Šňůra asijských turnajů vrcholí v Pekingu

30. 9. 2016, 21:43
Previews 51
Ženy zakončí svou asijskou pouť na turnaji kategorie Premier Mandatory v čínské metropoli Pekingu, který startuje už zítra. Poslední "velký" podnik letošní sezóny hodně napoví o tom, které hráčky se zúčastní letošního Turnaje mistryň. A zálusk si dělá hned několik z nich, takže letošní boj o poslední místa zdaleka není u konce.

I v Pekingu bude stejně jako tento týden ve Wuhanu k vidění to nejlepší, co ženský tenis dokáže nabídnout. Z elitní dvacítky bude opět chybět pouze dvojnásobná vítězka místního turnaje Serena Williamsová, která šetří rameno na Turnaj mistryň, a vítězka z roku 2012 Viktoria Azarenková, jež přerušila kariéru kvůli těhotenství. Na turnaji s dotací přes šest milionů dolarů se bude kromě velké porce bodů bojovat i o účast na Turnaji mistryň, kterou má zatím jistou pouze Angelique Kerberová, Serena Williamsová a Simona Halepová.

V hlavním losu se objeví celkem čtyři české tenistky. Přidat se k nim ještě mohou Lucie Hradecká, která dostala šanci si zahrát kvalifikaci jako náhradnice po odhlášení Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové, jež útočí spolu s Lucií Šafářovou na deblový titul ve Wuhanu. Po vyřazení Heather Watsonové zítra vyzve ve druhém vzájemném zápase o místo v hlavní soutěži Němku Tatjanu Mariaovou, jež ztratila pouhé tři hry se senzací letošní sezóny Naomi Ósakaovou.

Druhá česká zástupkyně v kvalifikaci Kateřina Siniaková se zdržela dnes na kurtu jen chvíli. Její soupeřka Slovenka Jana Čepelová jí po třech gamech zápas vzdala. V závěrečném kole kvalifikace se dvacetiletá Češka utká s Američankou Varvarou Lepčenkovou, s níž zatím nehrála.

A právě světová jednička a vítězka letošního Australian Open a US Open Angelique Kerberová by mohla být jednou ze soupeřek Hradecké nebo Siniakové v prvním kole hlavní soutěže. Kerberová se jméno první soupeřky dozví po skončení kvalifikace. Už ve druhém kole může úřadující světovou jedničku vyzvat Barbora Strýcová, která ale nejprve musí přejít přes Němku Lauru Siegemundovou. Třicetiletá Strýcová se utká se Siegemundovou poprvé v kariéře.

Pokud Kerberová potvrdí roli favoritky, mohla by ve třetím kole narazit na Ukrajinku Jelinu Svitolinovou, jež také čeká na jednu z osmi úspěšných kvalifikantek. Žebříčkově největší konkurencí Němky v první čtvrtině by měla být Američanka Venus Williamsová, která ve Wuhanu skončila již ve druhém kole na raketě Světlany Kuzněcovové a neobhájila tak loňský titul.

Nejprve však musí starší ze sester Williamsových zvládnout úvodní duel s domácí divokou kartou Shuai Peng, jež se snaží o návrat mezi elitu po zranění, a dále pravděpodobně Francouzkou Caroline Garciaovou a loňskou finalistkou Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska. Sedmadvacetiletou Švýcarku, která plní roli nasazené dvanáctky, čeká na úvod kvalifikantka a poté vítězka duelu mezi Christinou McHaleovou a Darjou Gavrilovovou.

Největší aspirantkou na druhou semifinalistku horní poloviny pavouka je určitě vítězka z roku 2011 Polka Agnieszka Radwaňská. Nasazená trojka začne proti domácí divoké kartě Qiang Wang. V dalším kole si zahraje s lepší ze souboje deblových partnerek mezi Jelenou Vesninovou a Jekatěrinou Makarovovou.

O účast ve čtvrtfinále by se Polku snažila připravit zřejmě turnajová třináctka Italka Roberta Vinciová, nebo velká kamarádka Caroline Wozniacká, která v Pekingu triumfovala rok před Radwaňskou. Pro Polku už by to mohl být za poslední tři týdny třetí vzájemný zápas s Wozniackou, zatím mají vyrovnanou bilanci 1-1.

Minimálně čtvrtfinále z roku 2008 si bude chtít zopakovat Slovenka Dominika Cibulková, jíž zítra čeká ještě finálový souboj ve Wuhanu s Petrou Kvitovou. Díky tomu si rodačka z Bratislavy vysloužila v prvním kole volný los a má jistotu druhého kola, ve kterém narazí na lepší ze zápasu Alizé Cornetová - Shelby Rogersová.

V souboji o čtvrtfinále by měla teoreticky vyzvat Španělku Carlu Suárezovou Navarrovou, jež začne proti Kazašce Jaroslavě Švedovové.

O premiérovou účast na Turnaji mistryň bude bojovat turnajová pětka Karolína Plíšková. Momentální česká jednička po týdnu opět narazí na svou krajanku Lucii Šafářovou, kterou porazila tento týden ve druhém kole ve Wuhanu a zvýšila tak vedení ve vzájemné bilanci na 4-2.

Pokud Plíšková opět Šafářovou vyřadí, ve druhém kole ji pravděpodobně čeká Ruska Darja Kasatkinová (h2h 1-1) a dále nasazená jedenáctka Britka Johanna Kontaová (h2h 5-0), jež začne proti Lotyšce Anastasiji Sevastovové.

V boji o semifinále by si to mohla rodačka z Loun rozdat s Rumunkou Simonou Halepovou. Ta si semifinálovou účastí ve Wuhanu rovněž zajistila přímý postup do druhého kola, ve kterém změří síly buď s vítězkou letošních olympijských her Monicou Puigovou, nebo Belgičankou Yaninou Wickmayerovou.

Poslední překážkou duelu Plíšková - Halepová by mohla být turnajová patnáctka Anastasia Pavljučenkovová, jež začne proti kvalifikantce a v případě výhry zabojuje o postup do osmifinále proti vítězce duelu Samantha Stosurová - Shuai Zhang.

Spodní polovině pavouka vévodí vítězka letošního French Open Garbiñe Muguruzaová ze Španělska. Svou cestu za obhajobou loňského titulu zahájí proti Rumunce Irině-Camelii Beguové, dále by se musela vypořádat s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, nebo Kazaškou Julií Putincevovou.

Její teoretická soupeřka pro boj o čtvrtfinále Petra Kvitová (h2h 1-1), jež má v prvním kole volno a před dvěma lety si v Pekingu zahrála finále, by si měla i tento týden poradit pravděpodobně s Američankou Madison Brengleovou, která začne proti kvalifikantce a na níž dokázala Kvitová vyzrát až na třetí pokus minulý týden v Tokiu.

Pokud Muguruzaová v Pekingu udrží neporazitelnost, mohla by si o účast mezi nejlepšími čtyřmi zahrát s dvojnásobnou vítězkou z let 2006 a 2009 Světlanou Kuzněcovovou, jež si zahrála semifinále tento týden ve Wuhanu, tudíž první kolo hrát nemusí, nebo Američankou Madison Keysovou, která začne proti domácí divoké kartě Ying-Ying Duan.

Papírově nejpravděpodobnější duel třetího kola mezi Kuzněcovovou a Keysovou se pokusí překazit dvojnásobná finalistka a vítězka pekingského turnaje z roku 2008 Srbka Jelena Jankovičová, jež zahájí svůj postup turnajem proti Kristině Mladenovicové z Francie.

Los českých tenistek a možné osmifinálové dvojice
Strýcová (ČR) - Siegemundová (Něm.)
Ka. Plíšková (5-ČR) - Šafářová (ČR)
Kvitová (14-ČR) - volný los
Možné osmifinálové dvojice:
Kerberová (1-Něm.) - Svitolinová (16-Ukr.)
Bacsinszká (12-Švýc.) - V. Williamsová (6-USA)
A. Radwaňská (3-Pol.) - Vinciová (13-It.)
Cibulková (10-SR) - Suárezová Navarrová (7-Šp.)
Ka. Plíšková (5-ČR) - Kontaová (11-Brit.)
Pavljučenkovová (15-Rus.) - Halepová (4-Rum.)
Keysová (8-USA) - Kuzněcovová (9-Rus.)
Kvitová (14-ČR) - Muguruzaová (2-Šp.)
Kompletní los najdete zde
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

51
Přidat komentář
r176
Muguruza je totálně mimo dění!!Begu jí dává pěkně na prdel- super!!
Reagovat
vendulkabendulka
Kačenka :( Ubojovaná kvalda a v prvním kole dostane Angie..
Poper se s ní, holka, nedej ji to zadarmo!
Reagovat
dunphy
takový klepec dostaĺa :O
Reagovat
kada.tom
jojo, a pak že po velkém triumfu nebude mít hluchý období :-D
krásně v tom teď plave .. :-)
Reagovat
dunphy
Ty si běž plavat ve svým vlastním sádle.
Reagovat
EllNino
a že je ho a celý bazén :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale čtvrtfinále v Tokiu to celkem vyvažuje, to je pořád jeden z nejlepších výsledků v sezoně... Wickmayer je asi její další neoblíbená soupeřka, po dnešku má proti ní bilanci už 0:3. Spíš mě teda mrzí to skóre. Asi se Monča uspokojila tím, že zase porazila Petru... :D
Reagovat
George_Renel
Měla proti ní nastoupit dnes a dostala se svou současnou výkonností dva kanáry. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže proti ní dnes nenastoupila. Hrály proti sobě v Riu a Tokiu. Oba víme, jak to dopadlo...
Reagovat
George_Renel
Tys ale začal s tou hloupou onanií. Tys první a zbytečně zatáhl jméno Kvitové do diskuse...
Reagovat
smazaný uživatel
S jakou onanií, ty vole? Petra teď získala titul ve Wuhanu, všichni se rozplývali nad jejími výkony a Monča je momentálně poslední hráčkou, která ji porazila, tak jsem si z toho udělal srandu. Vůbec jsem to nemyslel nějak špatně vůči Petře. Nebo mi tady chceš rozkazovat, kdy o ní můžu a nemůžu psát?
Reagovat
VlS
Monty, rád bych ti rozkázal, abys ze svejch komentů vypustil voly, blbce a podobný nadávky, kdyby to teda šlo. Máš to zapotřebí?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ať mě tady pan GR nebuzeruje...
Reagovat
George_Renel
Já tě šikanuji, chudáčku? To bych si pomohl. Šikanovat sprosté hovado. Jsi nejvulgárnější na TP. Ale to úchylové bývají...
Reagovat
mrafe
Ty máš z Montyho normálně komplex, když na něm nenecháš niť suchou.
Reagovat
George_Renel
Ne, jen ho vidím očima normálního člověka.
On až dospěje tak, se uvidí zrovna tak a ne jak nyní, kdy si myslí, že je jakousi celebritou.
A že je největší sprosťák bez smyslu pro humor je známo již dlouho.
Tedy on nějaký diferencovaný smysl pro humor má, nesmí se však týkat jeho oblíbených. To je pak asi zločin. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já si nemyslím, že jsem nějaká celebrita (to mi řekl jeden uživatel TP letos na Spartě :D). Klidně se tady na to můžu vykašlat, což mám taky v poslední době chuť udělat...
Reagovat
VlS
Georgi, a co takhle vNechat hovada, ubožáky a podobně taky. Ani věková převaha nám přece nedává právo bejt sprostí na mladší a současně čekat úctu. Tý se nedočkáme tak jako tak, ale já jsem ji taky nikdy jen kvůli věku k nikomu neměl.
Reagovat
George_Renel
Takže když ti někdo jednu vrazí, tak mu nastavíš ještě druhou tvář?
Každý dle svého, já jsem z toho už trochu vyrostl, aby jeden mohl psát co chce, sprostě nadávat každému kdo nejde v jeho lajně. A jinak, já jsem tak sprostá slova, abych musel tečkovat či hvězdičkovat nepoužil.
Reagovat
slacker
nenapravitelne modrobolsevicke prase. Taky nic k vyteckovani
Reagovat
VlS
No, tak se raděj budeme chovat, jak děcka ve školce a šlapat si po bábovičkách? Tobě to nepřipadá infantilní? Nevím, jestli tě to baví, tak tvoje věc.
Reagovat
VlS
dnes fantazie, krásná práce, gratuluji k postupu na TM a k seřazení za sebe v race rankingu, Lucka se prokousala na číslo 6, paráda.
Reagovat
misa
Bethanie s Luckou jsou v současnosti nejlepší deblová dvojice. Lucka při hře odzadu hledá ve čtyřhře těžko konkurenci a Beth je asi nejlepší síťařka na světě. Navíc se od jara dala zdravotně dohromady a při výměnách zezadu je taky už taky dobrá.

Lucka dnes natáhla šňůru vyhraných deblů na číslo 12, z posledních 16 zápasů se radovala 15x. Přitom měla období od 23. 4. do 6. 8., kdy naopak nemohla s různými partnerkami získat žádnou výhru a měla sérii sedmi proher v řadě.
Reagovat
tommr
jj pokud budou obě zdravý tak můžou porazit kohokoli a určitě mají na to, aby se z nich staly deblový jedničky ... :)
Reagovat
misa
sedmý společný titul a postup na TM :)
Reagovat
lilly
Dá se někde sledovat předávání?
Reagovat
Fandina
možná tady
http://live.shwidget.com/static/freeplayer/4071802467407090.html
Reagovat
misa
Bohužel jsem sledoval zrovna to předávání a tady to v uplynulé čtvrthodině nečetl :(
Reagovat
d@ve
Super! Mám radost, že si ten úspěch Lucka užívá aspoň v tom deblu.. :)
Reagovat
misa
Lucka při předávání trofejí říkala, jak si s Beth užívala zábavy na kurtu i mimo něj :) To je krásné, bez čtyřhry by se jí hlavou asi honily všelijaké myšlenky. Tak sbalit a zřejmě zítra zase proti skoro nehratelné soupeřce se pokusit o zázrak. Škoda losu.
Reagovat
bIbec
Tak jakákoliv jiná hráčka top 10 by byla asi horší.
Reagovat
bIbec
i když těžko říct.. zas nechci Karolíně křivdit, že je to nejslabší hráčka top 10.. hodně těch hráček top 10 je momentálně hratelných.
Reagovat
misa
Vážně a v čem? Karolína je Češka a na ty Lucka obecně neumí. Navíc Ellnino trefně poznamenal, že hra Lucky Karolíně max. vyhovuje. Muguruza nebo CSN by byly přijatelnější, Agu by Lucka teoreticky mohla při dobrém rozpoložení vystřílet.
Reagovat
misa
Navíc mohla Lucka do 1. kola dostat řadu slabších tenistek mimo top 20.
Reagovat
dunphy
Paráda! :) jsem upřímně ani nečekal, že bude v Pekingu startovat a ona to tam naprosto parádně rozbalila dneska :) konečně po nějaké době zase výhra, tak super :)
Reagovat
smazaný uživatel
2.kolo asi Petra vs Brengle. Jako tohle není náhoda a když vemem že Muguruza je totálně z formy tak 3.kolo klidně může být Petra vs Ostapenko, tohle nemůže být prostě náhoda :D
Reagovat
PetaM
Já bych tedy (stejně jako u zápasu Keys - Halep) chtěl moc vidět zápas Kvitová - Muguruza. Když už Petra ničí top 5, tak ať to vezme se všema ...
Reagovat
VlS
No, tak toby měla vyhrát všechno, aby se dostala na TM a mohla 6:1;6:1 potupit i Serenu, ne? No, skromnost nám nechybí, mě by k radosti stačilo, aby zítra dala Cibuli a ani jí nemusí potupit, dvakrát 6:4 by mi úplně stačilo:-))
Reagovat
PetaM
Tak samozřejmě jsem myslel, co je reálně v plánu. A to třetí kolo v Pekingu určitě není nereálné.
Reagovat
adalv87
proč by to Petra nemohla vyhrát!!??
Reagovat
PetaM
Já se krotím ve vyjádřeních, co by všechno měla podle mě vyhrát. Nechci jí to zakřiknout ;)
Reagovat
kada.tom
klidně dvakrát 7-6 nebo klidně i třikrát, pokud u Petry budou svítit dvě sedmičky :-D
Reagovat
PetaM
A jinak ... Mně by k radosti stačilo, aby ji vůbec dala ... Domi je rychlá, bojovná, nevzdává se ... Toho se trochu bojím.
Reagovat
PetaM
"Už ve druhém kole může úřadující světovou jedničku vyzvat Barbora Strýcová, která ale nejprve musí přejít přes Němku Lauru Siegemundovou. Pro obě hráčky to bude první vzájemný duel."

Strašně nerad kritizuju, ale tohle je celkem sranda :D Jsem moc rád, že pro obě to bude první vzájemný duel. Já už se bál, že jedna s druhou už hrála a ta druhá s tou první zatím ne ... To by bylo ošemetné ... :D
Reagovat
horska.kraslice
:-)
Reagovat
janek_da
Já to chápu. Třeba dneska hrála jenom Petra.
Reagovat
PetaM
Já třeba nechápu ani H2H těchto hráček:

Kvitová, Petra 0:0 Kvitová, Petra
Reagovat
janek_da
tak to už je divné. Tam má Petra hrozně pasivní bilanci
Reagovat
VlS
:-))
Reagovat
sprchon
:D :D :D
Reagovat
Fandina
Dalo by se to pochopit, kdyby hrála Bára prvně jak s jedničkou, tak s Laurou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist