Sinner v Sofii porazil Monfilse a obhájil svůj premiérový titul na okruhu ATP

3. 10. 2021, 19:22
Aktuality 4
ATP SOFIE - Jannik Sinner v hale v bulharské Sofii obhájil svůj premiérový triumf na okruhu ATP. Ve finále 20letý Ital porazil 6-3 6-4 Francouze Gaëla Monfilse a získal celkově 4. titul.
Profily hráčů
Jannik Sinner

Jannik Sinner loni v Sofii získal svůj první titul na okruhu ATP. Letos se 20letý Ital vrátil do bulharské metropoli již jako světová čtrnáctka a triumf z pozice nasazené jedničky obhájil. 

20letý Ital ve čtyřech utkáních neztratil ani set. Postupně porazil Bělorusa Egora Gerasimova, Australana Jamese Duckwortha, Srba Filipa Krajinoviče a v dnešním finále si poradil s Gaëlem Monfilsem.

Sinner prošel zápasem bez ztráty podání. Po prvním servisu ztratil jen 2 ze 27 výměn, zlikvidoval oba brejkboly. Po 78 minutách zvítězil 6-3 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-1.

Finále hrál Sinner popáté a počtvrté v něm zvítězil. Kromě dvou triumfů v Sofii má ve sbírce také letošní trofeje z Great Ocean Road Open v Melbourne a Washingtonu, kde slavil nejcennější titul z turnaje ATP 500.

35letý Monfils ani na 15. letošním turnaji neporazil víc jak dva soupeře, přesto si podruhé během dvou týdnů zahrál v semifinále a dokonce ukončil více než rok a půl dlouhé čekání na finále. V něm má po dnešku bilanci 10-22.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 481.270 eur
nedělní výsledky (03. 10. 2021)
• Dvouhra - finále •
Sinner (1-It.) - Monfils (2-Fr.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
K. Skupski/O'Mara (Brit.) - Marach/Oswald (3-Rak.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gábi k titulusmile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Byla to jízda smile
Reagovat
hanz
Mugu se řehtá ještě teď, jak k titulu přišla - bye, 2 odpadnuvší, 2 nicky a upečená Žába. Tomu se říká z pr.ele klika jakou měla ta rádoby hvězdička Raducanu.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jannikovi.smile Škoda Markéty ta mohla mít titul.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist