kvitová se letos už počtvrté utká s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (h2h 1-2), Barbora Strýcová vyzve neoblíbenou Italku Saru Erraniovou (h2h 1-7).

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2.589.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 09. 2016)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Ying-Ying Duan (Čína) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
dobrá kvalda, už se asi oklepala z toho prohranéo finále ...v 1. kole ji čeká Timea Babos, to je hratelné, byla tamhorší jména ...ale 2. kolo asi konečná, Caro nebo Sam :) no i tak to bude úspěch
Reagovat
tommr
Babosová je hratelná, ale blbý je, že je Katka ve stejný osmince jako Wozniacká a Radwanská což jí nedává moc velký šance na další postup. I postup do druhýho kola by ale byl solidní počin ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně si poradila s čínskou věží. :) Jsem rád, že se po tom Tokiu dala dohromady a ve Wuhanu může zaútočit na další dobrý výsledek. Snad bude přát los...
Reagovat
tommr
doufám, že nedostane Cibulkovou. Jinak tam má na výběr samý sice těžký ale hratelný soupeřky ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist