Stanford: Kontaová při finálové premiéře udolala Venus

25. 7. 2016, 06:23
Aktuality 4
WTA STANFORD - Johanna Kontaová přetavila své první finále na okruhu WTA v premiérový titul, a hned z podniku kategorie Premier. Pětadvacetiletá Britka ho vybojovala ve Stanfordu po výhře nad šampionkou z let 2000 a 2002 Venus Williamsovou, která tak nezískala svou jubilejní 50. trofej.
Profily hráčů
Johanna Kontaová

Venus Williamsová chtěla ve finále stanfordského turnaje oplatit Johaně Kontaové porážku z Australian Open, ale i tentokrát začala lépe Britka, která šla už ve třetí hře do vedení. Aktuálně 14. hráčka světa set za stavu 5-4 nedopodávala, hned však domácí tenistce znovu sebrala podání a napodruhé už nezaváhala.

Ještě hůř to s bývalou světovou jedničkou vypadalo, když ve druhé sadě přišla dvakrát po sobě o servis a prohrávala 1-4. Ani za tak nepříznivého stavu se Williamsová nevzdala, obě podání si vzala zpět a dalším brejkem za stavu 6-5 poslala zápas do rozhodujícího setu. Jenže i v něm se jako první dostala do vedení Kontaová, která už svůj náskok udržela. V sedmé hře ho ještě zvýšila a po téměř dvou a půl hodinách vydřela svůj první titul v kariéře.

 

 

"Hrála skvěle, nejlepší tenis si nechala na finále," ocenila vítězku šestatřicetiletá Williamsová, která ve Stanfordu nezopakovala svůj úspěch z let 2000 a 2002.

"Chtěla jsem na kurtu nechat všechno, ale taky nasát všechno to, co budu moct ve své kariéře využít," uvedla rodačka z australského Sydney Kontaová. "Už jsem se s ní dvakrát utkala a věděla jsem, že budu hrát proti chodící zkušenosti. Venus Williamsovou nemusí nikdo představovat."

Vítězku turnaje nesrazil ani obrat ve druhém setu, kdy už byla blízko vítězství. "Upřímně řečeno, nic jiného jsem od takové šampionky ani nečekala. Takové hráčky se nevzdávají, a už vůbec ne ve finále. Tohle bylo její osmdesáté, takže si asi umíte představit, v jakých situacích se už ocitla. Šlo o to si uvědomit, že během zápasu je člověk nahoře i dole. Každá výměna byla bitva a já se jich snažila vyhrát co nejvíc. Čím jednodušeji uvažujete, tím jasněji věci vidíte - a tím méně hloupě potom hrajete," řekla Kontaová.

Výsledky - Stanford (tvrdý povrch, dotace 753.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kontaová (3-Brit.) - V. Williamsová (1-USA) 7:5, 5:7, 6:2
Čtyřhra - finále:
Atawová/Spearsová (2-USA) - Juraková/Rodionovová (3-Chorv./Austr.) 6:3, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
kada.tom
Venus bojovala, ale Konta ukázala, že si ten titul zaslouží o něco víc :-) Gratulace
Reagovat
dunphy
Výborně Jo!!! :))
Reagovat
aligo
Raději bych, kdyby vyhrála Venus, Konta mi vůbec nesedí...
Reagovat
smazaný uživatel
nebude hrát v Montrealu, nevím jestli tady ta informace proběhla. Místo ní je teď na vrcholu pavouku Muguruza.

https://www.thestar.com/sports/tennis/2016/07/24/serena-williams-withdraw-from-rogers-cup-with-inflamed-shoulder.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist