Slovenka Kučová a Belgičanka Zanevská ve Gdyni postoupily poprvé do finále turnaje WTA

24. 7. 2021, 22:44
Aktuality 0
WTA GDYNĚ - 31letá Kristína Kučová a 27letá Maryna Zanevská na antuce v polské Gdyni využily slabšího obsazení a poprvé postoupily do finále turnaje WTA. Slovenka v dnešním semifinále smetla Němku Korpatschovou, Belgičanka si poradila ve třech setech s Ukrajinkou Kozlovovou.
Kristína Kučová

Dosavadním maximem Kristíny Kučové je triumf na 'menším' turnaji WTA 125k v Praze, kde se loni v září po koronavirové pauze konala za účasti 128 hráček náhrada za kvalifikaci US Open a hrálo se o prémie z výjimečné dotace přes 3 miliony dolarů. 

Tento týden 31letá Slovenka poprvé od října 2018 vyhrála na turnaji WTA alespoň dva zápasy po sobě a zároveň ukončila stejně dlouhé čekání na čtvrtfinále.


Včera v něm v nejdelším zápase sezony udolala Gruzínku Gorgodzeovou a potřetí v kariéře postoupila do semifinále. V něm dnes naopak udělala 'krátky proces' s Němkou Tamarou Korpatschovou, kterou smetla 6-3 6-0, a poprvé v kariéře postoupila do finále.

Také její nedělní soupeřku Marynu Zanevskou (h2h 1-4) čeká premiérové vystoupení ve finále turnaje WTA. 27letá Belgičanka, která se teprve minulý týden v Lausanne dostala poprvé do čtvrtfinále a posléze i semifinále, dnes zdolala 6-2 4-6 6-3 Ukrajinku Katerynu Kozlovovou.

• WTA 250 GDYNĚ •
Polsko, antuka, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (24. 07. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kozlovová (Ukr.) - Kawaová (Pol.) 5-7 7-5 6-1
• Dvouhra - semifinále •
Kučová (SR) - Korpatschová (Něm.) 6-0 6-3
Zanevská (Belg.) - Kozlovová 6-2 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist