Slovák Martin v Umagu postoupil již do finále a bude poprvé v Top 100

24. 7. 2016, 09:49
Aktuality 2
ATP UMAG - Andrej Martin na antuce v Umagu pokračuje ve svém životním turnaji. Pětadvacetiletý Slovák, který až dosud nebyl ani ve čtvrtfinále, si v Chorvatsku zahraje o titul. V boji o něj vyzve Itala Fabia Fogniniho.
Andrej Martin (© Croatia Open Umag)

Když Andrej Martin ve čtvrtek prohrával v utkání druhého kola s ve formě hrajícím krajanem Martinem Kližanem 3-6 a 3-5 a postupně čelil pěti mečbolům, určitě netušil, že hraje na svém životním turnaji. Pětadvacetiletý Slovák totiž využil soupeřovi únavy z předchozího týdne, vývoj otočil a poprvé na okruhu ATP postoupil do čtvrtfinále. 

Ale ani tím pro něj turnaj zdaleka nekončil. Následně vyřadil nasazenou dvojku a loňského finalistu Joaa Sousu a svou formu a nabyté sebevědomí prodal i ve včerejším semifinále proti Carlosi Berlocqovi. Byť v dvouhodinové bitvě přišel pětkrát o servis a v druhém setu prohrával 2-4, zvítězil 7-6 6-4 a postoupil do finále. To mu zajistí premiérový posun do elitní stovky světového žebříčku.

Ve finále bude Martin, který by měl v příštím týdnu obhajovat titul na challengeru v italské Bielle, outsiderem proti Fabiu Fogninimu. Slovenský tenista ale v Chorvatsku, kde má velkou podporu slovenských fanoušků, už tříkrát papírového favorita vyřadil a uspět bude chtít i při vyvrcholení turnaje. 

Devětadvacetiletý Ital Fognini si finále v Umagu zahraje znovu po třech letech a celkem pojedenácté na okruhu ATP. Všechny tři tituly slavil na antuce. V semifinále si čtvrtý nasazený Ital poradil s Portugalcem Gastaem Eliasem.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 520.070 eur
sobotní výsledky (23. 07. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Fognini (4-It.) - Elias (Portug.) 6-3 6-3
Martin (SR) - Berlocq (Arg.) 7-6(4) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Kližan/Marrero (SR/Šp.) - Mektič/Šančič (4-Chorv.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
kada.tom
a Čobol už dostává zaslouženej kouř od Fabia :-)
Reagovat
svetova.dvojka
žádný koment tu nemá Slovák jeden, tak se nad ním slituji a něco tu napíšu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist