Sock si v Atlantě zahraje o první finále, čelit bude Isnerovi

26. 7. 2014, 15:49
Aktuality 4
ATP ATLANTA - Ve formě hrající Jack Sock v Atlantě psotoupil do druhého semifinále v řadě a proti obhájci titulu Johnu Isnerovi tak bude usilovat o své premiérové finále. O to se utkají také Izraelec Dudi Sela s Němcem Benjaminem Beckerem.
Jack Sock

Jack Sock prožívá své dosud nejlepší tenisové období. Po premiérovém postupu do 3. kola French Open společně s Kanaďanem Vaskem Pospisilem vyhrál wimbledonskou čtyřhru a před dvěma týdny na trávě v Newportu si zahrála poprvé v semifinále turnaje ATP.

Své maximum vyrovnal hned na dalším domácím turnaji v Atlantě, kde ve třech duelech neztratil ani set. Sock sice ve čtvrtfinále s Lukášem Lackem poprvé na turnaji přišel o podání a v úvodu prohrával 0-3, ještě vývoj úvodní sady ale otočil, a i když i ve druhém setu jednou neudržel svůj servis, v zápase proměnil všechny čtyři brejkboly a zvítězil 7-6 6-2.

"Měl jsem docela zpackaný vstup do zápasu. Soupeř hrál míčky hluboko do kurtu a držel mě za základní čarou. Až když jsem ho brejknul na 4-5 se to otočilo  můj prospěch," komentoval Sock první polovinu zápasu.

O své první finále se jednadvacetiletý Američan utká se slavnějším krajanem Johnem Isnerem, se kterým ve vzájemné bilanci prohrává 1-3. Poprvé se utkali předloni právě v Atlantě a Isner vyhrál ve dvou setech, před dvěma týdny v Newportu ale zvítězil o osm let mladší Sock.

Také nejvýše nasazený Isner začal čtvrtfinále ztraceným servisem, po kterém měl potíže i v dalších dvou gamech. Ani jeho soupeř Australan Marinko Matosevic ale nebyl při podání jistý a Američan vývoj otočil. V tie-breaku otočil dva setboly a nakonec zvítězil 7-6 6-4.

Obhájce titulu Isner v Atlantě vyhrál už 10 z posledních 11 tie-breaků. "Věděl jsem, že se musím snažit. Už jsem byl v těchto situacích mnohokrát a to je pro mě velká výhoda. Dokážu v sobě najít energii a vytáhnu velký servis. Bylo velké horko, ale zvládl jsem to a to je hlavní," řekl Isner.

Druhé semifinále obstarají nenasazení tenisté. Dudi Sela ve čtvrtfinále zaznamenal jubilejní 100. výhru na okruhu ATP, když zdolal 7-5 1-6 6-2 turnajovou čtyřku Vaska Pospisila z Kanady.

"Být tady v semifinále je skvělé pro mé sebevědomí," řekl Sela, který si semifinále zahraje teprve popáté v kariéře. "Ve finále jsem byl naposledy v roce 2008. Doufám, že se tu do něj dokážu dostat," dodal.

To jeho semifinálový soupeř Benjamin Becker, s nímž prohrál všechny čtyři vzájemné duely, si zahraje o druhé finále v sezoně. Německý tenista ve čtvrtfinále porazil 6-4 6-2 Nizozemce Thiema De Bakkera.

- ATP 250 ATLANTA -
(Spojené státy, antuka, 647.675 dolarů)
páteční výsledky (25. 07. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Isner (1-USA) - Matosevic (8-Austr.) 7-6(8) 6-4
Sela (Izr.) - Pospisil (4-Kan.) 7-5 1-6 6-2
Becker (Něm.) - De Bakker (Niz.) 6-4 6-2
Sock (USA) - Lacko (SR) 7-6(6) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
C'mon Jacku, dneska jsem teda rozpolcenej, ale samozřejmě budu fandit svému svěřenci :)
Reagovat
smazaný uživatel
je sympatak a na vlne.. :-) John mi v Newportu prisel spis jak na lede, prala bych mu tentokrat v jejich dalsim "bratrovrazednem" boji vice jistoty a dalsi bodik do plusu vzajemnych zapasu. Bude to tezke, protoze se tak znaji...
Kamaradstvi (pozor, nezamenovat za slusnost, respekt a dalsi nezbytne ozdoby charakteru) pokladam na okruhu opravdu za velmi osemetne. Myslim to skutecne, ne proklamovane a s kalkulem vypoustene do medii. A nemluvim o deblu. Prece i v jinych profesich takove uzke vazby cloveka svazuji a brani mu v nekterych rozhodnutich. Zenam urcite, vic se do vseho pokladaji. Nemam rada Bouchard, ale souhlasim s jejim nedavnym tu nazorem na "pracovni" vztahy, odstup, soustredeni se na sebe a vlastni vykon, tomu rozumim. Kazdopadne od kluku za chvili ocekavam tvrdy, ale korektni boj dvou dzentlasu s vitezstvim starsiho.. Come on! :-)
Reagovat
EllNino
:D no gentlemani to jsou :)) nechť vyhraje ten lepší :)...a máš pravdu s tou Genie, je to tenkej led být kamarád v téhle profesi :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud mas nejake rozhodovaci pravomoce, tak to bude jiste stejne i v zapase o tabulkovy zaklad a par premii.. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist