Společnost Yonex bude finančně trestat házení raketami

23. 1. 2017, 04:00
Aktuality 32
Japonská společnost Yonex se rozhodla své jméno na trhu chránit novou doložkou ve smlouvách uzavíraných s tenisty. Ta výrobce opravňuje udělit svému klientovi pokutu za jakékoli hození raketou značky Yonex v soutěžním zápase. Mezi prvními platícími by mohl být Nick Kyrgios.
ilustrační foto

Společnost Yonex, jeden z předních výrobců tenisových raket, udělala podstatný krok k ochraně své značky. Vedení japonské firmy se totiž rozhodlo hráče a hráčky finančně trestat za házení jejich raketami v soutěžních zápasech.

Dle slov firmy Fairfax je Yonex vůbec prvním sponzorem, jenž si v nových smlouvách, které uzavírá s tenisty, nárokuje vrácení určité částky za každé hození raketou. Tuto doložku začalo vedení společnosti zavádět na konci loňského roku.

Rakety firmy sídlící v Tokiu využívá i Nick Kyrgios. Právě Australan dostal na letošním Australian Open za hození raketou v zápase s Andreasem Seppim pokutu 3 308 dolarů (zhruba 83 527 korun) od tenisové federace. Pokud se rodák z Canberry domluvil s Yonexem na prodloužení smlouvy, pravděpodobně zaplatí něco navíc.

Rakety japonského giganta využívá nespočet dalších tenistů. Mezi ně patří například i trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka, světová jednička Angelique Kerberová nebo třeba Darja Gavrilovová.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

32
Přidat komentář
Tornes
Jako právo na to samozřejmě mají, o tom žádná. Ale je to podle mě naprostá blbost a být tenistou, tak jen z principu velmi vážně uvažuji o změně rakety (já vím, není to tak jednoduchý, ale i tak). By mě opravdu zajímalo, jak si takhle ochrání svou značku? Naopak bych řekl že docela dost lidí akorát naštvou.
Reagovat
FulnekUltras
dokud půjde lidem věčně jen o prachy a kšefty, nepohne se tenhle kapitalistický velkobordel z místa ani o píď
Reagovat
Fandina
spíš naopak, pokud půjde o peníze a obchody, tak se to pohne dál
Reagovat
FulnekUltras
Yonex tady asi na někoho působí přesně opačně ;)
Reagovat
Fandina
Opačně ne. Chce pokuty za mlácení raketou. Jde mu o peníze.
Reagovat
FulnekUltras
údajně prý ale o malé na úkor velkých... ;)
Reagovat
Fandina
je jedno o jaké, ale o peníze jde vždycky, takže takové ty řeči, že o ně nejde jsou jen fráze o ničem.
Něco mezi lidmi, čím se měří jejich výkony být musí.
Reagovat
janek_da
Konec Yonexu
Reagovat
Krisboy
Konex Yonecu.
Reagovat
janek_da
toho neznám
Reagovat
babolat.cz
a zrovna Kyrgiosova značka :-)
Reagovat
VlS
Že by právě proto?
Reagovat
smazaný uživatel
Príde mi to také ješitné a nie moc proklientské...Čiže, ked si niekto kúpi Ferrari a nabúra ho, este mu dá Ferrari pokutu?...

Keď je raz niekto majitelom produktu, moze si s nim aj vytret zadnicu, znacka sa uz do toho nema co montovat....Clovek aby bol v strese, ze bude firmou neustále sledovaný, chyba mi volnost, nepaci sa mi tento krok. Emocie patria k tenisu a byt za ne pokutovyny je krok spat.
Reagovat
patriks
Spíš to bude tak, že mají uzavřenou smlouvu, na základě které je dostávají výhodně nebo i zdarma, za to že ve výpletu mají to logo. Proto je můžou sankcionovat.
Reagovat
FulnekUltras
to je docela pravděpodobné
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, jasné...Ale to je pre značku reklama, Wilson alebo Babolat mozu byt stastim bez seba, ze Federer ci Nadal hrajú s ich produktom, vies si predstavit, ze by este Wilson davali Federerovi pokuty. Ved to je smiešne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fedexe by jaksi nebylo zač pokutovat... :-)
Reagovat
FulnekUltras
v poslední době se to ovšem rozmohlo už trochu přes čáru - až to vyvolává dojem (hlavně asi na mladší generaci ;) že "svobodní" pracháči si dneska můžou dovolit cokoliv - řekl bych asi tak: můžou, ale ať za to zaplatí - a pokud možno způsobem, který už budou cítit...
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, ale nekdo naboura Ferrari schvalne, ze minul odbocku, treba? ;-)
Reagovat
Tornes
No pokud ho nabourá do svýho baráku, tak proč ne?
Reagovat
Tornes
Myšleno nikomu tím neublíží ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale vazne, nekdo dostane zdarma Ferrari, na vyvoji i spolupracoval, podepsal, ze krom provize bude sirit cest a slavu znacky, vyrobce se zasnazi, prachy v tom ma... a nakonec floutek (mnohdy se sotva oschlym ridicakem) pred kamerama ten hnusny kram, se kterym se zrejme ani neda jezdit, rozmlati.. ;-)
Reagovat
janek_da
noo, tady spíš chtějí zrušit chování ala kopání do a nadávání Ferrari, kde tě vidí tisíce lidí + TV.
Ale kromě pár snobů všichni chápou, že je to problém maníka než auta.
Reagovat
smazaný uživatel
no vsak, maniky ja tepu.. ;-)
Reagovat
janek_da
:)

já jen aby bylo jasno
Reagovat
a.magerova
Já kdysi slyšela, že... zrovna Ferrari si své zákazníky vybírá a neprodá své auto jen tak někomu, a začátečníkovi už vůbec ne.... co je na tom pravdy, nevím.
Reagovat
a.magerova
Aha... tak asi je to toto.... :-))

http://www.autorevue.cz/laferrari-si-mohou-koupit-jen-ti-kdo-dokazali-ze-si-ho-zaslouzi
Reagovat
smazaný uživatel
tak doufam, ze jim o jednou po dezertu podskrabnu.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak to máš dobrý.... já už to taky skoro měla, aaaale, znáš to, doma furt, zas kupuješ další Ferrari?!!! Kup raději Škodovku... takže, pro klid v rodině, jsem podlehla a tím narušila řetězec... :-/
Reagovat
blixa
Jo, některý modely jen tak nekoupíš. Jiný, ty levnější zase celkem bez problémů. Jen se obávám, že Yonex není zrovna Ferrari mezi raketami ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a to ani nevim, me si jeste nevybrali.. :-)) Ja s tim primerem ale ani neprisla, v podstate stale pisu o raketach..
Reagovat
FulnekUltras
jako určitý výchovný prvek - i při horentních příjmech samotných aktérů - plně chválím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist