Siniaková v Tokiu postupuje, dvě největší favoritky padly

13. 9. 2016, 14:15
Aktuality 14
Kateřina Siniaková prošla na turnaji v Tokiu do druhého kola. Dvacetiletá Češka dnes porazila Němku Lottnerovou 6-1 6-4 a s Louisou Chiricovou si zahraje o čtvrtfinále. Do něj nepostoupí dvě nejvýše nasazené hráčky, které z japonské metropole odjíždí bez jediného vítězství.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková zvládla od červnového podniku v Birminghamu své úvodní zápasy na všech turnajích a ani v Tokiu o svou sérii nepřišla. Česká tenistka dnes sebrala Antonii Lottnerové v prvním setu všechna podání a sadu vyhrála 6-1. V úvodu dalšího dějství nevyužila Siniaková tři brejkboly v řadě, za stavu 1-1 už se ale dočkala a svůj náskok už udržela. Aktuálně 65. hráčka světa nemusela ve druhém setu odvracet jediný brejkbol a za 71 minut zvítězila 6-1 6-4.

Na rozdíl od Siniakové dnes některé tenistky v Tokiu roli favoritky nezvládly. Hned v úvodním kole vypadla nasazená jednička Misaki Doiová, která v první sadě neudržela vedení nad Aljaksandrou Sasnovičovou. Běloruska sebrala domácí tenistce v dalším setu ještě dvakrát podání a ukončila svou sérii pěti porážek v řadě.

Neuspěla ani druhá nasazená a obhájkyně titulu Yanina Wickmayerová. Belgičanka si v duelu s Victorií Golubicovou neudržela v úvodním setu ani jednou servis a sadu ztratila poměrem 1-6. Wickmayerová se nevzdala ani poté, co ve druhé sadě prohrávala 1-4; favoritka srovnala a vynutila si tie-break, ve kterém dokonce měla dva setboly. Své šance však neproměnila a s turnajem se rozloučila porážkou 1-6 6-7.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (ČR) - Lottnerová (Něm.) 6:1, 6:4
Sasnovičová (Běl.) - Doiová (1-Jap.) 7:5, 6:3
Golubicová (Švýc.) - Wickmayerová (2-Belg.) 6:1, 7:6 (9:7)
Larssonová (4-Švéd.) - Lisická (Něm.) 6:3, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
letityfanousek
tak jsem zvědav kdy Malek Jaziri vypadne v Istanbulu. Přece nebude hrát ve finále se Selou, jak se stalo jeho zvykem
Reagovat
Frick
No hele a máme jí v OF! O ČF si zahraje s Alexandrovkou. Ta bohužel na Češky letos umí a dokonce i toto malovaný děvče jí podlehlo. Na halovym ITF ve Francii. Ale tak třeba bude mít Teryna sůvj den!
Reagovat
Fandina
V areálu Oaza v Říčanech se tenhle týden hraje desetisícícová ITFka holek. Nasazenou dvojkou je Magdalena Pantůčková, která vyhrála minulý týden turnaj Livesportu v Praze, trojkou je Žovincová, atd.. V Říčanech se hraje letos prvně a areál, kde se hraje je moc pěkný.
Reagovat
gigin
Megahrůza má njú luk:

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/14317492_705903789557927_2763629130647861998_n.jpg?oh=801cbc904640446cb718b11c6c235a78&oe=588647C0
Reagovat
blixa
Já fim ;-) Koťátko, veselé a hravé :D
Reagovat
tommr
na ITF turnaji v madarském městě s libozvučným názvem Hodmezovasarhely se našim dneska dařilo. Jak Jesika Malečková tak Gábina Pantůčková svoje zápasy prvního kola hladce zvládly a připsaly si tak pro ně velice cenný body do žebříčku ... :)
Reagovat
Frick
5 bodů je už pro ně prd... Bych to bral tak, že si uchovaly šanci na "relevantní" bodový zisk, který začíná tak v SF...
Reagovat
fretek
Kompletní to je Hódmezövásárhely a znamená to Bobří trhy
Reagovat
tommr
ve svý čtvrtince už Katka nemá žádnou nasazenou hráčku a cesta do semifinále by tak měla bejt mnohem snažší. Potěšující pro Katku je určitě i vypadnutí nasazený dvojky Wickmayerový se kterou loni právě tady v Tokiu hladce prohrála už v prvním kole ... :)
Katka si v Tokiu může polepšit i v deblu ve kterým jsou spolu s Krunicovou nasazený jako turnajový trojky ... :)
Reagovat
Frick
Škoda, že se nedokázaly dohodnout s Bárou K.
Reagovat
EllNino
tak Bára má šanci v Quebecku :) konečně je v singlu v hlaví soutěži
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vidím asi stejně, jako vedle psal blbec. Tokio je turnaj, kde může každá porazit každou... Katce samozřejmě držím palce, aby došla co nejdál. :)
Reagovat
jacksomm
To je fakt zvlastni turnaj, mel jsem tady v soutezi nasazeno na papirove postupujici a nic nevyslo.. GRRR
Reagovat
mrafe
Tommmr zatím tě Katka poslouchá a valcuje i Louisu, teda alespoň podle skóre.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist