Štastný Hamburk. Mayer přežil mečbol proti Kovalíkovi a může být trojnásobným šampionem

28. 7. 2018, 15:12
Aktuality 5
ATP HAMBURK - Leonardo Mayer na antuce v Hamburku udolal po odvrácení mečbolu a téměř tříhodinovém boji Slováka Jozefa Kovalíka a zahraje si tak o již třetí titul z německého přístavního města na Labi. V nedělním finále se argentinský šampion z let 2014 a 2017 střetne s Gruzíncem Nikoložem Basilašvilim, který bude ve svém největším finále usilovat o premiérový titul.
Leonardo Mayer

Leonardo Mayer letos nebyl dál než ve čtvrtfinále, pouze jednou vyhrál víc jak dva zápasy po sobě a za poslední dva a půl měsíce porazil jen dva soupeře.

Ztracenou herní pohodu jednatřicetiletý Argentinec našel až na svém nejoblíbenějším turnaji v Hamburku. Na podniku kategorie ATP 500 v německém přístavním městě, kde v letech 2014 a 2017 získal oba své tituly na okruhu ATP, je už potřetí ve finále. Svém celkově pátém.

Mayer v Hamburku porazil Španěla Ramose, Francouze Monfilse, druhého nasazeného krajana Schwartzmana a v dnešním semifinále - prvním po dvanácti měsících - zdolal po bezmála tříhodinové bitvě 6-7 6-4 7-6 slovenského kvalifikanta Jozefa Kovalíka.

I když Mayer během dlouhého utkání neztratil podání a čelil pouze dvěma brejkbolům, ocitl se jediný míček od porážky. Za stavu 5-6 v rozhodujícím tie-breaku musel odvracet mečbol při podání soupeře, psychicky náročný závěr ale zvládl a pětadvacetiletého Kovalíka do prvního finále nepustil.

"Byl to hodně těžký a vyčerpávající zápas. Oba jsme hráli velmi dobře a rozhodlo jen pár míčků. Jsem unavený, ale po výhře se regeneruje lépe a věřím, že na zítřejší finále budu dobře připraven," řekl 36. hráč světa Mayer, který může poprvé v kariéře obhájit titul.

V neděli se jihoamerický tenista utká v prvním vzájemném duelu s Nikoložem Basilašvilim Šestadvacetiletý gruzínský kvalifikant, který už v Hamburku vyřadil Kohlschreibera, Cuevase a Carreña-Bustu, dnes zdolal 7-5 0-6 6-1 chilského přemožitele Dominica Thiema Nicolase Jarryho a postoupil do svého třetího a dosud největšího finále. Usilovat v něm bude o premiérový triumf.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.753.255 eur
sobotní výsledky (28. 07. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
L. Mayer (Arg.) - Kovalík (SR) 6-7(6) 6-4 7-6(7)
Basilašvili (Gruz.) - Jarry (Chile) 7-5 0-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Kozoroh
https://lobandsmash.com/2018/07/28/candid-interview-david-ferrer-past-future-retirement/
Reagovat
Kozoroh
Letošní US Open bude jeho posledním grandslamovou účastí.
Reagovat
Patik
ak chce ukončiť kariéru niekde doma na antuke tak zrejme asi vynechá Australian Open...hmm..
Reagovat
paprikovygulas1
To nikde nespomenul jedine čo povedal je že si che US Open užiť tak ako keby to je jeho posledný grandslam
Reagovat
Patik
ale spomínal že by to rád ukončil niekde buď v Barcelone alebo Madride..takže US Open a možno ešte AO si užije naplno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist