Siniakové by se líbilo přidat deblový triumf i na US Open

16. 7. 2018, 15:53
Aktuality 19
Plná dojmů z galavečeru a s naleštěným pohárem se vrátila tenistka Kateřina Siniaková z Wimbledonu. Čerstvá deblová šampionka z londýnské trávy s Barborou Krejčíkovou se ale v Praze dlouho nezdrží, tento týden totiž bude hrát antukový turnaj kategorie ITF v Olomouci.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

"Přechod to sice bude těžký, ale uvidíme. Zatím se cítím dobře, takže není proč turnaj vynechat," uvedla 36. hráčka světového žebříčku ve dvouhře, která bude při přesunu z trávy na antuku plnit roli turnajové jedničky.

Na letišti dostala velkou kytici a z krabice vyndala stříbrný pohár. "Je krásný. A je neuvěřitelné, co se nám povedlo. Jsem moc ráda, že jsme vyhrály. Pocity a všechno bylo úžasný," řekla dvaadvacetiletá hráčka pražské Sparty.

Po sobotním triumfu si v neděli s Krejčíkovou užily v červených šatech tradiční galavečer šampionů z All England Clubu. "Šaty jsem měla půjčené. Je super se hezky obléknout a potkat se s hvězdami," řekla Siniaková. "Byl to zdlouhavý večer, ale stojí za to."

Slavnostní večer si dvaadvacetileté Češky užily už před pěti lety po juniorském deblovém titulu. "Teď to bylo jinde, na hezčím místě," uvedla Siniaková. Letos se fotily a daly se do řeči s vítězem dvouhry Srbem Novakem Djokovičem. "Moderátor říkal, že jsme první pár, který vyhrál Wimbledon v juniorech i dospělých, takže jsme se o tom trošku bavili. On nám gratuloval a my jsme gratulovaly jemu," řekla Siniaková.

Galavečer zařadí mezi krásné vzpomínky, ale největší má z kurtu. První je moment po vyhraném finále. "A poté, když jsme šly do královské lóže, kde jsme zvedly vítězný pohár, to byl úžasný pocit. Všechna světla šla na nás, všichni na nás koukali, byl plný centrkurt, tak to je silná vzpomínka," rozplývala se Siniaková.

Z posledních čtyř grandslamových turnajů má dva deblové tituly s Krejčíkovou a jednu účast ve finále, do kterého došla loni na US Open s Lucií Hradeckou. "Po boku Lucky to bylo skvělé. Ona už grandslam vyhrála a vytáhla mě do prvního finále. Teďka jsem táhla já Báru, s kterou jsme obě skvělé deblistky," řekla.

Zdůraznila, že prioritou je pro ni dvouhra, ale jedním dechem dodala, jak hraje čtyřhru ráda. Nezapře v sobě hravost. "I ten ženský tenis je teď deblovější, je hodně aktivní, všichni se snaží chodit na síť. Jsme tam dvě a občas je to větší sranda, než když tam jsem sama a všechno musí sama zvládat," uvedla Siniaková.

Porovnávat vítězství na Roland Garros a ve Wimbledonu nechtěla. "Vážím si obou, je to velký úspěch," řekla. Na konci léta mohou s Krejčíkovou stejně jako v roce 2013 v juniorkách zkompletovat hattrick. "Půjdeme na US Open zápas od zápasu, ale když přidáme třetí (titul), tak to bude pohádka," zasnila se.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
Jan
Jasně kočko :) Splň si to :)
Reagovat
Krisboy
Nám by se taky líbilo, Katko :)
Reagovat
tommr
získat USO asi bude těžší než získat Wimbledon, ale Katka byla už loni jen krůček od cíle. Kdyby to vyšlo letos byla by to paráda a pro Katku by to zároveň nejspíš znamenalo i post světový jedničky ...

Co se týče Olomouce tak nevím jestli to je úplně rozumný. Katka sice tvrdí, že se cítí dobře, ale přitom Wimbledon dohrávala s fáčema na obou stehnech. Navíc je psaná i příští týden v Moskvě takže si před americkým turné asi moc neodpočine ...
Reagovat
EllNino
Je mladá :) a podle mě se v Olomouci moc dlouho neohřeje
Reagovat
bIbec
ten los Olomouce, to je katastrofa. Horní půlka se jeví mnohem zajímavější. Takové nevyvážené hrozně.
Reagovat
EllNino
dáš odkaz ?
Reagovat
bIbec
https://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100042669
Reagovat
EllNino
díky
Reagovat
EllNino
hrozný, v jedný pulce Katka, Monika, Nasťa, LuckHra, Týna, Bára Š., Kája Muchová a Gábina pantučková ....

v druhý snad jedině ta Bára Krejčíková ...jinak bída
Reagovat
Dobry-den
Proč katastrofa? Může být finále Krejčíková - Siniaková ;-)
Reagovat
tommr
to by bylo hodně pikantní ... :)
Reagovat
bIbec
tak mé dvě favoritky sou v jedné čtvrtince.. Muchová, Štefková.. navíc Bára Š. první kolo hned Kristýnu.
Reagovat
Dobry-den
To je pech. Ale tak dalo se čekat, že na domácím turnaji se naše hráčky pomlátí mezi sebou.

Navíc neexistuje takový los, který by uspokojil všechny.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Krejčíková - Siniaková na ITFku v Olomouci může zajímat jen velké fajnšmekry. Já bych raděj Katku viděl ve Švajcu.
Reagovat
tommr
jj Katka a Kristýna měly radši zkusit Bukurešt nebo Gstaad ...
Reagovat
lars
Katku tam musel asi nekdo "zlakat" :(
Reagovat
Fandina
Když se Katka i s Bárou objevily na ženském okruhu, mluvilo se o talentech. Jsem moc ráda, že předpovědi se naplňují. Velká gratulace Katce i Báře. Uspět v juniorech i dospělých je pěkný wimbledonský rekord a o něčem svědčí. Gratulka holky.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, když nevychází dvouhra na post 1čky, fandíme ve čtyřhře.
Reagovat
Fandina
:-)) to samozřejmě a já navíc debl miluji. Je to zajímavéjší a pořád se tam něoo děje proti singlu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist