Šťastná 7. Wozniacká odčarovala finále a v Tokiu obhájila titul

24. 9. 2017, 07:49
Aktuality 7
WTA TOKIO - Caroline Wozniacká si letos zahrála šestkrát ve finále, ale neuhrála v nich ani set. Uspěla až ve finále číslo 7, když na turnaji WTA Premier v Tokiu přehrála Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a obhájila loňský triumf. Celkově sedmadvacetiletá Dánka získala 26. titul.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká si letos zahrála finále v Dauhá, Dubaji, Miami, Eastbourne, Bastadu a Torontu, ale proti Karolíně Plíškové, Jelině Svitolinové, Johanně Kontaové a Kateřině Siniakové neuhrála ani set.

Prokletí finálových zápasů zlomila až dnes na své oblíbené akci v Tokiu, kde navázala na triumfy z let 2010 a 2016. Získala celkově 26. titul na okruhu WTA, z toho jednadvacátou na tvrdém povrchu, a desátou sezonu po sobě tak zakončí s minimálně jedním vyhraným turnajem.

Ve finále si sedmadvacetiletá dánská tenistka poradila 6-0 7-5 s Anastasií Pavljučenkovovou, kterou v sedmém vzájemném střetnutí porazila už pošesté. Dnes udělala jen tři nevynucené chyby, nepřišla ani o jeden servis a o rok mladší Rusce dokonce nenabídla žádný brejkbol. 

"Bylo to mé sedmé letos finále a bylo čím těžší vybojovat i poslední výhru. Ale od začátku jsem byla soustředěná a agresivní, a pak už to šlo tak, jak jsem chtěla," řekla Wozniacká na kurtu v aréně Ariake Coliseum, která bude v roce 2020 hostit olympijský turnaj.

"Jsem šťastná, protože tohle vítězství pro mě moc znamená. Ve finále se mi nedařilo a jsem ráda, že se mi to povedlo zlomit právě tady. Do Tokia se vždy vracím moc ráda a za rok to nebude jiné," řekla šestá hráčka světa Wozniacká, která si ve včerejším semifinále proti Muguruzaové
připsala druhý skalp světové jedničky.


Šestadvacetiletá Pavljučenkovová v Tokiu hrála ve finále pošestnácté v kariéře, sbírku 10 titulů však rozšířit nedokázala. Letos ve finále prohrála poprvé, když nenavázala na vítězství z Monterrey a Rabatu.

Obě finalistky se nyní přesunou do čínského Wuhanu. Wozniacká už ve druhém kole narazí na Řekyni Marii Sakkariovou, Pavljučenkovová se již v pondělí utká se svou oblíbenou sokyní Francouzkou Alizé Cornetovou (h2h 6-0).

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.000.000 dolarů
nedělní výsledky (24. 09. 2017)
• Dvouhra - finále •
Wozniacká (3-Dán.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-0 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Pavlis
Caroline Wozniacki gratuluji. Konečně to vyšlo.
Reagovat
EllNino
No, Nasťa už má letos tituly 2, tak nevadí :D ...

Carolině už to musela prolomit ... pořád je to kvalitní hráčka, ikdyž mě nikdy moc neoslovila, tak mít 26 titulů v 27 letech a od 2008 každý rok vyhrát minimálně jeden turnaj, to je nepovede jen tak někomu :)
Reagovat
Frick
Prohrát i sedmý finále by už fakt bylo na voběšení se. Tedy vono na voběšení se to bylo tak od toho čtvrtýho, ale nechme to tak... :-D
Reagovat
dadaft
dobře Ashleigh, sice klasický průběh, tj. hned na začátku prvního setu ztráta podání,,,,,,,,, ale tentokrát se to naštěstí povedlo rebreaknout na konci setu a pak už to šlo jak by to s takovou soupeřkou jít mělo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no, los není nejlepší ani nejhorší, snad se dočkám QF proti Karolíně. ))

gratulace Caro.
Reagovat
smazaný uživatel
Na teletextu jsem viděl 5:3 pro CiCi a než jsem zapnul stream, tak Ashleigh vyhrála 6 her.
Cesta do čtvrtfinále vede přes skalp top 10. Věřím víc Johance.
Reagovat
skott
Wozniacki letos ve finále 0-6, Nasťa 2-0 takže je jasné jak to podle zákonů WTA muselo dopadnout:)
Třeba říct, že Wozniacki hrála velice dobře, statisticky neuvěřitelně i a své poměry - jen 3 nevynucené chyby. Dokonce místy i celkem odvážně z forhendu, dala i esa z druhého servisu. Nicméně jak se blížila koncovka 2. setu byla to zas ta stará Wozniacki jako zeď, která nechala Nasťu vyhodit. To samé volání si papínka i když dala soupeřce kanára, vedla 3-2 a nečelila jedinému brejkbolu...:/
Reagovat
smazaný uživatel
Každý rok titul. Pěkná série.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist