Siniaková v Bastadu postoupila do čtvrtfinále

26. 7. 2017, 12:56
Aktuality 1
WTA BASTAD - Kateřina Siniaková po téměř třech měsících vyhrála dva zápasy v řadě. Loňská finalistka na turnaji WTA International ve švédském Bastadu ve druhém kole přehrála 7-6 6-4 nizozemskou tenistku Arantxu Rusovou a postoupila do čtvrtfinále. O semifinále si zahraje s druhou nasazenou Anastasijí Sevastovovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková zahájila letošní sezonu famózně. V prvním lednovém týdnu v Shenzhenu slavila premiérový triumf na okruhu WTA. Místo vzestupu ale přišlo trápení. Česká tenistka dosud vyhrála jen na dvou dalších turnajích dva zápasy v řadě - na betonu v Miami a v pražské Stromovce.

V tomto týdnu obhajuje jednadvacetiletá talentovaná Češka loňskou finálovou účast na akci WTA International v Bastadu. Ve švédské metropoli letos začala třísetovou výhrou nad domácí divokou kartou Petersonovou a dnes jí stačily dva sety proti Arantxe Rusové.

Teprve počtvrté v letošní sezoně a po téměř třech měsících si tak připsala dvě výhry v řadě, přestože nezačala vůbec dobře. Utkání totiž odstartovala ztraceným podáním a v úvodní sadě musela celkem dvakrát likvidovat manko brejku. Nakonec ale skóre vždy dokázala srovnat a v tie-breaku měla jasně navrch.

Ve druhém setu česká tenistka, stejně jako Nizozemka v úvodním dějství, dvakrát neudržela náskok brejku. Koncovku však opět zvládla lépe Siniaková. V devátém gamu znovu vzala soupeřce servis, zápas poté dopodávala a po necelých dvou hodinách slavila postup do čtvrtfinále.

Siniakovou čeká ve čtvrtfinále Anastasija Sevastovová z Lotyšska. Druhá nasazená nedala ve druhém kole šanci Jelizavetě Kuličkovové, kterou porazila hladce 6-2 6-3. Se Sevastovovou se Siniaková utkala loni na antuce ve finále podniku ITF v Trnavě, kde ve třech setech zvítězila.

Caroline Garciaová v závěrečném utkání dne deklasovala 6-1 6-0 Italku Saru Erraniovou a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila na 5-2. O semifinále si třetí nasazená Francouzka zahraje v pátek proti lepší z dvojice Krejčíková-Bertensová.

• WTA INTERNATIONAL BASTAD •
Švédsko, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (26. 7. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (7-ČR) - Rusová (Niz.) 7-6(3) 6-4
Sevastovová (2-Lot.) - Kuličkovová (Rus.) 6-2 6-3
Garciaová (3-Fr.) - Erraniová (It.) 6-1 6-0
Kruničová (Srb.) - Tomovová (Bulh.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Irigoyenová/Krejčíková (4-Arg./ČR) - Barthelová/Larssonová (Něm./Švéd.) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
sice po dlouhý době vyhrála dva zápasy v řadě, ale obě dosavadní soupeřky byly hráčky z ITF turnajů. Teprve ve čtvrtfinále proti Sevastovový se ukáže jestli se už Katka konečně chytla ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist