Smíšenou čtyřhru v New Yorku vyhráli Indka Mirzaová a Brazilec Soares

5. 9. 2014, 19:38
Aktuality 2
Vítězi smíšené čtyřhry na US Open se stali Sania Mirzaová a Bruno Saores, kteří v dnešním finále zdolali americko-mexickou dvojici Abigail Spearsová a Santiago González. Indka v mixu vybojovala celkově třetí titul, Brazilec slaví zisk druhé trofeje.
Bruno Soares a Sania Mirzaová

Nejvýše nasazený indicko-brazilský pár Sania Mirzaová a Bruno Soares ve finále porazil Američanku Abigail Spearsovou s Mexičanem Santiagem Gonzálezem 6-1 2-6 a v dramatickém supertie-breaku poměrem 11-9.

Sedmadvacetiletá Mirzaová získala svůj třetí titul v mixu a první v New Yorku. V minulosti se radovala na Australian Open 2009 i na French Open 2012 s krajanem Mahešem Bhúpathím a chybí jí už jen titul z Wimbledonu.

"Nevím, proč se mnou Bruno nehrál celý rok?" divila se po finále Mirzaová a krátce po mečbolu se s Brazilcem dohodla na startu v Melbourne na Australian Open 2015. Soares v New Yorku navázal na svůj předloňský titul, který získal s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. "Umím si prostě vybrat partnerku. A taky díky fanouškům, kteří nás dovedli ze zadních dvorců až k titulu na centru," řekl Soares.

Finále smíšené čtyřhry rozhodl potřetí za čtyři roky supertie-break. Mirzaová se Soaresem už v něm vedli 9-4, ale všech pět mečbolů promarnili. Radovali se až po šestém, při kterém poslala Spearsová úder až za základní čáru.

Spearsová s Gonzálezem tak na US Open prohráli ve finále podruhé za sebou. Loni je porazili Češka Andrea Hlaváčková s Bělorusem Maxem Mirným. "Za rok se vrátíme a snad to do třetice všeho dobrého vyjde," doufal González.

Hlaváčková hrála letos s Rakušanem Alexanderem Peyou a jako turnajové dvojky nečekaně prohráli hned v 1. kole.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
páteční výsledky (05. 09. 2014)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Mirzaová/Soares (1-Indie/Braz.) - Spearsová/Gonzalez (USA/Mex.) 6-1 2-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
jackiec
tracy a john austinovi byli v roce 1980 prvním párem bratr-sestra co vyhráli grandslam (wimbledon)
Reagovat
Frick
Vyhráli vlastně mixa někdy partneři v životě? Iveta s Jűrgenem se tehdá jen oťukávaly....

A brácha se ségrou jen v případě Cyrila s Helenou?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist