Siniaková v Bastadu zvládla drama se Sevastovovou a zahraje si semifinále

28. 7. 2017, 16:20
Aktuality 77
WTA BASTAD - Kateřinu Siniakovou už dělí jen jedna výhra od úspěšné obhajoby loňského finále na turnaji WTA International ve švédském Bastadu. Česká tenistka v dnešním napínavém čtvrtfinálovém duelu zdolala po setech 6-3 5-7 7-5 druhou nasazenou Anastasiji Sevastovovou. O finále se utká s Caroline Garciaovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková zahájila letošní sezonu famózně. V prvním lednovém týdnu v Shenzhenu slavila premiérový triumf na okruhu WTA. Místo vzestupu ale přišlo trápení. Česká tenistka až do začátku tohoto týdne vyhrála jen na dvou dalších turnajích dva zápasy v řadě - na betonu v Miami a v pražské Stromovce.

V tomto týdnu obhajuje jednadvacetiletá talentovaná Češka loňskou finálovou účast na akci WTA International v Bastadu. Ve švédské metropoli letos začala třísetovou výhrou nad domácí divokou kartou Petersonovou a poté si poradila s Nizozemkou Rusovou.

Dnes poprvé od zisku trofeje v Shenzhenu vyhrála tři utkání v řadě, když vydřela vítězství nad druhou nasazenou Anastasijí Sevastovovou. Jediná výhra ji tak dělí od zopakování loňské finálové účasti na švédské antuce.

Do prvního setu vlétla Siniaková výtečně. Z úvodních šesti gamů jich pět vyhrála a přestože poté zaváhala na servisu, druhou šanci na zisk úvodní sady již nepromarnila.

Druhý set byl podstatně vyrovnanější. Siniaková začala rychlým brejkem, o ten však v šesté hře přišla. Za stavu 5-5 měla česká tenistka celkem čtyři brejkboly. Ani jeden ale nevyužila a vzápětí ztratila podání.

V rozhodujícím dějství nedokázala rodačka z Hradce Králové udržet náskok brejku celkem dvakrát. Koncovku ovšem tentokrát zvládla lépe. Těžkou úlohu srovnat na 5-5 splnila a ovládla také následující dva gamy, čímž si vysloužila postup mezi nejlepší čtyřku.

O finále si Siniaková zahraje s Caroline Garciaovou. S Francouzkou má bilanci 1-2, vůbec poprvé se s ní utká na antuce. Garciaová ve čtvrtfinále ve třech setech vyřadila Barboru Krejčíkovou.

Do semifinále prolétla bývalá světová jednička Caroline Wozniacká, která smetla 6-3 6-1 Katerynu Kozlovovou. Další soupeřkou finalistky ročníku 2009 bude Belgičanka Elise Mertensová, která zdolala ve třech setech Srbku Aliaksandru Kruničovou.

• WTA INTERNATIONAL BASTAD •
Švédsko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (28. 7. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Siniaková (7-ČR) - Sevastovová (2-Lot.) 6-3 5-7 7-5
Garciaová (3-Fr.) - Krejčíková (ČR) 6-2 4-6 7-5
Wozniacká (1-Dán.) - Kozlovová (Ukr.) 6-3 6-1
Mertensová (Belg.) - Kruničová (Srb.) 6-4 2-6 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Irigoyenová/Krejčíková (4-Arg./ČR) - Geuerová/Petersonová (Něm./Švéd.) 6-2 6-7(4) 10-6
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

77
Přidat komentář
Frick
Po tahanici v prvnim setu to šlo v tom druhym o dost lépe a Mařka si zahraje semifinále. V něm si střetne s touto Taloškou http://www.tenisportal.cz/hrac/ferrando-19872/ nejlépe 318., to musí dát!

Zítra tedy dva česko-italská SF na ženských ITF-kách...
Reagovat
Haitik
Výborně Maruško!! :-) Titul je pořád daleko, ale šance tam je a myslím, že celkem velká.. Tak snad.. :D
Reagovat
Frick
Tak zejtra by to měla dát určitě.
Reagovat
kada.tom
nebylo by na škodu, kdyby její snahu ukončila už Brady :-)
Reagovat
Haitik
Maruška ale s Brady nehraje.. :D Maruška je Bouzková.. :-))
Reagovat
Frick
Spíš by se mi líbil jeden článek o Bastadu a jeden o Praze, než jeden článek o Báře v Bastadu a druhej o Katce v Bastadu...
Reagovat
Jabadu
nechci dělat chytrého, ale napadlo mne, že třeba méně zkušení uživatelé ocení zrychlení načítání stránek ve firefoxu.
Nejznámějším rozšířením pro blokování reklam je AdBlock. Je dobrý, ale papá RAM jaxviň.
Asi třetinu si bere uBlock (stejná funkce). Občas vám to třeba na idnes hodí hlášku, ale odklikne se a jede se dál. Načítání stránek bez reklam je mnohonásobně rychlejší.
Takže kdyby měl někdo zájem:

https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/ublock-origin/?src=hp-dl-mostpopular
Reagovat
tmora
Většina lidí tady používá iMacy - tam nic nepadá a reklama je automaticky blokovaná. Firefox ještě někdo používá?? Nicméně díky za tip.
Reagovat
lars
pochybuji
Reagovat
Marduch
Co jsou imacy?
Reagovat
blixa
Haha, vyskoč vtipe :D
Reagovat
Jabadu
No, pokud opravdu používají "jabko", tak samozřejmě není co řešit. Akorát je to kapánek dražší.
:-)
Reagovat
Jabadu
Kdysi jsem si koupil repas Macbook za patnáctku a je fakt, že tam se nic neřeší. Ten furt šlape jak švýcary.
:-)
Reagovat
blixa
Kombinace AdBlock a Ghostery, ideální ;-)
Reagovat
Frick
Nedal jsem si ho.
Reagovat
sprchon
Potvrzuju, Frick si parek nedal.
Reagovat
blixa
Přišly mu pozdě dávky či co ? ;-)
Reagovat
sprchon
O tom uz prehled nemam. ;)
Reagovat
sprchon
Opet zdravim ze Stvanice. Tentokrat jsem dorazil vcas, ba dokonce s pulhodinovym predstihem. Co jsem tak prosel areal, tak vsude spolu trenovaly deblove partacky. Denca s Petrou, nebo treba Yastremska s Potapovou. Denci trenera neznam, ale vypadalo to, ze si sedi, dost se smali. :)
Reagovat
sprchon
Muchova byla na kurtu presne v 11, kdezto Yastremska se k prichodu nemela. Taky pred pulhodinou dotrenovala, no... Vletela do toho dobre, brejkla cistou hrou a v prvnich trech gamech udelala jen jednu UE. Pak zacala chybovat a Muchova se chytala, servis si vzala zpatky. Pak po paradni vymene, kdy byla v hluboke defenzive (4x za sebou BH slajs tesne nad zemi), dostala micek na FH a vymenu zakoncila skvelym winnerem po lajne. 4:4. O dalsi game na servisu Dyany se hodne bojovalo, Muchova zkusila poprve prechod na sit a slavila uspech. Yastremska ukazala, ze umi taky slajs, ale dropshoty ji nesly, zkusila dva oba strasne dlouhy. Na sit nechodila, nemusela. Muchova taktez. Utkani za stavu 5:4 a 15:0* z pohledu Yastremsky zastavil dest. Nehralo se skoro hodinu.
Po preruseni zacala lepe Katka, brejkla na 5:6, ale pak nedopodavala. TB zvladla a pak se Yastremska uplne sesypala. Odesla na WC se slovy "nepanimaje" a pak jeji mizerie pokracovala. Katka hrala skvele, zkracovala, chodila na sit. Z BH posilala Dyand slajsy, ktery ji vubec nechutnaly. A pokud Dyana nepokazila, tak to nakonec dala Muchovy na FH, ze kteryho vetsinou po lajne zakoncila. Dyana to moc neunasela, prastila s raketou, smerem k mame a trenerovi posilala bezmocny gesta. Za stavu 4:0 a 40:15 pro Katu uz trener Dyany prestal verit a povidal mame, ze na ty BH slajsy se museji v treninku zamerit. Po zapase Yastremska zahodila raketu a urychlene opustila kurt v slzach.
Asi je to o zkusenostech. Vubec nevedela, co ma na Muchovou po prestavce hrat, nedokazala nic zmenit a dost chybovala. Kaja si ji pak uz celkem vodila, technicky je to mnohem zdatnejsi hracka, zacala si verit a najednou se na ni koukalo moc hezky. Pusobila celkove moc sympaticky (a to i kdyz prohravala). Snad si Dyana spravi chut v deblu.
Reagovat
tommr
Muchová je Karolína a ne Katka ... :)
Reagovat
sprchon
Nojo, sorry, my jsme si zaroven psali s EllNinem o Siniakovy, tak se mi to pletlo. :D
Reagovat
sprchon
Tak jsem se sel podivat, co se deje na jednicce. Zdenda Kolar prohraval ve druhym setu 2:5 s Adamem Pavlaskem. Adam toho vrati strasne moc. Ale Zdenda zabojoval, na jeho tenis se kouka taky hezky, fandil jsem mu. Pavlas nedopodaval a nakonec se hral TB, kde byl hned o krucek napred a nakonec vyhral. Nez po nich zacala Maky, tak jsem odbehl kouknout na Dencu, ktera kratce pote vyhrala prvni set 6:0. Rikal jsem si, ze kdyz ne Zdena, tak snad Denda. Pred zapasem jsem ji hodne veril a v tech par gamech, co jsem videl, hrala opravdu bezvadne, nebylo co vytknout. :)
Reagovat
sprchon
Na Maky se mi podarilo ulovit jedno z mala mist ve stinu. Chantal stejne jako snad vsichni vyherci losu zvolila prijem. :D Na zapas dorazila i Helena Sukova. Maky zacala lepe, hned brejkla, ale pak se Chantal zvedla, rebrejkla a zacal se hrat dobrej tenis. Chantal psal BH a dobre cetla Makyniny dropshoty, ale presto po nich Maky vetsinou ziskala fiftyn. Makule pak ale znovu brejkla a tentokrat potvrdila. Prvni set zakoncila na servisu esem, 6:3.
Ve druhem setu prevzala iniciativu Chantal, hrala vyborne z FH i z BH, byla na koni, vedla 5:1. Maky vetsinu setu jen vracela. Na druhej pokus Skamlova set dopodavala. Na kousek setu se prisla podivat Dayana. Sedla si hned prede me, mam na ni a na jeji tym nejaky stesti nebo co, vzdycky sedime spolu. :D
Do tretiho setu Maky zase vletela, verila si, povzbuzovala se, hrala aktivneji. Brejkla na 3:0, ale Chantal dorovnala i diky par skvelym uderum na lajnu. Makule delala dost UE a DF. Skoro v kazdem gamu pak byly brejkboly. Kdyz si uhrala svuj servis na 4:3, oddychla si, jakoby vyhrala zapas. Nastesti pak hned zase brejkla a zapas dopodavala. Ale ani krasna Chantal s krasnym bekhendem by mi v SF nevadila. Hezkej tenis od obou. Zitra teda Drnda proti Makuli. :) mame tedy tri hracky v SF, takze bude spokojenej i Frick. Snad to jedna z nich vyhraje cele.
Reagovat
sprchon
Dnes jsem diky desti videl mene zapasu, ale rozhodne jsem si je uzil. Rad bych videl jeste Yastremskou s Potapovou v deblu, tak snad postoupi a uvidim je zase zejtra. Ted jeste pozoruju Amru Sadikovic proti Rosatello, o ktery jsem v zivote neslysel. Ale je to holka snaziva, asi jeste chvilku kouknu a pak poletim. Vecer me ceka taky zapas. :D u vstupu pod jednicku je stojan s casopisy volne k rozebrani. V jednom z nich je rozhovor s Hrebcem o Maky, tak si to beru na doma nebo ted do metra. Byly pod tim i ohrany micky ze zapasu, tak jsem si jich na vecer par vzal. Vcera jsme nejaky poztraceli, tak se budou hodit. :)

Loucim se s vami a zitra ze Stvanice opet a naposledy ahoj. ;)
Reagovat
tommr
neměla Markéta dneska nějaký zdravotní potíže nebo nebyla nějak unavená? Ze streamu je to těžký poznat ...
Reagovat
sprchon
Nebyla tak pozitivni jako vcera, nepovzbuzovala se tolik a druhej set hrala docela pasivne. Ale taky je treba vyzdvihnout vykon Chantal, hrala moc dobre. ;) jinak mi prisla Maky v pohode, mozna trosku unavenejsi
Reagovat
tommr
jj Škamlová dneska hodně překvapila dobrým výkonem a možná, že s tím ani sama Markéta nepočítala a že jí to dost rozhodilo. Hlavní je, že nemá nějaký zdravotní potíže a zítra už to snad bude lepší ... :)
Reagovat
sprchon
Uvidime, Denca hraje taky dobre. Nedivil bych se, kdyby vyhrala. ;) a ani by mi to nevadilo.
Reagovat
tommr
no dneska Denisa hrála rozhodně líp než Markéta. V přímým souboji ale budu víc věřit Markétě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý report.
Užij si i zítřek.
Reagovat
sprchon
Diky, zkus najit i vcerejsi. ;) zminuju tam i tebe. Kdybys to nenasel, tak ti to pak dohledam. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Našel jsem :-)
Díky.
Reagovat
sprchon
Italka fakt dobra, zapal pro hru, snad postoupi. V TB 2. setu prohravala 2:6,dostala se na 7:6 a mecbol. Ale mic poslala 10 cm za BL, skoda. Hraje se treti set.
Reagovat
marcel19752
sleduje markétu někdo přes tip sport? Je tam stream,ale přes žádný prohlížeč nefunguje kliknu,ale nic se nestane nevíte někdo v čem je problém
Reagovat
fialka
už nemusíš hľadať, skončili. Treba ti výsledok? ;)
Reagovat
Jabadu
U Tipsportu se musíš registrovat a založit si účet. Pokud nesázíš, nedoporučuji.
Reagovat
fialka
Ja sa nikde neregistrujem. Vždy sa tá nájsť stream aj bez toho.
Reagovat
fialka
*dá
Reagovat
Jabadu
Správně. Já na netu také neexistuji.
Ani Babičku jsem nečet.
:-)
Reagovat
com
ja se zasadne koukam jen na http://sportstream365.com/tennis bez registrace a je tam vsechno co se aktualne hraje :)
Reagovat
Jabadu
No však to je ten nový "ukrajinec".
Sice je to horší než ten minulý - tam člověk mohl ve sloupci sledovat skóre ostatních zápasů, ale je to ZADARMO!
:-)
Reagovat
EllNino
vždyť starý Ukrajinec nomrálně funguje
Reagovat
Jabadu
Vážně?
Buď té lásky, bratře v trysku ...
:-)
Reagovat
EllNino
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnVtfGF6aHpocGIz&c=en&i=eWlxYW9jYWl1aA?f?f
Reagovat
Jabadu
Díky moc.
Dokonce funguje i v prohlížeči Palemoon.
Reagovat
lars
jaky ma vyhody ten Palemoon?
Reagovat
Jabadu
Je to fork firefoxu, ale uvnitř vykostěný, takže je asi dvakrát rychlejší. Běžné funkce má totožné s firefoxem.
Na "děle" (Core i-7, 32 GB RAM ...) ho nepoužívám, ale nostalgicky využívám ještě jeden desktop se starším procesorem AMD a tam se hodí.
Zde stránky Palemoonu:
http://www.palemoon.org/
Reagovat
misa
K čemu 32 GB RAM?
Reagovat
Jabadu
K ničemu. Nejsem pařmen.
Ale jako nadšenec linuxu to prostě musím mít!
:)))))))
Reagovat
blixa
No jo, taky bych rád používal linux, ale Photoshop na něm prostě nejede a takovej masochista, abych používal Gimp zase nejsem :D
Reagovat
blixa
Jinak 32 GB je na foto+video prostě nutnost ;-)
Reagovat
Jabadu
Pár specializovaných programů (AutoCad ...) jsou podmíněny jen určitým systémem.
Grafika, profi fotky ... atd. samozřejmě jedině Photoshop, Corel ...
Já jsem běžný uživatel.
Gimp je jen běžný, trochu lepší grafický editor ZADARMO.
S profi záležitostmi to nemá nic společného.
:-)
Reagovat
janek_da
Palemoon se začíná vzdalovat od ff. Je to poznat na rozšířeních. Některá už na něm nejedou. Palemoon má konzervativní vzhled (prostě nepodporujou chrome vzhled) a tím pádem i tu fčnost.

S 32GB můžeš v pohodě pracovat s virtualizovanými Windows.
Reagovat
Jabadu
Jsem minimalista. Je to dokonce prý i nějaký umělecký směr.
V přeneseném slova smyslu vyznávám minimalistický design.
Nesnáším systém, nad kterým nenám kontrolu a nejsem jeho pánem.
Třeba spousta lidí má v kuchyni všelijakého harampádí a bordelu, který nikdy nevyužije.
Já, minimalista, si stoupnu doprostřed čtvercové kuchyně a přesně vím, kam sáhnout, kde co je ... třeba když dělám svíčkovou, je to tak trochu balet.
A proto mám rád linux. Mohu si ho přizpůsobit do naprostého minimalismu.
:-)
Reagovat
slacker
dokonalost je potom system kde bezi jediny proces - init
Reagovat
Jabadu
Možná se budeš divit, ale na "děle" nepoužívám progresivní linuxy typu Fedora nebo OpenSuse, ale mám tam linux mint KDE 17.3 (dnes už je 18.2).
Proč?
Protože u tohoto systému jsem nenašel ani jeden bug.
Dělá jenom to, co chci já.
Protože v KDE jde skoro všechno nastavit, vytunil jsem ho do podoby, že si bere asi 450 MB (mám 32 GB) a indikátory RAM a CPU se ani nehnou.
:-)
Reagovat
blixa
Počkej, jak KDE ? Tobě snad nestačí na vše nějakej shell ? Když minimalizmus, tak minimalizmus, ne ?!! :D Mě teda vždycky stačil, pravda, v dobách kdy mě Unix živil byly mnohdy grafické nadstavby na serverech ještě poněkud komické :D
Reagovat
Jabadu
Prostředí KDE je vzhledově Rolls Royce mezi linuxy. Já jsem estét!
:-)
Reagovat
Jabadu
Jinak začínal jsem kdysi na Ubuntu 5. To byla oproti dnešku katastrofa! Komplikované jaxviň, ale hodně mi to dalo. Dnešní linuxy jsou uživatelsky mnohem příjemnější. Nepotřebuješ antivir, hrozby z netu tě netrápí a i kdybys byl takovej vůl, že by sis stáhl do kompu nějaký vir z mailu, tak má většinou příponu .exe a ten soubor nenainstaluješ.
Já si občas říkám, co se stane, až na to přijdou senioři.
To slevy v Kauflu (Fukušimě) proti tomu budou "dlouhej kouř".
:-)
Reagovat
blixa
No já právě začínal a živil se skutečnými Unixy, to ještě Linux prakticky neexistoval :D A servery a nějaké grafické prostředí ? Čiré barbarství :D :D
Reagovat
Jabadu
Takže ty jsi vlastně takový "Mojžíš".
Unix znám jenom z literatury a doslechu.
:-)
Reagovat
blixa
Tak trochu :D Ale na serverech HP a IBM žije spokojeně dodnes a stále se mírně vyvíjí.
Reagovat
Jabadu
Jenom poznámečka. Vesmírná stanice ISS po ukončení podpory XP jede na linuxu.
Pochopitelně na speciálně vytvořeném pouze pro NASA, nikdo jiný ho nemá - jmenuje se Red Hat - forkem Red Hatu je dnes Fedora.
:-)
Reagovat
Jabadu
Tak mě napadlo. Předpokládám, že se linuxu nevěnuješ a možná máš pocit, že se tam pořád vše ovládá "příkazovým řádkem". Tak to dávno není.
Win10 se prý testoval a vyvíjel asi tři roky (ale nic proti Win nemám).
Linuxy pravidelně vydávají novou verzi asi po půl roce.
Takže oproti Win mají náskok minimálně ty tři roky.
Ostatně virtuální plochy zná linux asi deset let a Win je zařadil tuším až do osmiček.
:-)
Reagovat
slacker
vitualni plochu windows znaji od dob Win95 :-D stahnul jsem si nejakou utilitu a mohl prepinat mezi 4 plochama
Reagovat
Jabadu
Nemyslím přepínání mezi plochami. Mám na mysli plochy v samostatných oknech - třeba deseti s upravitelnou velikostí a viditelností všech.
:-)
Reagovat
blixa
Ale ne, linux znám, Fedoru mám na jednom compu i doma, jen ho moc nepoužívám, spíš jen na hraní a běží mi na něm Apache. Ale to víš, jsem povahou tradicionalista, takže když si můžu odpočinout od woknovýho klikání, tak shell je pro mě přímo za odměnu ;-) :D
Reagovat
Jabadu
Na Fedoře i OpenSuse se mi líbí, že používají letité a prověřené jednoduché grafické rozhraní Debianu. Všechny linuxy jsou z 90% Debian a nic jednoduššího a na klikání příjemnějšího zatím nikdo nevymyslel (přitom to existuje už asi 15 let).
Prostředí KDE je komplikovanější, méně přehledné, ale je to taková panenka na hraní. Oblékáš ji, vypínáš píčoviny, zapínáš jiné ...
Ale pořád to dělá jenom to, co chci já.
Aktualizace?
Až se mi, Veličenstvu, bude laskavě chtít!
:-)
Reagovat
horska.kraslice
A mně teď jede i v lišce :-)
Reagovat
Jabadu
Sestro v trysku.
Pardon!
:-)
Reagovat
fialka
Ja mám Babičku po babičke. Na TP si predsa registrovaný, hm?
Reagovat
Jabadu
Ale no tak to musíš být dnes všude možně, ale ne pod svým skutečným jménem.
:-)
Reagovat
fialka
tak, tak :)
Reagovat
marcel19752
registrovyný jsem a i vsazeno. streamy z Prahy nefungují ostatní ano.
Reagovat
tommr
dneska tam měli se streamama nějaký potíže. První set zápasu Markéty nebyl ani na Ukrajincích ...
Reagovat
fialka
Ja som prvý set videla, ale neprezradím ti veru, ako som sa k streamu preklikala. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist