Souboj bratrů Zverevových vyhrál mladší Saša. Murray uspěl v nočním tříhodinovém maratónu

3. 8. 2018, 11:22
Aktuality 18
ATP WASHINGTON - První vzájemný souboj bratrů Zverevových v hlavní soutěži turnaje ATP vyhrál favorizovaný Alexander. Ve Washingtonu obhájce titulu zvítězil ve dvou setech a postoupil do čtvrtfinále, v němž se utká v repríze loňského semifinále s Japoncem Nišikorim. První čtvrtfinále po téměř roční pauze vybojoval v třetím třísetovém zápase Brit Andy Murray, který po tříhodinovém boji udolal ve tři hodiny ráno Rumuna Copila.
Alexander a Mischa Zverevovi

Bratři Zverevovi si mezi profesionály zahrály dvakrát v kvalifikacích a pokaždé se z výhry radoval o devět let starší Mischa. V té době však bylo Alexanderovi teprve 14, respektive 16 let, a získával první zkušenosti mezi dospělými. 

Nyní už je ale jednadvacetiletý Alexander hvězdou světového tenisu a třetím hráčem žebříčku a v prvním bratrském souboji v hlavní soutěži potvrdil roli favorita. Ve Washingtonu, kde obhajuje titul, zvítězil 6-3 7-5.

"Bylo to opravdu zvláštní, mimořádné," řekl Alexander Zverev. "Kdo může říct, že na jednom z tak velkých turnajů hrál proti bratrovi? Doufám, že to nebylo naposledy a jednou si spolu zahrajeme finále. Snad to byl jen první zápas z mnoha," dodal mladší z bratrů.



Mischovi bylo devět let, když se Alexander narodil. Emoce s ním také cloumaly. Hlavně už před zápasem při losu a společném focení. "Publikum bylo skvělé. Měl jsem slzy v očích a říkal si, na co asi myslí naši rodiče," řekl Mischa. Matku i otce měli ve čtvrtek v hledišti.

Odehráli dohromady 539 zápasů na tour v hlavní soutěži, než na sebe konečně narazili. "Pro mě bylo hrozně těžké se soustředit. Celkově to bylo neuvěřitelné," dodal starší z bratrů, jemuž v žebříčku patří 42. místo.

Společně si pak zahráli čtyřhru a přehráli 6-1 6-4 lídry světového žebříčku Olivera Maracha a Mateho Paviče. Ve čtvrtfinále vyzvou prvního hráče deblového žebříčku Američana Mikea Bryana s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem.

Bývalý první hráč světa Andy Murray slavil postup do čtvrtfinále až ve tři hodiny ráno místního času. V dalším testu operované kyčle nastoupil o půlnoci proti Mariusi Copilovi a rumunského tenistu udolal 6-7 6-3 7-6. I do třetice tak vybojoval ve Washingtonu výhru ve třech setech. Maraton s Copilem byl pro Murrayho teprve šestým zápasem po lednové operaci.



"Hrát v tuto noční hodinu není zrovna ideální. Ale pro oba to bylo stejné a museli jsme se s tím vypořádat. Zápas mě stál hodně sil a bude těžké být stoprocentně přípravný na další kolo," řekl Murray při odchodu z kurtu.

Ve čtvrtfinále se trojnásobný grandslamový šampion Murray utká poprvé s talentovaným Alexem De Minaurem. Devatenáctiletý Australan včera vyřadil dva nasazené soupeře, když nejprve v dohrávce druhého kola porazil 6-4 7-5 domácího Steva Johnsona a v následném osmifinále zdolal 6-2 4-6 6-2 i osmičku Korejce Hyeon Chunga.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.146.815 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rubin (USA) - Isner (2-USA) 6-4 7-6(6)
De Minaur (Austr.) - Johnson (11-USA) 6-4 7-5
Rubljov (16-Rus.) - Paul (USA) 7-6(5) 6-4
• Dvouhra - osmifinále •
A. Zverev (1-Něm.) - M. Zverev (15-Něm.) 6-3 7-5
Goffin (3-Belg.) - Tiafoe (13-USA) 6-0 6-3
Kudla (USA) - Pouille (6-Fr.) 7-5 6-7(6) 7-6(5)
Nišikori (7-Jap.) - Shapovalov (9-Kan.) 7-6(1) 6-3
De Minaur (Austr.) - Hyeon Chung (8-Korea) 6-2 4-6 6-2
Tsitsipas (10-Řec.) - Duckworth (Austr.) 6-3 6-4
Rubljov (Rus.) - Rubin (USA) 6-3 6-2
A. Murray (Brit.) - Copil (Rum.) 6-7(4) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Začíná se trosku projevovat. Finále v Barceloně, pak osmifinale Wimbledonu, teď semi ve Washigtonu a relativně jasná výhra nad Goffinem. Klepe v top 20 na dveře.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kluk se mi strasne líbí. Hraje moderní tenis a tímhle tempem je za chvíli v top 10, na kterou určitě má.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem se bojím o Andyho další pokračování v tenisovém světě. Po těch jeho zdravotních patáliích nemůže vydržet tímto stylem dalších několik let. On se tak brutálně nadře na výhry s mnohem slabšími soupeři, že to není normální.

Chápu, že mu chybí herní praxe, ale myslím si, že pravidelné výhry 6:2,6:2 z toho nebudou. To permanentní bránění zničí úplně každého. Nole měl problémy, Rafa má problémy každý rok a Andy taky.
Reagovat
ipko
ja si práveže myslím, že je to super comeback.. hlavne skalp Edmunda je veľmi cenný.. pozri sa kde začínal Djokovič s návratom, prakticky vybuchol ešte v IW a Miami a ani nie do polroka vyhral Wimbledon.. a o Wawrinkovom návrate sa ani nedá hovoriť.. takže Andy pre mňa s úžasným nasadením a bojovnosťou a aj keď je to už tretie 3-setové víťazstvo, ja si myslím, že postupom času hráčov ako Copil bude pohode dávať v 2 setoch.. najbližší zápas s mladou nádejou De Minaurom, čo je opäť výborný zápas na pozeranie, pre mňa bez favorita..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i ty kurzy sázkových kanceláří tomu odpovídají v zápasech Andyho. Já neříkám, že to je špatný comeback, ale stojí ho to hodně sil a to je problém vzhledem k jeho křehkému zdraví, které teďka má.
Reagovat
ipko
ak chce hrať GS, tak práve takéto zápasy si potrebuje vyskúšať, teda ak je už úplne zdravotne v poriadku.. jeho fyzická kondícia patrila vždy k tým najlepším na okruhu, takže čo najskôr by sa k nej mal vrátiť..
Reagovat
turista
Obnovení praxe v ostrých zápasech je to co potřebuje.
Reagovat
kada.tom
dneska mohl vyhrát mnohem snadněji, ale právě asi vinou nedostatku herní praxe prohrál TB 1. setu ze stavu 6-6(5-1) ... to samé ve 3. setu, měl náskok brejku, ale taky to musel urvat až v TB
Reagovat
Patik
Andy musí v prvomrade trošku zmeniť štýl hry a začať hrať agresívnejšie lebo to jeho prehadzovanie a obrana ho zase odpáli..
Reagovat
Kozoroh
Na agresivnější hru by musel mít lepší servis a důraznější FH. Jestli je zlepší, je na něm a jeho trenérech, ale jsem vůči této možnosti skeptický.
Reagovat
Patik
Djokovič tiež povedal že veľa vecí čo predtým fungovalo teraz nefunguje..a toto bude aj Andyho prípad..Andy a Delgado s tímom hádam vedia že nemôže byť obranár do 40ky.
Reagovat
Patik
zvlášť po operácii bedier.
Reagovat
ipko
prečo si myslíte, že je obranár? 1.servis má na vysokej úrovni, veľký problém má po 2.servise.. ale inak FH tiež kvalitný, keď chce vie pritlačiť a ukončiť výmenu.. na každého súpera platí iná taktika, ale to že rád hraje otvorené výmeny neznamená, aby mal označenie ako obranár.. tiež vie zrýchliť a diktovať tempo, ak je to potrebné.. to isté platí aj pre Djokoviča..
Reagovat
spaniel
Kdyz uz Murray neni obranar, tak nikdo. Vzdyt on je definice pushera.
Reagovat
ipko
úprimne, Nadal mi príde ako väčší obranár než Murray..
Reagovat
Kozoroh
Ostapenková má lepší FH než Murray. Bez srandy.
Reagovat
ipko
čo sa týka rýchlosti?
Reagovat
Kozoroh
https://www.mirror.co.uk/sport/tennis/unseeded-french-open-finalist-jelena-10588289

Ostapenkové naměřili průměrnou rychlost FH 122,3 km/h, zatímco Murraymu 117,5 km/h.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist