Španěl Carballés Baena na antuce v Quitu získal premiérový titul

11. 2. 2018, 21:41
Aktuality 1
ATP QUITO - Robert Carballés Baena si dnes na antuce v ekvádorském Quitu zahrál poprvé v kariéře ve finále turnaje ATP a po výhře 6-3 4-6 6-4 nad favorizovaným krajanem Albertem Ramosem vybojoval i premiérový titul.
Roberto Carballés Baena

Roberto Carballes Baena si před turnajem v Quitu zahrál na okruhu ATP pouze jedno semifinále a to už před téměř čtyřmi lety. Na antuce v Ekvádoru však své maximum překonal, poprvé se dostal do finále a v něm zaskočil favorizovaného krajana Alberta Ramose-Viñolase.

Šestadvacetiletý antukový specialista Carballés vyhrál nad třicetiletým Ramosem 6-3 4-6 6-4, oplatil mu loňské vyřazení a v šestém vzájemném střetnutí si připsal druhou výhru.

"Mám za sebou skvělý týden. Od prvních zápasů jsem se tu cítil dobře, ale rozhodně jsem nečekal, že bych to mohl dotáhnout až takhle daleko. Jsem teď moc šťastný," radoval se Carballés, který si až v kvalifikaci v Quitu připsal první letošní výhru.

Ve světovém žebříčku se Carballés posune na 76. místo a o devatenáct příček vylepší své dosavadní maximum.

21. hráč světa Ramos hrál ve finále turnaje ATP pošesté v kariéře, titul ale slavil zatím jen na antuce ve švédském Bastadu 2016.

Oba se nyní přesunou do argentinského Buenos Aires. Carballés se v prvním kole utká se semifinalistou Australian Open Britem Kylem Edmundem, Ramos jako nasazená trojka čeká ve druhém kole na vítěze duelu Veselý-Bedene.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 561.345 dolarů
nedělní výsledky (11. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Carballés Baena (Šp.) - Ramos (2-Šp.) 6-3 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
aligo
to bych radši prohrál, než abych měl tu hrůzu doma :DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist