Smitková na kvalifikaci nenavázala. Ve Gstaadu prohrála v 1. kole

17. 7. 2017, 13:35
Aktuality 11
WTA GSTAAD - Tereza Smitková na úspěšnou kvalifikaci na turnaji WTA International ve švýcarském Gstaadu nenavázala. Česká tenistka v prvním kole hlavní soutěže podlehla 6-7 4-6 Louise Chiricové ze Spojených států. Na premiérovou letošní výhru v hlavní soutěži na okruhu WTA tak stále čeká. Američanka si ve druhém kole zahraje s lepší z dvojice Rodinová - Sorribesová.
Profily hráčů
Tereza Smitková; © Women's Tennis Blog

Tereza Smitková se na turnajích WTA i nadále trápí. Ve švýcarském Gstaadu sice o víkendu letos vůbec poprvé zvládla na okruhu WTA kvalifikaci, nicméně v prvním kole hlavní soutěže nestačila na Louisu Chiricovou.

Letošní sezona má zatím pro Američanku doslova tragický průběh. Po dnešní výhře přerušila sérii šesti porážek a vyhrála letos teprve 2. ze 13 odehraných zápasů.

Česká tenistka naposledy prošla kvalifikací loni v Lucemburku, kde zároveň zaznamenala poslední výhru v hlavní soutěži mimo okruh ITF. O postup do hlavní soutěže se letos marně pokoušela v Hobartu, na Australian Open, v Budapešti, Bielu, Istanbulu, Praze, na French Open, v Hertogenboschi a vlastně i Birminghamu.

V britské metropoli podlehla v závěrečném kole kvalifikace krajance Markétě Vondroušové. Při losu se na ni však usmálo štěstí a do hlavní soutěže se nakonec dostala jako lucky loser. V prvním kole neměla šanci proti pozdější vítězce Petře Kvitové.

S Wimbledonem se rozloučila hned v prvním kole kvalifikace a nedařilo se jí ani v posledních dvou týdnech na turnajích ITF v Německu.

Ve Gstaadu nejprve smetla Julii Grabherovou a premiérový letošní postup do hlavní soutěže vybojovala po třísetovém souboji s Valentini Grammatikopoulouovou z Řecka.

Proti Chiricové nedokázala v prvním setu potvrdit brejk. Za stavu 5-6 sice zvládla odvrátit setbol Američanky, nicméně v tie-breaku na 168. hráčku světa již nestačila. Ve druhé sadě došlo na stejný scénář. Smitková opět nepotvrdila brejk a přestože si dokázala v osmé hře vzít ztracený servis zpět, zbylé dva gamy jasně prohrála a loňské vítězství z Prahy nezopakovala.

Chiricová, která si letos připsala teprve druhou výhru a podruhé v sezoně postoupila do druhého kola, v duelu o čtvrtfinále narazí na osmou nasazenou Jevgeniji Rodinovou z Ruska, nebo španělskou antukářku Saru Sorribesovou.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (17. 7. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Chiricová (USA) - Smitková (ČR) 7-6(5) 6-4
Bertensová (2-Niz.) - Kruničová (Srb.) 6-3 6-1
Sakkariová (Řec.) - Barthelová (4-Něm.) 4-6 6-3 6-3
Witthöftová (6-Něm.) - Solerová (Šp.) 6-3 7-6(5)
Šrámková (SR) - Stojanovičová (Srb.) 6-3 6-4
Zajaová (Něm.) - Tigová (Rum.) 6-2 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
To OF ve Wimbledonu ve 20-ti byl supr úspěch, dalo to optimismus do žil, ale bohužel - už třetí sezonu je to stagnace.

Taková slabší obdoba AKS.

Asi nejblbejší na tom je to, že by člověk třeba akceptoval myšlenku, že po "posvécení přichází sr.ačka" a že třeba druhá sezona po "vstupu do velkýho tenisu" nebude tak dobrá jako taa první, jenže pak bohužel třeba sotjí i ta třetí či čtvrtá sezona za hov....
Reagovat
EllNino
prostě uhrála 2 výsledky za život ...osmifinále Wimbledonu a titul z Limoges na konci sezóny ... pak ještě čtvrtfinále v Shenzhenu a od tý doby bída ...nemá na to hlavu a po dnešku si troufám tvrdit ani hru ... hrozně hloupě hraje ... bez nápadu ...
Reagovat
Frick
Já si pořád řikám, zda neni rezerva ve vedení...
Reagovat
EllNino
ano, je to možné ... ale tak to musí chtít hlavně ona, a z jejích rozhovorů, které poskytuje, mám pocit, že to ani nějak neřeší, že jí to vlastně ani moc nebaví :) ... podle mě tomu nedává 100 %
Reagovat
sprchon
Nevím, jestli ji to nebaví... Ty gesta značej spíš beznaděj. Ale asi to chce nějakou změnu nebo aspoň pauzu.
Reagovat
majkl005
pamatuji si ji z Fed Cupu proti Kanadě a tam hrála pěkně...
Reagovat
pockerface
Nevím jestli by jí spíš nepomohla nějaká pauza třeba měsíc, dva. Úplně se na tenis vykašlat, vytěsnit ho z hlavy. A po 2 měsících se k němu zase vrátit s čistou hlavou. Horší už to být nemůže, tak by jí delší pauza třeba pomohla. Takhle se v tom strašně plácá.
Reagovat
sprchon
Krasnej tenis, skvelej mezihra. V tom ji tezko muze nekdo konkurovat.

Nech to tam vyhra cele
Reagovat
EllNino
V obou setech po brejku ihned následoval rebreak, to se pak těžko může něco vymejšlet, když nabrané sebevědomí ihned potopí ...tenisově taky nic moc, když to měla na raketě, tak pěkné čisté winnery, ale v pohybu metrové auty ...

hodně to tam lítá, jakýkoli nečistý uder je potrestán několikametrovým autem ... připomíná mi to Bogotu ...
Reagovat
Frick
To aspoň pořádně vobrečela.
Reagovat
historik
Terezu je opravdu utrpení sledovat. Tohle byla velká příležitost něco uhrát...nevím nevím, jí už snad není pomoci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist