Smitková letos už potřetí vyhrála turnaj ITF na britských ostrovech

4. 8. 2018, 17:47
Aktuality 2
ITF WOKING - Potřetí v sezoně a potřetí na britských ostrovech si Tereza Smitková zahrála ve finále turnaje ITF a do třetice slaví triumf. Na akci s dotací 25 tisíc dolarů ve Wokingu ztratila jediný set až dnes proti Srbce Ivaně Jorovičové, kterou zdolala 6-7 7-5 6-4. Celkově získala 8. titul, třikrát během jednoho roku zvítězila poprvé v kariéře.
Profily hráčů
Tereza Smitková

Tereza Smitková si v roce 2014 zahrála osmifinále Wimbledonu a byla 57. hráčkou světa, v dalších sezonách se ale často trápila a v žebříčku se propadala.

Letos ale pomalu míří zase vzhůru, byť jsou její výkony a potažmo výsledky jako na houpačce. Úspěchů dosahuje na britských ostrovech, i když na nejdůležitějším Wimbledonu vypadla v prvním kole. 

Třiadvacetileté Češce se daří na turnajích nižší kategorie. V únoru vyhrála halový turnaj ITF 25k v Loughborough, v červnu triumfovala na travnatém podniku ITF 100k v Ilkley a tento týden ovládla akci ITF 25k na tvrdém povrchu ve Wokingu, kde plnila roli nasazené jedničky.

Smitková postoupila bez ztráty setu do třetího letošního finále a opět v něm zvítězila. Proti jednadvacetileté Srbce Ivaně Jorovičová uspěla po velkém boji 6-7 7-5 6-4 a poprvé v sezoně vyhrála zápas, v němž prohrála první set.

Na okruhu ITF Smitková vyválčila 8. titul, ten největší slavila v červnu v již zmíněném Ilkley. Nejcennějšího triumfu však dosáhla na turnaji WTA 125k v Limoges 2014.

• ITF 25k WOKING •
Velká Británie, tv. povrch, 25.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 08. 2018)
• Dvouhra - finále •
Smitková (1-ČR) - Jorovičová (5-Srb.) 6-7(5) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
gratulka. Osm ITF je dobrých, ale kdyby to byl i nějaký vyšší než nejlepší 125, tak by to bylo super. Držím palce. Pojď!!!
Reagovat
tommr
nejedná se sice o žádnej velkej turnaj, ale přesto je to pro Terezu cennej úspěch. V Anglii se jí letos opravdu daří. Škoda jen, že se tam neprosadila i na tom nejdůležitějším turnaji ze všech ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist